Tips till er som skall potträna era små.
Publicerat den

Jag har glömt att uppdatera om Ellas framsteg till att vara helt utan blöja. Detta har pågått nu i ett par månader och hon är fortfarande blöjfri på dagarna. Har hänt ett par olyckor på dagis och detta med att hon inte har hunnit tänka på att hon verkligen är kissnödig eller helt enkelt hållt sig lite för länge och att det sedan råkat hända.
 
Detta har bara blivit bättre och bättre. Hon sover fortfarande med blöja på nätterna och det har att göra med att vi vill kunna vara helt säkra på att hon fixar det på dagarna. När det väl gör det, kan vi gå över till det, men själv tycker jag inte att det har sådan stor betydelse, huvudsaken att det går bra på dagarna.
 
Nummer två är hon fortfarande osäker på, och där vill hon gärna ha blöja och det har vi inte heller några problem med. Vi har försökt väldigt många gånger, och det har gått några enstaka gånger när hon har suttit på toaletten eller pottan, men dem gångerna hon faktiskt har gjort det blir hon jätte ledsen, och får nästan panik av det, så jag känner inte att det är någon brådska och det kommer det också. Även där att hon skall vara helt säker med kisseriet först och främst.
 
För er som har börjat, eller kanske ska börja med att vänja av kan jag rekommendera att prata mycket om det, fråga lite efter som om hon/han behöver kissa, (för det kan såklart vara väldigt svårt för dem små att riktigt kunna känna av att dem faktiskt är kissnödiga). Sitt gärna bredvid och läs en bok, det och din närhet lugnar barnet och blir mer avslappnat. 
 
Det kan vara roligt för dem att få välja trosor/kalsonger själva att få springa runt i, och bara det kan kännas lite extra spännande.
 
Vi började med att sätta på henne trosorna direkt när vi kommit hem på eftermiddagen och hon fick springa runt i dem tills det var dags att gå och lägga sig. När detta fungerade bra, skippade jag att ta på henne blöja när hon skulle till dagis och tog istället med mig ombyten. Berättade att vi höll på att potträna henne och att vi gärna ville att det skulle tränas där också. Första gången hade det gått hur bra som helst men så blev det något bakslag men eftersom att dagarna gick och vi fortsatte på samma sätt, så gick det hur bra som helst och nu springer hon in själv när hon känner att hon är kissnödig. Fröknarna berättar att hon är jätte duktig och att det går som på räls nu. Det gäller bara att ligga i och träna, träna och träna.. tillslut sitter det där och blöjan är ett minne blott.
 
När och om det händer en olycka så ska man absolut inte låta arg och bli besviken, detta medför bara negativitet och det blir att dem spänner sig och håller sig ännu mer.
Vi har alltid varit väldigt lugna när det gäller just det. "Oj, det hände en liten olycka, men det gör faktiskt ingenting.. det kommer gå bättre nästa gång. Men visst springer du till pottan/toaletten nästa gång du är kissnödig?".
 
Lycka till med tränandet och kämpa på!
 
 
 



Shopaholic ♥ Blivande mamma till tre!

Bra tips! Snart börjar det väl bli dags att potträna sonen här, dottern fixade det där nästan själv haha men det blir nog lite mer jobb denna gång.

Svar: Haha! Hur gammal är han?Det går himla bra här hemma.. Så vi fortsätter till det sitter helt:)
Martina Lönneström



URL: http://majbebis08.blogg.se





NAMN
 

MAIL


URL





Spara?