Mamma och magen i v.27 (26+0)
Publicerat den

Mamma och magen i v.27 (26+0)
 
Mamman: Du har kommit långt nu, andra tredjedelen av graviditeten är snart förbi. Nu ska du ansöka om ev. havandeskapspenning. Många faktorer avgör din mages storlek, barnets tillväxt, din kroppsbyggnad, längd, vikt, om du fött barn tidigare eller om du är svullen.
 
Barnet: är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är ca 1kg. Huden skyddas och får näring av ett lager fosterfett/vernix. Barnet börjar bli knubbigt, mer fett lagras under huden.
Barnet suger ofta på tummen nu. Näthinnorna bildas och barnet börjar öppna ögonen. Ögonfransarna är fullt utväxta.
 
Pappan: Vid den här tidpunkten brukar den blivande mamman må som allra bäst. Ta därför vara på tillfället och gör saker som ni tycker är roliga. Gå på bio, träffa vänner och börja planera vad ni behöver till er kommande bebis.
 
Mina egna tankar: Ja, veckorna springer iväg nu tycker jag, med lite skillnad från dem första månaderna då allting gick jätte långsamt. Jag har varit hos barnmorskan och fått höra lillens hjärta igen, och denna gången hördes det jätte bra direkt. Lille busen rör sig mer och mer även på dagarna och vill vara med där det händer.
Jag har haft lite ont på ena sidan av naveln, höger om, och det har känts som en extrem håll och jag har knappt kunnat stå eller gå och varit tvungen att lägga mig ned en liten stund.
Detta ringde jag till specialistmödravården om för att jag blev lite orolig, och även till min barnmorska, men i och med att han rör sig som vanligt,om inte mer, och att hjärtat lät super bra så var det ingenting att fundera över. Dem sa att det har mycket att göra med att bebisen trycker och vänder sig hela tiden och magen växer. Lite som ett blåmärke kändes det som, och det sa hon med att man är väldigt känslig just runt navelområdet. Nu har jag inte haft ont något mer efter det, och jag njuter igen.
Jag tränar fortfarande ca tre dagar i veckan, men känner att jag har fått trappa ned lite med löpningen, och kör powerwalk eller crossen. Känns lika bra det.
Jag känner även av att magen växer med och mer, för ibland kan jag bli mer anfådd när jag skall göra saker, eller när jag sitter i soffan är det svårt att sitta i en bekväm position en längre stund.
Nästa besök hos barnmorskan är om ca 2 veckor, för glukosbelastningen, och därefter bär det av mot tätare tider och ultraljudet som komma skall någon gång i april tror jag att det blir.
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?