Mormor, farmor.. faster? :)
Publicerat den

Lite tips på presenter/julkappar till loppan kanske kan vara på sin plats. Hittat dem perfekta klapparna som hon Absolut vill ha.

Dessa fina kläder är från Lindex, och dem fina rosa leggins är från Kappahl. Strl 92/98.

¨
Denna vill hon ju i såfall ha till hennes födelsedag.
Lucia snart :) Denna i strl 92/98. 





Glass gick hem.
Publicerat den

Vår lilla älskade tjej är hemma och har hög feber. Natten till idag var verkligen hemsk.

Ella har haft sån jätte jobbigt hosta nu som aldrig vill försvinna, och dett amedför att hon sover jätte dåligt. Med detta så tog vi in henne till oss och hon fick ligga mellan oss som alltid. Men det som var annorlunda denna gång var att helt plötsligt så fick hon sån frossa, att hon låg och skaka hela hon (fick flashback från när Martin var så sjuk, hemskt) och när vi kände på henne var hon så himla varm, och febern bara steg. När vi tog tempen hade den stigit till 41 grader, och snacka om att någon fick panik.

Fick i henne alvedonen som vi hade hemma, och det var inte mycket vi hade kvar, Så detta gjorde att Martin satte sig i bilen, kvart i två på natten för att köra till Statoil.
Och på detta så svamlade hon och var helt i sin egna värld, kunde dock få i henne lite vatten, och tillslut så somnade hon i sin säng. Hon var ju så himla trött så tillslut så kunde hon somna.

Martin och jag kom i säng vid tre tiden, och klockan min ringde halv sju.

Hon är nu hemma med Martin, och sovit i omgångar, hade fått glass innan och nu prcis fått i sig en macka. Så nu hoppas vi att vårt hjärta snart blir frisk igen. Vår familj är stark och klarar det mesta, bara vi hjälps åt. ♥

                                                         Vår lilla sjukling äter glass. Populärt.



Första stegen.
Publicerat den

Åh, fick precis ett mess där det stod att min älskade guddotter Wilma precis tagit sina första steg.. Känner bara att nej, nej, nej, tiden kan inte ha gått så här fort, hon är fortfarande jätte liten i mina ögon. Måste verkligen åka upp och mysa och kramas med mina tjejer.




Strömlöst Löddeköpinge.
Publicerat den

Stormen utanför fönstrena igår var inte det roligaste jag varit med om. Tur att jag inte var själv hemma igår iallafall. Vissa gånger kändes det som att fönstrerna skulle gå i sönder och huset skulle rasa vilken sekund som helst.

Jag gick in väldigt tidigt igår och precis då jag stod och skulle sätta på ett nytt örngott på våra nya kuddar så släcks allt. Verkligen ALLT blir kolsvart och jag blev livrädd. Ropade på Martin, "älskling, älskling" Då sitter han i soffan i ett helt svart rum och mummlar "jaha, kul".

Tittade ut genom fönstret och såg alla stå i sina fönster med ficklampor, andra tände sina ljus och vissa stod bara och tittade ut, som jag. Ush, det var inte direkt det roligaste jag varit med om. Strömmen kom inte tillbaka förrän morgonen därpå, idag vid halv sju tiden.

Jag gick upp och stod bara och tittade, jahapp, hur ska jag göra nu, måste ju duscha, måste ju fixa mig i ordning för jobbet och jag Måste ju äta. Just i det så tändes alls.




Lånekort.
Publicerat den

Nu har jag och Ella äntligen varit och fått oss ett lånekort på biblioteket. Så nu skall här lånas böcker.

Vårt nya mysställe kanske. Hon satte sig direkt vid bordet och började lägga pussel, och tog sedan en bok och läste lite.


 
Du är bäst Ella.




I mina hörlurar..
Publicerat den

Katy Perry - The one that got away
James Morrison - I won´t let you go  


Dessa två låtar spelas rätt så flitigt i mina hörlurar.                 



Du gör oss stolt vareviga dag älskade unge.
Publicerat den

Vår älskade älskade tjej, man kan inte låta bli att skratta och har man en jobbig morgon där man egentligen bara vill dra täcket över huvudet så räcker det att titta på denna lilla guldklimp så mår man så mycket bättre.
Älskar dig.


Du gör oss stolt vareviga dag älskade unge.




Inte lätt alla gånger.
Publicerat den

Ibland när jag är inne på andra mammabloggar och läser om vad dem gör på dagarna och hur dem får ihop allting fastän jobb finns med i bilden, och jag kan säga helt ärligt att jag inte riktigt förstår att man orkar att Alltid hålla igång, och alltid Måste hålla igång.

Själv är jag Helt slut när jag kommer hem från jobbet och då jobbar jag ändå inte riktigt heltid. Hämtning, lämning. Jag har sjukgymnast, naprapat att åka till, jag vill kunna få tid till att träna/motionera då jag vill på alla medel få väck min huvudvärk. Och på detta skall man umgås med andra mammor med barn så att man inte tappar den kontakten och att Ella får träffa sina kompisar även utanför dagis.

Och detta känner jag stressar mig innerligt och att man ibland känner sig dålig som mamma att man inte orkar alltid. Jag vet att jag inte är själv med detta, och det försöker jag tänka på, men så hamnar man på dessa bloggar som allt verkar vara en dans på rosor, och livet leker, Alltid.
Var enklare när man var hemma med Ella och man behövde komma ut och få springa/leka av sig, och även själv få träffa andra och bara komma ut var det absoluta valet.

Men nu känns det som att alla glider ifrån en mer och mer, och man försöker att vara på och få till en träff men det är alltid någonting som kommer i vägen och rinner därför ut i sanden.

Jag försöker verkligen, men inte lätt alla gånger. 

 



En gubbe av två kastanjer
Publicerat den

En gubbe av två kastanjer och en marackas av en toarulle. Varför inte tycker jag.

När jag kom för att hämta Ella på dagis var det för en gångs skull inget gråtandes när det var dags att sätta på sig jackan och skorna. Utan nu var det en glad Ella som skrek mamma, mamma och ville genast bli buren, så man får passa på när det gäller. Men om jag ska vara ärlig så hade det säkert mycket med att hon en liten stund innan hade ramlat ned från en stol och bitit sig i läppen. Fick en liten fläskläpp nu när vi kom hem, lillskrutt, inte lätt alltid.


Fick med oss lite saker som Ella hade gjort på dagis, man kan då göra mycket av rätt så lite. Gäller bara att ha fantasi.




Fått godkänt.
Publicerat den

Vi fick godkänt ifrån hyresvärden att få måla om i några rum om vi ville (och vi behöver inte återställa det när vi flyttar), och vi har bestämt oss för att slå till och det känns jätte bra för jag är verkligen så trött på dem vanliga vita väggarna som vi har överrallt.

Men skulle väldigt gärna vilja ha lite inspiration på bra färger till fond?

Vi har väldigt neutrala färger överrallt så det skulle passa rätt så bra med lite färg så det blir lite roligare. Jag har iallafall lila i huvudet, och det blir att jag tycker att vi ska ha lila överrallt tydligen. Martin frågade mig innan på ett ungefär vilka färger då han skulle köpa lakan/påslakan igår och att det då såklart skulle passa till. Och det enda jag sa var "I sovrummet skulle det vara jätte fint med lite mörklila, och i vardagsrummet hade det varit Jätte fint med lite lila/brunt/svart randigt... Och och i Ellas rum hade jag väldigt gärna velat ha Li.. oj, det blev rätt mycket lila".

Här kan vi snacka Färger.





Vill ju kunna vara där mer.
Publicerat den

Wilma, snart hela 1 år.

Nu har jag varit på min bästa vän att skicka bilder på min underbara guddotter Wilma i och med att vi inte hinner träffas så mycket. Gör att det är jätte jobbigt och man känner sig inte som den bästa gudmor som man hade velat vara, men tyvärr är det så när man bor ca 60 mil ifrån varandra. Men då får man göra det bästa utav det. 
Fick detta underbara mms igår kväll. Även denna söta jacka fick hon på sin dopdag. Ella har en likadan, så vi köpte den i två omgångar då vi bara älskar den.




Ha en underbar söndag.
Publicerat den

Jag vill verkligen inte. Jag vill vara hemma med min familj och göra allt underbart vi har hittat på i helgen. Igår var vi och lekte vid en närliggande lekplats i flera timmar, och idag har vi varit iväg till Lommas badhus och haft en super mysig baddag. Så denna aktivitet har vi tänkt skall bli vår söndags utflykt. Jag tror också att Ella kommer att börja dansa i nästa år. Vi hittade nämligen en dansskola som heter Funkykidz. Detta är från 2 år och några år uppåt, och med start i Februari, så nu är det anmält.

Bak har stått på schemat efter bad, mat och sovande. Blev saffransbullar med vanilj, som skulle rullas ungefär som kanelbullar. Har blivit klar med tre plåtar och två påsar blev in kastade i frysen precis, och jäklar i det vad goda dem blev (kanske skall försöka mig på mer bakning).

 




Heela världen lång..
Publicerat den

Fick oss ett gott skratt i morse. Vi vaknade vid åtta tiden och hörde Ella lalla lite inne i sitt rum. Efter ett tag lät det som att sjungandet blir högre och tänkte väl att hon hade gått ner från sängen och lekte lite i sitt rum. Men när vi båda satte oss upp i sängen och tittar ut mot vardagsrummet så sitter en söt liten pingla ute i soffan och sjunger för sig själv.

Åh det var en sån mysig syn, och det blev ett litet äventyr för henne att kunna sitta i soffan helt själv utan att mamma och pappa var uppe. Goa lilla unge. Efter ett litet tag kom hon in till oss och fick busa av sig, pappa har hon inte träffat på några dagar nu så det var ett mysigt återseende.

Nu har vi ätit en god frukost, suttit och tittat på programmet som vi tittade på förra helgen, nämligen allsång för barn. Som gäst hade dem Thomas Dileva.. och det roligaste var när han kom i bild pekade Ella på honom och skrek "pappa,pappa".. det var roligt tills hon pekade en gång till och skrek "maaamma". Tack Ella.

Nu ska vi snart bege oss utåt tänkte vi, skönt väder fast ändå lite mulet.

Ha en underbar lördag fina.

  
Haha, Dem sjöng i programmet att dem skulle ta upp sina pistoler först, men ändrade sig snabbt till bananer, och såklart var Martin snabb med att hämta just En banan.
  



En kämpe och inget annat.
Publicerat den

Älskling sitter på ett föresenat plan hem nu, Äntligen. Vilken dag han har haft, och kan ni tänka er. Han har kört 122 mil på dessa två dagar? Sjukt.. verkligen. Själv blir jag trött på att köra efter en halvtimma. Jag berättade väl det också att han körde härifrån, upp till Stockholm för att hämta en kollega, för att sedan bila enda till umeå? Det är sjukt! Orkar knappt tänka på det, för jag menar, så roligt är det ändå inte att sitta still i en bil.
Nu pratar vi om en kämpe ut i fingerspetsarna ♥

Ella sover nu som vanligt, inga problem där inte. I natt vaknade hon vid samma tid som hon brukar, halv två och är alltid lite ledsen. Denna gång tyckte jag inte det kändes som att det bara handlade om någon dröm utan tog upp henne för att ta in henne till mig, men det ville hon inte? Oj, första gången hon sagt nej till att ligga i vår säng.. kanske positivt ändå? Snart får vi ju en större säng också, blir det att kunna bre ut sig ännu lite mer.

Skall försöka slappna av lite nu i soffan framför idol. Köpt en twix påse också som måste ätas upp.

Hoppas ni alla haft en toppen dag och kvällen blir detsamma. Sov så gott när det kommer till det.

 
Nallen är nästan större än henne själv..



För att veta att Alla har fått mat måste dem ju sitta på rad.




Katt, tyst tyst.
Publicerat den

Ella har länge vetat hur en Iphone fungerar, och hur hon öppnar upp den och går in på spel. Kommer ihåg första gången man verkligen fick se hur hon fick upp den alldeles själv. Det där lilla fingret som drog pilen till höger.

Idag satt vi i soffan och hade en ljudbok framför oss som jag laddat ner innan. Med denna ljudbok ska man trycka på djuren som finns på bilden och får med sig ett läte på hur djuret låter i verkligheten och sedan säger dem vad det är. Så fort som katten kommer fram och ger med sig ett läte så tar hon telefonen mot munnen och säger katt "tyst,tyst". Haha, hon verkar inte heller vara ett stort fan utav katter. 


Här visar Ella att avdelningen mitt emot har en precis likadan bildtv som dem har.


Lite olika bilder dem satt upp från förra veckans "Africa veckan".


På väg ut "råkade" Ella få med sig ett lejon, så den fick hon snällt lämna tillbaka.


Väl hemma blev det raka vägen in till duschen både för Ella och mig. Två nyduschade tjejer var redo för middag som bestod utav bacon, purjolök och champinjoner blandat med pasta och lite creme fraiche. Så skönt att man kan göra mat till hela familjen så att alla kan äta utav samma mat. Denna mat gick ner smärtfritt och mjölk till det. Mjölk skall det vara och Ingenting annat för denna lilla dam. Sedan blev det lite mys i soffan, ögonen började bli tyngre och tyngre så det blev att göra sig i ordning för natten och såklart en bok på det.

Nu sover hon super gott i sin fina säng, stor tjej nu så nu är det ingen spjälsäng som gäller. Nätterna går mycket bättre nu. Gråter till någon gång pga dröm, men annars sover hon till lite efter att jag kunnat gå upp på morgonen och fixa mig. Hon brukar vakna precis när jag börjar fixa med min frukost, och passar ju det bättre med att hon kan sitta i soffan, dricka välling och titta på barnprogram.

 
Sån otroligt skön style "kliar på foten"



Detta var nog en utav dem bästa flätorna jag fått till på Ellas hår, och tänk då att det är en två åring vi pratar om som Aldrig kan stå still.


Sov så gott alla fina.




Tryck på knappen.
Publicerat den

Ni som är in om och läser får gärna trycka på en liten knapp och följa oss på bloglovin! Vi ses där :)

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3116521/maella?claim=586tt82ebkd">Följ min blogg med Bloglovin</a>




Nu vill jag så gärna ha..
Publicerat den

Sitter och är så himla sugen på lussebullar, var sugen på det redan i morse när jag satt i bilen på väg till jobbet. Kände verkligen doften med riktig kall mjölk  till.

Pratade precis om det här på jobbet att det är ca sex veckor kvar till julafton, och det är lite mer än en vecka kvar till första advent. Då ska jag bannemig ha bakat lussebullar. Har ju redan druckit första glöggen och ätit dem första pepparkakorna.

Dock är jag inte glatt positiv till att ställa mig i köket och börja baka, jag är och har aldrig varit duktig på det, eller är det mer för att man inte riktigt tycker att det är kul?



Skulle baka muffins för ett bra tag sedan, och man tycker ju Verkligen inte att man kan misslyckas med det när man även tar det från recept. Men det var precis det jag gjorde, muffinsarna blev super små och var nog dem torraste jag ätit i hela mitt liv, så därför ska jag nog inte ge mig in på det.



Så här ser mina lussebullar ut om jag skulle få bestämma helt själv.




Bullerbyn.
Publicerat den



 
 
Tänk vad en människa ändå anpassar sig till alla olika årstider.
Ella var nästan sist kvar idag på dagis, men det verkade inte hon bry sig om överhuvudtaget utan hon satt och hade en mysig fruktstund med fröken och en lite äldre pojke, så jag fick glatt sätta mig bredvid, ta ett päron och varva ner lite. Var faktiskt väldigt mysigt.. lugnt och stilla, och jag kunde få chansen att titta i Ellas pärm som dem har suttit och klistrat och skrivit i.
Fick reda på det igår att dem precis ordnad varsin pärm till alla dem små, så där kan man följa från Ellas första måltid på dagis till att dem var ute för några dagar sedan med ett band som alla barnen skulle hålla i och sina underbara gula västar. Och där gick dem allihopa runt dagiset, så detta uppskattas något otroligt, för dagis är verkligen en helt annan värld. Som att vi är på jobbet är våra små på dagis och gör sina dagliga sysslor och detta får man aldrig se annars.

Vi har verkligen hittat ett dagis som vi kan lita på till hundra tjugo procent, och som jag vet tar väl hand om vår älskling. Sånt märker man bara på att dem lägger ner så mycket tid på det, även att dem ordnat dit en fototv som värmer på varmt där inne med alla foton dem tagit. Men det vi mest märker på är såklart att Ella älskar att komma dit, hon älskar att få vara där och leka med sina kompisar som hon verkligen kan Alla namn på och att hon inte direkt är förtjust för att gå hem.

Det är så det skall vara, och då blir man extra lugn som förälder.



Första gången avklarad.
Publicerat den

Nu är första gången avklarad hos denna Charlotte som har hand om osteopati och det hände väl inte sådär jätte mycket. Var mest en intruduktion med att förklara hur allting började, om det försvinner ibland och átt jag har gjort allt i min makt för att det skall bli bättre. Så jag förklarade för henne att detta är min sista utväg så nu får vi hoppas att det hjälper.

Längtar redan efter nästa gång för då vet jag att hon kommer gå mer på min stela rygg och nacke.

Efter att jag begett mig ut mot bilen igen så ringde vårdcentralen och det var min läkare som ringde.
Hon är nog den första läkaren jag någonsin haft som har ringt upp och sagt att "nej Martina, så här kan vi inte ha det, utan nu ska detta bli bra". Så hon skall återkomma efter att ha pratat med och gått vidare med detta ärende. Tack, tack tack.

















Dålig karaktär.
Publicerat den

Jag hade riktigt dålig karaktär ikväll, så det slutade med att Martin hamnade i soffan framför fotbollen. Ja, vad trodde jag? Måste dock se repris, någon som vet när den är?

På tal om trötthet, jag har nu varit sjukligt trött i flera dagar, och nästan på väg till att somna framför datorn idag, blev nog nästan som att jag sov med öppna ögon. Gäspar och min förkylning är fortfarande inte helt väck, och huvudvärk så jag håller på att bli galen. Men imorgon, imorgon är dagen som förhoppningsvis är början på något jäkligt bra, ska till tjejen jag skrev om tidigare.
Så huvudvärk, snart är du borta.. och jag kommer Inte att sakna dig.

Är det inte lite konstigt att ens dotter alltid säger ett visst namn på dagis som har gjort en viss grej, Varje gång? Har hon ett litet märke på kinden, eller på fingret så säger hon alltid denna Tjej. Betyder det verkligen att denna lilla tjej gör detta eller kan det vara så att hon har gjort det någon gång innan (för det har hon gjort) och att det fortfarande sitter i och därför ploppar hennes namn upp.. ja väldigt svårt att veta, men blir väldigt konfunderad om det nu är så.

Men fröknarna är väldigt duktiga på att säga ifrån eller säga till om det är någonting som har hänt, så vi borde nog vara lugna. Än så länge.

God natt kära ni!



En tv, två program?
Publicerat den

Nu är det ju så här att Desperate Housewife är på tv idag, kl 21:00 precis som det är fotboll, Sverige - England precis samma tid. Och vi har En tv, vad gör man då? Ska man vara snäll mot sin älskade och säga "okej, älskling, klart vi kollar på fotbollen" Eller ska man skita i det och "nej, älskling, nu är det min tid på tv:n så nu blir det Ingen fotboll för dig?

Sådant problem.




Vi är med och tävlar.
Publicerat den

Tävlingsdags!

ellenojag.blogspot.com
Vi kickar igång en ny vecka, men en tävling i samarbete med Mirasmamma.
Du tävlar om en fin & varm Trekantsscarf , perfekt nu när kylan är på ingång!
Tävlingsreglerna är enkla; det enda du behöver göra är att att kommentera inlägget och svara på frågan " Vilken produkt gillar du bäst av utbudet hos mirasmamma!?" Vill du ha en extra vinstchans; länka till tävlingen via, blogg, mail eller facebook! Glasklart, eller hur!
Tävlingen pågår i en vecka, och avslutas måndagen den 21 November, klockan 20.00
Lycka till!




Guldkanalen
Publicerat den

Kan verkligen rekommendera Guld kanalen för er som kan lyssna på musik på jobbet, hemma eller i bilen. Allt mellan Elvis till Beatles som jag lyssnar på just i Nu, let it be.

Har tröttnat så på nrj, och dem andra kanalerna som spelar sönder alla nya låtar som kommer, så nu blir det lite roligare musikval för mig.




Ett pytte skavsår.
Publicerat den

En liten älskling med sin mysiga one-piece, inköpt på hm. Lite innan detta hade hon fått känn på att ha fått skavsår på ena foten, köpte ett par nya skor till henne för några dagar sedan, och det gjorde ju så ont så ont.

Men efter många försök till att ta plåster på, så gick hon med på det. Ett stort plåster på foten tog hon om pappa också skulle ha. Så pappa fick snällt sätta på sig ett plåster han med.

Efter några gnäll till så satte hon sig nöjt i soffan med en pepparkaka och juice.


 
Puss vår lilla skatt.




Han gör ett Grymt jobb.
Publicerat den

Farsdag, och det var två här hemma som var uppe med tuppen (ja, nästan då). Åkte och handlade hem frukost, blommor och såklart Trisslotter, Trisslotter, Trisslotter. Ella sa nämligen att hon ville vinna pengar och passade på att ge det till pappa nu när det ändå var farsdag. Vad blev det då? Inte ens 25 kronor? Det ni!
Frukosten bestod av bullar, kaffe, juice, ägg och melon.

Åkte härifrån utan några extra pengar alls, men shoppingsugna var vi ändå, så det blev en biltur till Nova och hittade perfekta vinter kläder till Ella. Så nu skall här nöttas ut på dagis minsann.

Ett par skor till mig och en tröja, några tröjor till Martin och pyjamas och en One-piece till Ella. Dem är faktiskt ûber söta på dem små, men det är faktiskt inte lika sött på vuxna, tycker jag. Självklart är det nog skönt att ha hemma och strosa runt i när man kommit från duschen, men ska man verkligen ha den ute? Jaja, alla tycker vi olika.. skönt är väl det. Martin blev lite smått orolig när jag sa att jag minsann skulle investera i en sådan, för att ha hemma, men det blir nog mer att man skulle bo i den snarare än att ha den någongång ibland så jag hoppade det.

Nu snarknar mina änglar så gott i vår säng och jag passar nu på när man kan. Kanske ska smyga mig in också, gör jag det, så vet jag att jag somnar snabbare än kvickt.

Ha en underbar dag, och fira dem underbara papporna.
Martin du gör ett Grymt bra jobb och jag vet att du är stolt som fanken för att vara pappa till Ella. ♥





Dessa tummvantar.
Publicerat den

Herregud.. jag var precis inne och kollade statistiken här inne på bloggen och det var med glädje som jag såg att den hade stigit flera steg från igår. Vad glad jag blir, hoppas ni fortsätter att läsa, för det gör en automatiskt ännu mer sugen på att skriva.

Vi har blivit en säng rikare här hemma. Det blev en Sofiero, från Kungsängen, med leverans den 19 December. Låt det nu gå fort, för nu jäklar ska det sovas gott.

Sedan skulle vi egentligen åkt för att kolla kläder, och speciellt vinterkläder till Ella, men i och med att vi tog en relativt lugn och skön morgon, så somnade Ella i bilen, och vi somnade alla tre, ja inte i bilen såklart, och sov enda till halv fyra. Det är mycket det man längtar efter på helgen, att kunna sova ut, lägga sig när man vill och Inte behöva tänka på någon väckarklocka med hemskt oväsen.

Åh herregud vad kallt det har börjat bli nu. Skulle ut efter att vi sovit, innan det blev mörkt, och smart (?) som man är så klär man sig alltid lika bra när man skall ut och leka med Ella. Hm Skinnjacka, ett par tunna byxor, Inga vantar och Ingen mössa. Som vanligt när det gäller oss.

Sedan det här med vantar till småbarn. Vad är egentligen problemet att få i en tumme i dessa små små tummvantar? Och får man inte i tummen så kan ju barnen inte leka på normalt sätt, och dem kan inte hålla i någonting och då blir det såklart gnäll med det. Sedan var det de här med mössa. Köpte en perfekt, trodde jag, mössa på Lindex, en rosa lite stickad med en rosett på. Vad skulle vara problem med den? Jo, den kasar ner hela tiden, och man får vara där och dra upp den var och varannan sekund om hon inte gör det själv. Ja, det här med vinter och vinterkläder går inte Riktigt hem här.
Lilla snigel akta dig..                                                           Annars tar jag diiig.
 

När jag börjar sjunga på "när trollmor har lagt sina elva små troll.." så vill Ella absolut sitta nära och mysa, kan nog vara lite små läskig också, tyckte iallafall jag och Martin när vi var små.. och där sitter hon tills jag sjungit klart. ♥



En riktig säng.
Publicerat den

Morgonen började med tre utvilade familjemedlemmar.

Någon minut innan var jag helt inställd på att det var fredag, och det var inte en super glad Martina, tills jag kom på att jag var helt fel ute, och att det var lördag, vi hade sovit enda till halv åtta och hela familjen var hemma.

Frukosten är uppäten, har hunnit plocka undan lite här hemma och Martin och Ella sitter för tillfället i soffan och tittar på allsång för barn medans mamman ska hinna skriva klart här.



Snart ska vi bege oss till Kungsängen för att Äntligen investera i en ny säng. Inget mer Ikea trams som bara knakar och en rygg som gör ont överallt. 

Hoppas på en underbar dag allihopa, ut i solen.
 



Du gör mig lycklig.
Publicerat den

Idag är det nog som alla vet, 2011-11-11 och klockan passerade precis förbi 11:11 (klart man önskade sig nåt :)
Men det är även min och min älskades fyra års dag. Igår hade vi namnsdag, Martin och Martina, och idag är det hela fyra år sedan som vi blev tillsammans. Och allt vad vi har hunnit med. Tiden springer iväg, och jag kan verkligen inte önska mig något annat än detta liv jag lever.

Jag har allt plus mycket mer, och det är jag Jäkligt lycklig för. Martin, Du gör mig lycklig. Jag älskar dig!




Blogg till bok..
Publicerat den

Yeey. Har hittat en perfekt "gör bok av din blogg" som vi har pratat om många gånger här hemma. Så denna sida kan jag verkligen rekommendera. Var super enkel, dock vet jag inte hur det kommer att se ut när boken kommer hem, men som det ser ut på förhandsvisningen är det precis som vi ville ha den.
http://www.bloggtillbok.se/

Ska bli så sjukt kul att ge detta till Ella när hon fyller 18 år. Vänta 16 år till? Hm, kanske blir lite tidigare.. :) Man har ju inte direkt tålamodet, utan man vill ju ge det nuuuu.



Osteopati..
Publicerat den

Jag är faktiskt fortfarande sjuk, och det är inte sådär i slut tampen. I natt hostade jag så jag höll på att storkna, och jag förstår inte hur det kan komma tillbaka igen. Dagisbaciller är nog inte det enklaste att bli av med. Ella har inte varit sjuk många gånger efter att hon börjat dagis, och har därför inte haft någonting långvarigt här hemma heller.

Kände mig lite bättre igår och trodde mig kunna jobba som imorgon då, men som det känns nu vet jag inte alls. Men jag tror inte att jag är själv med att vara sjuk just nu?

Även min huvudvärk blir ännu värre, och den tar ännu mer kol på mig än vad det gjort innan. Några dagar nu i rad har jag haft den värsta av det värsta huvudvärken, och Ingenting har hjälpt. Knapra tabletter ska man ju såklart helst inte göra heller, och vad gör man då? Jo, man sitter och mår Skit rent ut sagt och väntar ut det värsta, men som aldrig blir bättre.

Har tid hos sjukgymnasten idag för att få akupunktur, och i nästa vecka bokade jag in en tid hos en tjej som jobbar med Osteopati. Både jag och Martin satt och sökte på internet på vad som egentligen kunde hjälpa mest, och det var tydligen detta och hon ville väldigt gärna hjälpa mig. Så nu får vi se hur många gånger jag måste gå, och samtidigt hur myket detta kommer att gå på? www.charlotteengberg.se

Ibland känns det verkligen som ens liv dras ifrån en för man vill göra så mycket men man orkar verkligen inte.. Man är 25 år och just nu vill man kunna njuta, man vill kunna vara med sin familj och vänner utan att behöva må dåligt hela tiden..  Det tar på krafterna.



Dagistime.
Publicerat den

Älsklingen på väg till dagis i sin fina nya mössa.

 




Glögg. Lussebullar bästa?
Publicerat den

Vi har precis druckit årets första glögg.. Är det för tidigt? Jag var så sugen så jag handlade både mandlar och russin, hade gärna velat ha några pepparkakor och lussebullar också.

Julmusten har jag faktiskt redan gett mig på. Julmaten brukar jag bli sjukt trött på direkt men lussebullar och glögg kan jag äta långt efter julen.



Sjukstuga var det här.
Publicerat den

Ont i halsen, huvudet, hostar och så trött så trött. Det har varit mina dagar. Det är idag som det börjar kännas bättre, men hostan tar kol på mig. Även loppans hosta vill inte ge med sig. Så inte nog med att man själv är dålig, så har man ju en liten dotter att ta hand om också som inte heller kan sova om nätterna.

Om man sedan tänker oss i en 160 säng så är det inte bättre. Ryggen är helt förstörd när man vaknar på morgonen, och speciellt tycker jag synd om Martin som inte ens är sjuk men som får ligga och lyssna på våra "hosta i kapp" på nätterna.

Men så är det ibland, tur att detta inte har blivit någon vana iallafall (peppar, peppar). Vi har inte varit sjuka på jätte länge nu, så någon gång måste det ju komma.

Vi har iallafall försökt att komma ut lite i helgen för att alla ska få i sig lite luft. Och på dagarna är det bättre, iallafall för Ella, då hostan är som bortblåst.




Dem håller fortfarande
Publicerat den

Blev hemma från jobb både torsdag och fredag då förkylningen både kommit ikapp mig och Ella, och som vanligt så slipper Martin undan även detta. Han är pigg som en nötkärna och två andra (nu är det mer bara jag) som ligger och har ont i halsen, feber och är sååå hjälplösa.

Men igår hade jag och Martin bokat bord på St Markus Vinkällare för att sedan bege oss vidare till Roxette, och jag bara hoppades på att vi kunde gå. Så i med massa alvedon, näsdroppar och halstabletter och så raka vägen hem till svärmor för att lämna Ella.

Jäklar var bra det var. Sällskapet gjorde ju självklart allt, men maten var underbar som den varit varje gång, och den berömda fisksoppan skulle man nog lätt kunna leva på 7 dagar i veckan. Dock fick vi inte i oss så mycket så sparade oss direkt till dessertbordet istället. Till och med servitrisen frågade om vi redan skulle ge oss på efterrätten.. gäller att vara snabb, annars hinner man ju tänka att man redan Är vrålmätt innan allt det ännu godare ska i magen.

Roxette, som vi bokade i Mars, känns som en evighet sedan. Men nu var denna dag här och gu vad bra det var. Dem kan ju verkligen sin grej, och man märker att dem varit med ett tag. Bättre platser kunde vi inte ha hittat och detta höll på i nästan två timmar. det negativa var nog bara att förbandet höll på lite För länge, och så bra var dem inte, men så fort Roxette kom ut var det andra som bortblåst.

Dock känner jag mig ännu värre idag (som jag nästan visste) men det var det nog nästan värt ändå. Får ta den smällen.


Lite gåshud får man faktiskt.





Bara att pallra sig upp.
Publicerat den

Ja, det blev jobb och dagis även denna dag. Hon hostar, verkar ha ont i magen och kan inte riktigt slappna av när hon ska sova. Nu i natt vaknade hon vid tre ungefär, och fick då mer hostmedicin och lite välling.

Men nu på morgnen så var hon itne sen med att vilja gå upp, och låg och gnällde bredvid mig för att mamma också ska med upp. ja det var ju bara att pallra sig upp, och se en klarvaken, Pigg Ella idag med.

Har inte sagt att vi har fått dem första dagisbilderna på Ella, och jag blev så nööjd. Det speglar verkligen Ella i den bilden och även på gruppbilden. Men vill inte lägga upp dem här, för man vet aldrig, kan ju bli en julklapp från Ella till släkten.

Nu återgår jag vill jobbet igen. Får hoppas att tiden idag går fooort, för ikväll kommer min älskade man hem.. som man lääängtar.



Det tar vi då.
Publicerat den

Det ser ut som att börjar bli mer sjukstuga här hemma nu. Sen jag la henne ha rhon vaknat ungefär 5-6 gånger och varit jätte ledsen. Försökte verkligen få i henne hostmedicin och näsdroppar, och gick efter många om och men. Gäller att vara hård på den fronten.

Nu ligger hon ännu en gång i vår säng och somnade direkt. Hon kan verkligen slappna av där och så länge hon har det Bäst så ligger jag gärna och trängs.

Är ju alltid lite konstigt det här med att vara sjuk, för det brukar för det mesta bara komma på kvällarna och sedan gå över och man är jätte pigg på mornarna och dagarna, för att sedan gå ner sig i det igen på kvällen. Så vi få se hur det blir imorgon, det tar vi då.

 
Ella vill ju såklart hjälpa till med maten. Älskar att hon vill vara med.



Gammal 25 årig tant?
Publicerat den

Blev jobb och dagis idag. Ella vaknade pigg som vanligt, inget glegg i ögonen och febern var som bortblåst. Visst var väl natten lite si så där men i det stora hela så sov vi ändå flera timmar i natt. Jag la henne i vår säng i går kväll då hon var väldigt ledsen, men tog inte många minuter så sov hon igen. Men vem skulle inte somna när man kan bre ut sig så?

Själv känner jag att min rygg börjar göra mer och mer ont, och jag som aldrig haft problem med det innan. Blir nog tyvärr så när man sitter/står en hel dag på jobbet. Och själv är jag inte van att Inte springa runt, så nu börjar man känna sig som en gammal tant på 90 år, inte roligt.

Har dock haft några "experter" som har varit här och ordnat med våra bort och stolar, och andra tillbehör som ska vara bra för en hel dag, men tyvärr tycker jag att det har blivit värre, och kollegorna tycker det samma. Konstigt det där, men kanske är för att musklerna inte är vana att användas riktigt på det sättet?

Måste bli mer träning på schemat efter jobb, så har tänkt boka upp mig på både Body Pump och Zumba. Kom igen nu Martina..

Men.. utöver detta, så är allt bra :)