Perfekt till att veta vart jag har dem.
Publicerat den
Solen kommer, solen kommer..
Publicerat den

Ja det var vårt uppvaknande av Ella. Underbart.

Ja. Som säkert många andra som haft fint väder har vi spenderat det på bästa sätt, i båten.
Ella skulle dock försöka få sig lite vila men det gick tyvärr inte att lura i henne, så det har varit fullt ös hela tiden. Studsmattan har även den utnyttjats på bästa sätt.

Nu, har vi lite slappetid medans Ella njuter av lite mat, med, om jag får säga det, bästa utsikten.
Mitt paradis.
Publicerat den

Hit åker jag när jag vill komma bort, hellre än utomlands. Solen har tyvärr inte visat sig än och jag ser att solen värmer dem flesta hemma. Men jag klagar inte, jag är hemifrån, som jag nu har behövt ett tag. Mitt lugn!
På väg till landet!
Publicerat den

Äntligen har vi kommit till den tiden då landet står på schemat, längtat ett helt år efter denna dag, hoppas nu bara på det fina vädret också! Båt, lekstuga, studsmatta, god mat, god dricka och trevligt sällskap. Nu kommer vi!

 

Ella fick välja glass helt själv och då blev det "en gul glass". Dock pappret som var gult!:) sötunge! Äntligen får du komma upp till det vi har pratat om hela året. Åka båt och ha flytväst.

 
Fina dag!
Publicerat den

Mys med nära och kära!
Nu sitter man här.
Publicerat den

Nu sitter man helt plötsligt uppe i Stockholm med mamma och Ella. Martin är iväg i Göteborg och Gothia. Honom ser vi inte förrän på torsdag fm. Första gången jag körde så långt själv, brukar alltid vara Martin tandens den biten annars. Gick verkligen jätte bra och vi hade satt Ella i framsättet, kändes säkrare och kunna prata och se henne lite bättre.

 

Men jäklar vilket speed det blev i Ella när hon fick se mormor, var överallt och ingenstans. Fasen hon dock kommit in i nu är inte alltid rolig, trots, trots, trooooots. Herregud, minsta lilla skriker hon, hon gör saker fast att man säger nej tusen gången, allt är hennes och hon är "stor tjej" och skall inte sitta i barnstol på restaurangen, som vi nu stannade på. Hon skulle sitta på vanlig, som mamma, och började få utbrott direkt när hon inte fick. Kände inte riktigt för att tjafsa med henne där bland folk, så hon fick sitta där tills maten kom in. När hon väl fått in maten, skulle dricka sin festis och fick halva över sig för att hon inte riktigt nådde, då förstod hon väl att det inte riktigt gick bra och kunde sättas i barnstolen.

 

Ja! Vad gör man?

 

Nu sover hon iallafall, och jag funderar på att ta på mig löparskorna och ta en runda.. Behöver det tror jag. Hoppas nu att man vaknar upp till soooool imorgon (önsketänk kanske)!!

 

Lite skvaller för att läsa på vad som händer i världen.
Sommarloooov.
Publicerat den

Nu har Ella sommarlov (och mamma och pappa semester) som hon själv säger och det firar hon med att dansa, ha kjol (för det måste man ha när man skall dansa) och kronan/slöjan som användes på mammas möhippa.
 
Nu är man fullt redo för sommarlov.
 
 
 
"Läskiga dockan" skall också ha på sig det när Ella har haft det. Denna docka har batteri i sig och hon gråter som bara den, men batteriet "försvann", konstigt nog? Så nu är den bara läskig till utseendet.. enligt mamma och pappa.
 Benhinnan.
Publicerat den

Har precis varit ute i sandskogen och sprungit första gången efter att jag fått problem med benhinnan på ena benet. Fick detta efter att jag sprang Malmö milen och efter att jag sprungit har jag knappt kunnat gå. Fått massage och tagit tigerbalsam men ingenting hjälpte.
Har nu efter det försökt att vila och istället ställt mig på crossen eller varit ute och gått när jag har kunnat. Så nu har det lagt sig rätt så bra så nu var första gången jag var ute igen.
Känns ingenting nu, så hoppas verkligen på att det inte kommer tillbaka.
 
Jag älskar ju verkligen att springaoch att få rensa hjärnan, som verkligen behövs emellanåt.  
 
Behöver även nya skor då dem skorna jag köpte förra gången tydligen var för aerobics, så det blir helt fel, och kanske inte konstigt att jag har så ont i benhinnan då heller?
 
Tänkte ta mig till Stadium för att få ut det bästa av det. Martin var iväg och fick super bar hjälp och nu har han ett par skor som passar honom perfekt och som känns mer "Studsande". Mina är väldigt hårda och är egentligen inte sköna att springa i.
 
 
 
 Lösenordsskyddad blogg framöver.
Publicerat den

Jag känner att jag har gått tillbaka till frågan "Varför jag startade denna blogg"? Det var för mina nära och kära.

 

Min familj som inte bor här nere vid oss som mer än gärna vill följa vår vardag och följa Ellas framsteg och utveckling.

 

Ella är också en egen individ nu, en egen person, men som inte kan säga ifrån om vissa saker som händer och sker och det är rätt orättvist för henne, att inte kunna styra det själv. Så det blir nog det bästa.

 

Jag har därför beslutat mig för att lösenordsskydda min blogg och för er som vill följa med på vår resa ett tag till får gärna skicka ett mail där ni kan få uppgifterna.

Min mail: Martinalonnestrom@msn.com Eller så finna jag på Facebook. Tack för er förståelse.
Ja, det är inte alltid lätt att vara förälder.
Publicerat den

Första tiden på stranen började bra, mycket folk och folk låg som packade sillar, men vi hittade ändå vår lilla plätt där vi kunde bre ut oss. Gick ned till vattnen och där blev vi kvar ett bra tag, skönt att till och med kunnat bada.
 
Till vi sedan kom upp igen, fick i oss lite banan och vatten, förvandlas det mysiga mamma/dotter mys till rena helvetet. Allt var emot henne, och ingenting som jag sa var bra nog. Allt jag sa gjorde hon tvärtemot (såklart).
Kylklampar som absolut inte skall vara i sanden hamnade i sanden, sand kastades omkring sig och på mig och det värsta jag vet är när hon skrattar en rakt upp i ansiktet när man säger till henne på skarpen. (Tyvärr är jag inte alltid lika stark varje gång och det blir att man börjar skratta själv)
 
När jag sedan skulle smörja in henne med solkräm i ansiktet, fyller hon hela handen med sand, kastar det i ansiktet och riktigt gnuggar in det, då var botten nådd. Tog alla saker, Ella i handen och när jag väl tror att vi skall komma därifrån riskfritt förvandlar hon hela kroppen till en mask och vägrar att stå. Ååååh, en mamma som var nära till att lämna allting och gå därifrån, SJÄLV!
 
När vi väl kom tiill bilen pratade vi ut, och jag berättade exakt hur det blir när man inte gör som man blir tillsagd, man åker hem. Fick ett förlåt, och när vi väl åkte därifrån var det ändå rätt så skönt att få komma hem. Trötta och färdiga för stranden.  
 
Surputten själv.
 God mat och trevligt sällskap.
Publicerat den

Var och hälsade på våra vänner som fick en son för 2 månader sedan, underbara lilla Liam. Så snäll och rar. Självklart var jag snabbt framme och snoosade. Även Martin och Ella fick sig lite bebis mys.
 
Bjöds på fantastiskt god mat, dricka och trevligt sällskap.
 
   
 
Ella råkade lägga hela tröjan i maten, och såklart hade vi inget ombyte, så det fick bli tröjlöst resten av kvällen.
 
 
 Hemmagjord glass med kesella.
Publicerat den

Vi provar på att göra egen glass här hemma, tipset var om att göra den med Kesella, nötter och frysta bär. Det lät så himla gott, så klart det skall provas.
 
Inhandlade både hasselnötter och valnötter som redan var krossade. Mixade jordgubbarna försig, och sedan hällde vi i Kesella och nötterna och rörde om. Toppade lite med nötter även ovanpå och så in i frysen.
 
Kan knappt vänta, så jag hoppas den snart är klar.
 
 Sommarbilder.
Publicerat den

En vända till stranden även idag, men denna gång var hela familjen med. Var lite rädda för att det skulle bli regn, men molnen höll sig borta och vi var mitt i ett blått hav (på himlen alltså).
 
Blev en tre timmar lång strandvistelse och en halvtimma låg vi alla tre nästan däckade på varsin handduk.
 
Väl hemma blev det god mat, faster Jeanette på besök och en och annan glass slank ner.
 
Effter ännu lite lek och stoj kördes faster hem, Martin är nu ute och springer, Ella är i säng och jag skall snart inta soffan för final i fotboll. Längtar dock mest till att inta sängläge.
 
Underbara helg.. vi sees snart igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Haha, Ella var nära till att somna när det var dags att läsa bok.