Sjuk för en dag.
Publicerat den

        
                         Hon satt och gjorde detta fina halsband när jag kom och hämtade henne på dagis igår..
 
Vi har haft en liten sjukling här hemma för en dag då det blev ett litet kräkkalas igår kväll. Efter att allt äckel päckel kommit upp var det frid och fröjd igen och natten gick smärtfritt. Idag har vi haft en piggare Ella hemma, och hon har till och med fått i sig lite mat.
 
Julstökade med pepparkaksbak. Så som min farmor gjorde till mig och min bror när vi var små fick det bli Ellas namn skrivet med glasyr. Man gick alltid och suktade efter det där stora hjärtat med en massa glasyr på som hängde i fönstret. Nästan som att det hade hunnit bli dammigt, haha, så denna gång får hon nog börja äta på det redan på söndag.
 
Nu är det sovedags för den lille, och jag och mannen får påbörja godispåse på 1 kg, phu och någon film.
Började även snöa här för en timma sedan, dock ser det mer ut som blötsnö, men man vet aldrig.Hoppas att den ligger kvar lite grann, för nu är jag faktiskt lite sugen på snö.
 
 
 Campadre
Publicerat den

 
Åh, jag brukar alltid få mail ifrån Campadre där dem alltid har super fina erbjudanden. Idag hittade jag det
perfekta, erbjudande från PAX. Vinterskor till barn, men tyvärr fanns det endast i storlek 24 som minsta. Skall man chansa att handla dem ändå och ha sockor i? (Ella har i vanliga fall 23 i storlek) . Ordinarie priset är 700 SEK och är nedsänkt till hela 349 SEK. 
Nu till min förvåning blev priset ännu bättre, 100 kronor kampanjkod.
 
 Funky-avslutning.
Publicerat den

Idag var det säsongsavslutning på dansen, och vår show. Barnen skulle klä sig i rosa och vi föräldrar i svart. Var kul att se att så mycket folk hade kommit dit, och det var även årsgrupperna över dem små som också skulle uppträda.
 
Både faster, farmor och pappa kom och tittade på och Ella var jätte duktig. Fick sedan ta emot varsitt Diplom och ballong.
 
      Bortbjudna.
Publicerat den

Igår var vi bjudna på fest hos våra goa vänner som bor ett stenkast ifrån oss. Skönt att bara kunna ta vagnen och traska iväg.
 
Vår vila igår blev inte förrän vid tre tiden, då vi visste att det kunde bli sent, och det var verkligen en bra idé och passade perfekt för det märkes senare på kvällen att det hjälpte.  
 
Blev ett litet knytkalas där alla skulle ta med sig varsin matträtt eller efterrätt. Bestämde mig för att göra en västerbottenpaj, ett säkert kort. Blev super nöjd med den, men det roligare var att det inte bara var vi som hade den idén. Nästan hela middagsbordet bestod utav just västerbottenpaj. Nästan som att man fick köra en röstning på vilken som var godast.
 
Blev lite roliga lekar som alla fick två uppdrag var som skulle utföras under kvällen. Mitt ena uppdrag var att gå in på toaletten, hämta två tops, stoppa in dem i vardera öron, gå igenom vardagsrummet och in köket som ingenting hade hänt. Det andra var att önska Sveriges nationalsång som nästa låt.
 
Martins uppdrag var att sjunga för dem små barnen, så han hade två i knät och den tredje satt på golvet och det var väldigt populärt, för efter det blev han lekfarbror, haha. Det andra var att han skulle önska Teddy björnen Fredriksson som hans önskelåt.
 
Detta blev faktiskt väldigt kul när folk väl gjorde uppdragen.
 
Mot kvällens slut somnade ett barn på soffan, den andra gick och nattades och det var Ella kvar som nästan även hon höll på att somna, men inte riktigt kunde slappna av. Vet själv att hon älskar att komma hem och få sova i sin säng så då kände vi att det var dags.
 
Blev en toppenkväll med många nya ansikten, god mat och perfekt att barnen kunde få vara med. Hon somnade en liten stund i vagnen, och det var inga problem att lägga henne i sängen efter att vi gjort henne i ordning för natten.
            
 Ibland behöver man dagar till att bara mysa.
Publicerat den

Har haft min lilla tjej här ett par dagar och fått myst riktigt ordentligt. Lugna mornar, frukost framför barnprogram, lekplatsvisiter och självklart fika med lussebullar och chokladbollar som vi hjälpes åt att baka för några dagar sedan.
 Helgen med mormor.
Publicerat den

Jag har nänstan helt glömt bort bloggen dessa veckor känns det som, men varje kväll när jag tänkt att jag skall ta tag i det så orkar jag helt enkelt inte.
 
Mamma var äntligen nere hos oss i helgen och det var verkligen efterlängtat. Ella ville inte släppa mormor för en sekund, men så har det varit sedan första stund. Fast att man inte ses så ofta som man hade velat så har det inte så stor betydelse för Ella, för oavsett hur lång tid det har gått emellan varje gång man ses så är det ändå inga blyghetet.
 
Blev såklart god mat, ikeahäng med lite nytt till Ellas rum och med tillhörande köttbullar (såklart). Filmmys (cockpit, riktigt bra får jag säga, vi är inte så förtjusta i svenska filmer annars) med hela familjen när Martin kom hem och med en stor godispåse som till min förvåning faktiskt är helt uppäten nu. Då snackar vi GODIS.
 
På söndagen fick äntligen mamma också få följa med på dans och bad med mig och Ella, denna gång var det sista innan showen nästa helg. Spännande! Mormor schejkade loss lika mycket som Ella gjorde och svettig är bara förnamnet. Skönt att hoppa i badet för att sedan sätta sig i bastun ett tag.
 
Helgen var perfekt om inte för kort, som alltid. Dock dröjer det inte så länge till tills hon är nere igen. Ella fyller ju tre hela år om sisådär tre veckor nu. Det är GALET! Vart ska detta sluta? Vågar man knappt tänka på nu, haha.
 
 
   
 
 
Perfekt avslutning, sockerbulle!