Natur och havsdoser.
Publicerat den

Jag är inte ett fan av att det börjar bli höst och vinter, men när löven ligger så fint på marken kan man inte låta bli att gilla det lite grann.
 
Vi har haft en enastående helg med fredagsmys till att börja med. Gick vidare till att ha en väldigt lugn förmiddag och hela familjen somnade vid lunchtid och sov hela två timmar. Kände dock att vi behövde en liten dos av natur så upp på cykeln och cyklade bort mot skogen och hittade små gångar där vi inte gått innan. Skogen kändes helt plötsligt oändligt stor.
 
 
Söndagen började med dans med pappa denna gång. Hörde att dem båda hade skakat loss riktigt ordentligt, till att åka ut till stranden och få lite havskänsla. Kunde riktigt drömma sig tillbaka för bara ett par månader sedan när man låg där, fullproppat med alla andra badsugna gäster och lapade sol.
 
Blir sisådär ett halvår till nästa gång dem första vårtecknen kommer och hälsar på. Solstrålarna som faktiskt börjar värma så smått, och när man klär av sig sina tjocka kläder Lite för tidigt. Vad gör egentligen det? Det är underbart att kunna längta dit!
 
Nu bestod dock stranden mest av en massa tång och ett hav med döda maneter.
 
  
När vi kan brukar vi alltid få oss en liten vila på dagen, och det ger så himla mycket extra krafter mot kvällen (för det mesta iallafall) och vi låg tät intill alla tre och snarkade ikapp.
 
Det väntade sedan en god middag med fint sällskap hemma hos svärmor. Söndagsstek stod på matschemat med potatis, god sås och gelé. Var så gott som det låter. Jag åt nog för tre kändes det som, kunde inte sluta. Tills man fick höra att det vankades efterrätt (tro det eller ej, jag tog en potatis till, hihi). Chokladpudding, grädde och hallon. Tror ni det gick ner? Utan tvekan! 
 
Söndagskvällen är nu på ingång, Ella ligger i sängen och filmen är nu redo att sättas igång.
 
Ha en underbar söndag gott folk.
 Ett lantligt kök.
Publicerat den

Jag har verkligen förälskat mig i detta barnkök till Ella, men jag VET det är för dyrt. Jag känner inte att 2500 kr är värt det, och det varar ju inte för alltid.. Men man kan ju dock få drömma lite.. eller hur! :)
 
Barnkök, Lantligt
 Fotodags på dagis.
Publicerat den

Fy, nu har man kommit till den tiden på året när man måste skrapa rutorna. När jag och Ella satte oss i bilen och skulle starta upp den för att snabbare få isen att smälta såg jag att termometern stod på 1 grad. Låt denna vinter gå fort!
 
Idag är det dags för Ella att bli fotad på dagis tillsammans med dem andra och det fick bli en liten fläta och blomma i håret. Får väl se hur det ser ut under dagen, kommer inte riktigt ihåg vilken tid det var dags och man vet att lek står högst upp på deras prioritet lista så håret står väl kanske åt alla håll. Får hoppas att det var redan efter frukost.
         
  
  
 Tre år om två månader.
Publicerat den

Idag blir vår tjej hela  två år och tio månader. Innebär mer att hon blir Tre år om TVÅ månader. Herregud!
 
Det är inte en liten tjej man har att tampas med här hemma.. utan mer än envis, stor tjej som kan Allt själv, som vill göra allt själv, en underbar personlighet och en riktig glad och sprallig tjej. Du vet vad du vill och det är sjukt viktigt!
 
Vi älskar att du har kommit in i våra liv och tagit oss med storm. Ibland gnabbas vi, men det hör ju liksom till, ibland är det nästan lite roligt. Går inte att vara arga på varandra en längre stund för till slut as garvar vi åt varandra istället.
 
Älskar ditt skratt, dina bus (för det mesta) och att vi verkligen kan leka och förstå varandra på ett helt annat sätt nu. Du skall veta att du är den bästa utav det bästa och att vi alltid kommer att finnas här för dig vår lilla skrutt.
 
Snart är det dags att göra en liten önskelista till dig tycker jag.. får sitta ned tillsammans och gå igenom vad du behöver och vill ha och så hoppas vi på att det går i uppfyllelse. Iallafall det mesta av det. (Kommer att lägga ut en lista så småningom, alltid enklast så).
 
             
            En som älskar att åka båt, och längtar redan till nästa år vi kan åka upp igen.
 Hux flux upp och ned.
Publicerat den

..och nu var dem uppe. Hängde dem bara hux flux upp och ned men hade mer tänkt att ha dem i någon hörna sedan. Ville egentligen bara se hur det såg ut när dem var färdiga. Ella hade sådant tålamod den dagen hon satt med sitt lilla hjärta att hon helt plötsligt skrek 'FÄRDIGT!'. Inte hade man väl trott att det tålamodet och lusten fanns där när hon är som ett yrväder annars.
 
            
  Pärlplattor är grejen.
Publicerat den

Vår lilla lugna stund idag var att lägga pärlplattor. Vi började med en som sedan slutade med att jag satt själv i köket medans Ella var med pappa.
 
Kunde verkligen inte sluta, och jäklar vad nöjd jag blev. Nu ligger både Martins, min och Ellas påbörjade i fönsterkarmen. Får se hur lång tid dem kan hållas hela innan alla pärlor ligger på golvet.
 
Kom ihåg när jag själv gick på dagis och vi rätt ofta brukade lägga just pärlplattor, ja då stoppade jag hellre upp dem i näsan och två gånger fick jag åka till sjukhuset! Ja, säga vad man vill om just det. Pratar dock inte högt om det här, finns ju en viss härmapa här hemma som man vet säkerligen skulle göra samma sak om hon fick nys om det, haha. 
 
 
 
Inte alltid lika roligt..
 
 
 Man vet att man lever.
Publicerat den

Dans i vanlig ordning, och så kul det är att träffa alla fina mammor och barn, och en underbar Ella som älskar att vara där och vill inte gå när tiden är slut.
 
Badet var stängt idag pga simtävlingar så vi fick ta en vända till Lommas Pilängsbad istället. Fungerade det med fast att jag gillar detta bad mycket mer. Alldeles för mycket folk att man knappt kan stå någonstans. En trött tjej och en trött mamma åkte hem, åt lite lunch, för att seda vila i  sisådär 1,5 timma. Jäklar vad skönt det är att kunna vila på dagen.
 
Tog sedan med mig Ella för att cykla ned till affären. Snacka om att man var svettig när man kom hem. Herregud. Motvind både dit och hem, två kassar i korgen där fram och så Ella där bak. Ja, ni fattar va? Phu! Svettig morsa var bara förnamnet.
 
Sedan på´t igen! Lugn stund när man har barn? nej du, skulle inte tro det, men man vet att man lever iallafall.
 
Sushin är uppäten, Ella ligger nu i säng, filmen är nedladdad och godisen skall snart tas fram. Söndagmys, gu så efterlängtat.
 
 
 
 
 
 
 
 Roligare att vara två.
Publicerat den

Jag och Ella hjälptes åt att gå igenom alla baby kläder som vi haft i en Ikea kasse. Hade inte orken förra gången, men nu när hon blev så intresserad av alla dem små, små kläderna som hon har haft på sig blev det helt plötsligt lite roligare. Mössa efter mössa, dregglisar och små, små tossor skulle provas.
 
Herregud vad liten hon har varit, och tillochmed en utav hennes dockor kunde nästan ha en utav hennes bodies och mössa. 
 
Allt är ju verkligen som nytt, och ni som har barn vet ju att dem växer så det knakar, och vips så har dem växt ifrån den storleken och knappt blivit använda.
 
Hade egentligen tänkt att lägga ut dem till försäljning som jag har gjort med dem andra lite större storlekarna, (blocket och tradera) men jag väntar nog lite med det och får kolla igenom lite till. man blir så pluttinuttig när man sitter och viker ihop dem.
 
                 
Allt blir så mycket roligare när man är två, och speciellt när den andra är beredd att prova kläderna. Dockan fick tillochmed vara med och prova.. Tänk att Ella haft både mössan och bodiesen på sig när hon var bebis. Herregud, liten har verkligen blivit stor ♥