Plockas bort, och det plockas fram.
Publicerat den

Det är så roligt, för varenda gång jag plockar undan saker i Ellas rum, som jag märker att hon inte använder, åker det av någon konstig anledning Alltid fram igen när hon fixar och donar där inne. När det väl legat framme ett tag och jag märkt att hon fortfarande inte leker med det så åker det undan ännu en gång, men så banne mig åker det fram igen.
 
Nu har jag även lagt ut det mesta av Ellas kläder från storlekarna 68 och uppåt, på blocket och tradera, och nu när det väl liggerframme så plockas allt fram och allt skall provas och sitter på halva magen. Mössa, vantar och tossor åkte på och det tyckte hon var super roligt och springa runt i. Ja, det som inte skall has egentligen, blir helt plötsligt mycket roligare när det tas bort.
 
Kände iallafall för att rensa ut det mesta av det i och med att det bara ligger i källaren och tar en massa onödig plats. Självklart har jag sparat en del, som ett par fina klänningar och lite toppar, som jag själv förälskade mig i. Trodde dock att jag aldrig skulle bli klar då det aldrig tog slut, kassar efter kassar.
 
Nu har jag en stor Ikea kasse full med babykläder och där orkade jag inte ens börja. Tok för mycket, men ändå väldigt mysigt att hålla upp dem små bodies och små strumpor som Ella haft på sig.
 
 
       
Lite av det som ligger ute till försäljning..
 



Er hjälp tack.
Publicerat den

Hade verkligen behövt er hjälp nu. Har kanske erfarenheter själv eller känner någon som känner någon.

Ella har varit blöjfri på dagarna väldigt länge nu och det går hur bra som helst. Dock har vi nu problemet med att få henne att göra nummer två i toaletten eller pottan.

Vi har försökt ett bra tag, och ett par gånger har det gått helt okej. Nu är hon helt livrädd att göra nummer två och varje gång vi tar upp det eller när vi sätter henne där så gråter hon och blir jätte ledsen.

Hon kan springa till toaletten och kissa och göra allt där till utan några problem alls.

Spelar liksom ingen roll vad vi säger, vad vi gör eller hur länge hon än sitter där, så händer det ingenting och just nu känns det hopplöst, och tror aldrig att hon kommer vilja lära sig för så fort hon får på sig blöja så är det inga problem.

Är det någon som har några tips eller är det bara att vänta ut?




Instragram, Martinal86.
Publicerat den

Ni som inte redan gör det , följ oss även på Instagram; Martinal86.
 
 



Mamma och Ella tid.
Publicerat den

Idag var det dags för mamma och Ella tid. Dans och bad stod på schemat.
 
Gick verkligen super bra idag, var med på dansen och tyckte verkligen att det var jätte roligt. Märkte även på dem andra barnen som var lite blyga förra gången, klev fram. Detta är verkligen som ett lite lättare träningspass för man blir varm vill jag lova, så det bästa är att kunna slänga sig i vattnet efteråt.
 
Kul att ha en unge som älskar att bada och hon slänger sig i från kanten, viktigaste är att göra det själv, "flytta dig mamma, vill själv" och rutschkanan är en favorit.
 
Detta är en perfekt aktivitet om det är någon som är sugen på att göra någonting med sina barn, kan jag verkligen rekommendera.
 
Nu blir det pannkakslunch och vila på det, helt slut.
  
 
Sötnos redo för att schejka loss.
 



Förklädet är invigt.
Publicerat den

Äntligen kom det fina förklädet till användning. Har ju bara hängt i köket och dammat, så nu var det dags och ta tag i saken.
 
Hemmagjord pizza fick det invigas med. Inte helt fel.
 
Är inte ett så stort fan av att baka (tyvärr kanske) men o andra sidan så är det okej. Skulle jag älska att baka hade vi varit smällfeta här hemma av allt gottis man skulle ha haft i frysen, och i den här familjen är det lite svårt att hålla händerna i styr. Finns det mums i köket, då tar det inte lång tid innan det var uppäten iallafall.
 
Självklart skall vi baka iallafall, för den här lilla loppans skull som jag vet älskar att fixa och dona i köket. 
 
 



Dags för dans.
Publicerat den

Idag var det dags för dans igen, men denna gång är det farmor som fick vara med. Vi ligger nämligen över på hotell i natt, och jag ligger nu och hoppas att det går bra, att dem kom iväg som dem skulle.





55 års fest och giftermål på det.
Publicerat den

Vill så gärna lägga ut lite fina foton som vi tog när min mamma fyllde 55 år. Som ingen sedan visste skulle det även bli bröllop att fira. Så underbart att få vara med och fira den dagen med er, och det kunde inte ha varit på ett bättre ställe och ett bättre tillfälle.
 
Lunchen bestod av västerbottenpaj som nog var det godaste jag ätit. Älskar pajer och västerbottenpaj klår den flesta andra pajerna. Ella som inte tål ägg fick en helt egen maträtt, som ni kan se nedan, och det var väldigt populärt. Hon fick till och med en egen liten såskanna att hälla ifrån. Efterrätten bestod av en fräsch gräddtårta med jordgubbar, och även där var det ägg i och Ella fick sin egna dessert, som alla andra suktade lite extra efter. Vad tror ni hon tyckte? Kolla nedan.. går ju inte att säga nej till den, en tjej som ville ha mer säger väl allt.
 
Så sammanfattningsvis, en helt fantastisk helg med mycket kärlek, precis som det skall vara.
 
 

 
 
 
 


  


 


Kvällen slutade med mys hos morbror och Sandra. Dockan fick vara med på ett hörn.  
 



Funky Kidz.
Publicerat den

Vår stora tjej skall börja dansa en gång i veckan och jag är så förväntansfull. Jag hade funderat lite på att börja på simskola eller något liknande när jag nu fick tipset om dans för dem små, Funky Kidz. Verkar populärt då det var fullbokat och den jag bokade hos hade endast två platser kvar så jag var snabb till att boka in oss.
 
Hon älskar verkligen och dansa och även sjunga, så detta kommer nog bli en riktig hit. Självklart kommer det säkert bli lite blygsamt i början men så är det vart man än kommer.
 
Detta passade perfekt med att man även får bada gratis under dessa veckor. Början på söndag och håller på enda till November månad och den sista dagen så kommer det bli en show.
 
Mysigt att få lite mamma och dotter tid till att göra lite annorlunda aktiviteter och kunna slänga oss i badet efteråt.
 
Hoppas du kommer att gilla det Ella, och mamma är ju självklart med hela tiden.
 



Underbart. Klart så får man mersmak.
Publicerat den