Leo 7 månader.
Publicerat den

Älskade, fina killen som blev hela sju månader idag. Det firade han med att flänga och fara med familjen sin på diverse olika möbelvaruhus. Stackars kille, haha!

Han växer och står i så man knappt hinner med och en liten fas har han nog också kommit in i, 6 månaders, kan det vara den som är lite besvärlig?
Han vill helst vara nära, nära. Uppe i famnen och mysa. Vem klagar på det egentligen?

Älskade fina! Du vet att du är älskad av hela din familj.
Julafton 2013
Publicerat den

 
Då var denna julafton också över och det är ett Helt År till nästa. Ella som har gått och pratat om detta i flera, flera veckor och nu är den över. Som sagt, tiden springer iväg, och snart är det sommar igen, woho.
 
Vi åkte iväg till Martins kusin som varje år och denna gång hade vi en till liten krabat med i bilen (som inte alls ville åka bit och skrek i så sådär 25 minuter, alltså hela bilresan dit). Vissa gånger älskar han att åka bil och somnar nästan på en gång, eller så sitter han bara och tittar, eller så vill han absolut inte sitta fast i stolen och skriker sig igenom hela turen. .
 
Väl hemma hos dem så blev han super glad igen, klart att man hellre vill vara uppe än att sitta fastspänd i en stol. Leos första julafton var nu här och den kom att bli en super mysig dag med familj och släkt runtomkring oss.
 
Sillen plockades fram och som alltid blir man lika mätt efter första tallriken. För att lugna magarna lite satte vi oss och tittade på Kalle Anka. Dock var allt annat mer intressant och roligare för barnen som hellre sprang rundor i huset.
Lite kaffe på det för att invänta tomten. Ella var inte ett dugg rädd för honom detta år och sprang glatt fram och hämtade julkappar som var både till henne och ett par till Leo.
När tomten sagt hej då och önskat God Jul så var det dags för oss att börja med julklappsutdelning. HERREGUD, säger det varje år, men julkappar som tog flera timmar att dela ut till både barnen och oss vuxna. Barnen sprang mest fram och tillbaka och hämtade sina och jag känner knappt att jag hunnit se vad barnen fått så det skall bli roligt att gå igenom varje klapp sedan i lugn och ro.
Det jag vet är en gitarr och en mikrofon med stativ till Ella som redan har gått varmt här hemma (Kl 08:00 ungefär, haha).
 
Vi tog sedan en liten paus för att få i oss lite varm mat och efteråt var det dags för resten av klapparna. En som var tratt efteråt var Ella. Hon orkade knappt öppna fler och höll nästan på att somna så när vi var färdiga med det, och ätit gröten som också är en tradition (och Martin fick mandeln) så gick vi och borstade Ella tänder med hennes nya eltandborste så hon var färdig och kunde somna i lugn och ro i bilen när vi körde hem, precis som Leo gjorde.
 
Vi körde julklappsleken vi vuxna, men körde en lite snabbare variant, kändes det som i alla fall, så vi kunde köra hem. Klockan närmade sig halv elva och då var det dags för oss att packa in oss själva och klåparna för att fara hem.
 
En perfekt Julafton, som varje år, och nu är det nyår som är härnäst. Då kommer äntligen mamma ned med hennes man.
 
Hoppas ni har haft en fin jul allihopa.
 Finaste ni.
Publicerat den

Våra ögonstenar.
 
Tog lite foton när vi satte uppe granen för någon vecka sedan. Känns så skönt att ha stängt av bloggen från allmänheten och att jag nu faktiskt vet precis vilka som är inne och läser. Känns inte olustigt längre och jag har faktiskt blivit betydligt lugnare och mer harmonisk efter att jag gjorde detta.
Bloggen har för mig varit en stressfaktor innan då det alltid kändes som att jag var tvungen till att skriva ett inlägg ungefär varje dag, var tvungen att lägga upp en massa foton. Nu skriver jag när jag känner för det, när jag vill dela med mig av speciella tillfällen och som nu när Ella hade kalas.
 
Skönt att ändå ha kvar bloggen för att skriva om våra älsklingar, om deras framsteg och vad som händer i deras och vårt liv. Lite om huset och allt däromkring.
Vet att jag tyvärr inte kan träffa familj, släkt och vänner som bor en bit ifrån, så ofta, så därför känns detta extra speciellt, att få skriva till Er.
 
Ha en fin kväll kära ni.
 
Bjuder på lite underbara foton på våra två kärlekar.Min stora travdröm
Publicerat den

 
För ett par veckor sedan visste jag inte alls vad jag skulle få prova på, en sport som jag Aldrig haft något som helst intresse av. En sport som jag inte klarade av att se på tv. Detta var för flera år sedan.
Jag kan inte säga att det är det idag heller, men jag har fastnat mer och mer för det tack vare Martin. Det har varit hans intresse i flera, flera år och vore det inte för honom så hade jag nog inte ens idag tittat eller spelat på hästar.
 
Han hade nämligen ordnat så att jag skulle få prova på att åka sulky bakom en häst med inte mindre än Erik Adielsson. Erik hade börjat med någonting som heter "min stora travdröm", där han söker folk som har en dröm att få köra häst. En stor kusktränare som är en utav dem som jag vet vem det är och som har sprungit in en hel del pengar genom åren som tränare.
 
Jag hade ingen aning om att jag skulle få prova detta, så samma dag så satte vi oss i bilen, helt ovetandes, och kör mot Jägersro och travbanan. Jag kan ärligt säga att Martin berättade det efter mycket tjat ifrån mig, hihi. Var riktigt nervös när jag kom dit, men det kändes ändå bättre när jag fick det berättat för mig vad jag skulle få göra.
 
In på stallbacken och träffade skötarna till den fina hästen Jay Jay Langkjaer. Där fick jag sätta på mig hela monderingen såsom hjälm, glasögon och hela kittet. Inte långt efter kom Erik för att hälsa på oss och sätta sig bakom mig på sulkyn, en dubbelsulky.
 
Jäklar vad pirrigt det var. Jag har endast ridit någon enstaka gång och detta går verkligen inte att jämföra. Vi körde några testvarv för att sedan köra ut mot Jägersro travbana. Det var helt galet när man såg hela läktaren där det brukar vara fullsmockat med folk när det är speldags.
 
Jag kan säga att efter detta har jag fått stor respekt av travsporten och det är verkligen inte bara att spurta in i målgången som man tror hemma ifrån tvsoffan. Träningsvärk deluxe var det väl ungefär dagen efter, haha, vilken styrka man måste klara av.
 
Tack älskling för att jag fick prova på detta, du kunde likaväl fått önska dig själv, men istället så gjorde du detta för mig. ♥
 Ellas första barnkalas.
Publicerat den

 
Idag är dagen kommen, Ella skulle ha sitt första barnkalas (förutom det hon hade när hon fyllde 1 år). Detta har hon pratat om i flera veckor och hon satte på sig sin prinsessklänning och tiara tidigt i morse. Hon ville ha prinsesstema och så fin hon var i sin outfit.Tiden gick så långsamt och hon var så förväntansfull.
 
Äntligen kom alla barnen och dem var så fina, och Rosa. En pojke och 7 flickor.
Alla var så glada och det gick verkligen super bra. Ett par föräldrar stannade kvar och det var nog en bra idé.
Fri lek först, sedan var det dags för prinsesstårta, såklart. Alla sjöng för Ella och hon blåste ut alla fyra ljusen på en gång.
Jag gjorde en egen prinsesstårta och hade köpt prinsessor att ha som dekoration på tårtan som även var ätbara. Dock märkte vi att dem flesta ville ha samma prinsessa så tillslut bestämde vi för att ta bort dem istället, haha. Det blev nog bäst så.
 
Efteråt körde dem på lite till med fri lek, och det kördes kurragömma. Dags blev det sedan för presentöppning och vi tog en flaska och snurra så att det skulle bli lite spännande. Den flaskan stannade på fick ge sitt paket till Ella.
 
Vi hade sedan ordnat en fiskdamm där Martin stod bakom skynket. Det var riktigt spännande för ungarna och dem satt sedan snällt i soffan och smaskade på sitt godis.
 
En helt perfekt kalas för vår älskade prinsessa och hon var så nöjd. Vårt hjärta somnade med ett leende på läpparna.
 
Leker kurragömma, och alla tjejer gömde sig under bordet.
 
 
 
 
 
 
 
 Sixten idag.
Publicerat den

Idag har vår kille namnsdag igen, men denna gång är det Sixten.
 
Älskade fina kille. Vad du ger oss glädje, så mycket kärlek och du gjorde vår familj komplett när du kom till oss.
 
Vi valde Sixten som mellannamn då både min och Martins morfar hette det och då båda inte finns hos oss i livet längre så valde vi det även för att hedra dem och att vi kan föra det namnet vidare. ♥Ella fyra år! ❤
Publicerat den

Grattis älskling på 4-års dagen!! Tack för allt fint du ger oss varje dag. Vi älskar dig så! ❤
Lite smått och gott.
Publicerat den

Nu har jag stängt min blogg för allmänheten och det känna faktiskt väldigt bra i både mage och hjärta. Våra barn är vårt allt och så länge dem inte har chansen att bestämma själva så känner jag att jag gjorde rätt val.

Jag känner att jag inte har lika stor press nu att alltid behöva skriva och nu vet jag att jag skriver för mig själv och för er, min familj, släkt och närmsta vänner.

Vi har nu flyttat, till vårt allra första hus, ja om man inte räknar med radhuset, men detta är Vårt!
Trivs så himla bra redan, knappt några lådor kvar att packa upp, så vi har varit väldigt effektiva.

När mellandagsreorna börjar hade vi tänkt att ge oss ut och titta lite nytt hem, som matbord och tavlor först och främst.

Ellas och Leos rum börjar se Riktigt bra ut, så lite tavlor och hyllor så är det färdigt. Känns väldigt bra.

Igår satte jag och Ella upp julgranen och idag fotade jag barnen lite, så gott det gick. Fler foton kommer. Leo har börjat sitta mer och mer själv men inte helt stadigt än och sitta i knäet när man ska fota dem två går väl sisådär.

Jag tänkte ta tag i att skicka lite foton till familjen när allting har lugnat sig.

Nu blir det lite fredagsmys med Martin i soffan då båda barnen precis somnat.