Vår, vår, du är mer än efterlängtad.
Publicerat den

Inte trodde jag att det skulle bli upp mot fem plus på termometern och kännas varmt i luften när jag steg upp i morse. Nej, jag fick minsann skrapa rutorna på bilen och minusstrecket visade sig. Men, från ingenstans tittade solen fram genom molnen, och himmelen sprack upp riktigt ordentligt. Jag firade detta med att inviga solglasögonen och min fina vårjacka från Banana Republic. Livet börjar ju liksom lite extra mycket när värmen börjar att ta sin plats. Men kanske, jag säger bara kanske, var det Lite för kallt för att ha den jackan, men jag låtsades om som ingenting och trivdes.
 
Visst blir humöret sådär underbart glatt från att ha suttit och hängt läpp i ett par månader nu och bara velat att snön och det kalla skall försvinna? Vår, vår du är mer än efterlängtad.
 Inspiration till våren.
Publicerat den

Älskar att bara veta att våren snart är på ingång och att kunna fixa och trixa här hemma och inhandla lite nya saker. Jag har piffat till det lite i vårt kök, och det blev verkligen jätte fint, och nu känner jag mest att det är en gardin som behövs då vi inte har haft någon sen vi flyttade in.
Hittade dessa roll-ups på ellos, fick nämligen deras nyhetsbrev om att dem hade 40% på den dyraste varan och även 20 % på det, Riktigt fynd!
 
Tänk vad en liten gardin kan göra för ett rum och även ett par kuddar i sköna färger. Behöver nämligen göra lite uppfräshning i vardagsrummet också (eller ja, egentligen i alla rum, men får ta ett i taget).
Det enda jag kände med roll-ups gardinerna var att det tycks inte finnas i den längd vi behöver då vi har rätt stora och långa fönster, 140 var deras längsta, så jag blir lite osäker på om det verkligen passar, så får ta och mäta lite mer ordentligt när jag får tillfälle. Om det verkar räcka med längden så kommer jag definitivt beställa hem det.
 
Hoppas allt är bra med er och att ni får en underbar dag, här skiner faktiskt solen och himmelen börjar visa lite blått, wie.
 
 Tummen upp.
Publicerat den

Allt gick väldigt bra hos barnmorskan, och ingenting talade för att det skulle vara något problem med det jag tyckts ha känt i några dagar nu.
Hon sa att man är väldigt känslig runt naveln, och får man en liten buff där, eller om en liten bebisrumpa ligger och trycker, hihi, så kan det mer än säkert vara det som gör lite extra ont. Förklarade det med att det kan kännas som ett stort blåmärke, precis som så jag förklarade det, och då kändes allting mycket bättre.
 
Tog blodprov som vanligt, och vi fick lyssna på älsklingens hjärta som lät helt perfekt. Hjärtslagen låg på 137, och enligt bm var det helt normalt, och mitt magmått på 25 cm. Även första gången vi började med att faktiskt mäta magen, så nu får man följa upp det också för varje gång.
 
Utöver detta så tog jag mer upp frågor om just det där med kaffedrickandet och träning nu när man är gravid, och ett perfekt svar på det var; Drick du ditt morgonkaffe och träningen är verkligen super, så keep up the good work.
Nya tider har nu bokats in, och det blir tätare besök, och då känns allt plötsligt ännu mer verkligt. Att det faktiskt inte är så lång tid kvar, egentligen. Nästa gång är det dags för glukosbelastningen, för att efter det köra på som vanligt med hjärtljud och prover. Sedan blir det att invänta tid till det sista ultraljudet också. 
 
Jag har nu skrivit upp mig för första föräldraträffen som börjar i April, så där får man träffa andra omföderskor och prata om allt mellan himmel och jord. Det var tyvärr sådant vi fick hoppa över när vi väntade Ella då den hemska svininfluensan härjade som mest. Så nu får man se hur man tycker att det är. Skrev även upp mig för att gå på ett möte som handlade om amning, får dock se om jag verkligen kommer att gå på den.
Känner egentligen ingen panik eller stress över det utan känner mer att det får bli som det blir. Med Ella hade jag svårt med amningen direkt, så jag fick börja att pumpa ut så smått på patienthotellet och Martin fick ge henne mjölk med hjälp av en liten spruta samtidigt som han hade sitt lillfinger uppe i hennes gom. Gick tillslut ett par veckor hemma med amningsnapp, men efter många om och men med försök hemma och med en hungrig bebis som aldrig fick tillräckligt med mjölk, så valde vi att lägga ned det och njuta av familjelivet istället.
Tycker att det är sådant som får komma när det väl är dags, och för vissa fungerar det direkt medans för andra inte alls. Så hysterin runt hela den där amningsgrejen har jag lagt ned för länge sedan. Bättre att se en nöjd och glad bebis (ja, bara se nedan, hihi) än att tänka att "amma är det enda normala".
 
     
 
Iallafall är det så skönt att kunna gå därifrån och ha fått ut det man ville av den tiden, och känna att man kan fråga en gång för mycket och kunna slappna av lite extra, sånt älskar jag då jag är en person som gillar att prata om vad som helst och speciellt om jag har frågor så ställer jag dem direkt, utan går inte och tänker på det en vecka innan. Är man orolig, eller om det är en minsta lilla grej man undrar över så ring hellre en gång för mycket.
 
  
 100 dagar till BF.
Publicerat den

 
Idag är det exakt 100 dagar kvar till det beräknade datumet, den 6 Juni. 100 dagar tills vi får se vår underbara prins som ligger och växer till sig i min mage. Underbart!
 
Annars?
Jo, jag har ett par dagar tillbaka känt av en konstig, ond känsla till höger om naveln. Det är precis som att det skulle vara ett stort blåmärke, och när man har tagit lite försiktigt på det har det gjort riktigt ont. När jag fått så ont har jag knappt kunnat stå eller gå och har fått vara tvungen att lägga mig ned ett tag.
Blev såklart orolig över vad det kunde vara, så jag ringde specialistmödravården först och främst och frågade dem. Hon kunde inte riktigt förklara vad det berodde på, men i och med att allting växer och klämmer åt så är det egentligen ingenting som är konstigt. Jag har inte haft någon blödning, och lillen rör sig som vanligt där inne.
Hon sa ändå det att är jag orolig och får ont igen så skulle jag åka in till akuten.
 
Ringde min barnmorska och ville rådfråga henne vad hon tyckte. Vi bokade in en tid hos henne för en koll idag istället för imorgon, som jag egentligen hade. Lyssna på hjärtat och ha en vanlig undersökning.
Även hon sa att hon inte riktigt visste vad det kunde bero på, men att det kan vara att bebisen ligger på någon nerv, eller liknande och att det är det som gör ont. Vi får dock titta närmare på det så får vi se hur det tar sig.
Om jag fortfarande kommer få ont och knappt kan röra mig får jag åka in och lugna mig själv och se så att det inte är någonting allvarligt. Alltid skönt att få en extra koll.
 
 Vi kämpar på!
Publicerat den
Vardagslyx.
Publicerat den

Lite lyx på en vardag är en självklarhet här hemma. Allt blir så mycket roligare och det behövs inte så mycket. Tända lite ljus, dricka mjölk ur vinglas och njuta av varandra. Även denna dag började och slutade bra, hurra! Tummen upp för vardagslyx!
 
 
 Ella Tindra 💜
Publicerat den

Du är en helt fantastiskt tjej, en grym individ! Glad och nyfiken på livet. En riktig liten busunge och skratt som riktigt smittar av sig.
Jäklar vad vi Älskar att du är vår tjej! ❤
Inte lätt att fota med barn.
Publicerat den

Ja, det blir ju inte alltid som man vill när man fotar med barn. Ella har aldrig varit ett fan av kameran, men vissa gånger går det bättre än andra.
Här var allt mycket roligare att hålla på med. Gulliga blev dem minsann ändå, hihi.
 Återblick från 2011.
Publicerat den

Sitter och tittar igenomlite bilder från min förra blogg, som fortfarande finns kvar, frumammapappabarn.blogg.se. Återblick från sommaren 2011 när vi var på landet, och som åren tillbaka och åren framåt kommer vi fortsätta att åka dit, till vårt smultronställe där vi trivs som bäst.
 
  
 
Vadå Lotta på bråkmakargatan..
 
 
Emilia och Ella.. finbesök nummer två på besök. Martins bästa vän med familj svängde in om.
 
Morsan får också köra sitt race.. Kom igen då.
Första parkett..
 
 
Världens finaste älsklingar!
 
 
Dig älskar jag!!
 
Lyckligt lottad är man i varje fall med denna underbara familj.
 
Lite bus med Faster också såklart.
 
 
Godmorgon världen..
 
Kör ett morgondopp innan frukost.
 
Sedan kom finbesök nummer 3. Bästa vännen Malin, Micke, Bästa Wilma och guddotter, och deras lilla hund Rocco.
 
 
Ella hjälper Wilma att dricka lite vatten hon säger att det är varmt ute och måste därför dricka rikligt med vatten, hon blev Direkt som en storasyster till Wilma. Kommer bli bästa vänner precis som sina mammor när dem blir äldre, har Dem sagt.
 
 
Jag är väl inte kladdig?
 
Sedan kom Ellas mormor upp, men ingen Ella syntes till då det var vila på gång, så det fick bli lite mys med Wilma sålänge.
 
Nu vaknade älsklingen efter nästan 2 timmars vila, och direkt blev det mys med mormor.
 
Oh ro, oh ro, oh ro..
 
Men pappa, har ingen sagt att vi faktiskt inte behöver ro.. det finns ju ratt!
 
 
Såå..Nu tar vi upp stöörsta fisken som finns i sjön.
 
"Äsch, jag tar håven, kanske kan få upp en snabbare än pappa.."
 
Får nog träna att ro på denna innan jag kör den större båten.
 
"Oj oj, jag kom nog liiite för långt bort, ska nog hålla mig ifrån båtar helt."
 
Nu kör vi verkligen all in, både Ellas Morbror och Ella kör sitt race..
 
Nu kör vi kräftskiva för hela slanten.. och just i detta ögonblick visste Jeanette fortfarande inte att hon skulle få sig sitt livs överraskning.
 
Lelle, Jeanettes andra hälft kom och surprisade. Fin Besök nummer 4
.
Finaste lilla farmor.
 
Så tar vi en liten isglass paus.
 
Min snygga chaufför.
 
Då sa vi hej då, nu kommer vi snart säga hej igen.. åh vad jag längtar! Fem månader kvar.. skynda! 
 Mamma (och Ella) och magen i v.26 (25+0)
Publicerat den

Mamma (och Ella) och magen i v.26 (25+0).
 

Mamma: Kom ihåg att smörja in magen och brösten med olja eller lotion för att förhindra graviditetsstrimmor. Blodcirkulationen tar hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen vilket gör att ditt hjärta och dina njurar jobbar extra hårt. Det är dags att boka in dig/er på mödravårdscentralens föräldrautbildning om ni inte redan har gjort det.

Barnet: är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 900g. Barnet kan andas in och ut. Ögonen är färdigbildade. Barnet reagerar med högre puls när det hör ljud. Studier har visat att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.

Pappa: Tänk på att regelbunden motion är bra för både dig, den blivande mamman och barnet. Föreslå gärna att ni går ut på en promenad tillsammans eller någon annan fysisk aktivitet som inte är allt för krävande.

Mina tankar: Jag mår verkligen jätte bra och magen växer och står i. Hormonerna har dock dalat lite upp och ned och för någon dag sedan kändes allt bara piss och blä och jag ville helst bara dra täcket över huvudet. Utöver det så flyter dagarna på och lillebror sparkar och far runt där inne. I nästa vecka, på torsdag, har jag tid hos barnmorskan (jag vet, tiden går väldigt fort nu), veckan därpå skall det göras ett glukosbelastningstest och därefter kommer vi att boka in resten av tiderna fram till förlossningen, spännande.
Jag tränar fortfarande, och det blir en ca 3 gånger i veckan, utöver det så är jag väldigt aktiv och försöker att röra på mig, med promenader. Har alltid varit en aktiv människa och älskar att ha saker att göra, så det tänker jag att fortsätta med sålänge det känns okej.
Tiden tickar som sagt på, och Ella blir mer och mer exalterad känns det som. Pratar väldigt mycket om lillebror och att hon längtar efter honom. Underbara, fina Ella, världens bästa tjej. Vet att hon kommer att älska att ha ett syskon, och självklart kommer det ske tjaffs till och från, men det hör ju bara till, hihi.
 Gravid och kaffe?
Publicerat den

 
Jag läste på aftonbladet för någon dag sedan och såg rubriken "Kaffe påverkar barnets tillväxt", och går självklart in och läser. Såklart har man alltid vetat att kaffe/te inte är bra i för stora mängder och detta är oavsett om du är gravid eller inte, och det är såklart samma sak med coca cola eller något annat med koffein i.
Men nu står det helt plötsligt att minsta mängd kan skada barnets tillväxt. Att man kan konstantera att kvinnor som konsumerar kaffe under graviditeten föder barn som har för låg födelsevikt.
Ja, vad säger man? Jag är absolut ingen stordrickare när det gäller kaffe/te eller coca cola, men ibland så unnar jag mig det såklart. Kaffe dricker jag för det mesta en kopp till frukosten och ibland kan det bli någon kopp till om man åker iväg någonstans eller liknande. Kan också byta ut det till te vissa gånger, och det beror ju helt på hur jag känner. Men ska man verkligen tro på allting som skrivs? Vad tror ni?
 
Jag älskar ju mitt kaffe på morgonen :)
 Sjukstuga var det här.
Publicerat den

Ja, nu för tiden håller vi oss till detta. Iallafall barnet i familjen. Stackars liten ♥ 
 Hjärtslagen.
Publicerat den

 
 
Läste att man skulle kunna höra lillens hjärta slå om man la örat mot magen och riktigt koncentrerade sig. Ella ville göra ett försök, blev väl kanske inte riktigt något resultat i det hela, men det var mysigt iallafall.
 Kunna lätta mitt hjärta ibland.
Publicerat den

Hej finingar ♥
 
Idag mår jag betydligt bättre och det var nog mycket för att jag fick skriva av mig och fick lätta mitt hjärta lite. Det är likadant när man känner sig ledsen och nedstämd, att man får gråta ut tills kroppen inte orkar mer och tårarna tagit slut. Har man väl fått göra det brukar det för det mesta alltid kännas bättre.
 
Dock kände man sig ändå lite väl ensam när man inte fick någon respons (förutom av min fina vän Catty såklart) eller att det var någon överhuvudtaget (av alla er som är inne varenda dag och läser) som hade samma känsla eller som har varit med om samma sak någongång i sitt liv. Det är där man hoppas på någon slags känsla tillbaka av någon annan som haft det likadant, delar samma tankar eller bara vill dela med sig av någonting för att kunna få en på lite bättre humör när man mest behöver det.
Men dagarna går upp och ned och det är egentligen bara att acceptera och försöka att ta dagen så gott det går. Hormonerna spelar en ett spratt vissa gånger.
 
Förresten, du som gärna vill skriva någonting till mig, kommentar vill säga, behöver absolut inte vara inloggad för att skicka iväg någonting, utan klicka på knappen bredvid, till höger "Klicka här", så skickas det iväg oavsett inloggad eller inte. Fick nämligen en fråga om det innan idag.
 
Iallafall! Hör till det att jag iallafall känner mig mycket, mycket bättre idag, och känslan imorse var betydligt bättre och mer positiv än igår.
 
Hoppas ni alla får en fin måndag.Hormonerna tar över.
Publicerat den

Idag har känt direkt att mitt humör har varit lite "all over the place" och inte riktigt varit vän med mig själv. Sådant känner jag direkt när jag stiger upp ur sängen, och sådanna dagar skall man nog helst bara stanna kvar och låta den dagen passera. Dock är ju det inte en självklarhet när man har en 3-åring att ta hand om och en man som skulle iväg på förmiddagen. Jag gillar inte mig själv dessa dagar, och hormonera dalar upp och ned. Har ni sådanna dagar ibland?
 
Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad som är fel, men jag kan liksom reta mig på allt runt omkring, saker som inte går som jag vill eller en dotter som är överrallt där jag är. Det är dessa dagar som sagt man hade hoppats på bara skulle ticka iväg, och byta till dagen därpå istället.
 
Man känner sig så ensam när man känner såhär, och det är så mycket meck hela tiden när man skall få till träffar för att komma ut i det sociala och att Ella skall få träffa och leka med kompisar utanför dagis. Varför skall det vara sådant meck, från hur man skall planera, Kan man planera utan att det blir ändrat? Att man skall sitta och vänta in om det blir eller inte, att få svar dagen innan, eller samma dag att det blir inställt. Att känna skillnaden där mellan killar och tjejer är STOR. Om mannen bestämmer något med en vän, så blir det så, det är liksom inga disskutioner om när/var/hur, utan det är så enkelt att det bara blir.
Bra och inga konstigheter utan det bara flyter på. Men själv känner jag att det blir för mycket fram och tillbaka, när det tillslut har gått så många tillfällen förbi så tar krafterna slut och orkar inte mer. Är det så det skall bli tillslut?
Jag vet inte om det bara är jag som känner såhär, för det är det att tankarna blir så enorma att man känner sig så ensam och utelämnad. Varför skall det vara så fruktansvärt svårt?
 
Ni ser, tankarna dalar och går upp och ned. När man känner att dem här dagarna och känslorna börjar komma så vill man helst bara dra täcket över huvudet och spola framåt. Bara hoppa över det jobbiga.  
Är det hormonerna för att man är gravid som tar över eller är det såhär ibland bara? Det är iallafall jäkligt jobbigt att känna såhär och vill bara att det skall FÖRSVINNA!
 
 Utelek.
Publicerat den

Efter mycket utelek är det alltid skönt att komma in i värmen. Vad är då inte snäppet ännu bättre än att mannen kommer hem med fika innehållande allt gott ni kan tänka er? Mums!
Campadre.
Publicerat den

                     
Jag brukar från och till få mail ifrån Campadre där dem alltid har super fina erbjudanden. Jag har dock aldrig handlat någonting därifrån, men jag fastnade för märket Ester Elenora och deras söta sjalar till barn. Fann dessa två till Ella, och jag fastnade direkt för sjalen till vänster. Ella har mycket i rosa och jag ville därför bryta av det lite. Underbart att ha nu när det snart börjar vankas vår.
Campadre.se är verkligen att rekommendera och förutom att dem har kläder i alla dess former, märken och stilar så har dem även resor med jätte fina erbjudanden.
 Vi längtar efter dig.
Publicerat den

Jag var på mitt andra BM besök i tisdags och fick lyssna på den lilles hjärta, ta lite prover och bara få prata av mig. Alltid lika skönt att komma dit, för man blir automatiskt lugnare när man går därifrån. Jag har sagt det innan att jag gärna hade velat göra ett till ultraljud, då det sista inte är förräns i v.32, och det är ett bra tag till det tycker jag. Vet att tiden går fort och rätt vad det är så är även den dagen här, men just nu känns det som en evighet. Vet inte varför jag är så himla nojig?
 
Jag hoppas verkligen att du har det bra där inne lilleman. Du är så efterlängtad här hemma och vi längtar innerligt till den dag du bestämmer dig för att titta ut. Ella pratar om dig hela tiden och vill att dagarna nu skall gå snabbt så hon får se dig, få pussa och krama och bara gosa hela familjen.
 Mamma och magen i v. 25 (24+0)
Publicerat den

Mamma och magen i v. 25 (24+0)

Mamma: Du känner av tyngden allteftersom magen växer magen. Ont i ryggen, kramp i benen och tryck ned mot bäckenbotten är inget ovanligt. Du kan avhjälpa det med stretchövningar.

Barnet: Kan ligga så att det trycker på blåsan vilket gör att du måste gå på toaletten ofta. Ditt barn är nu ca 22 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 800g. Navelsträngen är tjock och elastisk, den innehåller två artärer och en ven. För att förhindra att blodkärlen trasslar ihop sig så ligger de inbäddade i en geléaktig massa. Barnets permanenta tänder bildas och kommer fram när barnet tappar sina mjölktänder i sexårsåldern.

Pappa: Om du lägger örat mot din partners mage kan du kanske höra fostrets hjärtljud som slår betydligare snabbare än mammans hjärta. Det kan ta tid att hitta rätt position men ha tålamod.

Mina tankar: Nu har mer än halva tiden gått och man känner att veckorna springer på mer och mer. Buffarna i magen börjar mer och mer kännas som riktiga sparkar, och till att ha gått från att känna dem mest på kvällen så är det mer och mer action under dagarna också. Var på andra BM besöket i tisdags och lyssnade på lillens hjärta som lät lika bra nu. Dock gillade han inte det riktigt utan "försvann" längre in och ville inte bli lyssnad på, hihi. Barnmorskan fick en rejäl spark när hon kom med den lille maskinen.

Annars är det mycket tankar kring vagn och säng, och när allt sådant skall inhandlas. Man vill helst av allt vänta till in i det sista med allt sådant, i och med tankarna som springer runt hela tiden. Oavsett hur bra det verkar och alla säger att man inte skall oroa sig så kan man ändå inte riktigt slappna av så som vi gjorde när vi väntade Ella och på det sättet är det riktigt tråkigt, men vi vet ju att det självklart är vanligt.

Vi har iallafall vikt ihop lite nya kläder till lillebror, och det är ett stort steg för oss.
Leklera.
Publicerat den

 
Ellas paket innehöll leklera, rosa och gul, då hennes andra hade blandats med både vatten, pärlor och allt du kan tänka dig, så dem hamnade i sopporna.
Glad var nu bara förnamnet, för nu kunde vi ju baka ännu fler kakor. Mamma skulle visst ha på sig både förkläde och mössa. Ja, det var väl det enda rätta, jag lyckas ju alltid kladda eller spilla på mig själv, och det vet väl hon mer än väl, haha.
 
 Kärlek varje dag.
Publicerat den

Kul att se hur ni ställer er till alla hjärtans dag frågan, men trodde minsann att det skulle vara fler som ville dela med sig. 
 
Som jag skrev i förra inlägget så var det egentligen inte så stor sak för oss med att det är just den dagen i och med att vi visar öppet för varandra och våra nära och kära hur mycket dem verkligen betyder, så behöver inget speciellt tillfälle för att visa det. 
Dock tycker jag själv att det blir lite extra roligt nu när man har barn att kunna ge bort någonting som man vet uppskattas. Och ge lite extra "piff" i vardagen för dem små.
 
Så jag ställde mig och bakade idag (jag är, som säkert dem flesta vet, inte ett fan till att baka. Börjar dock tycka att det känns lite mer okej och lite roligare nu.) slängde i lite extra kärlek i smeten och överraskade min man och dotter med lite gott efter maten.
Ella fick även två presenter, som jag gjorde lite extra fint. Vår lilla skatt.
 Kreativitet.
Publicerat den

Lite kreativitet när man inte har något presentpapper hemma. Hittade ett par servetter och dessa fina rosetter som jag tyckte passade perfekt till lilla loppans present idag.
 Alla hjärtans dag.
Publicerat den

 
Som säkert dem flesta vet är det ju alla hjärtans dag imorgon. Egentligen en dag som inte firas speciellt här hemma, då vi "firar" vår kärlek varje dag. Vi är och har alltid varit väldigt öppna med vår kärlek till varandra. Älskar att hitta på saker tillsammans, som att ta några dagar och resa iväg, träna ihop eller kanske bara unna oss en lunch när det passar. Att inte ha dåligt samvete för att vara ifrån ert barn (ni som har det) ett par dagar för att få unna Er kärlek lite extra och komma tillbaka med dubbelt så mycket kraft. Allt blir så mycket enklare.
 
Men tillbaka till det här med alla hjärtans dag. Det är sådan stor hysteri runt just denna dag och tillslut känner man sig nästan lite skyldig till köpa någonting till varandra bara för all denna reklam i affärerna, tvn och på internet. Rätt så galet egentligen, men vissa känner absolut starkt för detta och andra mindre, så..
 
Hur känner ni inför denna dag, är det någonting ni firar, vad brukar ni ge/göra? Eller är ni som oss, att en dag som kallar sig Alla Hjärtans Dag är något påhitt bara?
 
Dela gärna med er.
 Fettisdagen.
Publicerat den

 
Även vi har ätit semlor idag, som säkert dem flesta. Jag har försig fuskat lite, då jag åt min första redan för några veckor sedan, men lika gott var det för det. Köpte från Gateau, ligger i Lund, och det måste jag bara säga att det är den godaste semla vi ätit här hemma. Mums!
Jag har alltid trott att alla semlor bakas med ägg, men så var det tydligen inte alls. Så vår sköna böna åt sin första, första semla idag och den slank ned, snabbt. Vips, så var den borta. Dem hade minisemlor i perfekt storlek för henne (ja, hon hade väl säkerligen kunnat äta ifrån mig och Martin också, hihi).
Hoppas era semlor var lika mumsiga, och inte sådant strunt som vissa säljer nu för tiden. Nej, nu när man hittat sitt favoritställe, så kommer det blir dit vi åker. Har även en massa annat smarrigt som självklart måste provas.
 Dagens innan dagis.
Publicerat den

Dagens lilla loppa innan dagis. Kan inte riktigt förstå hur stor hon egentligen har blivit. Världens mest underbara tjej ♥
 Den lille ville kika in och säga hej.
Publicerat den

 
Den lille krabaten var verkligen i sitt esse för någon dag sedan och rörde sig riktigt ordentligt. När jag väl skulle ta upp kameran för att filma det hela så blev han väldigt avlägsen (brukar vara så) för en kort sekund, men sedan var han "all in" igen. Kul att få dela med sig av det då det blir mer verkligt för er med, hihi.
 Lite av det nya till kidsen.
Publicerat den

På carter´s i New York hade dem set i dem flesta bebiskläder, och som ni ser så fick man fem bodys i ett set, och på dem andra var det tex två olika bodys och en body och byxor till, eller hur det nu var blandat. Tycker jag var en helt suverän idé, har faktiskt inte sett något liknande hemma i våra butiker?
 
 
För några dagar sedan så satte jag mig ned och tittade igenom allt fint vi köpt till Ella och det nya tillskottet, och man blir alldeles varm i kroppen. Kan inte riktigt förstå att om sisådär fyra månader så kommer här finnas en till liten skatt att älska, mysa och gosa med. Kläderna man satt och vek och la in i garderoben längtar man till att kunna använda. Dem är ju så himla små och pluttinuttiga.
Ella pratar mer och mer om "sin bebis". När min bebis kommer så skall jag leka med honom, jag skall byta blöja och hjälpa mamma och pappa (vi får väl se hur det kommer att bli när det väl kommer till det, haha, gullunge). Hon ska även köpa en snutte som skall vara blå, och nappar, Små nappar för att vara exakt, och även dem ska vara blåa. Så självklart ska hon få välja ut det alldeles själv.
 
En till lillebror och en till storasyster ♥
 
Dem underbara klänningar som man inte kan få nog av. Är så glad att vi faktiskt köpte dem. Speciellt nu också när Ella bara vill ha klänningar. Innan brydde hon sig inte så mycket, men om hon får bestämma så är det bara det som gäller. Jag klagar inte, hihi.
 
Martin hittade ett par pikétröjor som vi bara var tvungna att handla. Tog i storleken större, 12 mån, i och med att dem växer så fasligt snabbt.
Ziptröjan och byxorna till höger var faktiskt det första, första plaggen vi handlade till lillebror, och dem är faktiskt inköpta av ellenojag.blogspot.com, Hannas bloppis, och dessa gick ju inte att bläddra förbi, hihi. Dem hade dimp ned i brevlådan när vi var iväg, så det var en underbar liten "present" när man kom hem. Så himla fina.
 Kalasdags.
Publicerat den

Kalasdags för Linus. ♥
 Mamma och magen i v. 24 (23+0)
Publicerat den

Mamma och magen i v. 24 (23+0)

Mamma: Du har kommit en bra bit i graviditeten och många känner sig under denna period lugnare och gladare. Fortsätt röra på dig, det är bra för både dig och barnet. Vattengymnastik är omtyckt av många gravida. Kom ihåg att smörja in magen och brösten med havandeskapsolja eller någon annan mjukgörande och behaglig lotion. När du skrattar eller hostar kan du ibland läcka lite urin, det beror på att bäckenbottenmusklerna börjar tänjas ut.

Barnet: är nu ca 21 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 700g. Barnets vita blodkroppar har börjat bildas, dessa är till för att hjälpa barnet att bekämpa infektioner. Luftvägarna formas och lungorna fortsätter att utvecklas. Balansorganet i innerörat har utvecklats.

Pappa: Barnet är aktivt under den här perioden och ni kanske funderar på vilken kroppsdel ni känner under magen. Besök er barnmorska om ni är nyfikna på hur barnet ligger i magen.

Mina tankar: Mer och mer buffar och rörelser i magen har börjat komma, och nu har till och med Martin fått känna på dem riktiga knuffarna. Man ser rörelserna utanpå magen och skall lägga ut ett litet klipp som jag filmade för ett par dagar sedan. Alltid roligare att få se mer in action i stället för att bara läsa om det. Jag börjar känna mig bättre med tröttheten, och det har kanske med att jag äter mina järntabletter som jag fick på Bm-besöket. Dock får jag då och då väldigt ont i bäckenet, och ibland får man en sådan kraftig strålning att man knappt kan röra sig. Magen har varit lite krånglig med förstoppning och även halsbränna på kvällarna. Det var betydligt mer när vi var iväg i New York för ett par dagar sedan, så nu har det lugnat ned sig märkbart. Annars känner jag mig lugn och harmonisk och har börjat ordna lite med lillens kläder som vi har inhandlat. Alltid så mysigt.    

 
New York - Upplevelser, tips och rekommendationer.
Publicerat den

 
Vi landade på Newarks flygplats och tog oss till vårt hotell med tåg. Kände direkt att man hittade (läs; Martin hittade) mycket bättre denna gång och i och med att vi hade bokat samma hotell som på första resan, Pennsylvania, som ligger mitt emot Madison Square Garden, så blev det snäppet enklare.
Hotellet är både prisvärt, har mycket rum och står väldigt centralt. Du har Time Square en tio minuter därifrån, MSG mitt emot och tågstationen, Penn Station, precis intill.
 
Rummen i sig är inte dem mest flashiga, och det är ingen "wow"- känsla när man kommer in, men när du är i en så stor stad skall du ändå inte ligga på hotellet och uggla utan du skall ut och upptäcka, så dusch, toalett och säng är egentligen det som behövs och vi har känt oss väldigt nöjda.
 
Jag hade tänkt att skriva ned några punkter som verkligen rekommenderas varmt och som i vår mening måste upplevas.
 
 
The View. En restaurang högt upp med utsikt över hela Manhattan. Det som är det mest speciella med denna restaurang är att den snurrar och på en timma har den snurrat ett varv. Nu var vi där på kvällen och med alla lampor så blir det en väldigt behaglig och mysig middag. Dock hade vi nog velat vara där när solen fortfarande höll sig uppe.
Vi hade bokat bord på restaurangen, men i och med att vi kom lite tidigare så fick vi sätta oss i loungen en våning upp och ta en drink sålänge. Tittade igenom menyn lite och fick se att dem hade buffé med både ostar och kex och olika slags pastasallader och bröd, dessert bord med chokladfontän och allt du kan tänka dig så vi avbokade faktiskt vårt bord (var inga problem) och tog den istället. Så där satt vi med ett perfekt bord vid fönstret och en super god buffé. Rekommenderar varmt.
 
Woodbury outlet hade vi fått väldigt bra tips om första gången vi åkte dit, och självklart åkte vi dit även denna gång. Vår största del av shopping gjordes där och detta outlet har mellan 10-60% off. Affärer som Ralph Lauren, Polo sport, American Eagle, Nike, Michael Kors, Banana Republic mf.l
Här shoppade vi lillebrors första klädesplagg och det var så kul att se Martin gå loss på babyavdelningarna. Babybutiken Carter´s hade 40 % off på allt i deras butik och allt från mini till större barn, så jag gick även loss på flickavdelningen såklart. (Allt med shopping kommer upp i ett senare inlägg).
 
Vidare mot Ralph Lauren och Gap och hittade även där väldigt mycket fint till dem små. Ella fick klänningar som jag bara älskar från Ralph Lauren. Har alltid tyckt att det har varit dyrt att handla här hemma, men när man väl kommer dit och är där så kan man ju bara inte motstå. (Ni som läser ellenojag.blogspot.se vet nog vilka klänningar jag pratar om, hihi.)
Även lillebror fick kläder som han kan ha när han blir lite större.
Detta är ett måste att åka till, bussar går från Port Authority, busstationen, och biljetter köps där för ca 550 kronor.
 
 
Nu var det dags för Hockey och se Rangers - Penguin spela, och hoppades på att få se en vinst denna gång då det inte gick vägen förra gången. Icke, 3-1 till Penguin och samma känsla denna gång. Trist att inte få känna på vinststämningen på arenan. Pizza slizarna som görs där med både ost/skinka och pepperoni är en riktig hit så det satt iallafall bra i magen, trots förlust.
 
New York är verkligen en gå och gå och gå stad, och det bästa är just att upptäcka den på det sättet också. På med sköna skor och tänk inte på hur du ser ut, tänk mer på att det skall vara bekvämt. Jag vet hur jag själv är, men har lärt mig efter detta att bekväma skor och kläder som inte skaver och inte känns obekvämt är värt det. Nu var vi tvungna att pylsa på oss riktigt ordentligt då det var kallt, men turen var ändå på vår sida då solen sken dem flesta dagarna. Skillnad från första gången då vi var där i Mars månad och våren hade tagit sin plats.
 
Metro, tunnelbanan, tog vi ett par gånger hem när man hade gått i flera timmar. För känns i benen, det gör det.
 
Rekommenderas att vila någon timma på eftermiddagen för att verkligen orka på kvällen, om ni nu bestämmer er för att äta på restaurang eller har någon annan aktivitet, samma som när man är på solsemester, man tar ut sig rätt så rejält.
 
 
Broadway:
Nu var det dags för vår första Broadway och se Mary Poppins. Dessa hade vi beställt hemifrån, likadant som hockey biljetterna. Nästa gång kommer vi att gå till TKTS och köpa biljetter, till halva priset. Det är biljettluckor som finns precis under den berömda trappan på Time Square. Dem öppnar klockan 15:00 och har öppet enda fram till 20:00, precis innan dem flesta föreställningarna börjar.
Det är biljetter som inte blivit utsålda och som då går för halva priset. Vi gjorde det på vår andra show som vi gick på, som inte var planerad, och då köpte vi till Mama Mia. Rekommenderar både Mary Poppins och Mama Mia, då båda var två helt olika shower. Mama Mia var riktigt bra och dem bjöd på en storslagen show i slutet med Abba låtar man kan sjunga med till. Publiken ställde sig upp och dansade med.
 
 
Haru Sushi: Ni som gillar sushi, precis som oss, skall absolut besöka Haru Sushi. Ligger mitt på Time Square. Vi tog in deras soppa, som försig inte smakar särskilt mycket, men som ändå var väldigt gott då man kom ifrån kylan. Vi beställde sedan in "Sushi for two" och den passade perfekt för mig och Martin. Det var allt blandat med lax, räkor, ål, tonfisk och mycket annat gott. Detta gick på en summa av 700 svenska kronor, och då var det även inräknat med dricka.
 
 
230 Fifth, Roof Top Bar. Martin hade kollat upp ett brunch ställe med utsikt över Manhattan och vi tänkte att vi skulle gå och prova det. Öppnade klockan 10:00 och hade brunchen enda till klockan 16:00. Där var även nattklubb på kvällen/natten och stängde inte förrens klockan 04:00 på morgonen.
Denna brunch skall absolut besökas. Stället var riktigt trendigt med super sköna soffor, utsikt från alla håll och två kockar som stod och serverade dig med våfflor och omelett som du fick välja exakt vad du ville ha i.
 
Bacon, ägg, korv, potatis, sallad, bagels, våfflor, pannkakor, omelett, jordgubbar stora som tomater och mycket mer.
 
Du blev även serverad ett glas champagne eller ett glas mimosa när du kom. Du som inte dricker alkohol, som jag denna gång, kunde välja bland cola, sprite juice m.m. Martin valde att ta en chokladdryck med chokladlikör i och med grädde ovanpå. MUMS! Jag tog en liten, liten sipp och jag blev totalt fast. Himmel vad god den var, så nästa gång skulle man kunna åka dit bara för att dricka den.
 
När vi sedan var Proppmätta och väldigt belåtna ville vi gå upp en våning och se utsikten från taket. Dem hade en trappa som ledde dig dit direkt, och väl där uppe hade dem en uteservering med både mat och dricka som öppnar till våren.
Utsikten var fantastisk och man kunde riktigt se det framför sig en varm vårdag sittandes däruppe med varsitt glas vin eller drink och bara njuta av sällskapet, utsikten och musiken. Ett måste, med STORA bokstäver. Alltså 230 Fifth, Roof Top Bar.
 
 
Vi åkte hem på söndagen, men då vi hade hela dagen på oss att strosa runt, så tog vi tillfället i akt att verkligen göra det. Martin ville in och prova på den omtalade Cheesecaken på Carnegie där dem även serverar New Yorks största mackor. Det blev hans frukost, för bastant, det var den. Var ingen smaksensation direkt, men helt okej. 
Jag tog min frukost på AppleBees, som jag vet att jag gillade förra gången, och även denna gång tog jag bacon med potatis och rostat bröd och självklart kaffe till det.
 
 
Vi hade skrivit ut en rabattkupong hemma på Madame Tussaud, där kändisar är gjorda av vax. Visste inte riktigt om vi skulle gå dit, men nu när vi inte hade så mycket planerat den sista dagen tog vi faktiskt tillfället i akt och besökte det. Häftig känsla att gå där och se hur dem ser ut "på riktigt", långa som korta, tjocka som smala. Man fick beta av våning för våning och dem stod i teman.
 
Dock tror jag verkligen att dem skulle kunna göra det dubbelt så stort, för kändisar inom te.x sportvärlden var det inte mycket av. Gick även in i en biosal där dem visade en film på 4D, robotfilm, och då jag aldrig ens varit på 3D förut, så var det klart att vi skulle prova. Var lite häftigt. Nu har man varit där också, och det var ändå en upplevelse i sig.
 
 
Denna resa har varit minst lika bra som den första. Dock känner både jag och Martin att man nog får ut det bästa av staden när det är vår och man bara kan strosa runt i Central Park eller Bryant Park. Sätta sig på någon uteservering och bara njuta av omgivningen. Allt blir liksom enklare, och det är egentligen likadant här.
 
Jag hade en liten annorlunda situation denna gång också då jag är gravid och inte orkar exakt lika mycket som innan. Ibland kom tröttheten i kapp en, och en mage som krånglade extremt mycket var inte jätte roligt och på det var det halsbränna.
Nu när jag väl är hemma så känns allting mycket bättre igen med magen och har kunnat slappna av mer. Men det blir väl lätt så när man är borta och jag är lite känslig för det där med toaletter på offentliga ställen.  
 
Det vi ville tipsa lite extra om är att Starbucks har gratis surf genom Wi-Fi, så om ni skall söka på någonting eller bara vill sätta er ned och ta en kaffe så gå dit, och samtidigt surfa lite.
 
Nöden har ju ingen lag, och när man är ute så långt bort ifrån hotellet så spring in på Mc Donalds. Finns ju lite överrallt och det kostar ingenting. Där kan du även ta ut pengar, och dem tar ungefär sju kronor extra när du tar ut istället för trettio-trettiofem kronor på vanlig ATM så det tjänar man mycket på.  
 
Slutligen, Tack min fina älskling som ordnade denna fantastiska resa för oss. En perfekt guide som hittade som om han bodde där själv.  
Du och jag kan få vad som helst att bli roligt, bara vi är tillsammans. Jag älskar dig ♥
 
Tack även till Ellas farmor och faster som kunde passa vår lilla prinsessa medans mamma och pappa fick lite egentid. Guld värda! 
 
 Dagens.
Publicerat den

Vår lilla modell här hemma ville visa upp dagens outfit innan dagis, hihi. Inköpt från Carter´s.