Nu åker vi.
Publicerat den

Nu åker vi.
 
Ella, mamma och pappa älskar dig över allt annat, och snart ses vi igen! Se nu till att bli frisk så du kan leka och gosa riktigt ordentligt med din farmor och faster dessa dagar.Magen växer, och The Big City väntar.
Publicerat den

Börjar hända en hel del med den "lille" kulan på magen. Den spänner till titt som tätt och blir stenhård emellanåt. Den börjar växa sig mer och mer uppåt, och bli mer rund.
När jag låg på sidan i soffan så fick jag mig en riktig kick på ett flertal ställen. Men så fort man skall visa det för sin käresta så slutar han såklart.
Är inte det väldigt märkligt? Oavsett hur länge han än tittar eller känner på magen så händer det ingenting, men så fort han går eller tar bort sin hand så börjar han buffas igen, haha, retsticka.
 
Köpte mig ett par H&M tights, och himmelen vad sköna dem är. Vill ha dessa i flera olika färger, men som det verkar nu fanns det bara i svart. Kanske någon annan som vet?
Hade två strumpbyxor som är av märket mama, även dem från H&M, men dem gick sönder snabbare än jag hann blinka. Så är det dock med alla strumpbyxor, rätt vad det är så har man en reva. Så nu är det dessa tights och ett par jeans som jag använder flitigt.
 
En del tröjor kan jag fortfarande ha och även klänningar som jag hade innan graviditeten, men så vet jag att det går i rask takt. Så jag hoppas på att få med mig en del hem från vår resa, för nu är både min och Martins garderob rensade med kläder som man har sparat för att "- det där kan jag ha nästa sommar", och kan nu uppdateras med nya, fina kläder.
 
Imorgon bär det alltså av till "the big city" och kommer inte att ha tillfälle att uppdatera dessa dagar. Men så fort vi har landat och kommit hem så kommer det självklart nya uppdateringar så som vår resa och nya magbilder, för den kommer säkert ha hunnit växa på dessa dagar.
 
Ha det underbart här hemma fina ni, så hörs vi när vi kommer hem igen.
 
 Feber och frossa.
Publicerat den

Fick ett telefonsamtal vid lunch från Ellas dagis. Hon har gått och blivit sjuk vår lilla älskling med eber och frossa. Hon är nästan aldrig sjuk, peppar peppar, men det kunde egentligen inte kommit olägligare. Martin och jag, som ni vet, åker till New York imorgon fm, och Ellas farmor skall passa henne. Nu blir det vab dag för dem båda, så vi får hämta hit svärmor direkt i morgon bitti.
 
Känns verkligen inte bra att behöva åka ifrån henne när hon är sjuk, mammahjärtat, men får hoppas att den värsta dagen är som idag och att det nu bara blir mot det bättre. Hon har nu legat inne i vår säng sen klockan tolv och sover än. Hon har fått i sig lite välling och även alvedon, så nu håller vi tummarna.
 
 
 
 Grymt stolt över dig,
Publicerat den

Dessa bilder är ändå någon vecka gammal, så på den sista veckan har det hänt lite till.
 
Är så grymt stolt över min man. Självklart alltid stolt över honom vad han än gör, men just detta är jag lite extra stolt över. Han har nämligen nått sin målvikt på bara TRE veckor, och han har varit så sjukt duktig. Kämpat och legat i, men ändå så har det inte varit att han har svält sig, absolut inte. Utan ätit bra mat, tagit någon godisbit på lördagen, och sedan tränat på det. Nu är han fit for fight för New York och tills vår lille prins kommer till sommaren.
 
Älskar dig min kämpe!
 Första BM-besöket.
Publicerat den

Första BM-besöket är nu gjort och som varje gång är det trevligt att träffa henne. Har känts rätt med henne från första stund.
Mätte inte magen idag, utan det tar vi om två veckor, men lyssna på lillens hjärta fick vi göra och det lät verkligen jätte fint. Blir liksom ännu mer verkligt när man hör att det finns ett till litet hjärtslag.
 
Fick tillbaka alla svar på proverna jag tog förra gången, och allt såg fint ut där. men som jag hade räknat ut själv kom jag inte undan järntabletterna denna gång heller, men det gör absolut ingenting. Nu förstår jag varför jag varit lite extra trött och huvudvärk. Så nu har jag precis varit och inhandlat dem. Dock vet jag att man blir väldigt hård i magen av dem, och som min mage har lite uppror redan nu, så fick jag tipset att handla innolaxol.
 
Får vi se om det vänder till det bättre. Nästa besök är om två veckor och det skall det tas lite fler prover, lyssna på bebis hjärta igen och mäta magen.
 Tankar och funderingar.
Publicerat den

 
Imorgon skall jag på det första BM-besöket efter rutinultraljudet och få mäta magen, lyssna på lillens hjärta och ta prover för att se om någonting kanske behövs kompleteras. Jag äter både Mitt val och Folsyra, och det sistnämnda har jag ätit sedan första dag jag fick reda på att vi var gravida. Gick dock från ett märke på folsyra till ett annat då dem inte hade dem andra, men tydligen så skulle det inte vara någon skillnad på vilken foslyra man åt så jag tog den. Såhär i efterhand känner jag att min mage gjort mer och mer uppror och det har kommit efter att jag inhandlade dem. Är inte det lite märkligt ändå, kan det verkligen vara sådan stor skillnad?
 
Får ta upp det imorgon när jag ändå skall dit, och ta upp lite andra tankar och funderingar man har också. Alltid massor som snurrar runt i huvudet såhär i efterhand och det har såklart mycket att göra med allt man gått igenom innan. Jag hade mer än gärna velat gå på ett till ultraljud nu, bara för att se att allting fortfarande ser bra ut och att man fortfarande får vara glad, lycklig och förväntansfull tills den lille kommer. Överläkaren sa ju att det såg bra ut och han tittade verkligen allt som gick att se och väldigt ordentligt denna gång också, och det sista han sa var just att "allt ser jätte fint ut, så ni skall absolut inte vara oroliga". Varför är det då så svårt att tro på det han säger?
 
Låt det gå bra nu, Snälla, och låt oss få njuta av denna sista tid och sedan få ut en frisk och fin liten pojke.
 Riktig Ella-helg.
Publicerat den

Idag är det badhuset som kallar, och skönt skall det bli. Nu kommer jag dock hålla koll på henne ännu mer, för inget negativt skall gå på repeat denna gång.
 
Hade tänkt att vi skulle haft lite mysfrukost här hemma jag och Ella, då mannen är på fotboll, fick precis ett sms av honom att dem vann matchen, jippi, och till det hade vi bjudit in våra vänner. För jag menar vad hade inte varit bättre en dag som denna? men mot min förvåning kunde Ingen komma, så det var väldigt tråkigt, men så blir det.
 
Denna helg har verkligen varit en Ella helg, gjort allting hon gillar, ätit det hon älskar och såklart lördagsgodis på det är ju pricken över i:et. Vi åker som sagt till New York på onsdag förmiddag och ville få ut så mycket tid med vår älskling som möjligt och det känns verkligen som att vi har fått det, så det kommer att kännas bra i magen när vi väl åker.
Jag vet att jag kommer att sakna henne otroligt mycket, men jag vet även att hon kommer att ha det riktigt bra här hemma då hon får mysa med både sin farmor och faster som kommer hit dessa dagar. Viktigt att få denna tid ihop för dem också, utan att behöva ha oss runt sig samtidigt, för det blir alltid skillnad.
 
 
 Fantastiska dag.
Publicerat den

Hade inte möjlighet att ta med kameran, så det fick bli lite instagram foton istället.
 
Har verkligen, verkligen haft en helt fantastisk dag idag. Började förmiddagen med träning för oss alla tre (barngympan var betydligt bättre än första gången vi var där) och Ella älskade det. Hem och svira om efter duschen och invänta ett kort litet besök av vänner från Karlstad och med god brunsch till det.
En vila fick vi in och sedan var det dags att åka till Leos lekland. Var dock inte bara vi som hade tänkt den bra idén att åka dit lite senare på eftermiddagen, utan det var full rulle, men inte gjorde det något. Hur roligt som helst, och både jag och Martin är ju som barn själva så där for vi fram och tillbaka i rutschkanorna, sköt bollar på varandra och fick tillochmed in en liten titt på självaste Leo själv, lejonet.
 
Sushi stod sedan på middagsmenyn, så in om Lund för att hämta hem och det landade fin fint i magen. Ella är ju verkligen en riktigt "sushilover", precis som vi.
 
Lite lördagsgodis på det och sedan var det som om all energi bara tog ett direkt tvärstopp så då kände vi att det var dags att nanna kudden. En helt suvverän familjedag, precis som den ska vara. Imorgon väntar badhuset igen.
 
 Kul att kunna dokumentera.
Publicerat den

Åh, vad detta är mysigt, att kunna lägga ut bilder på lilla magen nu när man går in i en ny graviditetsvecka. Kul att kunna gå tillbaka och se hur mycket den faktiskt har växt. Tycker det är enklare på något sätt att se det på bild än i verkligheten.
 
Jag satt för någon dag sedan och gick igenom gamla foton när jag väntade Ella, och det kan jag säga gick undan i en väldans fart. Vi var verkligen super dåliga, tyvärr, att ta bilder på magen, och om vi har gjort det är det i en sådan sunkig miljö att bilderna blir tråkiga ändå.
 
Man var väl inte så high tech på samma sätt, och brydde oss inte så mycket om kameran i dem sammanhangen då. Känns faktiskt väldigt tråkigt nu när man hade velat kunna gå tillbaka och jämföra vecka för vecka.
Även bilderna man jämför med då när Ella var liten, till nu när hon är större är också en stor skillnad. Fick ta bort så mycket som bara var blaha. Som sagt, man ångrar sig såhär i efterhand, och speciellt nu när man väntar en till och tycker att det är roligt att kunna dokumentera för varje händelse.
 
Fotona jag tar nu är med stativ och det fungerar väl ändå helt okej. Själv känner jag dock att bilderna blir rätt gryniga och att vår lägenhet känns rätt så mörk i allmänhet, speciellt när man skall ta foton. Hade velat lära mig mer om vår kamera och alla inställningar som finns, för jag älskar verkligen att fota, och vart vi än går får systemkameran följa med. Får ta en dag till att bara sitta och pilla med kameran och hitta dem olika inställningarna för det är inte fel på den då den är relativt ny. Sålänge få detta duga och man blir väl bättre för varje gång man skall ta nya foton.
 
Men.. nu väntar soffan med lite fredagsmys. Ha en underbar fredag fina ni och fortsätt läsa och kommentera (jag svarar såklart på dem i bloggen) för jag blir ju så glad, hihi.
 Mamma och magen i v. 22 (21+0)
Publicerat den

  Mamma och magen i v. 22 (21+0)
 
Mamma: Ditt hår känns kanske tjockare vilket beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår. Efter att barnet är fött tappar du hår som vanligt igen. Ditt tandkött kan svullna och det är viktigt att du sköter din tandhygien noga. Även hudfärgen kan påverkas, såsom fräknar, födelsemärken och vårtgårdarna. Undvik stark sol.
 
Barnet: Ditt barn är ca 19 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet både sover och är vaken, det har en egen dygnsrytm. När du vilar är barnet kanske som mest livligt. Den del av hjärnan som tillverkar hjärnceller fram till att barnet är fött utvecklas mycket nu.

Pappa: Se nu till att ta vara på tiden under graviditeten. Oftast mår den blivande mamman bra och besväras förhoppningsvis inte av tidigare symptom som trötthet eller illamående. Njut av tiden tillsammans och hitta på något roligt.

Egna tankar: Jag känner av mer och mer av vår lille pojke och på kvällarna lever han loppan där inne. Ju mer han rör sig desto mer klämmer det på kissblåsan och man får springa upp ett par gånger innan man ens har släckt lampan för natten, hihi. Mår väldigt bra förutom att tröttheten börjar komma sig smygandes på och även lite mer huvudvärk som sitter mitt på huvudet. Hade en tid hos min barnmorska idag, men tyvärr blev det förflyttat, så på måndag skall jag dit istället. Då skall vi mäta magen för första gången, lyssna på lillens hjärta, även det för första gången, ska bli så mysigt och även ta prover och se om det kanske behövs järntabletter. Kan vara det som saknas i min kropp just nu och därför som jag känner mig trött.  

 Shoppexpressen.
Publicerat den

Det är verkligen på tiden att inhandla nya kläder till loppan, herregud, hon har knappt någonting att sätta på sig. När det kommer till klänningar som hon nu älskar att ha på sig, finns det ungefär fyra att välja på, katastrof om jag får säga min mening.
 
Jag älskar att handla kläder till henne, och nu när hon själv är mer medveten om vad hon har på sig och väljer lite själv, så är det ännu roligare. Får försöka få in en liten shoppingtur i helgen och se vad som har kommit in, för klänningarna som jag hittade på H&M är verkligen to die for. En snarlik från Lindex användes väl förra året.
 
 
 Stora damen.
Publicerat den

 
Vår tjej börjar bli riktigt stor och det är så himla kul att kunna ha mer och mer saker gemensamt med varandra. Hon har haft nagellack på sig innan, men det har varit mer lack, som inte synts så mycket, då jag själv har suttit och målat mina.
Igår ville hon ha något med lite mer färg, så jag hittade två längst in i skåpet, ett gult och ett rosa, så det fick bli det rosa. Vad stolt hon var efteråt och ville ringa mormor direkt och berätta. Hon älskar att ha spännen och toffsar, och just nu är det pippi långstrump som gäller (två toffsar på sidan).
Hon har haft sina toffsar och spännen i en liten lila neccesär innan som har varit lite svår att hitta i, men som jag nu har hittat den perfekta asken att ha dem i, så fick det bli den. Kan hon enklare leta fram det som hon vill ha, men just nu känns det dock rätt så kalt där i och måste därför införskaffa nya, inte mig emot, hihi.
 
 
Tillbaka till det med pippi långstrump, så är det hon som gäller just nu, om inte bara att hon sjunger "här kommer pippi långstrump.." tusen gånger om, så skall det vara pippiklänningar, pippistrumpbyxor och toffsar som hon. Ibland blir det tillochmed små diskussioner på morgonen då hon alltid vill ha en viss pippiklänning, och är den smutsig, ja, då blir det sura miner.
 
 Stora damen, hur har tiden gått så fort? och snart är du storasyster också. Den absolut bästa såklart.
 Problem med kommentarer.
Publicerat den

Jag har fått mail från en del som inte har kunnat kommentera på min blogg, och det var såklart väldigt tråkigt att höra för jag älskar ju att läsa det fina ni skriver. Detta skall nu iallafall vara ordnat igen då jag hittade vad felet var (hoppas jag iallafall).
Texten i kommentarsfältet var inställd på vit färg och i och med att bakgrunden är vit så såg man inte vad man skrev och kunde därför tas som att det inte gick att skriva.
 
Prova gärna ni som vill lägga en liten kommentar och se om det fungerar.
 
Ha en underbar dag fina ni och roligt att ni följer med på vår resa med vår fina prinsessa Ella och prinsen som är på väg. ♥
 
 Gravidsympton.
Publicerat den

 
Det här med att vara gravid och behöva gå och kissa var 5:e minut är inte riktigt en hit. Jag dricker väldigt mycket vatten, och det är självklart väldigt bra, men fast att man går och kissar precis innan man skall åka iväg så tar det inte lång tid innan man måste gå igen. Så det är nog inte så roligt att åka någon längre sträcka med mig just nu, hihi.
 
Magen spänner rätt så kraftigt ibland, och ibland känner jag av på båda sidorna, längst ned på magen att det gör väldigt ont. Känns mest på kvällarna när jag skall lägga mig ned och sova. Vissa gånger när jag skall vända mig på sidan så är det som att en nerv sätts i kläm och det går verkligen inte att ta sig någonstans. 
 
Har börjat klia något frukstansvärt på magen men när jag väl kan smörja in med vanlig lotion så försvinner det nästan direkt.
 
Även håret har börjat tappa sin lyst och det känns så himla torrt och frissigt. Var hos frisören för ett par veckor sedan, men ändå känns det inte roligt att ha och göra med just nu.
 
Allt har väl sin övergång och annars trivs jag fruktansvärt bra med min mage, och lika mycket som jag kände med Ella, så trivs jag att vara gravid. Visst, man känner såklart att tiden går väldigt långsamt vissa gånger, och det är speciellt dem här graviditetsveckorna. Dem "vanliga" veckorna springer förbi med en jäkla fart. Är inte det lite konstigt ändå?
 
 Inte utan min filt.
Publicerat den

Inte utan min filt, ja inte i första taget iallafall. Det har verkligen varit hennes trygghet sen dag ett, och istället för napp så är det denna som snällt får följa med. Det bästa är att vi tillochmed får och kan tvätta den utan några ramaskrik. Har faktiskt en ny som ligger på dagis som hon kan ha om ifall, och det fungerar faktiskt väldigt bra,
 
Skulle hon dock få välja så är det självklart filt nummer ett och så länge hon är trygg med den så finns där absolut inga tvivel om att den får följa med ett tag till.
 
 
 
 
 Dagisfoto.
Publicerat den

 
Har helt glömt att lägga ut bilden på Ellas dagisfoto, skrev på morgonen innan hon skulle dit. 
Nöjd är ju bara förnamnet, hihi.
 
 Den lille.
Publicerat den

 
 
Jag rensade ur Ellas bebiskläder häromdagen och insåg hur mycket som egentligen inte hann användas. Det las ett par tröjor/bodies och ett par byxor åt sidan som jag tyckte kunde passa till vår lille kille, och det var faktiskt bara färger som beige, svart och blått.
 
Det blir automatiskt att man tittar på blått till killar och rosa till tjejer, och det kommer man nog aldrig riktigt ifrån. Har suttit och tittat lite på nätet, mest för skoj skull. Vi åker som ni vet till New York om ett par veckor, och det kommer säkert att slinka ned något klädesplagg till den lille därifrån.
 
Man är ändå väldigt kluven och nojig såklart och vill inte handla på sig för mycket och man är väldigt försiktig och det kanske tillochmed kommer att bli så att man inväntar in i det sista tills man faktiskt förstår att vi skall ha en till.
 
Det är ändå kul att titta runt och drömma sig bort lite. Finns så underbart söta kläder och man kan nog aldrig riktigt få nog.
 
 
 
 Incidenter händer snabbt.
Publicerat den

Älskade fina loppan, du är verkligen guld värd.
 
Vi var iväg till badhuset idag och hade en riktigt mysig stund som vanligt. När vi sedan kommer in till omklädningsrummet efter att ha bastat och dushat så skall vi i vanlig ordning klä på oss och göra oss färdiga. Sa till Ella att klä på sig antingen ståendes på golvet eller sittandes på bänken och absolut inte stå på bänken. Barn och höjder går liksom inte riktigt ihop. Det gjorde det inte idag heller. Helt plötsligt har Ella ändå ställt sig på bänken och detta har bara hänt på ett par sekunder, och pang, så ser jag i slow motion hur hon gör en riktig volt, står nästan som på händer och trillar rakt ned i marken. Efter att ha sett hela incidenten i slow motion är jag där på en millisekund och plockar upp hennem Med en gråtandes Ella och en svårt andandes mamma satt vi där och kramade om varandra hårt. Har nog inte varit så rädd på väldigt länge.
 
Allt hade ju varit så mysigt, och så perfekt och så ska det sluta så? Jag är som jag är, att jag lägger skulden på mig själv när det händer henne något, som jag vet att jag inte skall göra, men det är väl en mamma-grej antar jag.?
 
Men, nu hade det hänt, och jag tror mer att hon var chockad över själva situationen för det gick ändå relativt bra, förutom en bula i pannan, som knappt syns längre.
 
Nu är allting bra igen, och förutom detta har vi haft en väldigt skön och givande söndag. Nej, inga mer incidenter nu på ett tag hoppas jag (var ju näsan i förra veckan också, gaaah)
 
 Just idag är en sådan dag.
Publicerat den

Phu, idag har jag och min dotter inte varit det bästa teamet tyvärr. Trots, gnäll och sura miner har förekommit rätt så ofta. Ja, både från henne och mig.
 
Man vaknar upp och är täppt, ont i halsen och allmänt trött och på den andra sidan har man en man som mår precis likadant, fast snäppet värre med feber.
 
I andra rummet har man en pigg och allert dotter som vill hitta på saker konstant HELA tiden. Om det inte går som hon vill, då får man såklart höra det, och vi har rykt ihop ett par (läs; hundra) gånger. Hon och jag har på ett ungefär samma temperament och vissa dagar är allt ett helsike.
 
Ni vet den där känslan, när man bara vill gosa ned sig under täcket och inte bry sig ett dugg om vad som händer där utanför. Där hade jag velat vara idag, fy fasiken vad skönt det hade varit.  
 
Men, har man en treåring så är det bara att gilla läget, på med vinterkläderna och gå ut, det spelar absolut ingen roll hur Du mår, its all about her. Men det blev inte långvarigt, kallt så in i, och ansiktet var så stelfruset att jag knappt orkade prata. Dags att gå in då?
 
Ella, världens bästa unge, men just idag, MORR!
 
Hur mycket jag än försöker intala mig att vintern är lite härlig ändå med snön så är det inte så, jag ger mig, ge mig sol, och det är illa kvickt.
 
Nu nattas iallafall den lille så man äntligen kan andas ut ett tag, förlåt gumman, men just idag är det en sådan dag.
 
 Tröttheten börjar smyga sig på igen.
Publicerat den

 
Nu har vi som sagt gått in i graviditetsvecka 21 och det är halva tiden kvar nu. Det känns inte som att det är långt kvar, men när man tänker på det skall det ha hunnit bli både vår och vi kan förhoppningsvis kunna gå i klänning den dagen den lille bestämmer sig för att komma.
 
Rätt märkligt egentligen.
 
Jag har som jag har skrivit innan börjat känna rätt så mycket action i magen och det kommer mest på kvällen när man skall sova. Kommer ihåg att även Ella var lika livlig på kvällen, och det känns himla kul att kunna jämföra på ett ungefär iallafall.
 
Dem buffarna som känns nu kan jag känna är lite obehagliga ibland, kanske mest för att man ändå inte förstår att där ligger en liten varelse som väntar på att få komma ut till oss. En underbar liten prins som skall växa sig ännu större.
 
I början av graviditeten och enda till v. 12- 13 så mådde jag väldigt illa och var super trött, så trött att jag hade kunnat somna på plats. Den kombinationen är aldrig rolig men man vet att den nästan alltid går över. Finns dock dem som har otur att behöva ha detta under hela graviditeten, så jag får ju ändå skatta mig lycklig.
 
Efter dem veckorna har jag mått hur bra som helst, förutom lite ont i ischias, eller om det är bäckenet som dummat sig lite. Har känts väldigt obehagligt och vissa gånger när jag ligger ned och skall ta mig upp känns det som ett omöjligt uppdrag.
Det har iallafall börjar avta lite, men istället har jag börjat bli rejält trött igen och med en huvudvärk som ibland knappt går över, sitter mest ovanpå huvudet och dunkar något fruktansvärt. Försöker att dricka mycket vatten och röra på mig lite extra, och går det inte över så finns det bara en utväg kvar och det är att ta en alvedon fast att jag är väldigt emot det, speciellt nu när man är gravid.
 
Skall till barnmorskan nästa fredag och kommer antagligen få svar på om jag behöver järntabletter eller inte, förmodligen är det kanske det som saknas. Återstår att se..
 
 Mamma och magen i v.21 (20+0)
Publicerat den

Mamma och magen i v.21 (20+0)
 
Mamma: Livmodern kan du känna nära naveln. Brösten kan börja läcka råmjölk, ditt barns första kost. Tänk på hur du sitter och ligger men även hur du lyfter saker. Var försiktig med din rygg som redan är påfrestad. Bäckenet börjar bli mer rörligt, har du mycket besvär finns det speciella bälten att köpa som ”fixerar” bäckenet när du går och står. Fråga din barnmorska om var du kan få tag på ett bälte. Halsbränna är inte helt ovanligt, det känns som en brännande känsla i bröstet och kan ge sura uppstötningar. Det finns receptfria läkemedel som hjälper, prata med din barnmorska.
 
Barnet: Ditt barn är ca 16 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 420g. Barnet rör sig mycket fritt i fostervätskan, du kan känna sparkar långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet. Barnets första avföring bildas i tarmen. Sinnesorganen utvecklas i raskt takt och smaklökarna på tungan är färdiga.

Pappa: Nu växer både barnet och mammans mage med en hög fart. Ett tips är att smörja in din partners mage med hudlotion eftersom det kan klia. När du gör det kommer barnet förmodligen att känna dina rörelser.

Egna tankar: Nu är det halva tiden kvar och magen växer och står i. Känner väldigt mycket rörelser från den lille och det är en sådan underbar känsla, ibland kan det kännas lite obehagligt då man fortfarande inte riktigt förstår att det ligger en liten bebid där i.

Ella älskar att känna på magen, och ibland när hon tror att hon känner en spark så säger hon "jag hör bebisen", underbara tjej. Hon kommer verkligen att bli världens bästa storasyster om allt verkligen går som det ska.

 
Lilla mamma och magen, v.20.
Publicerat den

      
      Lilla mamma och magen, v.20.
 Längtat efter dig mamma.
Publicerat den

 
Fick höra det dem flesta föräldrar vill höra efter en lång dag. När jag kom för att hämta Ella från dagis nu på eftermiddagen så hann jag knappt in förrän hon sa "-Jag har längtat efter dig mamma". Åh, finns det något bättre? Då vet man även att själva hämtningen i sig blir smärtfri och man får hem en go och glad tjej som faktiskt vill komma hem. 
 
Det är inte varje gång det är såhär, utan då är det mer sura miner för att man kommer och hämtar henne för tidigt och man helst ska gå igen och komma tillbaka någon timma senare, haha, ungar. Så man får njuta lite extra dem gångerna det faktiskt händer, hihi.
 
Nu har iallafall snön kommit till oss en andra gång, och den verkar vara här för att stanna ett tag om man tittar på temperaturen, minus 3-4 grader.
 
Får säga att jag gillar när det är så här mycket snö än att det inte är någonting alls nu när det faktiskt är vinter. Råheten annars när det bara regnar och blåser är ingen hit. Nu kan man iallafall dra Ella i pulkan till och från dagis, plus att man själv får röra på sig lite istället för att bara sätta sig i bilen, det blir automatiskt ljusare, och förhoppningsvis är detta den sista snön som ligger kvar, iallafall vad jag verkligen hoppas på, så får försöka tänka det där lilla positiva. 
 
Nu får vi försöka njuta lite till utav det vita, för snart så..
 
 Börjar kännas mer och mer.
Publicerat den

Veckorna springer iväg som vanligt, men kan ändå inte förstå att det nu är halva tiden kvar tills vår lilla son kommer till världen. I början gick allt så himla långsamt, och man väntade mest på att magen skulle växa och att vårt första ultraljud skulle komma ifatt oss.
 
Nu när vi varit på vårt tredje ultraljud så tycker jag att tiden springer iväg lite extra fort. Jag vill såklart att det skall gå fort så vi verkligen vet att allting kommer att gå bra, men ändå så gillar jag känslan av att vara gravid nu då jag känner mig så himla mycket bättre i mig själv, den glada och positiva Martina har kommit tillbaka.
 
Jag har börjat känna allt kraftigare rörelser i magen och igår såg man tillochmed att det rörde sig utanpå. Dem kommer bli allt starkare för varje vecka som går nu i och med att dem växer, blir starkare och det blir mindre plats för den lille att röra sig.
 
Kan ändå inte förstå att man har en liten varelse där inne, som förhoppningsvis har det väldigt bra och som växer och står i som han ska.
 Disney on ice.
Publicerat den

Idag bar det av mot arenan för att se Disney On Ice med Ella och svärmor. En väldigt mysig tillställning tycker jag. Jag vet att jag själv varit på något liknande med min mamma när jag var liten och att jag gillade det väldigt mycket och nu går man på sådant själv med sin dotter, rätt häftig känsla faktiskt.
 
Ella hade knappt några myror i byxorna alls, utan satt så snällt och tittade på, klappade och dansade till skönheten och odjuret och dem andra filurerna.
 
I pausen köpte vi en mugg med mimmi som innehöll någon slags slush-ice, såg himla fint ut, men inte så lätt att äta dock. När vi gick hade vi en stor vatten/slush/is pöl nedanför oss, ops.
 
Nu har hon iallafall invigt den även hemma och självklart med saft och is.
 
 Man blir så arg.
Publicerat den

Man blir så arg.
 
När Martin skulle hämta Ella igår på dagis, så fick vi veta att ett barn på hennes avdelning bitit henne i näsan, jag vet, AJ!
 
Vad är det frågan om egentligen, trodde dem hade vuxit ifrån det där vid det här laget, för dem leker varenda dag och älskar att vara med varandra. Ja, barn är barn, jag vet, men man blir ändå så himla arg och besviken och ännu en gång skall hon gå runt med ett märke (precis som hon fick när hon blev riven på kinden, märket syns fortfarande, visserligen väldigt lite, men det finns där).
 
Nu är iallafall vår fina stjärna hos sin farmor för lite mys bara dem två. Mamma och pappa får mysa på tu man hand, som är så sjukt viktigt. Dock kommer jag nog inte ihåg sist jag var ifrån henne över natten, men det kan behövas nu då hon nästan alltid vaknar ett par gånger varje natt, så förhoppningsvis kan man få sova en hel natt utan att avbrytas av något.
 
Självklart saknar man ju henne direkt när man inte ser henne, men man vet att hon har det super där borta.
 
I morse var vi iväg alla tre och tränade på gymmet. Skulle prova på någon slags dans/gympa för barn, Fun Kids. Trodde visserligen att det var mer likt dans än vad det var idag. En rätt så orutinerad lärare som inte visste riktigt vad dem skulle börja med, men så tar hon fram några hopprep. Snittåldern där var väl sisådär 4-5 års åldern, så ni kan väl kanske förstå själva att det inte gick sådär jätte bra, blev tillslut att demla tillbaka dem i lådan.
Blev lite kullerbyttor till musik och avslutades med något som hette 1,3,5. That´s pretty mutch it. Får hoppas på att hon kanske tänker igenom det lite bättre till nästa gång och kanske kör något lite mindre avancerat, lek med bollar och lite dans kanske, det räcker gott och väl.
 
Martin körde ett pass för mage och rygg en halvtimma innan vi åkte ned. När han var färdig med lite styrka så tog han över med Ella och jag kunde köra lite löpning/powerwalk på bandet, och även jag lite styrka. Helt perfekt så detta kommer vi köra på flera gånger, om det fungderar som det skall. 
Om ett par gånger kan vi kanske till och med lämna henne där inne med barnen och läraren och vi kan träna tillsammans. Perfekt då dem har glas mellan alla rummet ut till gymhallen, så man ser henne hela tiden.
 
Det tar vi vartefter, det var bara väldigt mysigt att kunna åka ned hela familjen.
 
Nu blir det film och godis i soffan, lördagsmys helt enkelt. Hoppas ni får en lika mysig lördag.
 
 
 
 Nu njuter vi av sista tiden.
Publicerat den

Nu har vi precis gått ut med att vi är gravida (med undantag för våra föräldrar som självklart fick dela den glada nyheten väldigt snabbt) och att vi väntar en liten pojke. Lillebror är beräknad att komma till världen den 6 juni, Sveriges nationaldag, Ella föddes på självaste nobeldagen, hihi.
 
Vi har velat vänta, iallafall till detta rutinultraljudet som vi var på för ett par dagar sedan, att lägga ut någonting om det och knappt velat prata så mycket om det. Vi har såklart varit väldigt oroliga från och till under hela denna tid, men ändå försökt att njuta så mycket det bara har gått.
 
För er som inte vet, så var vi för ca ett år sedan nu med om ett sent missfall. Det var såklart en väldigt jobbig tid och det var i somras som allting riktigt brast för mig och jag kunde varken sova eller jobba och jag bara grät, och grät och grät.
 
Visste att det skulle komma tillbaka till en så småningom då det kändes som att vi snabbt gick vidare och försökte att inte tänka på det så mycket, både jag och Martin hade ju kunnat prata med varandra, med dem närmsta och kände oss färdiga där. Nu såhär efteråt känns det mycket bättre och jag har kunnat bearbeta det på mitt sätt och Martin på sitt.
 
Nu när vi väntar en liten till så har det känts mycket bättre, har fått komma på tre ultraljud (dock fått ligga på lite) och fått klartecken av överläkaren att allt ser bra ut, och vad kan man göra mer än att tro honom, att tro att allting är bra? Det är svårt måste jag säga, man tänker alla möjliga tankar, men så sent som igår bestämde vi oss för att riktigt njuta av den sista tiden, för den kommer inte tillbaka och den går så snabbt.
 
Nu hoppas vi bara på att allting kommer att gå som det ska, och att vi får en frisk liten pojke till oss snart.
 
 Mamma och magen i v.20 (19+0)
Publicerat den

 Mamma och magen i v20 (19+0)
 
Mamma: Du är nu halvvägs i graviditeten. Barnet rör sig mer och mer och du kan ibland t.o.m. se rörelserna utanpå magen. Magen skjuts fram av att livmodern växer. På en del mammor kan naveln puta ut. Det kan vara dags att börja titta efter en barnvagn som passar dina behov. Köp en bra bok där du och din partner kan läsa om barnet och dess tillväxt men även om föräldraskapet. Du kommer nu få ett moderskapsintyg från din barnmorska som du skickar till försäkringskassan.

Barnet: Ditt barn är 14-16 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet växer snabbt nu. Nu kan barnet känna igen din röst. Utvecklingen av sinnesorganen kommer nu – hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Om det är en flicka så finns det redan ca två miljoner ägganlag i äggstockarna.

Pappa: Halvvägs in i graviditeten är det möjligt att urskilja barnets rörelser under huden. Du kanske börjar fundera på om det är en pojke eller en flicka? Börja gärna planera för mödravårdscentralens föräldrautbildning.

Egna tankar: Vi har nu varit på ultraljud för tredje gången och enligt överläkaren som vi var hos förra gången såg allting bra ut och är en frisk bebis. En liten pojke.
Både jag och Martin har ändå haft lite svårt att kunna njuta lika mycket som med Ella, och visst, det är inte speciellt konstigt men trist att man inte riktigt kan göra det. Nu sa läkaren att allt såg bra ut och man får helt enkelt lita på honom. Så från och med nu ska vi se till att njuta fullt ut, börjar känns rörelser mer och mer, mest på kvällen, men när jag väl känner dem är det rätt så kraftiga sådanna, super mysigt. Tillochmed Martin har fått känna en rörelse.       

 Lillebror.
Publicerat den

 Ett löfte.
Publicerat den

Har tänkt lite på det här med nyårslöften, varför man egentligen, för varje år har någonting som man skall lova sig själv (men som med största sannerlighet inte blir av) att göra, eller inte göra.
 
Detta år har jag inte haft något löfte mer än att man får hoppas att må bra även detta år.
 
Skulle jag dock få välja ut någonting så är det väl isåfall att inte lägga ned så mycket tid till att lägga energi på onödiga saker, som att jaga folk som "inte verkar vilja bli jagade", och med det menar jag att inte försöka, för hundrade gången få ihop någonting, som en fika, eller bara träffas för lite "catch-up" när man förstår i slutändan att det ändå inte blir någonting.
 
Jag är trött på det och energin har ibland kokat över på dessa små saker, så varför inte lägga ned tiden på människor som verkligen behöver det och som ser till att saker händer, människor som vill ta sig tid för just dig och din vänskap.
 
Jag vet själv att jag inte är en klippa på att höra av mig varje gång eller hitta dagar att ses på, och det är med detta som jag hoppas bli bättre på och att även andra tar sig tid till. Pratade med en väninnna i telefon härom dagen och sa senast då att "Vi är rätt dåliga på att höra av oss, hur länge sdan var det nu vi sågs?".
 
Lägga ännu mer tid på min fina familj och vänner är vad jag skall göra, för dem jag har nära mig är dem absolut bästa. Det är ju faktiskt det värdefullaste vi har.
 
 
 
 Back to reality.
Publicerat den

Igår var sista dagen innan vardagen kom ikapp oss. Som vi kände dagen innan skulle det vara skönt och mysigt att åka till badet så det fick det bli. Precis som alla andra hade tänkt. Dem hade visst arrangerat ett Badkalas där en del ifrån Ellas dagis, året över henne, var på. Såg väldigt mysigt ut då dem hade dukat fram med både presenter och långbord med fina tallrikar/bestick med tillbehör (visserligen i plast, såklart) men kan vara fint ändå, hihi.
 
Tog en fika mellan badpassen och sedan var det dags igen, var verkligen skönt igår och man ville knappt gå upp. Tills man såg ut som ett stort russin själv så var det väl dags att stiga upp och hoppa in i bastun. Skönt det där med att Ella också tycker att det är skönt att sitta där inne (1 min, men hey, mer än inget).
 
Dagen avslutades med god mat, faktiskt ett nytt recept som vi provade, Lax med spenatbädd som varmt kan rekommenderas.
 
I morse var det dags att göra sig färdig i vanlig ordning och iväg. Kändes ändå vemodigt att lämna Ella idag på dagis då jag varit som fastklistrad vid henne i mer än två veckor, intensiva veckor som det blir. En glad tjej iallafall som sprang in till polarna.
 
 
 
 
 Längta ihjäl sig.
Publicerat den

Att lite sol och ett par plusgrader kan göra en på så mycket bättre humör. Jag kan verkligen längta ihjäl mig efter våren nu fast att jag vet att det är flera månader till det. Ibland när man säger till Ella att bara sitta ned och ta det lugnt så säger vi även till henne att blunda och tänka på landet. Att tänka på när hon hoppar studsmatta eller åker båt. Vi åker dit nästan varje år, men det är ingenting man vill missa. Vi har alltid en toppen semester när vi åker dit och det är helt perfekt för oss. Nu är vi tre stycken som längtar ihjäl oss. Vet att Ella är mer en sommartjej än vinter och det är precis som vi.
 
Idag har vi iallafall både varit ute och kunnat njuta av solen, för en gångs skull blåste det inte ens. Även tillbringat en del på hennes rum där det både blir från att leka doktor med hennes nya doktorväska till att bygga lego, lägga pussel, leka med barbies eller helt enkelt bara laga lite mat. Ja, det finns att göra.
 Lördagsmorgon.
Publicerat den

Barnprogram på tv medans frukost intas och jag kan njuta av lugnet för en liten stund. Det första kaffet och lite skvaller på det, Det är lördagsmorgon när den är som bäst.
 
Godmorgon!
 
 Sötunge.
Publicerat den

"-Mamma, mamma, titta han är ful." - *Men Ella det är ju mamma." - "Oh, mamma du är inte ful." Haha, sötunge!
                                                                                                                              Slut i rutan.
Publicerat den

Jag har inte hunnit med att skriva min "årskrönika", då det hade varit roligt att få ned några rader om det gångna året som varit. Det kommer så småningom, hoppas jag. Just nu går dagarna till att umgås med min lilla pärla som är ledig med mig denna vecka, och ni vet, det tar all tid och energi.
 
Herregud, kan inte förstå att en tjej på tre år kan ha sådan energi. Hon har även slutat att vila på dagarna, har varit lite från och till när hon har varit på dagis, men här hemma har det knappt känts som att det har behövts. Ja, inte för henne iallafall.
 
Det tar på krafterna må jag säga, och ibland blir man rent av knäpp i huvudet och hade man för en liten sekund bara kunna "stänga av", om bara för en liten liten stund.
 
Idag var vi en runda hem till några vänner, kände att både jag och Ella behövde komma ifrån och göra någonting annat. Hon ville hänga lite med någon i hennes egen ålder nu när det har blivit mycket träffar med släkt och familj (Inget fel med det, men jag förstår henne, hihi).
 
Nu känner man att all ledighet nästan tagit musten ur oss och skall faktiskt bli skönt att komma tillbaka till vardagen och rutinerna igen (Detta får jag väl äta upp om några veckor, det brukar bli så att man längtar tillbaka till ledighet igen.)
  
 Instagram
Publicerat den

Ni som vill följa oss på Instagram, martinal86, har dock inte varit en super bra instagram-användare men ska försöka bli bättre!