Sovmorgon och utelek.
Publicerat den

 
Jag och Martin gick inte upp förrän halv tio i morse, sovmorgon deluxe. Ella sov som skrivet tidigare hos sin farmor och överraskningen var väldigt lyckad för födelsedagsbarnet. Åkte hem och tog det väldigt lugnt, och kunde till och med få till en liten vila.
 
Ringde på dörren, och då stod Martins syster och sambo I dörren och ville komma in. Det var den andra överraskningen. I och med att vi tyvärr inte har chansen att ses så ofta, då dem bor i Göteborg, så passade detta Perfekt. En perfekt dag och kväll med mycket kvalitetstid och mycket skratt. 
 
Ella hade visst tagit sovmorgon hon också. Gick upp vid nio efter att ha legat kvar i sängen, druckit lite välling och riktigt gosat in sig. Det jag dock inte förstår är, som varje gång, varför hon kan sova så pass länge när hon är borta, men när hon sedan är hemma så vaknar hon vid sex, halv sju. Någon annan som känner igen sig? :)
 
Vi åkte i alla fall hem till svärmor och åt lunch allihopa tills det var dags för oss att ta med vår lilla skrutta och åka hem. Sprang bara upp och hämtade det som behövdes för att kunna åka vidare mot skogen, Järavallen. Perfekta utflykten när det är så pass fint väder, och timmarna springer verkligen förbi.
 
Finns tre olika slingor inne i skogen med olika distans, men vi körde på den första som nästan var 1,1 kilometer . Känns alltid lika skönt när man väl kommer hem att man faktiskt varit ute ett bra tag och alla har fått röra på sig. Herregud, påsken är hemsk när det gäller mat och godis, för det äts banne mig hela tiden. Det blir mat, godis, glass, och så börjar man om igen, så i morgon får det bli till det vanliga igen, för jag känner själv att jag mår mycket sämre när jag äter mycket socker och inte rör på mig. Men det är imorgon, denna dag är ju faktiskt inte slut än, hihi.
 
Vi har verkligen haft underbara lediga dagar tillsammans, som vi alltid har men tyvärr är det sista lediga dagen imorgon. Blir förhoppningsvis lite utelek med Ella igen om solen vill visa sig, och sedan skall hon få gå över till hennes dagiskompis, som var här hos oss första gången, och leka lite. Får vi se, och hoppas att det går bra. Lite annorlunda nu att jag skall lämna henne där, men förhoppningsvis går det också bra.
 
Tack för dessa fina dagar mina hjärtan. ♥
 
Grattis på födelsedagen min älskling.
 
 
Bilderna är tagna med Canon EOS 550D, med inställningen skugga. Älskar detta lite mer mjuka ljuset, och naturen känns på riktigt, så som vi ser den i vanliga fall.
 



Glad Påsk.
Publicerat den

Ella gör sig redo för leta ägg jakten.
 
Inte var det där under..
 
Liten sneak peak, ser ni ägget?
 
 
Lyxen att få leta påskägg direkt efter frukost är inte fy skam. Får jag äta en nu? Ja, det blev ju helt plötsligt Ännu bättre. Älskade unge. Igår fick hon leta efter påskägg som hon fått ifrån "mormorpåskhare", i morse ifrån "mammapappapåskharar" och hemma hos sin farmor blev det såklart ett "farmorfasterLelleharar" letande. Hihi, gissa om hon var glad tusen gånger om.
 
Nu är lilla älsklingen hemma hos farmor och skall faktiskt sova över, och detta var en liten överraskning för mannen min, ifrån mig. Han fyller år imorgon och tyckte det kunde passa utmärkt med att vi kan få lite tid bara han och jag, och få lite sovmorgon imorgon bitti (blir lätt att man går upp vid sex, halv sju annars) och Ella var super glad att få tid med sin farmor, faster och Lelle. Vi fick fira han lite idag, och så får jag och Ella sjunga för honom imorgon när vi hämtar henne. Win, win situation för alla inblandade, hihi.
 
Hoppas ni alla får och har en underbar påsk och firar med nära och kära. GLAD PÅSK fina ni.
 



Graviditeten börjar göra sig påmind.
Publicerat den

 
Jag har känt mig så himla trött och hängig dem sista dagarna, och visste inte om det berodde på graviditeten eller om jag började bli förkyld. Om det har varit en förkylning som fortfarande inte ger med sig så bryter den aldrig ut. Nästan det värsta, hellre att det bryter ut helt och sedan stå ut med det jobbiga i några dagar för att sedan bli bra igen.
 
Jag har väldigt ont i ryggen emellanåt, och det sitter mest nere vid ryggslutet ut mot sidorna. vet inte riktigt vad det är? Är det fog lossning kanske?
Har även haft otroligt ont i magen, på sidorna, som när du har fått riktigt rejält med håll, sån smärta att du inte kan röra dig. Sån känsla fick jag idag, efter att vi hade ätit. Kunde inte sitta eller ligga och oavsett vad jag gjorde så försvann det inte. Hemsk känsla att inte kunna ta sig någonstans, men så tog mannen in mig i sängen och la fötterna högt och efter bara ett par minuter så blev det mycket bättre. Vad kan det ha varit? Har haft så ett par gånger innan, men aldrig så här mycket. Någon som känner igen den känslan? Annars får jag försöka googla mig fram till det, fast att jag inte är ett direkt fan av att göra det, för då kommer väl den värsta informationen fram och man blir orolig i onödan.
 
Lillebror har i alla fall haft liv i luckan i magen, kan kanske vara så att han ligger på någon nerv där inne, ja, inte vet jag. Han gav i alla fall Ella ett flertal underbara sparkar idag när hon höll på magen, och gu vad roligt hon tyckte att det var, kom hon med handen igen, och en gång till, märker att hon tycker att det är spännande men ändå väldigt märkligt.
Hon var så otroligt söt när hon skulle pyssla om mig när jag låg inne i sängen tidigare, jag fick till och med låna hennes filt (som inte händer ofta) och hon gick och hjälpte pappa med att plocka ut maten i köket och göra det fint.
 



Mamma, Ella och magen i v. 31 (30+0)
Publicerat den

Mamma, Ella och magen i v. 31 (30+0)
 
Mamman: Kroppen förbereder sig på förlossningen och på den kommande tiden som förälder. Du kanske sover sämre, vaknar ofta och har svårt att koncentrera dig. Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn, man blir introvert och börjar den mentala förberedelsen.
 
Barnet: Runt vecka 31 börjar det bli lättare att mäta barnets totala längd. Därför anger vi från och med nu barnets längd ”från topp till tå” istället för ”huvud till stjärt”, som vi använt tidigare. Barnet är nu ca 41 cm långt från topp till tå och väger ca 1,8 kg. Barnet behöver nu i princip bara gå upp i vikt. Alla organ är på slutspurten att utvecklas klart. Lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnet har nu ofta ögonen öppna när det är vaket och aktivt och blundar när det är passivt och sover.
 
Pappan: Har ni funderat över vilket sjukhus ni vill föda på? Många föredrar den klinik som ligger närmast eller som mödravårdscentralen rekommenderar. Många blivande mammor känner av ryggsmärtor eftersom barnet väger allt mer. Som partner kan du lindra smärtan genom att ge massage.
 
Mina egna tankar: Åh, nu börjar det bli mer och mer spännande, för det är nu det faktiskt känns som att det närmar sig, på Riktigt. Vi har i alla fall en vilding där inne både från morgon till kväll. Igår var jag så trött att jag la mig relativt tidigt och Martin var iväg på fotboll. När han sedan hade kommit in för att pussa på mig och höll sin hand på magen så sparkade han till riktigt ordentligt. Underbart.
Jag mår väldigt bra annars, förutom att tröttheten har kommit sig smygandes på mer och mer, och även huvudvärk och ont i ryggen emellanåt. Huvudvärken är nog det värsta i och med att jag har klarat mig utan den nästintill hela graviditeten.
Har fått mer och mer ont i ryggen, längst ned på höger sida, och det känns extra mycket när jag har hållit igång en hel dag. Igår kom jag knappt upp ur soffan och det är som att det tar stopp.
Jag har ordnat det lite fint nu med lillens spjälsäng, hängt upp lite kläder och ordnat lite i byrån. Nu är det egentligen bara lakan och snutte som behövs inhandlas. Vagn, skötbord och säng är redan färdiga. Känns väldigt skönt. Nu räknar vi bara ned veckorna tills du bestämmer dig för att komma.
 



Underbara "tjuriga" unge.
Publicerat den

 
Det är inte lätt alla gånger. Trött, tjurig, kommer inget vatten ur flaskan och det blir ett jäkla liv, måste försöka ignorera mamma (går väl sådär) och ja, listan kan göras lång.
Blev i alla fall till det bättre när hon kunde ringa en kompis, med fjärrkontrollen.
 
 
Älskade unge. Oavsett hur ditt beteende är så är du helt jäkla underbar. Vi kan skratta åt det efter ett tag, och bli bästa polare igen. Det går upp och ned, så är det bara.
 



Familjefoton.
Publicerat den

 
Hade roligt för några dagar sedan och tog lite foton på familjen. Får passa på när hela skaran är hemma och en dotter som kan tänka sig att ställa upp (med muta såklart).
 
Skall skicka iväg till framkallning sedan och även ha dem i lite olika storlekar. Tänk, nästa gång sitter vi säkert med en underbar, efterlängtad liten bebis som också kommer att vara med. Därför är dessa foton så himla viktiga. Det är minnen man kan blicka tillbaka till länge och det är minnen för livet.
 



Påsklunch.
Publicerat den

Ni får ursäkta skärpan på bilden, vet inte riktigt varför det blev så. Inte det bästa ljuset här på morgonen.
 
Vankades påsk lunch/fest på dagis i dag och självklart blev det en liten påsk flicka här hemma. Blev super nöjd när hon fick fräknar, var liksom pricken över i:et för henne. Hon är ju faktiskt riktigt söt i dem, tycker ni inte, hihi?
 
 



Ella kan.
Publicerat den

 
Hittade dessa två bilder i min telefon och insåg att gumman tagit dem på sig själv. Jag gillar det skarpt! Dem har liksom den där schysta touchen som många bilder saknar, hihi. 
 



This is where my heart is.
Publicerat den

 
Min underbara familj, och snart blir vi en till. Älskar er av hela mitt hjärta. This is where my heart is.
 



Påskpyssel och kompishäng.
Publicerat den

 
Idag var jag och Ella nere och handlade lite glitterpennor med diverse pärlor och paljetter. Även påskris med fjädrar och ägg. Dock hoppade vi ägg att måla denna gång och tog det säkra kortet istället.
 
Vi har haft en helt underbar dag med sol, och balkongen kom väl till pass för där satt vi nästan hela eftermiddagen. Ellas dagiskompis kom över och dem hade så roligt tillsammans, och jag fick träna på det här med två barns mamma för en dag, haha.
Dem fick lite russin och festis, och sedan försvann dem in på Ellas rum och där blev dem tills Meghans mamma kom och hämtade henne. Nästa gång skall Ella få vara hos dem. Himla bra grej detta, hihi.
 
 



Söndag.
Publicerat den

 
Idag har vi haft full rulle med Lekland i flera timmar, perfekt och rasta sina små och samtidigt sig själv. Sedan bar det av hemåt för en lååång vila, som egentligen inte var meningen. En halvtimme slutade i en och en halv istället. Men ibland är det så skönt att bara strunta i tiden och bara göra som faller en in. 
 
Pannkakor till middag med vispgrädde, sylt och äppelmos. Mums, ska det vara så ska det vara allt gott. 
Tog sedan på oss ytterkläderna och gick ut och myste i solen, helt vindstilla, med solen värmandes ett bra tag. 
 
Imorgon är Ella ledig från dagis och då hade jag tänkt att ha lite påskpyssel och förhoppningsvis kommer Ellas bästa kompis från dagis hit på eftermiddagen och leker en stund. Första gången hon ska ha en dagiskompis hemma hos sig, och det är jätte bra att dem bor bara ett stenkast härifrån. 
 



Mellis i skogen.
Publicerat den

 
När jag hade hämtat Ella hos sin farmor så åkte vi två ut till skogen för lite mellis som jag hade packat med mig. Visste inte alls hur det skulle vara där, om det skulle blåsa och vara kallt, eller om faktiskt skulle gå att sitta där överhuvudtaget. Mot min förvåning var det faktiskt vindstilla och himla skönt i solen. Hittade en perfekt plats och där satt vi och pratade mamma och dotter emellan.
Så himla mysigt att verkligen kunna prata på ett mer vuxet sätt med henne, och ha lite tid på tu man hand. Ibland går det bra och ibland mindre, men det är ju bara så det är, så man blir ju sådär extra glad när allting verkligen går så smidigt och att man kan njuta fullt ut.
 
 
Ella fick välja mellan lördagsgodis och glass idag, och det blev det sistnämnda. Så nu är den uppäten och en liten mage är full och belåten. Snart läggdags och sedan blir det godis och lördagsmys för mig och mannen min.
 
Ha en underbar kväll fina ni.
 
 



This is my weekday.
Publicerat den

 
Såhär ser min vardag ut, på ett ungefär. Detta är mer än vad jag ser, egentligen, så bilden fuskar till sig lite, hihi.
Ni kan nog förstå då hur svårt det egentligen är att tex. raka benen, det är ett Stort bekymmer just nu, och då kan ni säkert tänka er hur det blir när man skall raka "bikinilinjen". Herregud, detta blir nästan som ett träningspass mot sig själv. Varför skall det vara lätt, när det kan vara nästintill omöjligt?
 
 
 
 



Lördag.
Publicerat den

 
God morgon ni fina. Hoppas ni alla har haft en mysig morgon och vaknat upp till en gnutta sol i varje fall. Här är det sol minsann, men kallt så in i, och blåsten är inte direkt att leka med.
Ella har precis blivit skjutsad till sin farmor för lite Ella/farmor-tid, och det uppskattas alltid.
Jag passade på att fota magen lite när dem var iväg, men det är inte så himla lätt att göra det själv. Har visserligen stativ, men hade behövt inhandla en fjärrutlösare för bästa resultat, sedan kan jag inte direkt hurra för ljuset i vår lägenhet, värdelöst ljusinsläpp med andra ord. Trist när bilderna blir så grådaskiga.
 
Som jag har skrivit innan så är jag väldigt besviken på mig själv att jag inte la ned lika mycket tid på att fota graviditeten med Ella som jag gör nu, och man har egentligen ingenting att jämföra med på bild. Vet att det har mycket att göra med att vi inte hade vår systemkamera då, utan gick runt med en liten sliten kamera. När vi väl införskaffade oss en riktig en så hade Ella hunnit bli ett par månader. Jag vet att tiderna förändras, och jag kan inte göra någonting åt det, så jag är glad att vi tagit tiden till det nu istället. Så är det, och så får det bli.
 
Vi använder oss av en Canon EOS 550D med ett EFS 18-55mm zoom. Nöjda är vi med den, men det är egentligen bara det där att man skall ta tiden till sig att verkligen förstå sig på alla funktioner, som ljus, inställningar etc.
 
Nu får vi se vad vi hittar på när Ella är iväg, men när vädret är som det är blir man inte direkt sugen på att gå ut, men jag kanske kan åka iväg en stund och titta lite nytt till garderoben. Behövs kan jag säga.
 
Hoppas ni får en mysig lördag och ta hand om varandra.
 
 



Fredagsmys
Publicerat den

 
Här kör vi fredagsmys med glass. Hur "firar" ni det berömda fredagsmyset?
 



Mamma och magen i v.30 (29+0)
Publicerat den

 
Mamman: All extra vikt som du bär upp påfrestar din rygg. Tänka på hållningen. Dina lungor tar upp ca 20 % mer syre vilket kan göra att du känner dig mer andfådd. Barnet växer mycket nu, tänk på att äta bra mellanmål under dagen. Ibland kan du bli lätt illamående dessa veckor då barnet växer mycket och hormonpåslaget är stort vilket inte är ovanligt. Börja nu planera in då du tänker sluta arbeta.
 
Barnet: Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ca 27 cm långt från huvud till stjärt. Barnets kroppsbehåring – lanugohår – börjar försvinna. Lite fjuniga strån kan finnas kvar när barnet föds men det försvinner efter några veckor. Barnet öppnar och stänger ögonlocken. Lungorna, muskler och hjärnan fortsätter sin utveckling och skelettet hårdnar än mer. En del barn börjar redan nu lägga sig med huvudet i bäckeningången. Du kan känna att barnets huvud pressar på mot bäckenbotten och även tydliga sparkar upp mot bröstkorgen.
 
Pappan: Nu är det dags att anmäla sig till den förlossningsförberedande utbildningen. Det finns även flera kurser som vänder sig till mamman, till dig eller till er båda. Många blivande föräldrar väljer att gå en profylaxkurs för att få en sådan bra förberedelse som möjligt inför förlossningen.
 
Mina egna tankar: Nu har jag börjat komma in i den där "trött-fasen", och jag skulle nog kunna somna på dem mest konstiga ställen om jag hade kunnat. Fast att jag sover en hel natt (Ella sover jätte bra nu på nätterna) så är jag ändå trött, brukar komma smygandes på efter någon timma igen, och kan jag så försöker jag vila. Jag är dock en person som måste ha många bollar i luften, annars blir jag lätt uttråkad, och det är svårt nu när man är såhär trött och slö. Man får väl försöka acceptera hur läget är och faktiskt ta den tiden till att faktiskt vila. Kroppen behöver det, och då skall jag inte säga emot.
Tränandet fortsätter, men har trappat ned till ungefär två dagar i veckan och kör inte alls lika hårt nu som innan, och det är för att kroppen säger till.
Dock har även det mycket med tröttheten att göra också, men så har jag haft någon förkylning liggandes över mig och är säkert mycket det som spökar också.  
Nu är spjälsängen monterad och det är lakan och tillbehören som behövs kompletteras. Jag har fortfarande tankar på att göra om i vårt gästrum och få det lite mer personligt till den lille, så medans jag försöker klura ut det, så får spjälsängen stå i vardagsrummet.
Han börjar röra sig och sträcka på sig allt mer för var dag och ibland är det nästan som att man skriker till då det gör lite ont. Speciellt när han trycker precis vid revbenen.
Kan fortfarande inte förstå att det kan handla om sisådär 8-10 veckor kvar tills vi har vår andar lilla skatt här ute hos oss, och äntligen kan vår familj slappna av och bli komplett. Ella börjar faktiskt bli lite tålmodig nu, och vill att han skall komma ut NU, haha. Storasyster, mamma och pappa väntar på dig lilla prins.
 



Närmar sig med stormsteg.
Publicerat den

 
Allting börjar närma sig med stormsteg känner jag nu, och kan ni tänka er att vi går in i v.30 imorgon? Jag vet, inte jag heller. Känns som att vi precis kom ut med att vi väntade en till och veckorna gick så långsamt.
Han sträcker och har sig där inne i magen, och när jag ligger på sidan kan man nästan känna vad det är han trycker emot med. Har nog känt ett par fötter och när jag själv håller min hand där så trycker han lite extra. Hur mysigt det än är så kan man liksom inte förstå att det är en liten, liten pojke där inne som håller mig sällskap om kvällarna när resten av familjen är borta eller sover.
 
Jag och Martin satt faktiskt och pratade om det här med känslor, och speciellt för papporna. Jag kan inte påstå att det står mycket om hur den blivande pappan känner sig, hur han mår, hur förväntansfull han är, hur nervositeten börjar smyga sig på, orohetsfaktorn, Ja, listan kan bli lång. Det jag läser mig till är hur han skall ta hand om den blivande mamman, att mamman kanske behöver massage, att han skall springa ärenden, att han skall smörja in magen när det börjar klia, hur han skall vara stark och tålmodig när det gäller förlossningen, att allting egentligen svärmar runt mamman, och det är bara så fel. Jag hade faktiskt inte tänkt på det innan han sa det, och han har så rätt i det.
 
Jag vet att han har mått dåligt pga det som hände oss för ett år sedan, och detta sitter såklart fortfarande kvar och kommer upp till ytan nu när vi är gravida igen. Varje ultraljud har varit en pers för både honom och mig, men jag tror nästan att det har varit snäppet värre för honom. Graviditen har varit både upp och ned känslomässigt, och vi har haft lite svårt att egentligen prata om den på samma sätt som när vi väntade Ella. Visst, då var allting så nytt för oss båda och man hade olika frågor hela tiden. Nu tar man saker lite mer med en klackspark, men ändå så har det legat ett orosmoln långt bak i huvudet, att tänk om, tänk om någonting skulle hända igen, hur skall vi klara det en gång till?
 
Nu har vi iallafall gått så pass långt i graviditeten, och jag har mått som en sol, nästintill. Känner nu att Martin börjar ladda till sig lite extra när vi båda vet att det närmar sig. Vi har varit och köpt säng, och den står faktiskt nu uppmonterad och väntar på lite nya lakan, snutte och någon mysig speldosa att ha i. Sedan är det bara att invänta det lilla knytet som om några veckor kommer att ligga där i och snosa.
 
Vi har även (läs;jag) har planer på att ordna lite i vårt såkallade gästrum/datarum för att få det lite hemtrevligt. Jag vet att han kommer att sova inne hos oss, iallafall dem första sex månaderna, precis som Ella, men det är ändå himla mysigt att kunna ha någonting att ha hans saker i, alla hans kläder, vagnen kanske och lite fina hyllor att ha foton på. Ja, detta får nog bli nästa projekt. Jag har själv tankar på att vilja göra om Ellas rum, igen, för jag blir liksom inte klok på det. Känner inte den där mysiga atmosfären när man går in där utan det är kallt och kalt på väggar och det har liksom ingen speciell mysfaktor.
 
Ni hör, det finns att göra och tankarna finns där på ett ungefär hur man vill ha det. Dock finns det andra planer gällande framtiden, så man vet inte riktigt hur mycket man skall lägga ned tid och pengar på allt som man vill göra här. Ja, vi får se, hihi.
 



Campadre
Publicerat den

 
Jag får, som jag sagt tidigare, Campadres nyhetsbrev varje morgon till min mail och jag tittar glatt igenom vad som erbjuds. Idag blev jag lite extra glad då jag såg att Lundmyr hade upp till 57 % rabatt på utvalda klädesplagg, var nämligen på barnens hus igår och hittade ett par godingar till lillebror, men jag kände inte alls för att betala det priset som stod, så jag avvaktade. Dock så kände inte jag direkt att det var någonting utav deras sortiment just idag som tilltalade mig, och blev faktiskt lite besviken.
Stövlarna som jag gärna hade velat ha till Ella kände jag inte riktigt att storlekarna stämde och vet inte om dem kommer att bli för stora. Hon har mellan 24 och 25, någonstans där emellen, och det fanns lite udda siffror, så vågar inte chansa. Alltid lite extra svårt med just skor, för kläder brukar för det mesta stämma in rätt så bra.
 



Fantastiska bilder.
Publicerat den

 
Satt och tittade igenom lite äldre foton och fann dessa, helt fantastiska bilder, tagna av min man. Tror nog att vi har en smygfotograf i familjen. Vet att han alltid har varit en jäkel på det, och att han faktiskt börjat gilla det mer och mer nu efter att vi fått barn, men att jag inte sett dessa innan. Älskar att dem liksom bara är, att man finner dem små detaljerna i varje bild.
 
Vi hade faktiskt tänkt att åka ut till Västra Hamnen eller kanske till Vikhög (dit vi brukar cykla på sommaren och bada) nu när det börjar bli lite varmare ute och få dokumentera gravidmagen på ett lite finare sätt än bara dessa vanliga vecka för vecka bilder. Även få med Ella och kanske hela familjen på ett hörn, gäller bara att ha stativet med och få en bra och bekväm plats att fota på.
 
Hoppas våren är på ingång snart iallafall.
 



Glukosbelastning.
Publicerat den

Bild tagen från min instagram, @martinal86

Ni som följer mig på instagram vet att allting gick bra på mitt glukosbelastningstest i morse. Kom tidigt på morgonen på tom mage och fick detta glas serverat direkt. Sedan var det bara för mig att sitta och vänta så jag hade laddar upp med min nya mama tidning som damp ned i brevlådan igår (alltid lika exalterad, hihi). Dock öppnade jag inte ens tidningen då det låg en äldre "vi föräldrar" tidning på bordet som jag inte hade läst innan.

Efter ett tag fick jag komma in och lyssna på älsklingens hjärta, känna och mäta magen, bf 28 cm, och se på ett ungefär vilken ställning han låg i. Hon kunde även känna att han låg nedåt med huvudet.
Det var så skönt när allting såg bra ut i och med att jag var lite orolig igår, lillen började dock röra sig allt mer och mer igen när vi gick och la oss igår kväll så man kunde pusta ut lite extra.

Nu var det bara för mig att vänta ett tag till, och tiden sprang iväg, blir lätt så när man har att göra, och då menar jag läsa. Dags att komma in igen för att ta blodprov och se hur testet tagit sig och allt såg så fint ut, så ingen graviditetsdiabetes denna gång heller.

Nu har jag lite fler tider inbokade och skall även gå på min första föräldraträff i början på april med andra omföderskor, så det skall bli spännande.




Mindre håll i gång.
Publicerat den

Lillebror höll låda hela morgonen, och mot eftermiddagen men mot kvällen så kändes det väldigt annorlunda. Vet hur han brukar vara annars, och blir det någon förändring så blir man genast orolig och tänker alla möjliga tankar.

Jag hade en sådan konstig värk i magen, på båda sidorna och mitt på men just då var han väldigt aktiv där inne också. Känslan var som att en nerv satt i kläm, men med dubbel smärta överallt. Även känt av lite sammandragningar, magen har liksom dragit ihop sig och blivit stenhård.

Nu mot kvällen så har det som sagt inte varit mycket liv där inne, och på ett par timmar kände jag ingenting, och det är jag inte van vid. Jag och Ella satt och sjöng för honom i soffan, men fick ingen respons då heller. Blev väldigt orolig och Martin frågade om vi skulle åka in för att se närmre på det. Men efter en liten, liten stund fick jag en liten kick på höger sida, och där kunde man andas ut igen. Nu har jag fått lite fler sparkar och rörelser men absolut inte som innan idag.

Behöver väl kanske inte betyda någonting, utan dem rör sig mer vissa dagar och mindre andra, och självklart kan dem ligga och sova just då. Bara det att man är så van vid att magen håller sig aktiv och att han vänder och vrider på sig.

Jag skall iallafall iväg på mitt glukosbelastningstest imorgon bitti, få lyssna på lillens hjärta och ta tester, så det skall bli skönt att se och höra att allting är okej (för det måste det bara vara).




Bolibompa.
Publicerat den

 Bilder tagna från instagram, martinal86.
 
Ni som har barn som tittar på Bolibompa. Är inte den delen med "klädracet" ett utav det bästa dem har kunnat kommit på?

Här hemma har det hjälpt oss så otroligt mycket på morgnarna, och det har för det mesta inte blivit någon stressfaktor här hemma längre, ja iallafall inte med att komma iväg på ett ungefär när man ska. Här är mer stressen att Ella vill vinna över dem andra, och det är Bara ett stort plus, det går ju liksom dubbelt så fort, hihi.

Ni som har det "stressigt och jobbigt att komma iväg-morgnar" så sätt på detta, vid 07:30 på vardagarna, så ska ni se att det hjälper, förhoppningsvis.

Dagens tips fick detta bli! :) 




Går inte riktigt ihop.
Publicerat den

 
Ja, nu är det redan söndag, och mormor är lämnad vid tåget. Vi hämtade ju henne precis? Ja, tiden springer iväg men vi har haft en himla bra helg, med mycket kvalitetstid, och mycket mamma och dotterprat. Ja, det blev väl mest när Ella sov, men iallafall. Alltid lika mysigt och man säger det varje gång att det är tråkigt att man inte bor närmre. Saknar att kunna hälsa på och träffa mamma när man vill och nu när man har Ella och en till på väg så känns det faktiskt ännu värre. Tyvärr är det så och man får försöka att acceptera det, fast att det är svårt.
 
På tal om något helt annat, Tålamod och ork. Ja, det är nu man får känna på hur ens tålamod och ork egentligen är, om det är så bra som man har trott? (Mitt har väl kanske inte varit det bästa innan heller, haha) men nu går det i två hundra, och ibland hinner man knappt med. LEKA, LEKA, LEKA all day long, göra allt tvärtemot vad man säger och vila, slappa, ta en paus, hm vad är nu det?
 
Mormor har varit väldigt populär, som hon alltid har varit,  men där har det verkligen varit fullt ös hela dagarna. Så hon hade nog behövt en extra dag att kunna varva ned där hemma, haha.
 
Idag var vi iväg till ett köpcentrum för att äta lunch, byta storlek på en tröja som Ella fick, och titta runt lite. Jag var lite skeptisk från förra söndagen vi var iväg, men hey, tänkte väl inte att det skulle vara samma beteende och humör denna gång. Jodå, köpcentrum och lunch ute går fortfarande inte ihop med denna tjej. Klart att jag förstår henne, Det är väl inte sepciellt roligt att gå och titta i butiker för en 3-åring, men man måste ju få försöka.  
 
Dem fina lockarna i håret skulle självklart visas upp.
 
Men.. boven till det hela hade mycket att göra, precis som förra gången, med sömnen att göra. Hon slocknade DIREKT när bilen började rulla. Hon frågade till och med om hon fick vila lite innan hon stängde dem fina blå, gulle. Ja, det tar ut sin kraft helt enkelt.
 
Haft lite bus här hemma och nu sitter pappa och dotter i soffan och tittar bolibompa.. Vad skulle man göra utan det ibland, hihi.
 
Hoppas ni alla har haft en underbar helg och njut nu av sista tiden på söndagen.
 
 



Utedag.
Publicerat den

 
Vi har haft en solig förmiddag, med hela två grader varmt, bara så synd att det skall blåsa för vinden är riktigt isande kall emellanåt. Skulle det ha varit vindstilla så hade det varit helt perfekt.
 
Vi packade iallafall in oss i bilen, med fika och körde mot skogen. Bredde ut oss på ängen och njöt. Om någon månad kan man sitta där med vårjacka, solen värmandes i ansiktet och med fågelkvitter i bakgrunden.
 
 



Mormor är på besök.
Publicerat den

 
Godmorgon alla fina!
Ellas mormor är här nere med oss så nu har vi precis haft en lååång mysfrukost och som vanligt med skön musik i bakgrunden. Vad kan egentligen bli bättre?
 
Ella och mormor är inne och leker i hennes rum och lyssnar på musik, jag sitter här och Martin är och tvättar bilen och sätter in en ny bilbarnstol. Köpte nämligen två nya i förra veckan, så nu är hon Verkligen inte en liten tjej längre. Nu får hon sitta i baksätet och titta framåt istället. Skall köra ett provåk om en stund då vi tänkte bege oss ut till Järavallen, skogen i närheten, och rasta oss lite.
 
Hoppas ni alla får en underbar lördag.
 



Mamma och magen i v.29 (28+0)
Publicerat den

 
Mamman: Du kan känna ett visst obehag av att alla organ trängs undan av magen och barnet. Och du kan känna dig tung och trött i benen, vila mycket. Använd gärna stödstrumpor. Glöm inte mellanmålen. Skriv ner dina tankar om att vänta och föda barn i en födelseplan. Det är ett bra sätt att bearbeta det du har framför dig och att ta med till förlossningen. Har du gått på föräldrautbildningen?
 
Barnet: Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden ca 26 cm från huvud till stjärt. Hjärnan och de inre organen fortsätter att utvecklas och barnet lägger på sig mera vikt. Barnet fortsätter att sträcka på sig och sparka men har nu inte lika mycket plats att röra sig på. Kroppen och huvudet är proportionerliga. Barnet kan kontrollera andning och kroppstemperatur. Barnet är känsligare för ljus, ljud, smaker och lukter.
 
Pappan: Under den här perioden är det bra om ni på allvar börjar planera inför den nya familjemedlemmens ankomst. Det kan handla om att inreda en barnkammare, köpa skötbord, vagga och spjälsäng. De flesta återförsäljarna av barnvagnar har 12 veckors leveranstid så det är hög tid att beställa nu.
 
Mina egna tankar: Nu går vi alltså in i den sista trimester och det innebär att det bara är 1/3 kvar av denna underbara graviditet. Kan det verkligen vara sant? Jag är så himla exalterad och jag räknar ned för varje dag. Jag ser liksom fram emot allt vad det innebär med förlossningen, och det har väldigt mycket med att göra att förlossningen med Ella var helt perfekt. Så jag hoppas verkligen att denna gång kommer att likna den första.
Annars mår jag väldigt bra. Har börjat få lite känningar längst ned på magen, och får snabbare håll när jag är ute och går, eller är på gymmet. Har fått växtvärk, och det värsta är att ha det när man skall gå och lägga sig, för det går verkligen inte att slappna av. Igår var jag tvungen att ta en alvedon för att lindra den värsta smärtan, men efter någon timma kom det tillbaka igen. Lite huvudvärk har kommit smygandes på lite då och då, men jag försöker att röra på mig och dricka vatten då jag inte är så glad för att ta någar tabletter.
Annars? Jo, vi har äntligen köpt vagn och vi är toknöjda. Kommer att lägga ut om det i nästa inlägg. Så nu är det bara resten kvar, lite mer inköp till garderoben och säng som skall inhandlas. Längtar tills det är färdigt och man kan börja bädda fint. Vi längtar ihjäl oss efter dig.
 



Prinsessan.
Publicerat den

Utdrag från Instagram Martinal86. Fick bli hela kittet med ring, örhängen, tiara och självklart en prinsesstav. Finare än så blir det nog inte, hihi.
 
 



Vi längtar efter dig.
Publicerat den

 
Natten till idag var inte direkt att hurra för, iallafall inte för min del. Hade sån hemsk "växtvärk" i benet, och jag kunde verkligen inte slappna av hur jag än vred och vände på mig. Sedan gjorde det ju inte bättre att jag sprang upp ca 3-4 gånger på toaletten. Den lille sparkar och har sig och pang så får man en spark Igen på kissblåsan, och upp igen, haha.
När jag väl somnade så hade jag konstiga drömmar och inte ens då fick man slappna av.
Så mycket sömn i natt var det inte tal om. Tänk vad sömnen kan styra ens liv helt och hållet egentligen.
 
Ja, jag säger då det, det skall inte vara lätt alla gånger. Dock skall jag inte klaga när det gäller graviditeten, för jag mår fantastiskt bra, förutom dessa spring på toaletten, hormoner som far upp och ned, och att magen spänner till och får lite ont emellanåt. men hey, detta är ingenting i jämförelse med hur det kunde vara och är för många. Så jag kämpar vidare och njuter. Vi längtar så fruktansvärt mycket efter dig, vår lille prins där inne. ♥
 



Bravo Fruktdryck.
Publicerat den

 
Jag måste bara få tipsa om denna fantastisk goda fruktdryck som Skånemejerier har kommit ut med. Jag fastnade direkt efter första klunken, och nu har den verkligen blivit min favorit I dryckesväg. Dessa fruktdrycker behöver inte vara kylda, utan står för det mesta vid tetraförpackningar som kräm och andra små juicer i butik.
Dessa gör dem därför perfekta att ta med på utflykter såsom till stranden eller någon mysig picknick i skogen.  
 
Ella älskar dessa drycker, och har blivit en stor favorit i vår familj.
     



Barnvagn nr 1, check.
Publicerat den

Jag la ut en fråga gällande en vagn, Babytravel Amsterdam, på facebook igår, tråden heter Barnvagnar, och fick så mycket gensvar att jag nästan blev lite chockad. Jätte roligt verkligen. Dem flesta hade bara positivt att säga om den vagnen, men såklart fanns det en del som hade ett par negativa delar också, så jag bestämde mig för att åka och titta på den. Fanns på barnens hus här i närheten, och jag fick verkligen jätte fint bemötande och hjälp med alla möjliga varianter av vagnar.
 
Mitt första intryck var att den var super fin och väldigt skön att köra. Att den var väldigt smidig, och att den hade en liten väska vid suffletten där du kunde ha flaska och lite annat som behövs med på utflykten.
 
Nu till det som gjorde mig tveksam. För det första så går inte sittdelen att vända på, så alltså har du ditt barn ifrån dig, och det gillar jag inte alls. Jag vill kunna ha den möjligheten att välja själv. Det andra var att om man skall ha ståbräda, som vi då bestämt oss för att ha, så kunde inte barnet få plats emellan styret, så hon måste stå bakom och det blir väldigt liten plats för dig när du skall dra. Alltså kommer det inte vara skönt att gå längre sträckor och ryggen tar stryk såsom dålig hållning.
Det tredje var att när du skall fälla ihop den och ha i bilen så måste du ta av liggdelen, och kommer att ta upp all plats som finns i bakluckan. Även att själva chassit blir automatiskt lite längre när man fäller ihop den, pga tre hjul, den skjuts liksom ifrån lite extra.
 
Så dessa gjorde att jag backade ur, och la den åt sidan. Så nu har jag iallafall fått mig en egen uppfattning, och vet vad vi inte vill ha iallafall. Så nu är det bara att leta vidare, phu.
 
Både jag och Martin är överens om vad som skall finnas med när vi köper en vagn, och skall vi nu köpa en ny så vill man känna att det är hundra procent rätt.
Ja, denna djungel.
 
 



Pussgurka.
Publicerat den

 
Lilla trotsungen, men jäklar vad jag älskar dig ♥



Trots på trots, muta på muta.
Publicerat den

 
Fick bli lite muta i affären så denna lilla tjej skulle bli nöjd. Herregud, dessa dagar har varit rent utsagt JOBBIGA! Trots, på trots, och allt man inte får göra det gör man gånger hundra och ser om mamma och pappa blir Ännu argare.
Det är inte en dans på rosor just nu, och skenet bedrar ibland, iallafall för er som endast ser foton. Vem hade kunnat tro att denna fina prinsessa skulle göra något annat än att vara glad, och alltid göra som man vill? Hm, njae. Jag är så trött, och hade jag kunnat så skulle nog soffan varit min säng just nu.
 
Vi var iallafall iväg och lunchade med min fina vän Maria, har arbetat tillsammans, på det bästa jobbet jag någonsin haft faktiskt. Inte träffats på en evighet, så det passade jätte bra idag, och Ella fick såklart följa med då mannen var på fotboll.
 
Gick bra, men när det sedan blev dags för lite titt i affärer så var det inte roligt längre. Så det fick bli lite mutning där inne också, örhängen och spännen. Fungerade väl för stunden, sedan var det också tråkigt. Ja, vissa gånger går bra och andra mindre bra. Det är bara att försöka hålla humöret uppe, hm, lycka till med det Martina, haha.
 
Utöver detta "underbara" beteende och humör så har dagen varit bra men nu hoppas jag att hon snart somnar så jag och mannen kan lägga sig i soffan och pusta ut, phu!
 
Hoppas ni andra har haft en fin dag, happy sunday!
 
 
 
 



Utrensning.
Publicerat den

Det har varit en riktig "utrensnings-dag" idag.
 
Vi började morgonen, som vi vanligtvis gör på helgerna, med gott pålägg, bullar/bröd och med lite soft musik i bakgrunden. Det kallar jag att få vakna upp i lugn och ro. Älskar lördagar.
 
Sedan körde vi ett race med att rensa ut allt skit man har samlat på sig i förrådet. Förrådet som först och främst var tänkt att ha till nödvändiga saker, som barnvagn och balar med toalettpapper (helt ärligt, trodde vi verkligen att vi skulle handla så mycket toalettpapper?) Haha, ja det var ungefär den tanken vi hade när vi flyttade in. Nu hade vi samlat på oss massvis med saker som var staplade på varandra istället, så det var dags att ta tag i det och tänk er, nu kan man faktiskt gå där inne utan att snubbla.
 
Åkte en vända till återvinningen, och sedan bar vi av mot källaren. Har haft såna mardrömmar om denna källare, och om vi ens skulle klara av att gå ned dit utan att vilja vända igen, men det kändes helt okej.
Vi körde på direkt och hivade allt, verkligen allt som man sparat på sig, och som tankarna alltid går tillbaka till att njae, men vi kanske kan använda detta, eller ska vi inte vänta lite till, den kan ju faktiskt vara bra att ha till senare tillfälle? Nej, inget sånt gick vi på idag, utan nu var det verkligen bara slänga, slänga och åter slänga som var vårt motto denna gång.
 
Så en sista vända till återvinningen, och vad lätt man kände sig efter det. Nu är det gjort, och man kan faktiskt känna sig rätt så nöjd och stolt över sig själv. Ett bra team helt enkelt.
 
Denna dag blev inte riktigt i Ellas banor kanske, men hon skötte sig riktigt bra, och tittade snällt på Lotta på bråkmakargatan medans vi brottades med allt gammalt bråte.
I källaren var hon såklart med, och hon hivade som aldrig förr, och provade även lite mössor och vantar som var för litet.
 
Efter allt detta åkte vi och kikade lite på barnvagnar, men hittade ingenting som föll oss i smaken, så det fick bli en vända till Burger King istället och Ella fick leka av sig lite i deras "lekhus".
 
Nu vankas det fest. Hett värre.
 
Nu, efter en god glass, bolibomba och lite bus på det så är mannen lämnad på fest, lillan sover och jag skall snart sätta mig i soffan. Bunkra upp mig med godis, ostbågar, päronjuice och självklart lite mello på det.
 
Ha en underbar lördag ni fina.
 
 



Playdate.
Publicerat den

 
Crazykids är i farten.
 
Fina Sofia och Emilia.
 
Körde igång rejält på slutet och då skulle det åkas både tåg och bil.
 
Idag fick vi finbesök av vänner med kids. Inte träffats på ett bra tag, så idag passade det alldeles utmärkt. Fika, tjejsnack och vilda lekstunder som självklart skall sluta med att någon gör illa sig (slår väl liksom aldrig fel) Denna gång var det Ella med att ramla ned med huvudet före från soffan. Hm, ja som ni ser på en bild ovan så kan ni nog förstå att det tillslut skulle hända. Ändå sitter denna morsa och fotar dem, haha. Smart!
 
Så nu har vi bestämt att det absolut inte skall gå så långt mellan våra träffar, så nästa gång är det vi som våldgästar, hihi.
 



Mamma och magen i v. 28 (27+0)
Publicerat den

Mamma och magen i v. 28 (27+0)
 
Trimester 2 och nästa vecka går vi in i den sista Trimester, alltså den sista delen av graviditeten.  
 
Mamman: Det är nu en tredjedel av graviditeten kvar. Du kanske känner dig helt slut eller så mår du fantastiskt, det är mycket olika. Livmodern fortsätter att växa och du kan känna tryck upp mot bröstkorgen. Det kan vara en lite obehaglig känsla. Det är en kraftig tillväxtperiod mellan vecka 28-32. Barnet är livligt i magen och kan ibland hindra dig i din nattsömn. Nu är det dags att gå på föräldrautbildning, prata med din barnmorska.
 
Barnet: Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten är ca 1,2 kg. Barnets tillväxt och utveckling är mycket snabbt nu. Lungorna är i princip färdigutvecklade. Barnet är van vid din röst, fortsätt att prata och sjung med barnet.
 
Pappan: Din partner kan tycka att det känns jobbigt under den här perioden. Påminn gärna henne om hur mycket hon betyder för dig och hur härligt det ska bli att få ett gemensamt barn.
 
Mina egna tankar: Ja, nu är man inne i den sista biten på Trimester 2 och nästa vecka går vi alltså in i den sista delen, alltså är det bara 1/3 kvar av graviditeten. Herregud. Nu börjar jagplanera mer och mer, ordna med lillens kläder, inköp av vagn och skötbord. Jag menar, helt plötsligt kommer man att vara där och man inte har hunnit fixa någonting, så bätte att göra det nu när man fortfarande har tid. Jag tycker det är jätte roligt, och det kliar i fingrarna. Bebisen rör sig hela tiden, men alltid mest på kvällen eller när jag ligger på sidan. Då snurrar han runt, sparka och brer ut sig. han växer och frodas hoppas jag. Tränar fortfarande ca 3 gånger i veckan men har trappat ned helt med löpning och fokuserar mer på powerwalk och crossen, även styrketräning. Känns väldigt bra och så länge det gör det kör jag på. Älskar att hålla i gång och det är nästan det bästa man kan göra inför en förlossning. Så jag är glad så länge jag kan hålla på. Försöker även att äta så bra det går, men självkalrt slinker det ned en och annan kaka, eller godis. Jag har inte tänkt så mycket på vikten i sig denna graviditet, men det är klart att jag känner mig lite pluffsig, och det är mest om armarna. Vet dock att det kommer att försvinna sedan, så jag tänker som sagt inte så mycket på det. Man har sina upp och nedgångar också, ibland mår jag riktigt dåligt, känner mig inte fin och hormonerna spelar ett spratt. Sedan har vi dem dagarna, som är helt fantastiska, och det är det för det mesta, skönt.
Ella pratar fortfarande väldigt mycket om bebisen, och mycket prat blir det på dagis. Så himla mysigt, älskade fina unge.
 



Förberedelser.
Publicerat den

 
Det här med att förbereda sig själv och saker runt omkring inför vår bebis ankomst börjar klia mer och mer i fingrarna. Jag har börjat röja en del när jag får tid över, och jag har ordnat den lilles kläder och lagt in i vår byrå. Har även som igår kikat runt lite på vagnar, och allt runt omkring med att städa ur och rensa överrallt är också en del av förberedelser över vad som komma skall.
Men nu är frågan när man skall börja med att titta på barnsäng. Vi har Ellas spjälsäng ståendes i förrådet, men jag känner lite som så att jag gärna hade velat ha en ny.
 
Jag vet, det är kanske lite onödigt, men det är en känsla jag har från förra gången, då allt gick käpp rätt åt skogen, att jag inte vill bli påmind om det igen. Vi hade nämligen den sängen framme ett bra tag (vet dock inte varför vi hade tagit fram den som pass tidigt) i vårt sovrum och det känns som att den på något sätt har gjort sitt.
 
Därför som jag fundera lite på när man verkligen skall inhandla både säng, lakan och kunna bädda rent och fint? Vi går in i v.28 imorgon, och när jag tänker på att Ella bestämde sig för att komma i v.38, så kan det likväl hända denna gång också. Alltså kan det bara vara 10 veckor kvar? Herregud!
 
Så vad tycker ni, skall man börja så smått, eller skall man vänta lite till tro? Jag vet själv hur jag är, jag älskar att pyssla och göra snyggt och ha saker och ting gjorda, och det liksom riktigt kliar i fingrarna, som jag skrev innan, inför vissa saker man vill börja med men inte riktigt vet om man Ska, egentligen.
 



I goda vännerslag.
Publicerat den

Har haft en helt fantastisk eftermiddag med fina vänner. Var och hälsade på Sara och hennes lilla guldklimp, Minelle, och Ella blev helt lyrisk när hon fick bebisgosa. Hon älskar bebisar, vill vara nära och ge nappen. En perfekt storasyster helt enkelt, hihi.  
 
Blev bjudna på en super god middag och fika på det. Utöver det blev det en himla massa "mamma-snack" och självklart bebismys för oss också. En jäkla bra eftermiddag helt enkelt, och timmarna sprang iväg. Ella blev så trött i slutet så jag trodde att hon skulle slockna på två röda när vi satte oss i bilen, men icke. Istället passade hon på att busa det sista hon kunde med Catty innan vi släppte av henne hemma.
 
När vi väl kom hem, kunde hon slappna av och direkt när huvudet föll på kudden sov hon.
 
En helt slut Ella hängde på låset. Tack för en underbar dag mina fina vänner. ♥
 



Inköp av vagn.
Publicerat den

Nu har man kommit till det stadiet att man börjar kolla lite på vagnar och allt som hör till. Det är bara frågan vad man skall ha för vagn. Herregud, det är en ren djungel, och nu när man kommer att ha två så blir det lite extra att tänka på.
 
Skall man ha en syskonvagn, eller skall man nöja sig med en ståbräda? Jag menar, jag vet att Ella inte orkar att gå allt för länge, och därför är bra med en ståbräda, och jag tror att hon kommer att tycka väldigt bra om att få stå där och ha koll på lillebror samtidigt.
 
När vi sedan kommer att åka iväg, eller om vi skall ut på längre promenader, och om Martin är med såklart så har vi hennes vagn som hon har nu. Men ändå så dras man till syskonvagn ändå, iallafall litegrann, för det var faktiskt tanken direkt när vi pratade om vagnar, att självkalrt skall vi ha en sådan. Nu har det dock känts som att det kanske är smidigast med en vanlig vagn, för jag menar när Ella är på dagis och jag är själv med lillen så vill man helst inte kånka runt på en stor syskonvagn.
 
 
Jag var jätte nöjd med Ellas Brio vagn när hon var liten, och den står fortfarande hos hennes farmor och fungerar bra när dem skall gå ut, och nu kan den även användas till lillen när han kommer att vara där sedan.
 
Jag har alltid varit ett Brio fan, just för att deras hjul är mycket större, iallafall den ena modellen, och i och med att Ella föddes på vintern så var det inga problem att gå när det var snö. Denna gång blir det en sommarbebis och behöver därför inte riktigt tänka den tanken med snö, och hur man skall kunna ta sig fram. Iallafall inte dem första månaderna.
 
Ja, ni ser, tankarna snurrar runt. Vi får väl se helt enkelt vad vi fastnar för, alltid kul att åka runt och prova sig fram, men är det någon som har några tips eller lite råd, så är ni mer än välkomna. Kan även vara kul att höra hur ni med syskon gjorde?
 
 
 



Bröllop.
Publicerat den

 
Åh, min fina vän Malin skall gifta sig i sommar. Längtar ihjäl mig till bröllopet och jag vet att det kommer att bli så fint. Min älskade guddotter Wilma kommer säkert vara en liten brudnäbb.
 
Grattis igen till er! ♥
 



Dagens lilla mamma.
Publicerat den

Dagens lilla mamma.
Militärgröna Chinos från H&M´s mama-avdelning och toppen är från Kappahl. Jag fastnade direkt för byxorna och väldigt skönt att kunna byta av med det oändliga svarta. Leggins är underbara, och jag skulle inte kunna vara utan dem nu, men ombyte behövs. Toppen hittade jag på kappahl, trodde inte att jag skulle hitta någonting där inne, men även den fastnade jag för. Snyggt med det öppna där bak och denna kan jag nog växa lite till med.
 



Instagram
Publicerat den




Ester Eleonora
Publicerat den

Åh, nu har den fina sjalen från Ester Eleonora dimpt ned i brevlådan, och den var mycket finare än vad jag hade sett framför mig, nästan som att jag själv ville ha den, hihi.
Vi skulle såklart fota henne med den på, och det gick väl ändå helt okej tycker jag. Ja, förutom att dockan, bebisen, skall vara med på det mesta vi gör.
 
Det är ändå väldigt kul att se hur hon är med sina dockor, Hon säger bebisar. Innan hon åker till dagis skall dem få varsin puss och bli ompysslade med filt och napp.
Sedan tar vi om det när hon kommer hem. Då springer hon till sitt rum och pussar på sina bebisar och vyssjar dem i vagnen. Gullunge. Hon längtar så tills den riktiga bebisen kommer, och hon skall visa honom allt hon kan. Älskade tjej. ♥ 
 



Spindel, spindel på väggen där.
Publicerat den

Jag blev lite stolt över mig och Ella idag. Vi var nämligen nere i tvättstugan nu på eftermiddagen och skulle plocka ur maskinen när Ella plötsligt skriker till "Mamma, en spindel".
Jag har aldrig, aldrig varit ett fan av spindlar (kryper i kroppen på mig bara jag tänker på det, egentligen) och är det verkligen inte nu heller. Jag vet att jag gjorde en tabbe förra gången en spindel hade tagit sig in i Ellas rum. Jag skrek och ville absolut inte ta bort den, och antagligen var det mannen som kom till undsättning. Jag lärde mig antagligen en läxa, för Ella kunde inte sova på en hel vecka utan att vara rädd för den där spindeln, och jag vet inte hur många gånger vi fick förklara för henne att spindeln hade kommit fel, och att han skulle hem till sin familj men visste inte hur han skulle komma ut, så vi fick hjälpa honom. 
 
Iallafall, så har jag nog aldrig sett eller känt ett sådant lugn när jag hjälpte den lilla spindeln ut, och Ella hjälpte till och var så himla duktig. Utan några helst skrik, gnäll eller hoppandes kunde vi få ut den och sedan stänga dörren. Fick till en high five, innan vi avslutade det vi höll på med. Haha, vilka hjältinnor eller hur?
 
 



Sköna måndag.
Publicerat den

Foto taget av Martin.
 
Sköna måndag, och solen sken från morgon till kväll och då tänkte man såklart att Ella och hennes avdelning säkert hade varit ute det mesta av dagen, men icke. När Martin hämtade henne var dem inne, när solen var som varmast? Och svaret var att dem tyckte att det var lite svalt fortfarande, så dem hade inte varit ute på Hela eftermiddagen? Inte okej!
 
Låt barnen vara ute och äntligen få njuta av att kunna gunga och leka ordentligt för första gången på väldigt länge, snön är borta och vem vet hur länge det håller i sig. Kommer kanske en omgång till.
 
 



Får passa på.
Publicerat den

Älskade dotter och mamma. Man får passa på att ta fram kameran när hon är på detta humör, för det händer inte ofta. Vissa gånger går det verkligen inte alls utan det slutar bara i tjaffs och vi går åt två olika håll, haha.
 
Magen fick också vara med på ett hörn såklart, och den växer och står i. Har den nya tröjan jag köpte när jag var iväg i fredags. Tyckte faktiskt att den var himla fin, dock är färgen som sagt svart, men den piffar till det lite extra med volangen längst ned.
 
 



Vårsol.
Publicerat den

Åh, mina fina pärlor ligger och njuter under bar himmel och solsken.
 
 Efter ett avbok idag, tyvärr, så packade vi in oss i bilen istället och åkte ut till skogen, järavallen. Körde snabbt in om subway för lite förtäring. När vi kom till skogen var det nästan fullt på parkeringen, så det var fler som ville njuta av det fina vårvädret, och det är så underbart att se. Det är som att alla helt plötsligt kommer fram från att ha legat i idé ett par månader. Några hade med sig grill och det doftade så där ljuvligt.
 
Hittade en perfekt plats där det nästan var helt vindstilla och solen sken ikapp. Där satt vi och njöt helt enkelt.
 
Så kul att kunna umgås med den här tjejen nu, mer på riktigt liksom. Att man faktiskt kan ha ett "vuxet" samtal ibland och kunna leka på ett helt annat sätt än innan.
 
Nu syns det även att det befinner sig en liten gravidmage under jackan.
 
Naw, lilla stjärnan hade fått ett litet, litet sår och det började blöda ytterst lite på tummen. Hela världen går ju dock under om man inte får bort det och snabbt skall det gå, så fram med första bästa redskap vi fick tag på. En servett från subway och en toffs med blomma så tjing fick vi ett himla fint "plåster".
 
En helsikes bra helg har det varit och nu förväntar vi oss att våren är på ingång, för fler såna här dagar skall det bli nu framöver hade jag tänkt.  
 



Lördag.
Publicerat den

Bilder från Instagram, martinal86.
 
Sådan fredag, sådan lördag. Yes, det blev en toppen dag även idag, och lekland i flera timmar. Lite glassätande i pausen och sedan på´t igen.
Efter att ha avverkat detta åkte vi mot godisbutiken för att handla hem lite lördagsgott, såklart. Så nu efter att ha proppat i sig en del av godisskålen redan är man proppmätt. Happ, hur ska det nu få plats någonting i magen när mello börjar?
 
Hoppas ni har haft och får en underbar lördag fina ni. ♥ 
 



Fredag när den är som bäst.
Publicerat den

Redo för en toppendag.
 
Solen sken på oss även igår, och en stund stod termometern på hela sex plus. Jäklar vad humöret gick upp på en gång.
 
Hade tagit en halvdag igår och bestämt träff med min fina vän Catty. Åkte in om stan och hämtade henne för att sedan åka ut mot Emporia för lunch och shopping. Herregud, min garderob är inte den roligaste just nu, och det känns som att allting jag sätter på mig slutar vid halva magen, haha. Så blir det när magen växer med ilfart.
Hamnade på Vapiano för lunch, faktiskt första gången vi var där och herregud vilken god pasta, det är perfekt med deras system att man själv går fram till kockarna och beställer vilken mat man vill ha. Tummen upp.
 
 
Sedan bar det av mot alla affärer vi kunde hitta, och jag som hade stora förhoppningar över att hitta en hel hög med kläder att ha på sig nu. Sa även att jag inte skulle komma därifrån med någonting som har färgen svart, men vad tror ni hände? BARA svarta kläder, haha. Ja, det var som vi sa, lite accessoarer på det så blir det nog riktigt bra ändå. Svart fungerar till det mesta, och nu när man som sagt är gravid fungerar basplaggen väldigt bra, och skönt skall det vara. Får bli mer sedan när dem små är ute och man kan shoppa på sig lite nytt till sommaren istället.
 
Efter många rundor i köpcentret och med värkande fötter körde vi hemåt och jag kom hem till en lägenhet som doftade taccos och en underbar familj som väntat på mig. Finns det något bättre?
 
Så en toppen dag och slutligen en perfekt kväll somnade min älskling i mitt knä, och det kan jag säga händer inte ofta. Det är mer jag som ligger där och snarkar, haha, Så det var riktigt mysigt. ♥
 



Mamma och magen i v.27 (26+0)
Publicerat den

Mamma och magen i v.27 (26+0)
 
Mamman: Du har kommit långt nu, andra tredjedelen av graviditeten är snart förbi. Nu ska du ansöka om ev. havandeskapspenning. Många faktorer avgör din mages storlek, barnets tillväxt, din kroppsbyggnad, längd, vikt, om du fött barn tidigare eller om du är svullen.
 
Barnet: är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är ca 1kg. Huden skyddas och får näring av ett lager fosterfett/vernix. Barnet börjar bli knubbigt, mer fett lagras under huden.
Barnet suger ofta på tummen nu. Näthinnorna bildas och barnet börjar öppna ögonen. Ögonfransarna är fullt utväxta.
 
Pappan: Vid den här tidpunkten brukar den blivande mamman må som allra bäst. Ta därför vara på tillfället och gör saker som ni tycker är roliga. Gå på bio, träffa vänner och börja planera vad ni behöver till er kommande bebis.
 
Mina egna tankar: Ja, veckorna springer iväg nu tycker jag, med lite skillnad från dem första månaderna då allting gick jätte långsamt. Jag har varit hos barnmorskan och fått höra lillens hjärta igen, och denna gången hördes det jätte bra direkt. Lille busen rör sig mer och mer även på dagarna och vill vara med där det händer.
Jag har haft lite ont på ena sidan av naveln, höger om, och det har känts som en extrem håll och jag har knappt kunnat stå eller gå och varit tvungen att lägga mig ned en liten stund.
Detta ringde jag till specialistmödravården om för att jag blev lite orolig, och även till min barnmorska, men i och med att han rör sig som vanligt,om inte mer, och att hjärtat lät super bra så var det ingenting att fundera över. Dem sa att det har mycket att göra med att bebisen trycker och vänder sig hela tiden och magen växer. Lite som ett blåmärke kändes det som, och det sa hon med att man är väldigt känslig just runt navelområdet. Nu har jag inte haft ont något mer efter det, och jag njuter igen.
Jag tränar fortfarande ca tre dagar i veckan, men känner att jag har fått trappa ned lite med löpningen, och kör powerwalk eller crossen. Känns lika bra det.
Jag känner även av att magen växer med och mer, för ibland kan jag bli mer anfådd när jag skall göra saker, eller när jag sitter i soffan är det svårt att sitta i en bekväm position en längre stund.
Nästa besök hos barnmorskan är om ca 2 veckor, för glukosbelastningen, och därefter bär det av mot tätare tider och ultraljudet som komma skall någon gång i april tror jag att det blir.