Leo, 6-månader.
Publicerat den

 
Idag, klockan 12:39 blev vår älskade, fina Leo 6-månader. 
absolut den bästa lilla kille som finns. Du gör mig, din pappa och storasyster så stolta och vi är evigt tacksamma att just Du kom till oss. Gladare kille finns nog inte och du är så go hjärtat vårt! 
Så älskad från första stund! ❤Bloggen släcks ned.
Publicerat den

Nu har jag haft ett par dagar där jag har funderat mycket på det här med att blogga. Jag har varit väldigt fundersam ett bra tag egentligen, men inte riktigt vetat hur jag skall göra.

Jag har alltid älskar att skriva, att fota och det har blivit desto mer när man har fått två små underbara barn där man vill ta vara på alla stunder och tillfällen som ges. Jag har skrivit för min egen skull först och främst och självklart för min familj och släkt som bor i en annan stad.
När min blogg började växa och fler började följa så tyckte jag att det var roligt till att nu känna lite orolighetskänsla över det hela, nästan lite obehagligt.

Jag har Ingen aning om vilka det är som läser, och kommentarer är det inte mycket utav (förutom få som jag självklart blir glad utav, där jag får ut något av det jag söker) Min blogg har visats flera gånger på blogg.se framsida och även det tyckte jag var himla roligt först, till att nu känna att folk egentligen bara skriver kommentarer för Att. "Fina bilder" "vilka fina barn" etc. Där jag egentligen har skrivit om något personligt eller något jag velat ha tips och råd om. Där ser man att folk ibland inte läser det som står utan slänger iväg något kortfattat i farten.

Att skriva personligt om mina barn som inte har Någon som helst chans att försvara sig, att inte få ha chansen att välja själva vad som kommer att finnas om dem i all framtid, det skrämmer både mig och Martin. Det känns inte rättvist.
Hur mycket jag än älskar mina barn och min familj, och hur mycket jag än vill visa upp dem så är det inte värt detta i slutändan.
Foton, text och allt annat finns kvar för mina barn ändå, men allt det är utanför bloggen. Det är något dem kan få läsa och ta del av i en bok som vi har gjort med deras framsteg istället för på internet.

Min blogg har egentligen inte gett mig nya bekantskaper, då det har runnit ut i sanden ändå, och vänner det är ingenting jag söker efter på internet utan dem jag har är jag väldigt glad för. Jag har tyckt att det har varit skönt att ventilera sig ibland, det kan jag inte sticka under stolen med, men när jag dagen efter tänkt över varför jag egentligen skrev det jag gjorde kan jag ångra mig. Varför ska folk som inte känner mig veta hur jag mår och hur jag känner och det värsta är när man inte får någon respons tillbaka, då känns det ännu mindre värt det.

Det jag egentligen vill få sagt är att jag har bestämt mig för att stänga av bloggen för allmänheten och tänker ha den till min familj som jag startade den för egentligen.

Hoppas verkligen att ni har förståelse för detta, för detta är något jag gör för min egna skull, att få må bra, att inte stressa upp mig i onödan, och för att mina barn skall få välja själva.

Jag tänker låta detta inlägg stå kvar ett tag nu så ni som brukar läsa har chansen att få ta del av detta och jag vill självklart tacka er fina för att ni har gett mig så mycket ändå, tack för dessa år som ni har hängt med oss.

Ha det så bra och ta hand om er därute. ❤

Kungsparken.
Publicerat den

 
Fredagsmys har precis avslutats med vår stora älskling med popcorn och film tillsammans i soffan. Så himla roligt att kunna kolla på film tillsammans nu och skratta åt samma saker.
 
Tidigare var vi inne i Malmö och åt sushi som sedan avslutades med lite lek och promenad i Kungsparken. Färgerna var inte alls som första gången vi var där, för ungefär en månad sedan, och nu känner man att vintern är på ingång för fötterna var riktigt kalla när vi satte oss i bilen, så varmare skor måste plockas fram.
 
 
Nu läser pappa för Ella, Leo sitter för tillfället i bärsjalen här hos mig och har precis somnat en liten stund och jag och Martin skall sätta oss och titta på Johan Glans när dem är färdiga där inne.
 
Hoppas ni alla får en fin fredagkväll.Att jag fick skriva av mig..
Publicerat den

 Vår fina skatt.
 
Att jag fick skriva av mig igår hjälpte mig verkligen och idag känns allting mycket bättre, känns liksom som att en sten föll från min bröst. Jag tror att jag förstorat upp allting, egentligen, och att dessa tankar ploppat upp i mitt huvud hela tiden vet jag egentligen inte. Det etsade sig fast och det är väl så med vissa saker mer än andra.
Jag tror nog att det var för att jag märkte att amningen fungerade bättre med Leo i början och att det såklart är lite enklare vissa gånger, att man alltid har maten med sig på ett annat sätt och det har jag ändå haft, för jag har kunnat amma honom enda till nu, så jag vet inte riktigt varför som jag har varit så fäst vid detta?
Jag har varit duktig, jag har kämpat och fått en underbart glad och nöjd kille som faktiskt är det allra viktigaste och det som betyder ALLRA mest. Som jag säger, och som jag nu förstår själv, så har jag faktiskt ammat i snart sex månader, och Det är jag stolt över.
 
Nu låter jag detta samtalsämne vara ett avslutat kapitel, och jag går vidare, vidare med att må bra.
 
Leo har blivit riktigt förkyld, det började för två dagar sedan, kom på natten från ingenstans, det riktigt eskalerade. Blev en rätt vaken natt med en täppt kille och det var likadant i natt. Känns lite bättre idag och han har sovit en hel del. Det värsta kommer alltid på kvällen, och det är precis som med en själv.
Tycker dock att det är så svårt det där med nässuget, som jag försöker med, för jag vet att det har hjälpt innan, men han Vägrar. Händerna och armarna är överallt, super ledsen och han riktigt spretar emot, och det tar verkligen Emot från mig sida. Näsdroppar är likadant, super svårt och koksaltet känns väl sisådär.
Ja, bebisar och förkylningar, sjukdomar överhuvudtaget, är inte lätt att handskas med.
 
Det blev lite blandad kompott kände jag i detta inlägg, men egentligen ville jag bara hoppa in och skriva att jag mår så himla mycket bättre nu, och det gjorde nog susen från igår. Skönt att ventilera sig ibland.
 
Jag tänkte hoppa upp i soffan nu då båda barnen sover och M är på fotboll. Ha en fin kväll kära vänner.
 Det här med amning.
Publicerat den

Här var allt så nytt, en Leo som var ynka veckor och hans första utflykt. 
 
Det är det här med amning, jag vet, det skrivs och hörs överallt och det tror jag inte att jag är ensam om att tycka.
 
Jag hade, innan Leo kom, inga speciella tankar om det alls egentligen mer att det fick bli lite som det blir. Den inställningen hade jag hela tiden.
När Leo kom till världen så hade jag tanken att jag skall ge det ett försök och det fungerade märkbart. Allt gick väldigt bra och självklart är man inställd på att det kan ta sin lilla tid. Man ska lära känna vår lille kille och hans signaler. Allt kändes väldigt bra och jag kämpade på ett bra tag.
 
Jag har skrivit om det innan och efter att ha förstått att han inte blev helt nöjd med bara min mjölk så gav vi honom tillägg. En helt annan bebis som plötsligt blev Nöjd. Han gick från att inte ha sovit på dagarna till att sova i flera timmar åt gången. Var det bara så enkelt kände man just Då, han var ju bara hungrig vår älskade lilla kille.
 
Nu är det så att mina tankar är tillbaka på allt detta igen. Från att ha gått till att ha mått bra, varit super nöjd och glad till att känna såhär. Skulle jag ha försökt lite till? Var jag för snabb? Varför kan alla andra hel amma, men inte jag? Ibland känns det som att det enda jag läser är om amning, att allt jag hör handlar om just amning. Varför kan jag inte bara släppa detta? Jag försöker intyga mig själv om att jag faktiskt inte tänker på det längre, men det är egentligen bara det Enda jag tänker på just nu. Jag pratar och har vänner runt om mig som har haft det likadant som jag, men det verkar inte räcka för mig för att jag skall förstå att jag inte är ensam, att det inte är något fel med att inte hel amma, att ersättningen är minst lika bra som att amma. Ändå är det dem som kan amma som jag ser och hör hela tiden.. Suck!
 
Jag har hållit amningen vid liv fram tills nu, det har trappats ned succesivt. Har ammat på nätterna, men nu så är det nästintill ingenting då han inte är så intresserad längre, förutom enstaka gånger när han verkligen inte kan komma till ro. Det var ju för honom vi provade ersättning, att han skulle få må bra och bli nöjd och framförallt mätt..
 
Kände att jag behövde skriva av mig lite och förhoppningsvis kanske detta hjälper..
 Tisdag
Publicerat den

Ett snabbt inlägg från sängen.

Jag och Leo hade bestämt träff med våra vänner Catty och Hailey idag. Vi körde ett besök på babycafeet här hos oss. Var sådär lagom och det avslutades med sångstund, lite mat för dem små till att sedan vandra vidare på en promenad.
Blev lite lunch för oss mammor med två klarvakna ungar.

Promenad hem för att sedan vinka av våra vänner. Dags att hämta hem loppan från dagis, herregud vad tiden springer iväg, tiden är knapp.

När mannen kom hem, sent ikväll efter en lång jobb dag så hade han med sig rosor till tjejerna i familjen. Det kan man inte få för mycket utav, så nu står dem i varsin vas och doftar så gott. Tack hjärtat! ❤

Nu ligger jag som sagt i sängen och det skall bli så skönt att släcka.

En trött mamma önskar er en fin kväll.
Bokskogen.
Publicerat den

 
Vi packade in oss i Volvon och åkte ut till Bokskogen istället för att åka in till Malmö. Ett mycket bra val och vi var inte själva med det. Parkeringen var totalt smockad och skogen likaså. Fint väder lockar tydligen folk till skogen. Korvgrillning och fikapauser så långt ögat kunde nå.
Vi hittade en gunga mitt ute i ingenting. Man undrade vem som hade fått den idén om att sätta upp den. Riktigt mysig en som Ella bara flög fram på, dock hann vare sig jag eller Martin prova då det nästintill var kö till den.
 
Gick en runda på två km, och när vi sedan var framme i mål satte vi oss vid en hinderbana dem har till barnen och den gick varmt hos Ella. Hon är så himla stark och riktigt, riktigt duktig. En äventyrslysten tjej.
 
En BRA dag även idag. Hoppas inte att detta var den sista sköna höstdagen, för jag vill ha fler.
 Söndag.
Publicerat den

Det var inte mycket till hjälp eller tips jag fick gällande fotografering inne eller ute, hihi, men jag tror att vi har bestämt oss för att göra den inomhus ändå. Lite svårt när tiden bara gick och sätta i veckan och blir därför sent på eftermiddagen. Solen går väl ned ungefär vid halv fyra, så utebilder blir nog inte så speciellt bra ändå.
 
God förmiddag.
Ella är hos hennes kompis nu på förmiddagen och gissa en som var lyckligas i hela världen när hon skulle gå dit. Jag hade tänkt att vi skulle åka in till Malmö en sväng när vi hämtar henne och strosa runt lite i promenadstråken, leka lite på lekplatsen och kanske ta en liten fika. Solen skiner på oss idag så det är lika bra att passa på och njuta av det på bästa sätt.
 
I fredags var jag och ett par mammor ute och åt middag och det var första gången som jag gjorde någonting för mig själv sedan Leo kom till världen. Himla mysig kväll där munnarna gick i ett och skratten likaså. En kväll som timmarna bara flög iväg och det är precis i min smak. Hemma hade det gått jätte bra, Martin skötte sig exemplariskt. hihi.
 
Om vi ska prata packning till huset så började vi faktiskt på riktigt igår förmiddag, så nu har vi fyra stängda kartonger. Vi flyttar om mindre än två veckor och det är nu man börjar känna nedräkningen, på Riktigt. Himmel vad spännande det är nu.. kan inte längta mer.
 
Nej, nu tänkte jag försöka klä på Leo och hoppas på att han inte kräker ned hela sig, Igen! Ja, han har en tendens till att göra det..
 
Ha en fin dag kära ni.
 
 Älskar dessa bilder från i början på sommaren.Familjefotografering.
Publicerat den

Åh! Jag har, som jag sagt innan, bokat in en familjefotografering tills oss, så äntligen kommer vi kunna få foton på oss alla fyra. Så himla svårt att få till det annars tycker jag. Jag har ingen vän som är sådär jätte intresserad av foto på samma sätt som jag är, som skulle kunna hjälpa mig, och det har i så fall fått bli stativ, men det är inte det enklaste det heller. Så nu äntligen skall vi gå iväg och bli fotade.
 
Nu är frågan bara om vi skall vara ute eller inne. Hade det varit vår/sommar eller tidig höst så skulle jag, utan att tveka, haft en fotografering utomhus då jag älskar den miljön mycket mer än inomhus. Allt blir mycket mer levande. Nu är det i slutet av November och det kan till och med ha kommit lite snö och det är riktigt kallt emellanåt redan nu.
 
Jag hade därför behövt er hjälp. Vad hade ni gjort?
 
 
Jag älskar verkligen allt som har med foto att göra, och det har blivit desto mer nu när man har fått barn och kunna föreviga mysiga stunder, ha som minnen och kunna blicka tillbaka till. Att kunna visa sina barn när dem blir större är desto bättre, och ordna små fina album till dem.Ralph Lauren klänningar till salu.
Publicerat den

Den blå/vit-randiga klänningen är såld!
Den gul/röda klänningen är paxad.

Ellas Ralph Lauren klänningar har nu blivit för små för henne och istället för att ha dem hängandes i garderoben så tänkte jag sälja dem. Alla är i storlekarna 4T, motsvarar ungefär 92/98 i svensk storlek skulle jag tro. 150 kronor styck och köparen står för frakten.
Släng i väg ett mail om ni är intresserade av någon speciell och det är såklart först till kvarn. 
martinalonnestrom@hotmail.comFörkylning på förkylning.
Publicerat den

Herregud, känns aldrig som att man blir av med förkylningarna här hemma. Ont i halsen, till att ha blivit snuvig till att ha fått en hemsk hosta som jag även delar med mannen min. Usch, nätterna är hemska där vi ligger och hostar i kapp.
 
Leo och Ella har klarat sig någorlunda med en aning snuva och hosta.
 
Jag saknar träningen något fruktansvärt nu känner jag och när jag är sjuk och inte kan träna, jo vad gör jag då? Äter allt jag kommer åt. Inte lättare heller när man haft dop nu och en himla massa gott blev över. Nej, hoppas nu att det är på sluttampen för oss allihopa.
 
Fina dopkillen i lördags.Leo Sixten, 2013-11-09
Publicerat den

 
I lördags var det dags för det efterlängtade dopet för vår älskade Leo Sixten. I flera veckor har det planerats och donats och nu var dagen kommen.
Familj från Stockholm, Göteborg och Skåne kom för att föreviga detta med oss. Dopet höll hus i Barsebäck kyrka, där vi även döpte Ella. Föll för den direkt och självklart ville vi att båda våra barn skulle få sina namn just där.
 
Två faddrar hade vi bestämt oss för, min bror och Martins syster. Förutom dem, så stod självklart Ella med oss längst fram i kyrkan. Fina storasyster. Hon hade fått i uppgift att hälla upp vatten i dopfonden och torka Leos hår, det lilla han har. Hon var så stolt och allt gick verkligen så himla bra.
Han var nöjd hela tiden och när vattnet skulle ges blev han först lite förvånad, men ingenting mer, ja menar han är ju så van att bada hemma, han riktigt älskar det, så detta var ju ingenting.
 
Tre sånger hade vi bestämt oss för. Måne och sol, Du vet väl om att du är värdefull (min absoluta favorit) och Tryggare kan ingen vara.
 
Leo fick en gåva som bestod utav en söt nallebjörn som han fick för stunden. Den skulle vi sedan lämna tillbaka för att komma och hämta den igen, precis som alla andra kommer att göra som döpts samma år.
 
Fotona som vi skulle ta blev tyvärr inte riktigt som jag hade sett framför mig. Ljuset var super fint inne i Kyrkan, men kameran uppskattade det desto mindre, men vi ordnade det på bästa sätt i alla fall.
 
Lokalen väntade sedan på oss med både pastasallad och ett stort "kakbord" efteråt. LYCKAT och så underbart att få fira denna dag med nära och kära.
 Leos dop dag.
Publicerat den


Leos dop dag har varit en helt underbar dag med nära och kära. Allt gick verkligen så himla bra och en snällare kille får man leta efter.
Ella fick vara med och hälla upp vatten i dopfonden och även torka Leos hår och stolt var nog bara förnamnet.
 
Jag tänkte mest bara slänga iväg ett litet inlägg. Fler foton kommer imorgon, men tyvärr så var ljuset inte det bästa inne i kyrkan eller i lokalen efteråt och det har såklart mycket att göra med att det är höst, mulet och rusk och det blir automatiskt mörkt.
Inte som när Ella hade sitt dop mitt i sommaren.
 
Så himla stolt att få ha så här fina, underbara barn och en sån fin familj och släkt. Värna om varandra där ute, för det gör verkligen jag.
 
Hoppas ni alla har haft en fin lördag.Det här med community.
Publicerat den

Dessa underbara bilder på dessa underbara barn. Jag Älskar att föreviga dagarna med våra små älsklingar. Skall bli bättre på att framkalla dem och sätta i fina fotoalbum och även förstora och ha i fina ramar.
 
Familjen är den som kommer först, och den man verkligen kan lita på. Jag känner själv att det har blivit allt för mycket som har satt sig i min hjärna och stressen har tagit över för just det här med Community. Instagram och bloggar som egentligen bara är en massa text.
Det är så ytligt alltihopa, egentligen. Jag har märkt att det handlar så mycket om vad man skall ha, vad man skall göra och hur allting skall läggas upp för att man verkligen skall vara "inne". Att man skall handla det dyraste, att man skall ordna med pompa och ståt när det är kalas, att man skall känna så mycket folk man bara kan och man skall blir "känd". Storhetssinne är det rätta ordet. Det tar liksom över.
 
Jag har nu försökt att lägga saker och ting bakom mig och bara fokusera på det som är det viktiga och inte älta alla små ting som egentligen inte har någon relevans i slutändan.
Man märker vilka som är äkta och vilka som inte är det, och det har jag börjat lära mig nu. Vänskap handlar om att den skall vara ömsesidig, och är den inte det så är det ingenting att lägga ned energi och kraft på. Bara låt det va.
 
Tjejer är tjejer.. Så med allt detta jag skrev så menar jag bara att när det kommer till det så är verkligen familjen det bästa man kan ha, så ta vara på det och ta hand om varandra. Var ärliga och var tydliga.
 Mellissällskap.
Publicerat den

Idag hämtade jag och Leo hem två flickor ifrån dagis.
 
Till mellis ordnade jag pannkakor till flickornas förtjusning och lite Madicken på tv. Sedan blev det totalt röj inne på hennes rum och ALLT plockades fram ungefär samtidigt. Ja, plocka leksaker det är man van vid.
 
Jag har tyvärr gått och blivit förkyld. Kände av det lite som igår men nu i eftermiddag kom det värsta. Halsont som mest kommer på kvällarna och huvudvärk från hell. Trött, och vilken utmaning det är när man är sjuk och har sina små att ta hand om. Dagarna blir extremt långa, men tur är väl det att man är två om det och kan hjälpas åt på kvällarna.
Hoppas Verkligen att det försvinner fort för till helgen Måste jag vara frisk. Då vankas det nämligen det dop för vår lilla prins.
 
Ha en fin kväll kära ni.
 Bästa storasyster Leo kan ha.
Publicerat den

Idag har vi verkligen inte gjort många knop då regnet har öst ned utanför fönstret.
 
Jag vaknade med halsont, huvudvärk och magont så morgonen startade väl inte sådär jätte bra. Trött var bara förnamnet och efter någon timma uppe så somnade jag på soffan, i TVÅ timmar.
 
Den bästa storasyster Leo kan ha! ♥
 
Tyckte så fruktansvärt synd om Ella idag, tråkigaste dagen på länge må jag säga. Jag vet, man måste lära sig att ha tråkigt också ibland, men om man sitter inne en hel dag (nästan) så hade till och med jag känt av tristess. Det är så förbaskat svårt vissa gången att komma på saker och göra när det regnar. Lekland och badhuset finns självklart men man vill ju komma på något annat också, förvisso vet jag att hon älskar det ändå. Nej, låt denna tråkiga månad gå fort förbi så vi förhoppningsvis får oss lite snö snart, för då vet jag någon som vill vara ute och åka pulka, göra snöänglar och göra fina lyktor. 
Tänk, snart kommer vi att bo i vårt egna, mysiga hus och kunna göra allt det där på Vår tomt. Det blir liksom lite enklare allting. Nu känns det mer som att man bor i flyttkartonger (fast vi knappt har börjat, oops!).
 
Vi bestämde oss i alla fall för att åka ned med henne till leksaksaffären och hon skulle få köpa någonting helt för sina egna pengar och gissa om hon blev lycklig. Hon sprang runt där bland hyllor, efter hyllor.. Fina prinsessan.
Imorgon blir det desto mer livat. Dagis igen och därefter skall en kompis få följa med oss hem, äta mellis och busa lite till.Tacka vet jag beställning på nätet.
Publicerat den

Vår lilla gullgosse.
 
Igår hade Leo och jag lite extra tid, bara han och jag. Ella for iväg till farmor sin och Martin åkte in till stan tidigt på förmiddagen för att fira in Guldet.
 
Jag och Leo körde en liten tripp till närliggande köpcentrum och det var vi inte ensamma om. Herregud vad folk där var, och jag som alltid gillat att gå i affärer innan har fått någon slags avsky och får lite panikkänsla när jag går in i en butik. Trånga gångar, kläder som hänger huller om buller och folk som trängs. Nej, efter en kort runda så fick vi nog. Tacka vet jag onlinebeställningar.
 
Åh! Hur ljuvlig är han inte? Underbara, fina unge.
 
Väl hemma igen tänkte jag slänga mig på soffan i fem minuter och vila en stund, men icke. Som vanligt så vaknar lille gullgossen just i samma sekund. Dock får jag skylla mig själv, jag gör ju alltid Allt annat innan jag bestämmer mig för att faktiskt ta och vila lite.
Men, dem gångerna jag gör det så kan jag inte slappna av. Vad är det egentligen med mig och avslappning? Nej, det går verkligen inte ihop. Tankar som går runt i huvudet och hjärnan går på högvarv. Har ni också det så tro?
 
Dagarna går hur bra som helst med vår kille, men nätterna är desto värre. Han vaknar ungefär samma tider och känns nästan pigg, och pigg sisådär halv två-två tiden känns ju inte riktigt lovande. Då vill man inte vara med riktigt.
Jag sticker inte under stolen med att nätterna ibland är jobbiga och man vankar runt, gäspar i takt med klockslagen och ibland är man rent utsagt som en robot som står i vardagsrummet och gungar. Är man vaken eller sover man?
 
Ibland är det så svårt, för vi har absolut inga rutiner för det går inte. Han somnar väl ungefär vid nio, halvtio tiden på kvällen för mer än det går inte att hålla honom vaken, och han blir bara tröttare och gnälligare desto längre tiden går.
Har ni era sötungar uppe längre på kvällarna eller är det ungefär samma?