Leos barnkalas
Publicerat den

Vår fina 1-åring idag på sitt allra första kalas.(Lite lunch innan gästerna kommer).
 
Idag var det dags för Leos första barnkalas och jag hade ordnat med muffins, glass och allt därtill. Ett helt perfekt litet kalas och Leo var på strålande humör. Fick träffa sina fina små kompisar igen och mamman sin fick chansen att få snickesnacka lite med sina vänner emellan matning, torkning och allt däremellan, hihi,
 
Började med lite lek, sedan tog vi fikapaus och därefter var det full fart på barnen igen fram till det att dem inte orkade mer och det gnuggades i ögonen, ena hämtade sin snutte och napparna kom fram.. det blev dags för alla att fara hemåt och barnen kunde få sova lite. Leo däremot gick inte att söva utan han var istället extremt gnällig mellan varven.
 
Nu ligger han i alla fall och sover, en Helt slut kille som verkar ha varit mer än nöjd med sitt första kalas.
Nästa fredag vankas det släktkalas, woho!
 
Leo snodde till sig allas nappar.. här lånar han Minelles fina rosa.
 
Ella hjälper lillebror att öppna paketen.
 
 



Leo Sixten, 1 år idag!
Publicerat den

Älskade lilla kille, här bara timmar gammal. 

Idag (kl 12:39 kom du till världen) blir du hela 1 år Leo, grattis älskling!! 

Detta år har varit helt fantastiskt på alla sätt och vis och man bara älskar allt med dig. Du älskar att busa, du älskar att bada och du älskar att vara ute. 

Pippifåglar är något du verkligen älskar att titta på och så fort dem kommer nära eller flyger så pekar du och säger "dä, dä, dä".  Du släpper mer och mer och har gått flera steg. 
En riktigt liten go, glad och alldeles perfekt kille!! Vår alldeles egna lilla kille. 

Du förgyller oss med dina skratt och din värme. Man saknar dig så fort du somnar om nätterna och man längtar till att få hålla om dig igen dagen efter. 
Du tog oss med storm och vi är nu den fantastiska familj som bara Vi kan vara. 

Storasyster som du älskar innerligt och ni två kommer följas åt Länge! Håll varandra nära och tala om att ni finns där. 

Vi älskar dig så Leo!! 
Grattis igen på din första födelsedag ❤️


Älskar dig till månen och tillbaka! 

Fina syskonen! 



Dagen före.
Publicerat den



Imorgon har en tjej varit storasyster i ett år, en mamma och pappa som varit tvåbarnsförälder i ett år.. En kille som Fyller ett år!! Leo, detta är galet! Kan inte förstå hur snabbt ett år kan gå men det har varit ett helt underbart sådant. Vi älskar dig så hjärtat. Imorgon smäller det! ❤️




Mellis på stranden.
Publicerat den


Idag åkte jag och Leo och hämtade Ella på dagis och for sedan direkt till Bjärred. Det har nog blivit ett favoritställe. Jag menar, det finns ju faktiskt allt du behöver på ett och samma ställe.
Glass, strand och en lekplats.. Kan ju inte bli bättre. 

Jag hade gjort pannkakor till mellis och det uppskattades såklart. Pannkakor som är så gott.

Badkläderna hade jag faktiskt packat ned om Ella ville känna på vattnet. Hon var inte sen med att hoppa i och snabbt gick det också. Så första doppet för i år tog vårt lilla hjärta. Jag hade med mig bikini men i och med att Leo inte hade något att bada i och sedan ville jag helst inte slänga i han i vattnet riktigt ännu, så vi gick med Ella ut iallafall och kände med benen. Super skönt.

Detta är livet, att få vara mammaledig och att få njuta av detta tillsammans med våra underbara barn! 

Ser ut som om hon går på vattnet, hihi. 

Ella tog denna bild..  Grym! 

Finaste ni! 




Kalvinknatet 2014
Publicerat den


Igår var det dags för Ella att springa kalvinknatet. 
Hon hade hört att dem att ett par andra tjejer skulle springa detta lopp och ville gärna prova hon också. 
Passar henne som handen i handsken då hon är en riktig raket när hon springer och hon har ett riktigt lätt steg. 

Vi hade ordnat med god picknick till oss allihopa och Ellas farmor mötte upp oss där inne i stan där det höll hus. 
När vi sedan satte oss i bilen så var det verkligen som om himlen riktigt öppnade sig och blev så blöta direkt när vi gick utanför bilen. 

Martin sprang med henne och det var så mycket folk. Så himla kladdigt och folk som trängdes men Ella var en utav dem första som kom i mål och hon var Så himla duktig. Hon fick en medalj och såklart en kalvindricka till både henne och Martin. 

Hon var dock så himla kall efteråt så det fick bli nya kläder och direkt in i bilen. Picknicken plockade vi fram här hemma i vardagsrummet med öppen spis. Kunde ju liksom inte bli bättre med tanke på att regnet riktigt öste ned. 




Ljuvliga fredag.
Publicerat den

 
Ljuvliga fredag. Kvalitetstid med familjen i detta underbara, soliga vädret är en perfekt start på helgen. Blev en trip till Bjärred för varsin glass och fullt ös på lekplatsen.
Så roligt att båda ungarna nu kan vara med och leka och Leo han underhåller sig själv väldigt bra. Han älskar att vara ute precis lika mycket som oss och det gör liksom utflykterna lite enklare.
 
Han släpper mer och mer och står för sig själv. Han har tagit ännu fler steg och nu det sista han gjorde idag var faktiskt att släppa mig och gå till sin älskade storasyster. Syskonkärleken där går inte att ta miste om. Älskade små.
 
Nu är båda barnen nybadade och nattade och jag sitter och väntar in mannen som snart kommer innanför dörren efter en fotbollsmatch.
 
Ha en fin kväll kära ni och trevlig helg.
 



Viktigt möte på ingång.
Publicerat den



Nu tar jag och min nya, helt underbara plånbok från Michael kors och åker in till stan och ett viktigt möte. Håll tummarna  för att detta går hela vägen. 

Kram på er sålänge. 



Blivande 1-åringen.
Publicerat den

 
Vår underbara Leo tog sina två första steg till mig i söndags. Han släppte vår säng när han stod på golvet och gick rakt mot mig och föll sedan i min famn. 
 
För någon vecka sedan så stod han helt själv och han hade även där tagit ett steg till Martin när dem satt i soffan.
Herregud, nu går det undan. Nu är det bara vänta och se om det fortsätter eller om det dröjer ett tag till innan han riktigt får grepp på att börja knata iväg. 
 
Han har börjat säga "hej då" när man säger det till honom, han säger även "där" och pekar på saker och ting (precis som Ella gjorde) och det sötaste måste nog vara när man säger "slut" när maten är uppäten så sträcker han ut sina armar på sidorna och gör likadant som vi. Haha, gullungen! så underbart att se alla dem här stegen som våra älsklingar tar och gör. 
 
Om exakt två veckor så fyller han år, hans första år någonsin! och det ska vi fira med både släkten och även ett litet barnkalas med hans små kompisar. 
Har och stå i för det skall beställas ballonger, duk och allt vad det hör till och planera vad som skall bjudas på. Svårt det där med 1-års kalas, vad man egentligen har.. Ella fick ha glass då hon inte tålde ägg just då. 
 
Tårta, smoothies, majskrokar kanske.. Fika till föräldrarna också. 
 
Dags att säga igång med andra ord :) 
 
Blivande 1-åringen! ❤️




Regn och hagel.
Publicerat den

Leo cruisar i Ellas "gamla" bil. 

Regn och rusk och nu på kvällen kom det även hagel. Så våren får nog vänta lite till. Sverigeväder är som det är, det är bara att dra upp gardinen på morgonen och chansa lite hur det kommer att bli under dagen. 

Leo har börjat sova lite oroligt igen och som vanligt har man ingen aning om varför. Småbarnsliv helt enkelt. 
Martin var uppe med honom redan klockan fem, då tog Leo morgon. Här har vi ingen som helst aning om hur nätterna blir utan det är bara att ta det för vad det är. 
Jag har tagit igen mig lite idag och försökte vila lite när Leo gjorde det och i och med regn så har det mest blivit innevistelse med undantag i morse när vi lämnade Ella på dagis.

Imorgon är det fredag och det betyder också ledig dag för Ella. Inget planerat, alls så vi börjar morgonen i lugn takt! (Finns nog egentligen inget som heter så i småbarnsfamiljer, alltså i lugn takt eller i lugn och ro, haha, men så gott Vi kan). 




Tiden är nog det som har ändrats mest.
Publicerat den

 
Godkväll!
 
Båda barnen har precis nattats, Martin är på fotboll så jag passar på att skriva lite här nu när jag har lite tid över. Tiden är nog det som har ändrats mest från att ha haft ett barn till två.
När Ella lämnas på dagis som är tis-tors från klockan nio till klockan två så är det direkt iväg om man skall träffa någon eller bara göra lite ärenden. Leo vilar ca en timma om dagen och det är då man får passa på att fixa hemma eller få till en liten vila för en själv också.
 
Tiden springer verkligen iväg och vips så är det dags att hämta hem storskruttan igen. Mellisdags när vi kommer hem eller som jag gjort vissa gånger, tagit med mig och haft lite mys ute i stället. Nu har dock vädret varit väldigt tråkigt så nu har det mest blivit att vi springer hemåt direkt.
 
Sedan är det fullt ös tills det är läggdags.
 
Ella lägger sig alltid mellan sju och halv åtta och det har hon gjort sedan hon började på dagis. Ja på ett ungefär i alla fall. Hon har självklart också haft sina upp och ned dagar där ingenting är bra eller att hon inte alls skall sova, men det var som sagt när hon var mindre. Sånt som hör till den åldern.
Annars har vi alltid fått höra att hon är så himla enkel att lägga (i övrigt också) men just när det kommer till läggningen så är hon SÅ duktig. Vi borstar tänderna, läser en bok och sedan är det god natt och det tar inte många minuter innan hon sover.
 
Leo har ju varit lite sisådär med nattningen och att sova överlag men jag tycker verkligen att vi har fått in en bra rutin där med. Idag var han extremt trött och var gör man? Det är bara att lägga honom efter en flaska välling för det är inte lönt att försöka hålla han uppe lite till bara för att tiden skall gå. Är man trött så ska man få sova.
Han vaknar en gång på natten (om det inte har varit någon sjukdom eller liknande som spökat) annars så sover han också väldigt bra nu (peppar, peppar).
 
Nu tänkte jag sätta mig bekvämt i soffan och titta lite på tv, som även det inte är en vana här hemma, det bir verkligen extremt lite sådant också. Tiden igen, ja, den läggs på Allt annat än det, hihi.
 
Hur har ni det där hemma? Hade varit så roligt att få höra hur ni andra får till vardagen.
 
Detta var för någon dag sedan när vädret faktiskt var helt okej. Då satte vi oss ute på vår gräsmatta (underbart att kunna skriva Vår gräsmatta, hihi) och hade det gott med lite mellis. Granntjejen kom också förbi och då fick det slinka ned en pinnglass också. Leo var den som försökte få sig en mumsbit han också, men han fick nöja sig med majskrokar.
 



Min favoritmånad är här.
Publicerat den

 
Nu är vi inne i maj månad, den bästa månaden om ni frågar mig för det är då det brukar bli vår på riktigt. Nu har vi även en till anledning att älska maj, vår älskade lilla kille fyller hela ett år. GALET, jag vet! Vår lille knodd är verkligen inte så liten längre. Kalasfiranden väntar runt hörnet, men det hade jag tänkt skriva om i ett annat inlägg.
 
I morse var det dags för barnens mormor, morbror och Sandra att fara uppåt landet igen. Tiden går fort när man har roligt och riktigt fantastiska dagar har vi haft.
Efter att vi vinkat av dem så gick jag och barnen bort till lekplatsen och njöt i solen. Lite blåsigare och kyligare idag men just i lä är det riktigt skönt.
 
Körbärsträden stod i blom precis intill lekplatsen så jag var bara tvungen att knäppa av några foton.
 
Dessa två älsklingar, kärleken mellan dessa två är obeskrivlig.
 
Fina, älskade du!