Valborgsmässoafton 2014
Publicerat den


Här var vi innan idag och åt lunch, mysigt som bara den.

Valborg idag men tyvärr ingen majbrasa. Hade ett litet lotteristånd och ett med korv och bröd, det var det hela. 
Dem hade brasa och allt därtill inne i stan men det började inte förrän klockan halv åtta och har man en trött tjej som var helt slut redan när vi hämtade hem henne från dagis så var det inte lönt att vänta på det. Så istället gick vi hemåt och gjorde god mat och hade det mysigt.

Nu är man helt slut och det börjar bli dags att släcka sina blå. 

Imorgon åker familjen uppåt landet igen och det känns, som alltid, att tiden går alldeles för snabbt.
Ett par super super mysiga och härliga dagar har vi haft och vädret har verkligen varit på vår sida. Skönt att få träffa brorsan och mamma samtidigt. Händer tyvärr inte så ofta så det gäller att ta vara på all tid.

Sov så gott alla fina där ute och hoppas att ni har haft en fin dag. 🌸



Kvalitetstid med familjen.
Publicerat den

 
Ljuvliga vårkväll. Vi började med varsin mjukglass och gick vidare ned mot vattnet i Bjärred och riktigt njöt av den ljumma vårvärmen. Nu är den väl här för att stanna? 
 
Morbror och Sandra kom ned igår kväll och tillsammans med barnens mormor så har vi haft en super mysig dag och kväll som även fortsätter imorgon. 
 
Sol, promenad, utelek och promenad till sent på kvällen, mycket skratt, glass, god mat och slutligen lite avslappning i soffan med en skål godis. Livsnjuteri! 
 
Leo fick såklart också smaka lite mjukglass han med. Populärt? Mycket, hihi!

 



Leo, elva månader.
Publicerat den


Idag blev världens finaste lille kille 11 månader. 

Det går inte att beskriva hur mycket vi älskar dig Leo, hur stolta vi är och hur mycket du betyder för oss. 
Du kryper snabbt som attan, en underbar stil som är din egen. Du snackar och skrattar och busar dagarna i enda. Du står upp, vinkar och klappar händerna. Du diggar till musik och gillar att vara med där det händer. 
Du gillar att bli "jagad" och liknar av skratt när vi springer efter dig. 
Du älskar att vara ute. Sitta i sandlådan eller i gräset och känna på allt du kommer åt. Helst vill du ha saker i munnen och smaka. 

Fyra tänder har du fått och en till är på väg uppåt. Du har gjort ditt första tandläkarbesök och det gick jätte bra, var mest prat så du kröp runt istället. 

Äter macka i små bitar gör du själv och dricker för du också själv. Äter bra om dagarna gör du också. Vaknar ca en gång på natten och får välling.

Gunga är en stor favorit och att åka bil har du blivit bättre med.
Vagnen fungerar väldigt bra och där sover du för det mesta i på dagarna. Vilar gör du inte så mycket och nätterna har blivit lite bättre. 

Nu väntar vi ivrigt på när du hade bestämt dig för att börja gå, när du är redo, så är vi (ja, skapligt redo iallafall, hihi). 


Älskade killen! Du är bäst. 



Underbara vårväder.
Publicerat den

 

Igår hade vi en riktigt fantastisk dag hela familjen. Kändes som att det var ett tag sedan nu, att vi var Bara Vi! 

Solen sken in genom fönstret i går morse och det fortsatte så hela dagen. Vi åkte iväg och åt en god lunch och sedan sprang vi in på diverse möbelaffärer för att spana in våra nya utemöbler. Tror att vi har hittat dem vi ska ha så vi får beställa dem och förhoppningvis kommer dem komma redan denna vecka. 

När vi var färdiga med det så tog vi en tur till borstahusen där vi var för ca en månad sedan. Perfekta löpspår och lekplats precis intill vattnet så dit kommer vi tillbringa mycket tid skulle jag tro. Ena springer medan den andra leker med barnen och så tvärtom, avslutar det hela med lite lunch.. Perfekt! 

Leo älskar verkligen att vara ute och upptäcka nytt såsom sand, stenar och allt annat smått och gott. Skönt att man har två barn som älskar utemiljö precis som vi, iallafall när vädret är såhär. 

Vi knäppte av lite fina bilder också. 

 
Min fina älskade familj! 



Fredag
Publicerat den


Vi i ett nötskal, haha! 

Nu är helgen här och solen skiner genom molnen. Ser ut att bli soligt i dagarna så vi skall åka och kolla lite utemöbler. Vet inte riktigt vad vi är ute efter så det sall bli kul att se vad som finns. Ett parasoll och ett par solstolar skall det också investeras i. Skönt att kunna sitta och äta i skuggan och sedan njuta resten av timmarna i solen.

Annars då? Söndag åker Martin till Rom och mamma kommer då ned och njuter i solen (håller tummarna att det håller i sig) och sedan kommer som sagt brorsan och Sandra ned. Skall bli så roligt att få visa runt i vårt hus och miljöerna runt omkring. 

Nu skall jag mysa lite med Ella som har lagt fram lite böcker och kuddar på golvet. 

Ha en fin dag allihopa! 


Charmören fick prova sina nya mössor häromdagen! 



Påskmiddag i söndags.
Publicerat den

Tulpaner som helt plötsligt hade vuxit upp i vår lilla rabatt på baksidan.. Hur underbart är inte det, att kunna gå ut och ta en knippa tulpaner och ha inne. Åh! Jag bara älskar det här med hus, allt man har att upptäcka, allt man har att fixa och kunna göra precis som man själv vill ha det..


Det började som sagt redan i torsdags här hemma med lite påskfirande men påskmiddagen tog vi i söndags med svärmor, svägerska och hennes sambo.
Sill, köttbullar och allt därtill och denna gång var jag så sugen på allt det där som jag inte brukar vara annars. Man brukar vara så mätt på det från julafton (fast att det är en lång tid emellan julafton och påsk). Vi kunde sitta ute på vår underbara altan i solen och vädret höll i sig enda till sent på kvällen så där satt vi och hade det riktigt, riktigt bra.
Ella och Leo fick lite påskpresenter och ett utav dem var lite sockerärtor som hon kunde plantera i vår rabatt, medföljde i en bok med både det och en ubersöt spade till att kunna plantera ned dem och även kunna hjälpa till i trädgården, hihi.
 
Denna helg har gått i onyttigheternas tecken, som vanligt, men nu, i alla fall snart, så är vi på banan igen.
 
Martin har varit iväg en hel vecka i Turkiet, och om jag ska vara ärlig så har den veckan varit väldigt lång. Det har gått bra, men dagarna, u och med att man räknar ned, så har det gått betydligt långsammare här än hos honom såklart.  Nu är han i alla fall hemma, men om några dagar igen så åker han iväg till Rom med sin mamma och syster så jag får istället mysa med mamma som kommer ned och äntligen även min brorsa och fästmö.
 
Alla sillsorter stod på bordet.
 
Skall snart åka och titta på nya utemöbler. Äntligen! Dessa har hängt med länge redan och ett par stolar är väl nästintill osittbara, haha.
 
Leo fick låna Ellas keps som hon hade när hon var mindre.. Nu har vi dock införskattat två stycken egna  till honom.

Ett stenkast ifrån oss har vi en super gullig liten sjö. Helt plötsligt kom det tre svanar nedflygandes. Detta är livet.. Det är såhär det är att bo på landet, hihi.

Älsklingen är grym på att hoppa från gungan.. det som gäller när vi leker på lekplatsen.
 
Gullungen älskar att gunga och såklart att det blir extra kul när storasyster puttar på.




Påsken 2014
Publicerat den

Lite innan detta foto togs så körde vi alla tre en liten svängom runt påskriset och sjöng "räven raskar.." Haha! 

Vi har kört lite leta ägg i ett par dagar för Ella och imorgon blir det ju säkerligen en till, från farmor. 

Leo fick ett påskägg från påskharen han med som låg vid påskriset, precis som Ellas gjorde i morse. Han fick en smoothie och lite majskrokar. Storasyster hade fått syn på det och sprang snabbt ut och gav det till Leo.

Ella fick såpbubblor, tuggummi (som hon verkligen älskade) och lite annat smått och gått.

Dagen har varit helt fantastisk från morgon till kväll med lysande sol och vi har verkligen njutigt allt vad vi har kunnat på vår altan. 
Där kommer vi vara en hel del i sommar med frukost, lunch och middag :) underbart att äntligenn ha sitt drömhus med familjen man älskar över allt annat. Finns ingen bättre känsla! 

Imorgon blir det lite påskmat och svärmor kommer hit med sill och allt vad det hör till och jag tror att jag och Ella ska måla lite ägg tillsammans, så det kan nog bli en rolig grej för Ella att prova på (gjort det en gång på dagis nu innan ledigheten). 

Glad påsk allihopa! 

Här hittade hjärtat sitt ägg.. Och tittar länge och väl ut genom fönstret om hon kanske skulle hinna se en glimt utav påskharen.. 




Påskkärring.
Publicerat den


Dem fina små påskgummorna och gubben! 

Idag har vår fina påskkärring gått runt med grannbarnen och önskat grannarna Glad Påsk. Jag och deras mamma gick tillsammans med dem och Ella var helt lyrisk. Hon var så glad och så nöjd. Vi satte oss innan idag och målade fina påskkort som hon kunde ge och det var hon så glad för när hon faktiskt fick ge bort dem och med utbyte mot godis också såklart, hihi. 
Hennes korg var full med godsaker och hon var så nöjd efter det sista huset vi var vid.

Faster Jeanette var hemma hos oss och  passade Leo sålänge och hon sprang hem för att visa. 
Var roligt att få vara med henne på det här. Sedan frågade hon när det var dags att flyga iväg till Blåkulla, hihi! Sötnosen! 

Nu ligger hon bredvid mig i vår säng då hon lånade ut sin till Jeanette. 

Imorgon kommer äntligen Martin hem igen och som vi längtar att få komma och hämta honom! Denna vecka har gått super bra och barnen har varit så duktiga. Det ska dock bli väldigt skönt att få hem pappa nu! Vi saknar dig!! 

Mitt och Ellas fina påskris som vi gjorde tidigare idag. 




Fartfylld dag även idag.
Publicerat den



En fartfylld dag från morgon till eftermiddag. Med nio barn här hemma samtidigt var det Precis som det låter, fullt ös, men det gick verkligen så bra. Ungarna var så duktiga och förutom ett par duster så har dem hållit sams. 
 
Korv med bröd till lunch är alltid populärt och kanelbullar efteråt. 
 
Älskar verkligen att vi har vår lekplats precis utanför fönstret och perfekt för barnen att springa ut och leka emellanåt, man ser dem från köksfönstret och även när man står och sorterar tvätten i vår tvättstuga. Lekplatsen var det vi föll för först och den har verkligen kommit till användning. 
 
Leo var i sitt esse idag och han var där alla andra barnen var. Han älskar att vara med där det händer och leker gärna (läs: tar andras grejer.. Men ändå). Han var verkligen lycklig och har varit på grymt bra humör.
 
När dem andra åkt hem ville Ella och Nikki gå ut till lekplatsen och där blev vi någon timma. Blåsten stod verkligen rätt på oss så kallt blev det mot slutet men så jäkla mysigt att man kan vara ute och se ungarna ha så roligt ihop. Dem två har hållit ihop länge, fina ungar. Sommaren är ännu mer efterlängtad nu. Sakta men säkert så.. 
 
När vi vinkat av dem andra så satte vi på en film till Ella ett tag medan maten stod på spisen. Lax och potatis, en riktig sommarmat.
När maten var i magen tog vi fram ett spel, dansade, stod på händer (jag var i mitt esse, haha) och hjulade och Ella är grymt duktig på att stå på händer!
 
Efter ett syskonbad var det nattning för Ella och inte långt därefter var det Leos tur. Han ville dock inte somna i sängen efter välling utan ville hellre vara uppe ett tag till med mig innan han tillslut somnade i soffan med sin filt. Så mysigt! 
 
En perfekt dag från morgon till kväll och i morgon väntar playdate nummer tre för denna vecka. Dagarna går i ett och det är en dag närmre Martins hemkomst! Längtar ihjäl oss!! 
 
Nu kallar sängen. 
 
På lekplatsen innan idag. En trött kille somnade gott i vagnen efter denna bild.❤️
 



Mamma Martinas födelsedag.
Publicerat den



Idag var det min tur att fylla år och barnen firade mig genom att ge mig en bra natt. Fick lite sång ifrån Ella och självklart en massa teckningar. 

Jag kunde sedan i lugn och ro ordna vår frukost medan banen satt i soffan och tittade på barnprogram. Tänk, en sådan start på morgonen är en bra sådan, alltså att man kan få göra frukost i lugn och ro utan en Leo som kryper runt ens ben och gnäller och en Ella som kommer springandes var och varannan minut och pratar, haha! Ni som inte har barn men kanske skall få/planerar kommer att förstå detta senare :) 

En fartfylld dag med utevistelse i regnet och en hel eftermiddag med lek, mellis och middag med goa vänner. 
Barnen somnade i bilen på väg hem, klockan var redan sju, och Ella vaknade inte ens när jag lyfte in henne. 
Leo kunde jag ge lite välling (han vaknade dock igen, körde ett snabbt bad och sedan somnade han på riktigt). 

Jag avslutade denna kväll med en god smoothie, hade egentligen tänkt mig ett glas vin men var inte alls sugen, så en smoothie och en smörgås senare ligger jag nu här i sängen, igen och ska snart släcka.

Imorgon blir även den en fartfylld sådan. Huset kommer vara fullt med barn och ljudnivån kommer väl vara detsamma :) 
Dagarna går och snart är vår älskling hemma igen! Som vi längtar, men medan vi väntar på honom så håller vi oss sysselsatta.

God natt. 




Söndag.
Publicerat den



I går förmiddag var det dags igen med simning och dans för Ella. Martin har varit den som åker med henne på förmiddagen och sedan har det blivit att vi byter barn så Martin åker hem med Leo och jag kör Ella till hennes dans och dem sista gångerna har jag faktiskt åkt och tränar på gymmet som ligger bredvid i närheten. Smidigt tycker jag och man får lite egentid på kuppen.

Nu när Martin är iväg så kom svärmor hit och passade Leo medan jag och Ella åkte iväg på diverse aktiviteter. 
Mysigt att få den stunden ensam med henne, blir tyvärr för sällan. Ett måste att styra upp lite oftare känner jag. 

När vi var färdiga så åkte vi hemåt med lite fika för att sedan vinka av Ella och farmor för det var dags för lite kvalitetstid dem emellan. Ni kan väl tro att det vet en som var lyrisk över att få åka tåg hem till farmor. 

Skönt att ha tåget så nära som vi har ock i sommar ska vi försöka oss på att göra lite mer utflykter den vägen. Det är ju så enkelt. Mot Köpenhamn, Helsingör, åka in till Landskrona och strosa runt.. Ja, det finns en hel del att utforska och jag vet att Ella älskar att få åka tåg, blir för det mesta bilen annars. 

Jag och Leo hade en mysig lördag igår och vi avslutade kvällen med lite "lek" på lekplatsen. Gunga är en favorit. 
Natten gick dessvärre lite sämre (han har konstigt nog varannan natt grej för sig). 

I förmiddags gick vi och mötte upp Ella och farmor vid tåget. Fick en super fin blomma av dem båda då jag fyller år imorgon. Hade även med mat till oss, den godaste grytan jag har ätit, Mums, så det blev både vår lunch och middag idag. 

Efter en lång dag slänger jag nu in handduken så vi orkar att kicka igång måndagen också. 

Lyckades få till denna ljuvliga bild på ungarna tidigare idag! Puss ❤️




Påskfest för Ella.
Publicerat den


Vår fina älskling har haft påskfest på dagis idag och självklart skulle det vara utklädnad. Fina tjejen med fräknar, sjal, förkläde och en kvast fick följa med. Nagellack var ett utav dem viktigaste som skulle ordnas i morse. Allt för dig hjärtat! 
 
Dem hade haft en toppen dag med god mat, lite pyssel, gofika som Ella varit med och bakat, rulltårta med sylt och grädde. Vi hade kokat ett ägg som hon skulle ta med sig då dem skulle ha en tävling om vems ägg som kunde rulla längst. Alla vann visst :) 
 
Nästa vecka är Ella ledig från dagis och Martin är iväg med fotbollen i Turkiet så vi får hoppas på att vädret blir någorlunda bra så vi kan göra små utflykter här hemma. 
 
Hur söt får man va? :) Världens finaste påskkärring! ❤️



Tåget till Stockholm.
Publicerat den


Nu sitter jag på tåget mot Stockholm. Helt själv, utan min underbara, fantastiska familj. Jag saknar er så fruktansvärt mycket redan och jag har bara åkt tåg i två timmar. 

Första gången jag är ifrån dem, första gången jag är hemifrån såhär länge och det känns väldigt konstigt. Så är det väl säkert alltid, en vanlig känsla, men det visar bara hur mycket man älskar dem.

Jag ska försöka slappna av och samla lite energi uppe i huvudstaden, tillsammans med mamma och co. Jag vet att det behövs ibland, man behöver få sakna lite. 
Det har varit några jobbiga nätter med en liten Leo och det känns som att sömnen behövs lite extra nu så det ska bli kul och se hur min sömn blir hemma hos mamma. Kommer jag att kunna slappna av, kommer jag att vakna mitt i natten, som ju brukar vara Leos melodi. Ja, det ska som sagt bli intressant.

Mina hjärtan, ni ska veta att mamma saknar och älskar er oavsett om jag åker iväg några dagar. Ni kommer att få en fin helg med er underbara pappa, som jag saknar så.

Nu tänkte jag blunda en stund!