BVC kontroll.
Publicerat den

Leo Sixten Lönneström, fyra dagar och sju timmar gammal. Underbara dagar och vi lever fortfarande i vår älskade bebisbubbla, vår fina familj på fyra.
 
Vi har idag varit på BVC för en liten viktkontroll och som vanligt hade man en del frågor som är skönt att få svar på. Viktuppgången var helt perfekt och han får i sig jätte bra med mat. Vikten när han föddes var 3450 gram, när vi åkte hem låg den på 3250 gram och idag hade den gått upp 110 gram och hamnade tillslut på 3360 gram. Så otroligt skönt att få den bekräftelsen att matintaget på Leo är jätte bra.
 
Amningen fungerar verkligen jätte bra och han är ett riktigt litet matmonster. Han ammas från båda brösten så länge tills han släpper själv och är nöjd. Därefter har han somnat och sover ca två, tre timmar i följd på dagen. Då han vaknar brukar han kunna ligga en liten, liten stund för sig själv och titta sig omkring eller om Martin passar på och myser med honom tills det blir en del pickande efter tutte och då är det bara på´t igen.
 
Nu på kvällen har man märkt att det har behövts lite extra matning för att han skall bli mätt och belåten. Det blir såklart inte så mycket "mys, mys" mellan pappa och son när han är vaken för i största delen vill han ha mat direkt då, så det får passas på när han är mätt och sover. Detta blir såklart bättre och bättre för varje dag då dem kan vara vakna lite längre utan att bli ledsna.
 
I natt var nog den värsta natten på dessa dygn som gått. Jag hade så ont i bröstvårtorna, blivit såriga och han ville ligga vid brösten nästan hela tiden. Tillslut satt jag bara och grät av smärta. Hemskt när man inte kan göra annat än att behöva stå ut tills nästa gång det är dags. Nu fick han ligga bredvid mig under hela natten, för det var bara på det sättet jag också kunde få lite sömn mellan varven.
 
Så i morse bestämde vi oss för att handla både bröstkräm som vi fått tips om, och även en amningsnapp och herregud vilken skillnad det blev, en glad mamma och ett mycket mer lugn runt omkring. Så nu använder jag både dem och ammar vanligt med lite som jag känner och det fungerar jätte bra.
 
Nu ligger vår älskade tjej och sover efter lite mysigt fredagsmys i soffan och Leo ligger inne i sin säng och har det jätte bra. Så nu tänkte jag hoppa upp i soffan bredvid min stora älskling och mysa tills det blir dags för matmaskinen igen att göra sitt jobb.
 
Hoppas ni får en riktigt bra fredag!
 



Hemkomna.
Publicerat den

Hemkomsten gick så himla bra igår. Dock kände han nog på sig att någonting skulle hända innan vi skulle åka hem, kändes väldigt orolig och ville amma hela tiden och va jätte ledsen. Precis som sin storasyster.

När vi väl kom därifrån och satte oss i bilen var han lite ledsen tills det att vi
Började rulla och han somnade.

Sov i flera timmar hemma, så det behövde han verkligen efter dagens oroligheten.
Storasyster och farmor kom hit och Ella ville ha honom i knäet och hon var så glad och så stolt. ❤

Natten har faktiskt gått väldigt bra för att vara första dagen/natten hemma. Har dock inte haft koll på tiden men jag somnade till varje gång jag ammade honom och tiden emellan jag la honom i hans säng och han skulle äta igen så har man kunnat sova lite.

Ella vaknade vid fem tiden och fick komma in till oss, och efter det var vi alla vakna och uppe i varv. Ella kunde såklart inte somna om, och det är inte så konstigt med alla nya intryck och en liten pojke att lära känna.

Man lever fortfarande i sin lilla bubbla och mår jätte bra.
Har en man som är helt underbar och hjälper till med sysslorna hemma, samtal till alla möjliga ställen och allt annat som behövs göras.

Återkommer senare med lite mer om förlossningen och allt däremellan.




And of we go..
Publicerat den

Natten till idag gick bättre än förra och man känner sig lite mer utvilad fast att man endast sovit ca två tre timmar. Otroligt egentligen vad kroppen orkar ändå. Fick dock ge honom en liten kopp ersättning då han aldrig riktigt kom till ro en längre stund.

Idag skall vi åka hem och det känns faktiskt väldigt bra. Såklart lite dubbla känslor, men ska ändå bli skönt att få komma hem.

Om ett par timmar skall Leo få göra lite hörseltester och blodprov, sedan bär det av. Får vi se hur hemgången blir, om han gillar att åka bil eller inte, hihi. Hoppas han blir som Ella, som slappnar av direkt.

Vikt när han kom ut: 3450 gram
Längd: 49 cm




Älskade lillebror
Publicerat den

Äntligen är han här hos oss, och vi njuter till fullo här på patienthotellet. I natt hade vi dock en riktig skrikfest och två trötta föräldrar och en liten somnade tillslut vid fyra på natten. 


Idag har jag haft en Leo vid bröstet i stort sett hela dagen. Dem säger här att det bästa är att låta han ligga där så länge han vill och så mycket det behövs så mjölken produceras oftare och mer så det är det vi får göra. Såklart väldigt påfrestande då man knappt gör något annat, men det blir förhoppningsvis bättre med tiden.

Nu är Martin och hämtar hit vår älskade dotter och farmor för en första träff. Längtat och längtar ihjäl mig efter henne. Så nu ligger Leo och ammar Igen för att förhoppningsvis kunna vara lite lugnare när storasyster kommer och hälsar på. ❤

Tack alla ni underbara som har lämnat så fina grattishälsningar!




Leo Sixten ❤
Publicerat den

Vår älskade lillebror är här hos oss nu. Leo Sixten Lönneström ❤




Söndag.
Publicerat den

Det var inte många som ville dela med sig av hur Mors Dag firas, eller så kanske ni inte firar den? Ni är iallafall, som sagt många, men ändå så få som lämnar avtryck tyvärr.

Min dag idag var iallafall, som jag skrev innan, mys med dotter. Jag har dock känt mig riktigt trött och ett humör som varit lite sisådär så det lättade samtalet kom när Ellas farmor ringde och erbjöd sig ett par timmars avlastning. När jag känner mig sådär så tycker jag själv inte att jag är en rolig mamma och det ger inte Ella någonting, så därför passade det jätte bra att hon kunde åka dit en stund och få mysa med henne och fira sin farmor på dagen.
Vi åkte inom blomaffären och Ella fick komponera blomman hon skulle ge till farmor. Det lyste verkligen henne rakt igenom. En rosa liten ros, i en rosa kruka som vi satte i en fin fjäril i och så ett kort med rosa blommor på (rosa är färgen, som ni nog förstår).

Efter att jag lämnat av henne åkte jag raka vägen hem, la mig i sängen och sov i två timmar. Välbehövligt!

Nu är det läggdags, igen, känns som att man ligger i denna säng större delen av dagarna för tillfället, men det är väl vanligt såhär i slutet av graviditeten antar jag. Känner att jag börjar bli rätt så färdig med detta nu, känns liksom som att jag kan det här nu. Nätter där jag är uppe konstant hela tiden för kisspauser eller att jag får extremt ont på sidorna av magen att jag är tvungen att vända mig så jag kan lägga upp benen på sänggaveln, inte lätt dock då jag har så himla ont att det bara tar tvärstopp. Mannen får hjälpa till och man känner sig som en strandad val mitt i natten och ja, ni kan ju tänka er att sömnen blir allt annat än bra. Är inte mer än konstigt att man faktiskt är helt slut när man ska upp, och jag ser liksom inte fram emot att gå och lägga mig på kvällarna just nu.

Ska sluta "gnälla" och försöka se ljuset i tunneln. Det är snart över och då blir det sömnlösa nätter, men pga och tack vare någonting Helt annat.

Hoppas ni alla har haft en fin dag vare sig det är morsdag eller inte.




Morsdag.
Publicerat den

Morsdag idag, och för oss är det egentligen ingen speciell högtid i sig, fast att jag självklart tycker att det är lite mysigt att få fira det med sin familj, lite extra sådär.
Förra morsdag var min mamma nere hos oss, och vi firade både henne och mig genom att umgås vi tre tjejer på tu man hand, och med det menar jag Ella, mamma och jag. Vi åkte först ut till Lomma och lekte på lekplatsen där vi var nu för någon helg sedan, och sedan avslutade vi det med en super mysig och god lunch/fika på caféet som ligger precis närliggande. Bilder nedan.
 
 
Idag blir det inte riktigt såhär mysigt då vädret ändå inte talar för det, för här är regnet nära. Martin är på fotbollsträning, och sedan vaknas det hästar i eftermiddag. Jag och Ella får roa oss så bäst vi kan, och i eftermiddag ska vi hem till Sara och Minelle.
 
Hur firar ni Mors dag, ni som gör det?
 
Ni som har era mammor i närheten, se till att verkligen njuta av det, jag hade mer än gärna också haft det. Dock vet jag att jag snart får träffa henne igen, bara lillebror kan tänkas komma ut någon gång, hihi.
Ha en fin dag och grattis till alla fina mammor där ute.  
 



Elitloppet 2013.
Publicerat den

 
En mamma och dotter helg blir det denna gång också. Elitloppet för hela slanten här hemma för mannen och hans kompis som åkt ned från Karlstad.
M brukar åka upp dit varje år, och ett par gånger har han faktiskt sovit hos min mamma. Som förra året när han var där sov han och en kompis där och mamma åkte ned hit, perfekt. Jag har varit med honom en gång innan, och det är verkligen en toppen stämning där och en riktig familjefest.
Nu blir det lite skillnad då vi väntar barn, och med det vet man aldrig när den lille bestämmer sig för att komma ut. Vi är ändå i v.39 nu, så han vågade inte chansa (fast att jag sa att det var okej, hihi).
 
Ella och jag var och badade på badhuset innan, och vi har precis legat och vilat en timma (hon vilar dock fortfarande) och sedan blir det väl till att gå ut en runda, cykeln följer säkerligen med.
 
Hoppas ni har haft en underbar förmiddag och att kvällen blir detsamma.
 



Familjen Lönneström
Publicerat den

 
Åkte och hämtade Ella på dagis i eftermiddags, och planerna var som jag skrev för någon dag sedan att vi skulle fota hela familjen. Dock gick tankarna direkt om att det säkert skulle bli lite kämpigt då vår lilla tjej brukar vara extra trött på fredagar, som man själv är. Vi gjorde ett försök. Över förväntan får jag säga, fast att det blev lite tjuriga miner emellanåt. Det är faktiskt inte bara glada miner, som bilderna faktiskt talar för, när det gäller att fota oss tillsammans. Man får muta lite, man får prata lugnt och sansat, emellanåt blir man lite små irriterad för att sedan få till ett par bilder i taget.
 
Verkligheten helt enkelt.
 
Med sol i ansiktet, tre trötta själar och en självutlösare på kameran blir slutresultatet på ett ungefär såhär.
 
Familjen Lönneström



Mamma och magen i v.39 (38+0)
Publicerat den

 
Mamma: Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Du går kanske inte upp i vikt längre, vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen. Om du känner någon oro så är det viktigt att du tar upp det med din barnmorska. Det är vanligt att sömnen blir störd, se till att vila så ofta du kan.
 
Barn: Barnet är omkring 49cm långt från topp till tå och väger ca 3,5kg. Barnets fostervätska förnyas var tredje timme. Navelsträngen är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Barnet har mindre utrymme i slutet av graviditeten vilket medför att barnets rörelser ändrar karaktär, dock ej frekvensen. Du ska känna liv i magen varje dag. Om du är bekymrad över att barnet rör sig mindre ska du kontakta sjukvården direkt, dag som natt. Lita på din instinkt. 
 
Pappa: Nu är det täta kontroller hos barnmorskan och barnet övervakas noggrant. Som partner är du säkert full av förväntan inför barnets ankomst. Har du gått en kurs kan det vara värt att återigen fundera över hur du kan hjälpa din partner under förlossningen för att se till att hon har det så bra som möjligt. Vila då ni kan och prata med varandra och med närstående om era förväntningar inför barnets ankomst.
 
Mina egna tankar:
Nu är det snart dags, och jag vet, jag kan ju faktiskt gå ett par veckor till fast att Ella kom i v.38. Tankarna är egentligen bara att jag vill ha ut honom nu, och få träffa honom på riktigt. Graviditeten är väldigt lång som den är, så han får mer än gärna bestämma sig för att komma ut nu.
Var hos bm tidigare idag, och huvudet ligger fortfarande nedåt, ruckbart. Fick även pratat lite med henne om tankar man har, och smärtlindring som önskas. Helt ärligt, jag har ingen aning. Jag är mer den som är öppen för förslag, förutom att ta sterila kvadrar, det är ungefär det enda jag vet.
Oroligheten kommer smygandes på igen då tankar går mot att något skall vara fel.. men jag får inte tänka så. Det kommer gå hur bra som helst, det Måste det göra.
Bm tyckte att jag skulle ringa psykologen som jag gick till tidigare, få ut mina tankar och bara få prata av sig. Även huvudvärken som kommit smygandes på igen, precis som jag hade innan, kan vara ett försök att gå och prata med henne, för den försvann ju faktiskt runt den tiden.
Vi får se, kan alltid ringa och boka in en tid, kommer lillebror innan det så kanske jag behöver den tiden efteråt, vem vet?
Väskan är så gott som packad, egentligen bara två presenter som skall köpas från Ella till lillebror, och en present från lillebror till Ella.
Sedan måste nog Ellas väska också packas, i och med att hon skall vara hos farmor den tiden vi kommer vara på BB, så det är väl ungefär det sista, sedan är det dags. ♥
 



Rapsfälten
Publicerat den

 
 
Jag och min andra hälft åkte ut för att få lite fina foton nu när rapsfälten är så himla fina. Var lite kluven till att hoppa in där mitt i allt, men en liten stund gick bra. Imorgon, om vädret tillåter så tänkte vi fotas hela familjen. Så underbart att föreviga det fina, och vem vet, detta kanske blir någon utav dem sista fotona med lillebror inne i magen, nästa gång är han kanske ute hos oss och är med på fotona istället. ♥
 



En liten stor.
Publicerat den

(Bilder tagna från mitt instagram-konto @Martinal86)
 
Vår älskade "lilla" tjej har nu fått sin inbjudan att få börja på den stora avdelningen efter sommaren. Man har gått och undrat i flera månader när det väl skulle hända, och nu när det väl gör det, så har man så blandade känslor. Vår tjej har verkligen blivit stor, och som en tjej skrev innan idag, att Ella kommer att kännas Ännu större när lillebror tar plats hos oss och det kan jag mycket väl förstå. Som sagt blandade känslor, hon är liksom en liten stor.
 
Hon kommer att börja lite smått nu innan semestern tar fart, så idag hade hon varit där inne ett par timmar och fått hänga lite med dem och se vad dem har för aktiviteter tillsammans. Jag vet i och försäg att detta inte är något nytt för henne då hon ändå har fått vara inne hos dem ett flertal gånger och hon har varit så stolt och så nöjd när man har hämtat henne. Imorgon skall hon få äta lunch där inne och det är egentligen inte heller något nytt, så detta kommer gå som en dans. Man får se efter semestern dock om man kommer att behöva vara med ett par dagar så hon kommer in i det, annars så tar dem det internt, alltså med en fröken från hennes nuvarande avdelning.
Det kommer att vara en ca åtta-tio stycken som går över samtidigt som henne, så det är inte det att hon går över själv. Jag vet dock att det är så att dem flesta som hon går med nu är födda ett år senare, alltså tior, och detta kommer ju medföra att vissa grupper dem kommer att delas in i inte blir detsamma som nu och även när dem kommer att gå över till skolan. Det känner jag är lite jobbigt, att oavsett hur mycket dem älskar att vara med varandra och har sitt lilla gäng som dem har idag, kommer dem ändå inte få gå tillsammans sedan. Usch, nej, får inte tänka på det nu.
 
Vi fick reda på att Ellas bästa vän från dagis inte kommer att gå kvar där efter sommaren, utan skall byta till ett ännu mer närliggande dagis, som ligger precis vid oss. Detta då hennes storasyskon går och kommer att börja i skolan där i höst, och tycker att det är skönt och sparar även tid på att ha alla barnen samlade på ett och samma ställe. Kan jag förstå, men det är ändå väldigt jobbigt att behöva berätta det för Ella när det kommer till det. Vill inte säga någonting till henne nu då hon inte skall behöva tänka på det på vår semester. Hon kommer gå femton timmar i veckan på dagis när lillebror kommer ändå, så det blir en stor förändring det med.
Nu får vi ta en sak i taget, och vi är ändå väldigt glada att hon trivs så bra på det nya hon skall börja på och det är det enda som betyder något i slutändan.
Allt annat får man ta när det kommer till det. Dem kommer ändå att kunna leka och umgås efter dagis så det där löser sig alltid.
 
Som sagt, hon är verkligen en liten stor, vår älskade tjej!
 
 



Underbara, ljuvliga tider.
Publicerat den

 
Sitter och tittar igenom en massa bilder från våra semestrar genom åren, och det är så himla kul att gå igenom. Att man ändå har varit så aktiv med kameran som man har varit är för mig helt fantastiskt. Man kan känna sig lite jobbig vissa gånger när kameran alltid åker fram, men det ger en så mycket i efterhand, att faktiskt, som jag gör nu, sitta och titta igenom och minnas tillbaka. Att ha så mycket i bagaget, och att kunna ha det såhär i framtiden också. Att man faktiskt har gjort en hel del i sitt liv, vare sig det handlar om att resa utomlands, till landet eller att bara ha åkt iväg på utflykter i närheten är det så lätt att glömma bort vissa gånger.
 
 
Idag har jag en sån dag att allting känns tråkigt. Jag är trött och har liksom ingen energi alls för att ens ta mig till att göra något. Jag känner mig uttråkad och känner inte alls igen mig själv. Har ingenting att se fram emot (jag vet, lillebror är på väg och det är snart semester för hela familjen, jag vet) men det är ändå någonting som saknas. Vad, vet jag inte, för hade jag vetat det så hade jag kanske försökt mig på det nu. Ibland har man dagar där allt faller till marken, och att saker och ting är svåra att greppa vad som egentligen är fel. Så svårt att förklara vad som fattas en, och det gör det hela så svårt.
 
Man går i väntans tider, och man vågar inte riktigt åka iväg på någon längre trip som jag egentligen hade velat och säkert behövt. Jag behöver lite mammaboost känner jag, och i och med att hon bor uppe i Stockholm så är det inte så lätt att bara sätta sig i bilen och köra upp sextio mil.
Hade velat ha henne nära och kunna springa in till henne och bara få en kram. Lite mormormys för Ellas del också hade inte varit helt fel.
 
När lillebror väl är ute så vet jag att hon kommer ned, men det är ändå inte nu, det är vissa dagar man känner det lite extra. Jag är så avundsjuk på alla som har sina föräldrar i närheten och kan göra alla dessa saker och hade önskat att jag hade det likadant. ♡
 
Underbara, ljuvliga tider.. Vi ses snart!
 



Kan inte riktigt förstå.
Publicerat den

 
Jag kan inte riktigt förstå att vi är gravida, och att vi snart skall få en till underbar liten skatt att älska. Att kunna få så mycket kärlek på en och samma gång, att vår familj blir ännu mer komplett än vad den egentligen redan är. 
 
För ett och ett halvt år sedan var vi med om ett helvete, för er som inte vet, och hela vår värld rasade samman på bara ett par minuter. Ni som inte har läst det redan och vill veta vad som hände får ni gärna gå in här och läsa: http://maella.blogg.se/2012/february/
 
Därför är detta en ännu större upplevelse, att vi faktiskt har gått såhär långt, och att om ett par veckor få gå igenom det finaste som finns, att föda barn.
Tankarna är i full gång ibland, och oroligheten kommer smygandes på ju närmre man kommer förslossningen. Förväntningar till att få en bebis, men även orolighet att någonting skall vara fel, att det är någonting som kommer att gå snett. Jag vill inget hellre än att rensa bort allting och bara få vara glad och förväntansfull som man ska vara. Det har ju gått bra för alla andra, för det mesta, så varför skall det inte gå bra för oss denna gång? Vi har ju redan varit nere i helvetet och vänt en gång.
 
Man hör bara positivt om graviditeter runt omkring, att allting går som det ska, och detta gjorde såklart att vi inte alls hade tankarna att någonting skulle gå fel, eller att någonting ens kunde gå fel, tills man var där själv. Nu kan man inte få bort tankarna och man kan inte hjälpa att man känner såhär hur mycket man än försöker att lägga dem åt sidan och bara njuta. För när man väl varit där nere själv, så vet man att det faktiskt händer runt omkring, och att man inte är själv om det. När det väl hände så kände man sig som världens mest ensammaste person.
 
Nu vill man egentligen bara ha denna förslossning överstökad så man kan få slappna av på riktigt, att både jag och min man kan få njuta av att det faktiskt gick hela vägen. Att få njuta av vår familjebubbla och bebisbubbla tillsammans med vår älskade dotter. Att Ella äntligen får bli storasyster, den Bästa storasystern som jag vet att hon kommer att bli. ♥
 
Så.. Snälla, ni där ute, håll nu tummarna att allting kommer att gå bra och att vi kommer att få en välmående och fin liten pojke.
 



Utdrag från Instagram.
Publicerat den

 
Underbart att känna sanden mellan tårna och det gör att man längtar ännu mer till stranden och vårt Lomma beach som vi brukar åka till på somrarna. Ligger precis i närheten och där brukar vi stanna från tidig morgon till eftermiddag.
 
Även så skönt att få barn nu till sommaren, då Ella är ett vinterbarn, så får vi känna på båda delarna och jag tippar nog på att sommaren är ett snäpp bättre. Lite enklare allting, plus att när man sedan har Ella hemma mer än på dagis så kommer det finnas ett större utbud på saker att göra.
 
Utdrag med bilder från min Instagram och för er som vill följa oss där heter jag @Martinal86 (ibland blir det mer uppdatering där än här)
 



Söndag.
Publicerat den

 
Underbara vår och sommar är här. Idag har det dock varit en väldigt regnig och grå dag, men ändå väldigt varmt och kvavt.
 
Jag sover inte bra på nätterna sedan flera veckor tillbaka. Vänder och vrider på mig, drömmer konstiga drömmar, uppe och kissar från och till hela natten, ligger och lyssnar om Ella kommer att vakna, sammandragningar, ont i ligamenten (måste det nog vara) och är det inte det, så är jag vaken och kan inte sova helt enkelt. Herregud, man är verkligen som ett vrak när man väl skall gå upp, så idag fick Ella mysa med sin farmor medans jag och Martin kunde sova i ett par timmar till.
Ibland kan jag känna att jag får allt blod i huvudet, ungefär som när man hänger upp och ned, men detta händer från och till när jag ligger i soffan eller sängen. Även nu när jag sitter upp. Är det någon som känner igen symptomen?
 
Foton av: Martin
 
Var ute och gick en runda innan det var dags att hämta hem en blöt och trött Ella igen, hade varit ute och haft det super kul i regnet. Eftermiddagen har bestått av det vanliga med middagslagning, spelat lite fotboll inne i vardagsrummet och busat med kurragömma, ja det vanliga ungefär. Nu är man slut igen, så efter att Ella nu nattats så blir det godis och finalen i mästarnas mästare.
 
Ha en underbar kväll vänner.
KRAM



Frukostbuffe och lekplatshäng.
Publicerat den

 
Annars såhär på morgonen hade vi bestämt träff med vår fina vän Sara och hennes Minelle. Fint sällskap, underbart väder, super god frukostbuffé och sedan blev det lekplats häng för hela slanten. Perfekt att den låg med gångavstånd från där vi var.
Värmen slog en verkligen i ansiktet i morse när vi gick utanför dörren. Kände nästan direkt att vi klätt på oss lite för mycket, men som tur var så hade jag packat ned shorts till Ella så det blev till att byta och hon fick även springa utan skor i sanden.
 
Ella körde barfota..                                    Medans Minelle hade gungpremiär.
 
Schyst handavtryck på mina byxor.
 
 
Ella var dock inte på hennes bästa fotohumör idag, men ett par bilder blev det i alla fall. Var faktiskt extremt varmt och vi stod mitt i solen, så jag förstod henne. Ibland orkar man helt enkelt inte, så därför är jag glad att det blev dessa. Älskar att fota och föreviga dagarna vi har tillsammans.
 
Tack för en super mysig morgon mina fina vänner.
 



Stora älsklingen.
Publicerat den

Min stora älskling vaknade upp med prickar över nästintill hela kroppen? Han har legat hemma med hög feber i två dagar, och igår låg han i sängen hela dagen och kvällen och sov. När han vaknade så kunde jag bara se i ansiktet men när vi tittade lite extra så var det över hela magen och bröstet. Så det var bara för honom att åka in till akuten och sitta där. Tog visserligen inte så lång tid att få komma in där, men blev senare skickad till infektionskliniken där han sitter än. Nu har dem tagit en massa prover som han väntar att få svar på, så vi får hoppas att han får något, i alla fall en liten vink om vad detta kan bero på. Tror visserligen inte att det är något allvarligt i och med att han legat med väldigt hög feber så länge och knappt varit upp någonting, så är det kanske någonting som kroppen reagerat lite extra på. Håller verkligen tummarna, älskade min. ♥
 



Fredag.
Publicerat den

Underbara tossan och jag innan vi gick ut, båda satte på sig shorts och det var för första gången i år som vi båda hade det på oss ute.
 
Efter att jag hämtat hem henne från dagis, med cykeln såklart då hon fick cykla dit i morse, så stannade vi till en stund på lekplatsen. Brukar bli som en vana nu, och vad gör det, helt fantastiskt väder att man knappt vill gå in. Vår lägenhet blir så otroligt varm på somrarna också, så fläkten står på och balkongfönstren är öppna.
 
Vi gick hem en snabbis för att få i oss lite att äta, titta till lilla pappa här hemma som tyvärr har gått och blivit sjuk. Hög feber och som nästintill har sovit hela dagen. Proppat i honom lite Alvedon emellanåt, lagt en kall handduk på hans panna och gett honom vatten. Så nu jäklar får vi hoppas på att denna bacill vill ta sitt pick och pack och dra.
Vi gick i alla fall ut en stund igen och herregud vilken värme, det är Underbart, precis detta vi har pratat om hela tiden och nu är den äntligen här, VÅREN! känns i och försäg mer som sommar i luften.  
 
Vi stannade vid en lekplats här intill och åkte både linbana (ja till och med denna höggravida hoppade upp på linbanan och åkte ett par gånger, folk måste ju trott att jag var galen) gungade och gungade lite till. Älskade ungen tog av sig skorna när hon sprang ned i sanden, det är verkligen tecken på värme.
 
Nu har hon precis badat och vi har ätit glass tillsammans, vårt fredagsmys som vanligt, och nu ligger hon till sängs och jag hör nog nästan hennes snarkningar nu.
Får gå in och titta till min stora älskling också innan jag sätter mig i soffan och har lite fredagsmys till i min ensamhet.
 
Hoppas ni alla fina där ute får en fin kväll och helg och tack ännu en gång för att ni är så goa med era fina kommentarer och hälsningar. Mer, mer, mer ♥
 



Mamma och magen i v.38 (37+0)
Publicerat den

Mamma och magen i v.38 (37+0)
 
Mamma: Många kan känna en oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och en stor längtan efter att graviditeten ska vara över så att ni får möte er bebis. Se till att få tid för dig själv. Sov eller vila så ofta du kan. Du kan känna en stickande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ibland ett obehag när du sätter sig för snabbt på en stol. Du kan få en ökad mängd mjölkig flytning. Se till att ladda med kolhydrater i kosten. Förbered väskan som skall med till förlossningen. Kom ihåg att ta med din blodgruppering, HIV svar samt ev. övriga provsvar.
 
Barn: Barnet är ca 48cm från topp till tå och väger ca 3,2kg. Barnet betraktas nu som fullgånget och det ökar snabbt i vikt. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Får du värkar i denna vecka så förhindrar man inte förlossningen från att komma igång. Alla inre organ är färdigbildade.
 
Pappa: Nu kan barnet komma närsomhelst. Som partner kan du hjälpa till med alla praktiska förberedelser. Se till att förlossningsväskan är färdigpackad med det ni kan tänkas behöva. Exempelvis hygienartiklar, sköna kläder och kanske kex eller något annat som ni tycker om. En del väljer ett par låtar tillsammans som används under förlossningen för att ge er båda energi. Kanske skulle detta kunna vara något för er också? Viktigast av allt- glöm inte kameran!
 
Mina egna tankar: Herregud, nu är dagen kommen, i alla fall när det gällde Ella. Hon kom i v. 38, och det kan såklart likväl hända nu också. Dock har jag känslan av att jag kommer att gå över tiden, just för att jag har dessa tankar om att han säkert kommer på ett ungefär som Ella.
Jag hade en känsla igår i ryggen som jag inte känt innan, och även lite molande värk, likt mensvärk och det var så det började med Ella. Efter den gången, så hände ingenting mer och jag har inte känt något annorlunda vare sig igår kväll eller idag.
Jag tycker att det skall bli spännande, när man väl känner den första värken, så kommer man nog ställa in sig mer på att det faktiskt börjar närma sig. Ser även fram emot förlossningen.
Trött är jag, Hela tiden, fast att jag försöker hålla igång och inte tänka på det så kommer det ändå smygandes på och när jag kan, så försöker jag att vila på dagen och det hjälper en hel del. Halsbränna deluxe, mest på kvällen, men jag knaprar mina novalucol och dem fungerar ändå helt okej.
Många som har börjat gissa på datum när lillebror bestämmer sig för att komma och det är himla roligt. Tillochmed min sjukgymnast gissade på ett datum idag.
 



Vimplar och vagnhänge.
Publicerat den

 
Lite vimplar är beställda och kom hit igår, precis som blivande storasyster har på sitt rum så får lillebror ha dem hängandes på sin säng så länge. Piffade upp en hel del, men jag kommer säkert ha dem ovanför sängen när vi flyttar in den till oss. Funderar även på en hylla ovan och sätta ett par foton på sedan.
Sängen är ren bäddad och nu är det fortfarande bara sängmobilen som skall finnas.
 
 
Har även köpt ett vagnhänge från BRIO, och jag är super nöjd. Passar så fint in då vagnen är helt svart så piffar den upp lite extra. Dem har ett lätt pling ljud i sig också när man rör dem, så det blir nog populärt. Ella och mannen gav även tummen upp, så då var det klart, hihi.
 
Så, vet ni vad, vi är nog så gott som klara med allt det praktiska, så nu väntar bara en liten att komma ut också så är vi kompletta.
Jag kände lite skillnad i magen idag, som jag inte känt innan, och det började med lite molande värk, likt mensvärk som blev lite kraftigare och kraftigare och även en känsla i ryggen, och det var precis så det började med Ella. Dock lade det sig och nu på kvällen har jag inte känt någonting, förutom ett par sammandragningar, men inte mycket med det heller. Vi väntar, det är ju faktiskt det enda vi kan göra nu, och njuta.
 



Graviditetsveckor i bild.
Publicerat den

 
 
Graviditeten i bilder från v.13 t.o.m. v.37 (med ett litet glapp mellan v.15 och 19) så får vi se när den sista bilden på magen läggs ut. Man ser ändå skillnad, mest såhär i slutet, men lite synd är det såklart att jag inte bestämde mig för att ha samma kläder på mig för varje vecka, för då tror jag att man skulle se förändringar på ett helt annat sätt. Kläderna kan förändra magen på bara ett byte, från klänning till en lite slappare tröja.
 
Dock tycker jag att det är väldigt kul att kunna gå tillbaka och faktiskt se och följa steg för steg.
 
Åh, älskade lillebror, när hade du tänkt att komma ut?



Amningskläder.
Publicerat den

Sååå roligt att ni tagit ert förnuft till fånga och faktiskt lämnat ett litet avtryck här hos oss. Jag blir så glad varje gång jag loggar in och får se en ny människa som har skrivit en rad, eller två. Tack snälla söta. ♥
 
Jag har lite tankar gällande det här med bb-väskan. Har börjat lite grann med att tvätta lillebrors kläder, en del av det i alla fall, hans filt och ett par saker till mig. Nu kommer det ju till det med amningen. Hur har ni gjort, och hur kommer ni att göra med just amningskläder? Har ni köpt på er ett helt sortiment med passande kläder?
Jag var ute och tittade lite igår, och då tänkte jag mest på en amningsbh, för det kan ju ändå vara bra att ha.
Jag hade tänkt att använda mina vanliga kläder, så gott det går, och nu när det är sommar är det lite enklare då man inte behöver kasta på sig en tjock dunjacka och två tröjor för att inte frysa.
 
Gällande pump, nappar och dylikt, hur gör ni där? Gu, jag känner mig absolut inte stressad, det gör jag inte, men hade varit kul att få ett hum på hur ni andra gjorde och tänker att göra.
 
Finaste. underbaraste Ella med lillebrors filt. Köpte en precis likadan till honom som Ella har, fast i blå såklart.
Instagramfoton @Martinal86
 



Lite förändringar.
Publicerat den

Före:
 
Efter.
Nu har jag verkligen inte gjort mycket ändringar, egentligen, i Ellas rum, och det ser man. Detta ville jag egentligen bara visa i och med att jag inte har handlat något som komplement till detta utan jag har, som tips, flyttat vimplarna från att ha varit som "fastklistrade" på väggen till att sätta dem tvärs över istället. Det hela gjorde att rummet fick ett helt nytt lyft.
 
Jag hängde även ett par klänningar på Ellas hylla och det hela gjorde också att rummet fick ännu ett lyft, det gjorde att den vita, kala platsen fick lite färg. Slutligen pippihuset som ställdes på bordet gjorde det hela komplett. Nu gäller det bara att införskaffa lite små saker, såsom gardiner, kanske måla om hyllan till vitt, när jag kan ge mig på det och kanske någon tavla/hylla att sätta lite fina foton på Ella och hennes kompisar.
Det jag håller på med nu är lite målning på ett par bokstäver jag tänkte sätta upp på väggen eller ha ståendes på hyllan.
 
Vad tycker ni? Ytterst lite skillnad, men ändå en bit på vägen.. Tack så hemskt mycket för era tips och råd.
 



Lillebror.
Publicerat den

 
Underbara, efterlängtade lillebror i v.36.
 
Musik: Celine Dion - Power Of Love.



Uppskattas.
Publicerat den

Jag och magen i v. 37.
 
Tack vare era fina kommentarer och er respons så kom känslan tillbaka med att vilja skriva igen. Dock känner jag fortfarande inte riktigt av den respons som jag var ute efter, egentligen. Kommentarer som jag älskar att läsa och att få svara på. Att förhoppningsvis hitta någon ny fin blogg att följa, då jag inte följer så många egentligen. Eller helt enkelt nya personer att få lära känna. Ni blir bara fler och fler på bara ett par dagar, men det märks bara på statistiken och tyvärr inte på kommentarerna.
 
Bloggen betyder så mycket för mig, och jag älskar att kunna blicka tillbaka och se vår älskade dotter, att se hur hon har vuxit på bara ett par månader. Kunna relatera till olika inlägg och jämföra. Ha det sparat, och sedan göra mina böcker som jag gör till Ella och som jag kommer att göra för lillebror också. Har från Ellas första och andra år, och sitter och knåpar med hennes tredje. Detta har hjälpt mig så mycket med att komma ihåg alla hennes utflykter, nya upptåg och roliga saker som vi har hittat på tillsammans. Allt hon har lärt sig och allt hon verkligen kan. Foton att blicka tillbaka till. Jag älskar att vi tog vårt förnuft till fånga och köpte en systemkamera, för allting blir så mycket levande och roligare att titta på. Den har vi verkligen haft användning för och kommer att ha i framtiden också.
Jag släpar med den vart vi än ska, och det ger så mycket när man sedan kommer hem och kan ladda upp alla dessa fina foton, och kunna lägga in ett par stycken i bloggen. Det är det jag hoppas att ni uppskattar. Att få följa med på vår resa och att ni förhoppningsvis fortsätter med det efter att lillebror har fötts.
Att ni även kan få tips på olika saker att göra, åka till, handla eller vad det nu är. Älskar att dela med mig och jag hoppas ni också fortsätter med det (och ni som inte gör det, GÖR det bara, hihi, tar inte lång tid och ni vet att det uppskattas så innerligt)
 
 



Underbara "sommardag".
Publicerat den

Fantastiska "sommardag" som jag egentligen trodde skulle bli mulen och kall. Underbart att vakna upp till fågelkvitter och en dotter som sov enda till halv nio, rekord.
 
Idag vankades det play date med vår fina vän Catty och lilla magen. Hon är nämligen bara fem veckor efter oss, och man längtar ju verkligen ihjäl sig. Tänker på alla mysiga dagar, precis som idag, vi kan ha tillsammans och bara va helt enkelt.
 
Vi åkte och träffade henne vid ett ställe här i närheten, Bjärred. Tänkte att en glass i solskenet skulle vara helt på sin plats för att sedan orka med all lek på den fina lekplatsen dem här nere vid vattnet. Är verkligen ett guldläge.
Vi bredde först ut oss på en filt och blickade ut över havet, kladdades lite med glassen som hade blivit allt för rinnig på den lilla biten vi gått ned och gick sedan ned och kände på vattnet. Över förväntan, var faktiskt riktigt skönt. Okej, nu ska jag inte vara sån, vi kände faktiskt bara på det "lilla" grunda vattnet som ligger precis där ni kan se på fotot, och det var väl sådär fesljummet, men äsch. Vi säger att det var varmt, hihi.
 
Lekplatsen var nästan helt proppad men in och tog plats gjorde Ella och Catty såklart och efter det tog vi en promenad ut på bryggan, som är ca 300 meter lång. Så fram och tillbaka på den blev ju faktiskt en bra "träning" för idag. Dem har nämligen en restaurang där ute som jag och Martin åkte till första gången vi hade lämnat Ella till hennes farmor för första gången. Räkfrossa med champagne, inte dåligt.
 
Underbara radarparet.
 
Fina tjejer och där ser ni den fina magen också. Underbart. Tack för en fin eftermiddag min älskade, fina vän. ♡
 
 
Nu har vi precis varit och hämtat hem vår älskade i stan, så nu är vi äntligen tillsammans igen, längtat så.
 
Jag har verkligen haft en super fin långhelg med min älskade dotter, och vi har verkligen kunnat njuta och ha det bra, inget tjafs eller trots alls. Tack Ella, för att du är just den tjej som du är. Älskar dig! ♡
 



Lekmer.se
Publicerat den

 
Jag får alltid mail från lekmer.se som alltid har helt fantastiska erbjudanden, med allt från ytterkläder till gungor, leksaker och till dem allra minsta.
Tycker absolut att ni skall besöka dem om ni har gjort det ännu http://lekmer.se
Happy shopping!
 



Provåk.
Publicerat den

 
 
Stolta, blivande storasystern hoppade upp på stå brädan direkt och hennes bebis skulle absolut få provåka. Lekte att jag och lillebror skulle hämta henne på dagis. Sedan var det visst min tur, jag skulle bli hämtad på dagis, men jag fick gå bredvid och inte hoppa upp på stå brädan. Mäh, vadårå tänkte jag? Så jag hoppade upp och... Nädå, behöver ju inte ta sönder den det första man gör, hihi. ♡
 



Egentid.
Publicerat den

Igår hade jag egen tid, ingen man hemma och ingen dotter. Bara jag och magen. Lämnade henne redan vid tio tiden då jag hade tid hos sjukgymnasten. Därefter åkte jag och tränade, både på crosstrainen, där jag stod i ca tjugo minuter, några omgångar med hantlarna och lite träning för rygg och rumpa. Brukar nästan alltid duscha där, och då passar jag även på att basta. Så skönt för kroppen att verkligen få slappna av i alla muskler.
 
Sedan hade jag inga direkt planer, bara att jag hade tänkt att jag skulle ta in vagnarna, som jag skrev om i förra inlägget, och så fick det bli. Nu står dem som sagt uppställda i varsitt rum, då vi inte har så stort här inne. Har fått frågan om varför vi egentligen valde fasta hjul på Emmaljunga och inte svängbara. Vi valde det så just för att den enklare går att dra i just terräng, sand och snö. Visst är det så att man kan låsa hjulen, men den kändes helt enkelt bättre och så fick det bli.
 
Efter ett par timmars meckande, så bestämde jag mig faktiskt för att gå ut en liten runda, bara för att jag kunde. Behövde liksom inte tänka ett steg längre, utan jag kunde bara sätta på mig skorna, jackan och knata ut. Det var friska vindar ute och det va så himla skönt. Här i Löddeköpinge så är det så lugnt, alla hälsar på varandra och man känner den där goa stämningen som vi inte gjorde där vi bodde innan. Nej, jag tror bestämt att vi har valt vart vi skall bosätta oss för många år framåt. Nu gäller det bara att hitta ett hus som stämmer in också (priserna är dock skyhöga och det är inte ofta ett hus kommer ut på marknaden tyvärr, så gäller att hålla ögon och öron öppna).
 
När jag gått en liten stund började jag känna av en del sammandragningar, kom rätt så tätt och ibland fick jag stanna till då det tryckte till. Gick en känsla ned i ena benet, mer som strålningar och det tryckte på nedåt. Den sista biten innan jag var hemma tog en evighet och det kändes som att jag gick slow motion. Ja, vi får väl se, han kanske bestämmer sig för att komma tidigare, men vem vet, idag har jag inte känt av någonting speciellt, så vi får se hur det tar sig under dagen. Jag vaknade en ca tre gånger i natt, och det är som att kroppen börjar ställa in sig på att faktiskt vakna till ett par gånger. Så en djup sömn verkar jag ju inte ha fått direkt, vaknade redan vid halv åtta sista gången och bestämde mig för att gå upp. Ni ser, man vaknar tidigt fast att man inte har barnen hemma. Man är sin egna klocka. Dock var det avslappnande bara över att veta att Ella inte skulle fixas med kläder, tandborstning, skjuts till dagis eller liknande.. så jag klagar absolut inte.
 
Nu har jag precis suttit på balkongen och ätit lite frukost, skall snart göra mig i ordning och köra till svärmor och dotter. Sedan blir det en tur till affären.
 
Hoppas ni alla får en toppen lördag.



Emmaljunga och Acta Graco.
Publicerat den

 
Jag har glömt att skriva om vår inköpta vagn till lillebror. Den har stått inne i förrådet tills idag då jag fick ett ryck. Kände mig sugen på att få den monterad. Vi velade fram och tillbaka om vilken vagn vi verkligen ville ha, och vi var inne på en dubbelvagn ett tag också, men det la vi nästan direkt på hyllan. Så istället för det så köpte vi en stå bräda till Ella, som hon direkt fastande för, och var så stolt att hon faktiskt skulle få stå på den och titta ned på lillebror. Ge honom nappen om han grät eller bara prata och sjunga för honom, som hon själv sa, goa unge.
Hon har även sin cykel nu, som hon älskar att cykla på, så det där blir nog inga problem. Hon har sin sulky som hon kan sitta i om vi är två som är hemma.
 
Vi har pratat om Emmaljunga ett bra tag, och även när Ella skulle komma, så var vi inne på den vagnen men istället blev det en Brio. Nu slog vi dock slag i saken och köpte denna. Pratade även med två vänner som har Emmaljunga och var super nöjda. Älskar Emmaljunga då den är så pass stabil och bastant som den faktiskt är. Bebisen kommer att ha mycket "svängrum" där i och i och med att vi är en familj som är mycket ute i skogen och promenerar, även perfekt till stranden och terräng. Vagnen har ett inbyggt myggnät och man kan även justera lite grann med liggdelen, så den lille kan komma upp ett snäpp om han blir jätte uttråkad, så han ser ut lite mer. Perfekt innan man sedan börjar med sitt del.
 
Vi är verkligen super nöjda och jag älskar att ha den här uppställd. Nu är det egentligen bara örngott och en vagnmobil som saknas. Det skall dock inte vara så svårt att hitta (inte lika som med sängmobilen) så den kommer snart vara redo att ha vår lille kille i.
Vi beställde faktiskt en året-runt-åkpåse, då vi inte riktigt var säkra på hur vi skulle ha det i vagnen nu i och med att det kommer att vara varmt ute. Förstår väl kanske redan nu att den kommer att bli för varm ändå, men då har vi i alla fall en till höst och vinter. (här har ni den till höger, fast en svart sådan) Beställd från shop.alltforforaldrar.se, tips från en väninna, http://www.Catty.se ♥
 
Där vi inhandlade vår Emmaljunga, på babyringen, var dem verkligen till stor hjälp och hon visste vad hon pratade om. Det är ju självklart att säljarna vill få så mycket som möjligt sålt och kan prata sig igenom det mesta, men vi kände ändå att vi fick den hjälpen vi behövde.
 
Hon tipsade oss om en sulky från Acta Graco och även bilstol från samma märke. I och med att Emmaljungan är rätt så robust och kan bli lite jobbig att alltid ha när man bara skall åka till affären en snabb runda eller vad man nu skall göra, så fick vi ett super bra tips om att köpa en sulky att kunna ha liggandes i bilen, och att sedan kunna ta av bilstolen och haka fast i vagnen. Hur smidigt som helst, och det var faktiskt en idé som både jag och Martin fastnade för direkt.   
Nu kanske ni tänker att "men vadå, varför köpte ni inte allt i ett istället?" men just att vi behöver en vagn som tål allt från snö, sand och terräng så var det egentligen bara denna vagn som kändes rätt.
 
Nu har jag precis satt ihop den också, och "hakat" fast stolen i vagnen bara för att se hur det blev, och känns perfekt. Enkel att köra och stolen sitter stabilt. När den lille har blivit större så kan vi använda sulkyn som vanlig vagn istället med tillhörande bord. Tummen upp!
 
 
Snart är du här lillebror, och vi längtar tusen gånger om efter dig! ♥
 



Mamma och magen i v.37 (36+0)
Publicerat den

Mamma och magen i v. 37 (36+0)
 
Mamma:Den här veckan är en lämplig tid att sluta arbeta. Nu börjar du längta efter att föda. Det är vanligt att känna förvärkar nu. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa förvärkar ska inte göra ont. Spänningen och förväntningar stiger ju närmare förlossningen du kommer. Man känner sig redo att föda nu och längtar. Börja packa väskan du ska ha med dig till förlossningen. Tips på saker att ha med får du från din barnmorska. Barnmorskan skriver nu en sammanfattning i mödravårdsjournalen om din graviditet och går genom födelseplanen som ni tidigare har skrivit tillsammans.

Barn: Barnet är nu ca 47cm långt från topp till tå och väger ca 3kg. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två – tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är fylld med näring och ger barnet ett skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. De allra flesta barn fixerar sig under sista delen av graviditeten.  Inte ovanligt från vecka 37. Karaktären på fosterrörelserna ändras, dock ej frekvensen. Du ska känna liv i magen varje dag. Enligt Spädbarnsfondens rekommendationer ska du: 1) Lära känna ditt barns rörelsemönster under graviditeten och 2) Lita på din instinkt. Om du är bekymrad över att ditt barn rör sig mindre i livmodern ska du kontakta sjukvården direkt, dag som natt, speciellt om detta sker nära i tiden för beräknad förlossning.

Pappa: Förväntningarna är ofta höga och många blir stressade över allt som händer. Se till att ta det lugnt eftersom stresshormoner påverkar både er och bebisen. Stötta varandra och njut av de sista veckorna. Tappa upp ett varmt bad, se en bra film och ta en lång sovmorgon. Ni är värda avkopplingen!

 

Mina egna tankar: Ja, tankarna är väl egentligen detsamma som innan, och vi väntar med spänning. Undrar när du bestämmer dig för att vara färdigbakad där inne? Jag mår bra, förutom att ilningar och strålningar nedåt fortsätter att komma titt som tätt och lite sammandragningar på det, halsbränna som aldrig ger sig och trötthet som börjar komma sig smygandes på igen. Jag skall till bm på måndag, så jag skal höra lite mer med henne vad vissa saker kan bero på. Ja, när det gäller förberedelser så tycker jag verkligen att vi börjar bli klara, förutom sängmobil som fortfarande inte inhandlas, men skulle vi inte hunnit finna någon innan han kommer så har vi tid till det efteråt. Känner liksom inte samma panik med handling nu som innan, och det går ju faktiskt att handla efteråt. Vi har egentligen nu i slutet fokuserat mer på vad Ella behöver ha för nytt till sitt rum, och det tycker jag har känts viktigast just nu. Så skönt att få ha lite tid med bara henne nu och ge henne all uppmärksamhet, fina unge. Annars så räknar vi som sagt bara ned dagarna och hoppas nu fasiken på att allting kommer att se bra ut och att det kommer ut en frisk och välmående bebis.

 




Sammanfattning av dagen.
Publicerat den

Sammanfattning av dagen med lite instagramfoton. Ibland blir det lite mer action där än här på bloggen. @Martinal86




Full rulle.
Publicerat den

 
Busungar!
Haft en riktigt härlig dag, med utelek största delen av dagen och även en massa kompis häng för Ellas del.
 
Har haft fullrulle hela dagen, om man inte räknar med vår lilla vila mitt på dagen (välbehövlig). Sedan väntades  finbesök av Ellas kompis som sedan har bestått av fika, kurragömma och bus i sängen. Jäklar vad ungarna hade roligt, mamman också, hihi. Finns det något bättre än en jäkla massa bus och lek och egentligen kunna strunta i det mesta runt omkring för en liten stund?
 
Sedan begav vi oss ut för lite värme. Började såklart regna lite smått direkt när vi kom ut, men vad gjorde det? Lite regn har aldrig skadat, så in på lekplatsen och där var det fullt ös. Fick efter ett tag sällskap av vännens mamma, så vi blev ute allihopa till kvart i sju. Skulle nästan kunnat vara ute ett bra tag till, var så himla skönt, och tjejerna ville såklart fortsätta sin lek i flera timmar till. Dock kände jag magen kurra, och har man bara ätit ett äpple, jag alltså, så var det nog dags att bege sig hemåt och få i sig lite mat.
 
När vi berätta att Ella skulle få komma hem till dem på lördag eftermiddag så blev det genast lite lättare att få hem henne också, brukar lätt bli en del tårar och surhet annars.
 
Väl hemma så var det raka vägen in i badrummet och bada av sig, äta lite middag och hopp i säng som gällde. Imorgon vankas det farmormys för hela slanten, och hon ska få ta med sig täcke och kudde och få sova över där. Gissa en som var lycklig?
 
 



Kärleken övervinner allt.
Publicerat den

 
Vi är ju lite som vi är och jag älskart. Denna man får verkligen mig att må bra, vara mig själv och accepteras för den jag är. Vi har alltid kompletterat varandra, och att faktiskt få ha så här roligt och skratta varenda dag, att dra våra otroligt torra skämt som varken jag eller han egentligen förstår. Tänk att få ha det så här varenda dag, att känna denna känsla som jag har, att jag är så jäkla kär i denna man som jag verkligen är. Det är helt fantastisk, denna känsla önskar jag alla, och jag hoppas alla ni där ute som har en partner kan vara er själva, skämta och ha roligt tillsammans, kunna dela både glädje och sorg och att kärleken verkligen visas varenda dag.
 
Jag älskar att just denna underbara är min och att vi har fått en sån fin och go tjej tillsammans, som verkligen är Vår, och snart har vi en till liten knodd att kunna dela allt man kan med. Allt man upplever med sin familj och alla nya steg man tar. 
Trots hemska upplevelser och situationer som har uppstått under åren så har vi bara blivit starkare och starkare och vi har funnits där för varandra oavsett hur jobbigt det än har varit. Mitt liv började ta fart när min man var just Där, på rätt ställe vid rätt tillfälle och tog mig med storm. Att kunna finna sin kärlek 60 mil bort, det är inte illa, det var ju liksom menat bara, helt enkelt. Därefter har det bara blivit totalt fulländat.
 
Kärleken övervinner allt.
 
 



Älskar er.
Publicerat den

 
Älskar er ♥
 



Campadre.se
Publicerat den

 
Ni är för goa, tack så hemskt mycket för alla fina tips med Ellas rum. Fick en del tips som jag har snappat upp och absolut kommer att använda mig av, så nu gäller det bara att handla in lite små saker till detta och komplettera med.
 
Även tack till er som har skrivit så fint när det gällde mina tankar om bloggandet, det fick upp både mina ögon och även mannen. ♥ Jag tänker absolut att fortsätta skriva men i en viss utsträckning, vissa saker får kanske bli osagt och undanlagda då det var det som gjorde att tankarna rann iväg lite på om vi verkligen skall skriva eller låta bli.  
 
På tal om något Helt annat. Jag var inne på Campadre, i vanlig ordning, och fick syn på erbjudanden från Love Forever, igen. Därifrån jag beställde den fina tunikan som jag verkligen älskar. Känns lite sisådär att ha den nu när magen är som störst, men var i alla fall tvungen att prova den. Kommer älska att ha den mer sedan.
 
Nu hittade jag ett super fint erbjudande igen, hittade egentligen tre tunikor, men två utav dem var slutsålda i storlekarna så det slutade med en klänning. (den till vänster, och tunikan jag redan har till höger som ni även ser på i bilden ovan)
 
 
 
 
In och fynda. www.Campadre.se



Halsbränna Deluxe.
Publicerat den

Usch och fy. Ja, nu låter det väl kanske helt annorlunda här än i alla andra bloggar, där et står om underbart väder och ljuvliga stunder. Men herre jösses vilken halsbränna jag har fått. Morgon, förmiddag, eftermiddag och kväll.. ungefär så. Jag tar Novalucol efter Novalucol och försöker intyga mig om att det hjälper, denna gång kommer det definitivt att hjälpa.. Hörde någonstans att turkisk peppar skulle vara bra för halsbränna, och det fick jag klart för mig igår att så inte var fallet. Blev dubbelt upp.
 
Tips som motverkar halsbränna tas glatt emot?
 
 
Ser ni vad glad jag ser ut, här tror ni inte att jag lider av någonting alls, eller hur? Skenet bedrar, hihi.
 



Shorts.
Publicerat den

Invigning av mina Polo sport shorts som jag införskaffade i New York. Okej, invigning och invigning var väl att ta i, har ju egentligen inte haft dem på mig ute, så det räknas väl förmodligen inte?
 
Jaja, en pose på det så är det klart.. hihi!
 



Göteborg.
Publicerat den

Hälsade på ena delen av familjen i Göteborg, faster och Lelle. En "Ella-helg" hade vi sagt att det skulle bli, och hon har varit helt lyriskt och så glad och lycklig hela tiden. Underbart som förälder att se sin underbara stjärna lysa upp så mycket som hon har gjort dessa dagar, lite så där extra. Varit på en utav dem största lekplatserna vi sett, ätit god mat, busat i massor, bott på hotell, ätit hotellfrukost, ätit den största räkmackan och på det har vi åkt karuseller på Liseberg och hälsat på Lisebergs kaninen. Ätit glass och sedan total däckat i vagnen, och bilen i över två timmar.
 
En tjej som var rikligt nöjd och belåten och som nu så här en timma efter att vi kommit hem ville gå och sova igen. En slagen hjälte! Underbara älskade Ella. Så otroligt fantastiskt att se dig så glad och lycklig. Du gör oss stolta, varenda, vareviga dag.
 
Man kunde tydligen lyssna och prata i denna "parabol" som jag står vid.. haha, känns lite smått fjantigt när man står vid den och pratar, men det fungerade faktiskt.
 
Det är bara jag.. mamman, Inga konstigheter.
 
Sedan kom farmor på Göteborgsvisit och Liseberg stod redo för oss.
 
Efter att ha kört hos Farfars bilar så fixade Ella körkortet.
 
En slagen hjälte ♥
 



Underbara Första Maj.
Publicerat den

 
Underbara Första Maj. Familj, fint väder (lite färg på näsan hade man allt fått) och ljuvliga ställen. Ääälskart!
 



Mamma och magen i v.36 (35+0)
Publicerat den

Mamma och magen i v.36 (35+0)
 
Mamma: Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixerat sig i bäckeningången nu. Du kan ha svårt att sova, du behöver vända dig ofta och drömmer kanske kraftiga, tydliga drömmar. Det är mycket som ska bearbetas inför förlossningen och den nya familjen. Fortsätt vila ofta, de sista veckorna kan kännas tunga och långsamma.

Barn: Barnet är ungefär 46cm från topp till tå och väger ca 2,8kg. Barnet äter nu bara upp sig inför livet utanför livmodern. Rörelserna upplevs kraftfullare och tydligare. Du kanske kan se en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Du ska känna barnets rörelser varje dag.

Pappa: Nu träffar man ofta barnmorskan/läkaren varje vecka för att kontrollera bebisen och hur förlossningen närmar sig. Om ni inte redan har gjort det är det hög tid att prata med BVC om hur ni vill ha förlossningen, exempelvis hur födseln ska gå till och om kvinnan önskar smärtstillande medel. Prata gemensamt om detta och skriv gärna ett förlossningsbrev med önskemålen.

Mina egna tankar: Den senaste veckan har jag fått rätt så mycket sammandragningar, och detta kommer mest när jag är ute och går. Då kommer det titt som tätt. Känner även en hel del tryck nedåt och det liksom strålar och ilar nedåt. Det kan göra riktigt ont emellanåt, men det försvinner väldigt fort. Läst mig till att det kan vara så att den lille fixerar sig. Halsbränna som kommer och går, och kisseriet blir ännu intensivare nu. Trodde knappt att det kunde bli värre. Var ute med Ella och gick idag, och när vi hade gått en bit så kom det från ingenstans, och jag fick rent utav panik. Jobbigt när man skall iväg någonstans och man inte finner någon toalett.

Har ringt till barnmorskan gällande det med ilningar och strålningarna jag får emellanåt, men hon visste inte riktigt va det berodde på, utan sa något med att den lille kanske ligger och pressar mot en nerv. Borde inte vara något allvarligt? Skulle det komma och gå oftare eller kännas värre så skulle jag såklart ringa igen, eller åka in till akuten. Tror dock inte att det är någon fara. Ja, annars räknar man egentligen bara ned dagarna och veckorna, och undrar när han har bestämt sig för att titta ut. Läser att barn föds hit och dit nu, och det är så spännande. Att en liten bebis har legat i alla dessa magar som lagts ut bilder på, och helt plötsligt är den lille bebisen ute, och ser dagens ljus för första gången. Det är riktigt häftigt.

Annars kämpar vi på. Tankarna går också väldigt mycket till hur det kommer att bli sedan, hur Ella kommer att ställa sig till allting, och om hon verkligen kommer att tycka om den stora förändringen. Hoppas, hoppas. Man hör så många som pratar om att det är så jobbigt, att det är kämpigt och att man knappt får sova etc. så man går såklart och tänker på det, men och andra sidan så är vi inte där än, och det kan bli hur bra som helst. Vi är glada bara över att faktiskt kunna få ett barn till (mot att allting går bra såklart), och det är självklart att livet ställs om och en ny era börjar ta fart, ett nytt steg i livet för oss alla. Allt annat får man ta när det kommer till det.




Martin och magen.
Publicerat den

Martin och magen i v. (?)
 
Haha, hittade lite spex i kameran.. UNDERBART!!
 



Tips mottages gärna.
Publicerat den

Uppdatering: Kom i luckan. Mer tips mottages!
 
Jag behöver inredningshjälp, och det är Nu! Jag har försökt att flytta hyllor, kök, bord fram och tillbaka men i slutändan blir det ändå inte bra, för det är ju så tråkigt. Det har ju liksom ingen karaktär eller känsla överhuvudtaget.
Vad kan man göra med dessa möbler vi har, och vad kan kompletteras?
 
Kom Igen Nu!!!! ♥