En ny liten människa att lära känna.
Publicerat den

 
Tänk att vi snart kommer att få vara med om detta en gång till, en ny liten människa att lära känna. ♥ 
 
Kan inte förstå det, att imorgon går vi in i v.33 och om vi tänker tillbaka till när Ella bestämde sig för att komma så är det exakt fem veckor kvar. Tänk om?
 
Vi hade tänkt att åka någon dag i nästa vecka och handla det sista, som vi tycker behövs och sedan blir det nästan dags att förbereda väskan. Åh jag är så himla förväntansfull för denna förlossning, och ser verkligen fram emot den.
 
Det där med att packa bb-väskan tycker jag är lite luddigt, för jag kommer ihåg förra gången. Jag tyckte att jag hade glömt hälften av allting och hade verkligen ingen koll på vad jag hade stoppat ned. För när vi väl kom till patienthotellet så hade varken jag eller Martin knappt någonting att ha på oss, utan vi hade mest tänkt på bebisen då. Nu var det lite annorlunda också i och med att vi stannade i fem dagar och det hade vi väl kanske inte riktigt tänkt oss då.
 
Så jag fick nu väldigt bra tips ifrån www.barnnet.se på vad som kan vara bra att ha med sig, dem listade dem tio bästa och nödvändigaste att ha med sig:
 
Jag tänker absolut lägga upp lite bilder när det börjar bli dags, och vad vi plockar med oss.
 
Bra att ha med sig i BB-väskan.
 
1. Sköna kläder till mamma Lämna jeansen hemma och satsa på mysdress och andra bekväma kläder för BB-vistelse och hemfärd. Ta med  par ombyten! Glöm inte heller att ta med stora och sköna underkläder. Amnings-bh är bra att ha och amningstopp, om du har det.
2. Mjuka kläder till bebisen Ta med ett par ombyten till bebisen och välj gärna kläder som är lätta att sätta på, som omlott Body och pyjamas med knäppning fram. Glöm inte mössa till bebisen, oavsett årstid. Att åka hem med en strumpa på huvudet är inte kul, skriver flera mammor.
 
3. Glöm inte kameran Du kommer att få vara med om något oförglömligt och magiskt. Se till att ta med kameran, för att ta första bilderna på det nyfödda barnet och föräldrarna. Kom ihåg att ta med laddaren till kameran också.
 
4. Något att äta Godis, choklad, kakor och snacks är bra att ha både under och efter förlossning. Dextrosol, Energy bars och Gainomax kan ge extra energi. Det kan också vara bra att ta med något i matväg till både mamma och pappa. Kexchoklad är ett måste, enligt en nybilven mamma. En annan tipsar att det är pappan som behöver kexchokladen bäst. Det är nog säkrast du packar ned en sådan, eller annat favoritgodis.
 
5. Glöm inte att dricka Läsk, saft, bubbelvatten, fruktsoppa, du behöver mycket vätska. En egen vattenflaska / sportflaska är bra att ha.
 
6. Ta med en välfylld nessesär. Hårsnoddar och hårspännen behövs under förlossningen om du har långt hår. Schampo, balsam, duschtvål behövs till den efterlängtade duschen efteråt. Hårborste, tandborste, tandkräm, hudkräm/ansiktskräm är saker du inte heller får glömma att ta med. Den "hygienprodukt" som fått flest röster, är Lypsyl. Anledningen? Lustgasen lär ge torra läppar!
 
7. Kläder till pappa.  Extra kalsonger, myskläder och hygienartiklar.
 
8. Mobilen och laddare. Mobiltelefonen ska självklart med, så att ni snabbt kan sprida nyheten om det lilla underverkets ankomst till familjen och resten av världen. Glöm inte att ta med laddaren.
 
9. Sköna tofflor Ta med inneskor, tofflor, raggsockor eller liknande, eftersom det inte är så mysigt att gå barfota på golvet på förslossningen. Det är ett bra tips till både mamma och pappa.
 
10. Bebisens första filt Ta med en gosig filt till bebisen, som är mjuk och luktar gott. Det är mycket möjligt att det är just den första filten som blir favorit i flera år framöver.

 
 
Detta är lite utöver det mest nödvändiga: 
* Tidsfördriv som böcker, tidningar, korsord, kortlek eller vad du gillar.
* Surfplatta/dator med bra film och musik. Just musik vittnar många om är viktigt.
* Papper och penna för att kunna skriva ner tankar och känslor under och efter förlossningen.
* Bindor, de som sjukhuset erbjuder är inte alltid de bekvämaste.
* Amningslinlägg, av samma anledning som ovan.
* Våtservetter, finns inte på sjukhus och underlättar vid blöjbyten.
* Blöjor, det har många har tipsat om att man ska ta med egna.
* Napp, om du vill att bebisen ska ha det.
* TENS-apparat som kan lindra smärtan.
* Vetekudde som kan värmas kan vara skönt och smärtlindrande.
* Morgonrock och nattlinne
* Eget, mjukt toalettpapper (sjukhuspappret kan vara lite hårt)
* Egen handduk, påslakan och örngott om du föredrar det
* Öronproppar, om du behöver sova innan förlossningen drar igång
* Första nallen
* Bärsjal
* Babyskydd för hemfärd i bil
* Pengar, alltså kontanter och mynt till p-automat och kaffeautomat
* Present till syskon som kommer och hälsar på
* En liten flaska champagne för att fira
 
 Catty

Ihh vad mysigt !! Man funderar ju massor redan, och jag är ju till och med "bara" i vecka 28.. haha :) Åh bilden på Ella alltså, man ser verkligen att det är hon.. Så himla söt!! :)

Välkomna in i en ny vecka fina <3

Svar: Ja, men man gör ju det, och helt plötsligt står man där.. jag menar den lille kan ju bestämma sig för att komma tidigare än beräknat också ;) Haha, eller hur, visst gör man det? Lilla Ella plutt! <3
Martina LönneströmURL: http://catty.se

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?