Martins födelsedag.
Publicerat den


Grattis mitt älskade hjärta på födelsedagen

Dagen till ära sov Leo sin första natt någonsin, förutom att han vaknade en gång av att han drömt. Klockan sex gick han och jag upp medan dem andra låg kvar till strax efter åtta. 
Vilken underbar start på dagen.

Vi begav oss direkt mot köket för att baka både scones och muffins. 
Slog in hans present igår kväll som bestod av en verktygslåda som jag fyllt upp med alla diverse verktyg som behövs. Välbehövligt. Nu behöver man kanske inte höra allt pustande och irriterande ord om att vi aldrig hittar någonting i vår hemska påse där allt bara har varit nedslängt och huller om buller. Det har blivit mycket användning av verktygen nu på sistone och mer blir det. 

Efter en lugn morgon sitter vi nu i bilen för lite utflykt med kaffe och muffins som blev kvar. 🌸
Borstahusen, Landskrona.
Publicerat den


Idag åkte hela familjen ut till ett ställe som heter borstahusen. Ligger i närheten av oss och vilket underbart ställe. 
Lekplatser med havsutsikt, löparbana i mysiga spår och ett lugn utan dess like. Våren tittade verkligen fram idag och jackan åkte till och med av ett par gånger. Jag vet, lite tidigt, men man måste få känna på våren, på riktigt. Eller hur? 

Leo njöt i solen precis som sin syster. Han fick känna på sanden mellan fingrarna för första gången, men att sanden sedan skulle in i munnen, det hör inte hit, hihi.

Ella lekte på lekplatsen och mellan varven var hon nere vid vattenbrynet och samlade snäckor.

Detta var verkligen en eftermiddag som behövdes. Energiboost deluxe. 

 Leo 10 månader.
Publicerat den

Vårt älskade hjärta! Idag blir du hela tio månader, tvåsiffrigt, herregud! Det är het otroligt hur snabbt den här tiden har gått. Var ju faktiskt inte länge sedan du var ett litet knyte som låg i famnen. 

Du både står och håller dig i bordet, vid tv-bänken och du går runt lite med din gåvagn. Tydligen hade du släppt båda dina händer inne i Ellas rum så det går fort, alltihopa.


Dina blå underbara ögon förtrollar ju vem som helst och oavsett om nätterna varit tuffa (som dem faktiskt är ofta tyvärr) så med dina ögon och ditt fina, glada leende så går det inte annat än att bli varm i kroppen.

Du vinkar och klappar händerna. Om vi säger "var är lampan?" Så tittar du dit. Likadant med pippifåheln, då tittar du ut. Mamma, pappa och Ella vet du vem som är vem och det låter som att du är på väg att säga både mamma och pappa.

Just nu är du inne i en riktigt jobbig fas. Du har även varit sjuk från och till med öroninflammation, hosta, på väg till lunginflammation och förkylning på det. Två tänder har du fått och en tredje, högra framtanden, är nästan igenom helt. Antar att det är det som spökar som mest nu. Usch, måste vara Hemslt och göra riktigt ont för dig älskling. Snart är den tanden iallafall igenom och förhoppningvis kunna slappna av lite grann. 


Fina killen!! 
Grattis igen på 10 månaders dagen. Mamma, pappa och storasyster Ella älskar dig så!! Sjukdomar utan dess like.
Publicerat den

Ge oss sommar och sol nu! 

Nu är vi sjuka här hemma igen. Detta är verkligen inte likt vår familj, vi har klarat oss rätt så bra ifrån det annars men denna övergång till våren (som inte riktigt är här ännu) har varit riktigt lång. 

Leo har fått en rejäl slemhosta, Ella blir inte av med sin och jag vaknade med halsont och slöhet i kroppen igår morse. 

Nätterna är verkligen inte roliga. Leo har aldrig varit en "älskar att sova" kille på nätterna men det har ändå varit helt okej, iallafall från och till. En till två gånger på natten har han vaknat, fått mat och sedan somnat om men nu är det lite värre. Ledsen och allmänt svårt att komma till ro. Det är verkligen svårt det här. Man är så slut i kroppen, så slut i huvudet och det man har planerat in blir knappt av längre då det hela tiden handlar om sömnlöshet. 

Det är väl förhoppningsvis en övergång, det blir bättre, men när? 

Älskade Leo, vill bara att du ska må bra hjärtat! Låt sjukdomarna försvinna, ge oss sol och värme (det brukar ju avta till sommaren, iallafall för det mesta) så vi kan vara pigga och glada som vi för det mesta är.


Penicillinkur.
Publicerat den


I onsdags var vi iväg till vårdcentralen med Leo då han varit väldigt varm och inte fått i sig så mycket att äta.
Där kunde dem konstatera att han hade ett virus i kroppen och det blev utskrivet penicillin till honom. 

Jag hatar själv denna hemska medicin, Kåvepenin, och jag fasade för hur detta skulle gå. Att få i honom denna var en match. 

På kvällen åkte jag in med honom till akuten. Han hade knappt ätit eller druckit något på hela dagen och febern steg ännu mer. Oavsett om jag gav hon febernedsättande så höll sig febern fast.

Där inne satt vi i flera timmar utan att ens få bli inskrivna. Ja, det är som vanligt tyvärr. Jag kände verkligen att vi behövde få komma in då Leo var kokhet. När vi väl kom in så fick vi höra att han skulle äta alvedon med dubbel dos. Vi fick med oss det och Ipren och även hjälp med att få i honom penicillinet. Sedan åkte vi hem för det fanns inte mer att göra. Penicillinet börjat värka efter ca tre dagar så det var bara att vänta ut.

Väl hemma så gick det bättre att få i honom det och även vätska. Välling var dock väldigt svårt att få i honom då han mest var ledsen. En täppt näsa och hosta på det också, herregud, sjuka barn är bannemig det värsta. Vill ju att ni ska få vara friska, iallafall kunna säga vad och vart det gör ont så man har någon aning. Som Ella, som kan säga exakt vart hon har ont,

Nu är Leo iallafall mycket bättre förutom en väldigt täppt näsa fortfarande. 
Penicillinet är det sista dagen för imorgon (3 ggr om dagen!). Han har varit super duktig med den nu så det ska bli skönt att avsluta den imorgon. Får ringa till vårdcentralen för ett återbesök.

Nu lämnar vi sjukstugan och hoppas att det snart blir lugnt på den fronten ett tag. Nu ser vi fram emot våren istället. Vi invigde faktiskt vår uteplats för lunch och vilka lyckliga barn vi fick. Ella var så glad och rent av i extas.
Leo kröp runt och vad nöjd han med. Det känns som att sommaren kommer att bli riktigt, Riktigt bra. ❤️
Sjukstuga.
Publicerat den

Vår lille kille har fått hög feber och ligger för tillfället i min famn och är så varm, så varm. 

Det började i natt och under dagen har det bara stigit allt eftersom.
Har endast blivit små powernaps för honom förutom ett lite längre pass på eftermiddagen.

Vi får se hur natten blir. Om han vaknar mycket så får han komma in till oss. Känns alltid tryggare för alla att ha dem nära när dem är sjuka.
Det värsta är när dem är så brännande varma att det känns lite obehagligt. 

Han gnyr och väldigt ledsen emellanåt när han sover, stackaren. 
Låt detta gå över fort! Ge oss vår och sommar nu istället.

Glada killen för någon dag sedan! Att stå vid tv-bänken och soffbordet är nog det bästa stället enligt honom 💙En förbättring.
Publicerat den

 
Dessa foton var för fyra månader sedan. 

Jag känner att jag verkligen måste bli bättre att skriva här inne, för Leos skull. Att han skall kunna få läsa detta sedan precis som jag gjort med Ella. Jag har inte gjort det ännu, men jag har bestämt att vi skall göra bloggarna till böcker. 

När jag väl stängde med bloggen för allmänheten så stängde jag nästan ned den för mig också och det var egentligen inte meningen. Det kändes på något sätt lite tomt att bara skriva för mig själv (nästan) men detta gör vi för er, våra älskade barn.
Ni kan inte välja själva om ni vill synas offentligt och därför gjorde både jag och er pappa detta val till er. Allt för att skydda det som går.

Jag tänker iallafall bli bättre på att skiva ned tankar, Leos framsteg (för denna blogg startades mest för dig då Ella har "sin" på en annan adress). 
Jag ska även inhandla en bok som även Ella har och skriva in alla steg som tagits sedan nu var nyfödd. 
Jag gjorde dina avtryck på både fötter och händer som sedan skall klistras in. 
Jag måste bara få tiden att räcka till, men jag lovar att ordna det. 

Så, nu får det bli bättre ordning! 

Nu är det god natt.