Regn och själv med barnen.
Publicerat den

 
Fick äntligen till en bild på oss alla fyra. Mormor med barn och barnbarn, underbart. Satt och slappade i hammocken allihopa och hade det riktigt bra.
Idag har vi haft en lite mer slapparedag på solen lyst med sin frånvaro. Regn behövdes verkligen, gräset har blivit brunt och blommorna skriker efter det.
Regn kan faktiskt vara riktigt mysigt vissa gånger, men då skall man nog vara hemma, kunna krypa ned under täcket med familjen och glo på en film, godis skulle nog också få vara med på ett hörn. Nu har vi mest suttit inne, läst, fikat, hann ta en lite längre promenad precis innan regnet kom och nu börjar vi om igen. Bror och Sandra skall snart åka hemåt och älskling skall åka in till stan för att titta på hästarna, så jag blir själv med kidsen i kväll.
Jag hoppas innerst inne på att barnen kanske somnar samtidigt, ja iallafall att Leo unnar sin mamma någon timma själv (dock är det som jag skrev igår kvällarna som han är lite oroligare och vill helst vara uppe) för då blir det nog att sätta sig nere på altanen med en tidning och lite godis. Återstår att se.
 
Hoppas ni alla fina där ute får en fin eftermiddag och kväll, och underbart att ni är så många där ute som vill följa oss åt och att ni lämnar lite avtryck, love it.
 
 



Lilleman och rutiner.
Publicerat den

 
Åh, vår fina älskade Leo. Han är så himla snäll och så jäkla go. På dagarna när han inte sover så älskar han att vara uppe och få vara med där det händer. Han sover relativt mycket på dagarna annars, det kan dock berolite från dag till dag, och som idag så blev det närmare tre, fyra timmar i sträck och det tackar vi för. Passade vi andra på att åka vattenskidor och badring.
Han äter både ersättning och ammas fortfarande och jag tycker att det fungerar väldigt bra, förutom att han kräker rätt mycket när jag ammar honom, vet inte riktigt om det är för att det kommer så himla fort och han är ju en rätt så glupsk man när han är riktigt, riktigt hungrig så det kan kanske bero på det?  
 
På kvällarna brukar han vara mer vaken och det kan nog vara upp mot tre, fyra timmar där också med ett par naps emellanåt, men då är han lite orolig och kommer inte riktigt till ro, utan han gnäller och skriker lite i vartefter. Han har napp, och den har hjälpt så himla mycket och man märker att han är en liten snuttis vår lille kille.
När klockan sedan börjar närma sig tio, halv elva på kvällen så slappnar han av och somnar gott, antingen i famnen eller i vagnen. Har nämligen vagnen med oss som får ersätta sängen för tillfället, smidigast så.
Därefter brukar han sova fyra timmar och han har haft som en klockan som ringer vid halv tre, tre och vill ha mat. Sedan sover han ett par timmar till bredvid mig, vaknar till lite till och verkar mest pigg, och blundar någon timma till för att sedan ta morgon. Då ligger han verkligen och myser med joller och leenden, är man inte pigg innan så blir man automatiskt det, älskar det.
 
Nu har vi absolut inte fått in några rutiner överhuvudtaget, och det är väldigt svårt i och med att vi har fladdrat och farit lite överrallt nu på semester och svårt att komma till ro såklart. Här på landet har jag inte riktigt brytt mig om det utan det får komma när ni väl kommer hem.
 
Hur har ni andra det med rutiner och liknande? Hade varit så himla kul att få ta del utav det.
 
 



Ena avlöser den andra.
Publicerat den

Idag har min bror och hans tjej kommit upp på besök ett par dagar. Så himla roligt och vi ses, precis som alla andra uppe i stockholm, inte så ofta tyvärr så det gäller att ta tillfället i akt. Nu känns det verkligen som den ena avlöser den andra och det är så himla kul, nu har man verkligen haft chansen att träffa dem flesta man har velat.
Tyvärr åker mamma och Lennart hem idag då dem har en veckas jobbvecka kvar innan semester, så känns väldigt trist, men om ett par veckor ses vi igen.
 
En helt otrolig grej hände innan idag, mamma och Ella var i vattnet och hon hade sina puffar på armarna i vanlig ordning och rätt vad det var så börjar hon simma, riktiga simtag. Ja, stolt är nog bara förnamnet, detta är riktigt, riktigt stort och att hon även får känna på det här med vatten lite extra innan hon skall börja på simskola till hösten eller våren. Underbara unge, grym som vanligt!
 
 



Vattenkrig och Badring.
Publicerat den


Dagen har verkligen varit kanon från morgon till kväll och solen har värmt oss riktigt ordentligt. Fick en liten åsk och regnskur som höll i sig i ett par minuter och sedan var det bra. Vi har verkligen haft tur med vädret och kunnat njuta av allt roligt som finns här uppe.
Mamma och Lennart kom upp igår kväll och L hade med sig vattenpistoler till hela högen så idag hade vi vattenkrig för hela slanten, jäklar vad roligt det var. Gömde oss bland träd och hus och sprang upp och ned till vattnet för att fylla på.
Så himla roligt att mamma var med, och Ella kiknade av skratt. Älskar allt med lekar och att få vara barn på nytt igen, man har det så himla mycket roligare då och speciellt när man har barn.
 
 
Jag och Ella var ute och provade badringen efter båten som Martin körde och först var hon lite osäker men när hon väl märkte att det fatiskt var himla kul så slappnade hon av och ville åka hur länge som helst. Vi åkte såklart jätte lugnt. När det sedan var dags för mig att åka själv så drog Martin på som bara den och jag flög fram på vågorna och likadant när jag körde och M fick prova på.
 

Denna lille sötnos, som även blev två hela månader idag, hade det så bra på en filt i gräset.
 
Leo Sixten, två månader idag. ♥
 
Kommer lite fler bilder imorgon. Blir lite hastigt och lustigt nu när man är borta och även när man har en liten till att ta hand om. Han somnade iallafall för en timma sedan, och då vet jag att han sover några timmar så då får man passa på att gå och lägga sig själv också.



Friskare och egentid.
Publicerat den

 
Solen har verkligen hållit sig framme hela dagen till sen kväll så njutigt det har vi verkligen gjort. Ella känns bättre och bättre men det är fortfarande inte vår friska tjej helt och hållet utan det är någon bacill som ligger kvar.
Alvedonen hjälper för stunden och man märker direkt när den börjar värka för då vill hon hålla igång som vanligt och det är så svårt att säga till henne att ta det lugnt, men hon är så himla duktig och förstående med det. Studsmattan och åka båt är iallafall favoriter här upp så hon fick åka ut lite med den.
 
Så jäkla orättvist bara, jag hade mer än gärna tagit det hon har så hon skulle få hålla sig frisk. Nu är vi ju äntligen här, och har längtat i ett helt år, och så blir det såhär.. Ja, det slår aldrig fel, men man ser iallafall ljuset i tunneln.
 
Nu till kvällen har jag och mannen kunnat få ha lite egentid då båda barnen faktiskt sov samtidigt, och det händer ju inte allt för ofta så det gäller att ta tillfället i akt. Vi bunkrade upp med lite räkor och satte oss på altanen med vår fantastiska sjöutsikt.
 
Ellas farmor och faster åkte hem i förmiddags så nu är vi själva här igen och inväntar nästa sällskap som kommer redan imorgon.
 
Älskade fina loppan, så jäkla fin!
 
Egentid med mannen fick bli räkor nere på altanen.
 



Underbara semester.
Publicerat den

 Bilder tagna från min instagram (@martinal86)
 
Vi har det riktigt, riktigt bra! Ella börjar bli frisk och är hon helt kry imorgon så bär det av mot Furuvik. Både badland, tivoli och djur att titta och aktivera sig med! 
Nu lyser solen här så vi ser till att njuta lite till. Underbara semester med nära och kära! 
 



Lyst med sin frånvaro.
Publicerat den

 
Ellas farmor, faster och Lelle kom upp i måndags och gör nu oss sällskap. Solen lös dock med sin frånvaro igår men med undantag mitt på dagen då Martin till och med tog ett dopp. Vi tog en riktig slappedag annars med spel, grillning, vila och allt därtill.
 
Vår älskade lilla tjej har dock gått och blivit sjuk och det började med natten till igår med feber och magont, stackars älskade.
Alvedon har varit räddningen under dagen och mycket vila, men det blir alltid värst på kvällen. Nu håller vi iallafall alla tummar och tår på att hon kommer att må snäppet bättre snart, och att bacillerna flyr sin kos så vi verkligen kan få njuta av denna tid vi har här uppe. Åka båt, bada, lek i lekstugan, hopp i studsemattan och självklart en jäkla massa bus.
 
Lille älsklingen börjar bli riktigt stor nu, vart tar tiden vägen?
 
Smultronstället för oss..
 
 



Nu ska vi njuta riktigt ordentligt.
Publicerat den

 
Nu är vi äntligen uppe i vårt underbara Dalarna. Som vi har längtat. Det är nu semestern börjar på riktigt känns det som.
 
Innan vi kom hit gjorde vi en "mellanlandning" i Stockholm där vi träffade fina mamma och gjorde Gröna Lund tillsammans, där jag visat bilder ifrån innan. I söndags åkte vi allihopa in till Skansen och mötte upp svärmor och svägerska för att titta på Barnens Allsång med Tobbe Trollkarl. Underbart väder och mycket sång. Ella var så nöjd och vi med såklart.
 
Nu ska vi njuta riktigt ordentligt!
 



Gröna Lund
Publicerat den

 
 
Underbar vistelse på Grönan med nära och kära.. Jag låter nästan bilderna tala för sig själv.
 



Grönan för hela slanten.
Publicerat den

 
Idag har vi gjort Gröna Lund för hela slanten, och attraktionen som gick varmast hos Ella var såklart kaffekopparna, precis som på Lisseberg. Både hon och jag kiknar ju av skratt när vi åker den tillsammans och man far lite överrallt i den där lilla koppen.
Vi var inte hemma förrän vid sju tiden på kvällen så vi hade en riktigt trött och nöjd tjej här hemma som slocknade direkt. Jäklar vilket sommarlov vår älskade tjej har och som även kommer att fortsätta i samma takt. Sovmorgnar, goda frukostar, röj hela dagen lång, god mat och glass och vara uppe enda tills hon själv inte orkar mer. Precis som ledighet skall vara! Jag bara älskart!
 
Imorgon kommer det fler bilder så jag bjuder på denna fina på oss sålänge. Togs precis innan vi skulle kliva på båten över till Gröna Lund.
 



Första semesterveckan.
Publicerat den


Vilken underbar start på semestern. Vi kom fram till vårt första stopp i Karlstad där vi checkade in på hotellet. Blev därefter upphämtade av Janni och hennes dotter Lily. Vi har aldrig träffats innan, men vi hade bestämt att vi skulle ta och ses nu när vi ändå skulle upp till Karlstad. Jag har nämligen läst Jannis blogg i ett par år nu och verkligen känt igen mig så mycket i det som har skrivits och tjejerna har alltid känts så lika på något sätt.
 
Så himla trevliga och vi hade verkligen en jätte mysig vistelse hos dem. Åkte ut till stranden och blev kvar där i flera timmar, grillning på kvällen och vi blev inte hemma förrän klockan halv ett på natten och kan ni förstå att Ella fortfarande var vaken, och klockan ett, ja då slocknade hon. Leo höll sig vaken han med, och tillslut så orkade inte dem blå hålla sig uppe längre och slocknade dem med. Så toppenbetyg helt enkelt!
 
 
Grillning hemma hos dem, och tjejerna lekte enda till slutet. Super gullig lekstuga där dem sprang in och ut genom med mat dem hade lagat. Åkte båt gjorde dem också med den lille poolen och Lily hade en sån där man blåser på och låtsades att det var motorn. Ja, fantasti det finns det gott om och det är så himla kul att lyssna på när dem pratar med varandra.
 
Killarna kollade travet..
 
Medan mammorna gjorde sitt.
 
 
Dagen efter hade vi bestämt träff igen men denna gång utan papporna och tjejerna då dem hade planerat äventyr på sina håll.
Vi träffades iallafall i stan och gick vidare för att träffa en annan underbar tjej, Malin, och vi tog en super god fika i solen. Mycket tjejsnack, precis i min smak, och killarna var ju såklart med på sitt hörn.
 
 
Jag, Janni och killarna gick sedan vidare och tittade lite affärer och stannade därefter till vid stadsparken och vilade fötterna lite.
 
 
Underbara dagar som sagt, och vi har haft så fina människor runt oss dessa dagar. Karlstad levererar verkligen!
 
 
Igår kväll var vi bjudna på middag hos våra vänner ute på Hammarö, och blev även grillning där. Emilia och Ella lekte in mot små timmarna medan vi satt och tjattrade och Leo höll sig vaken han med. Han har någon slags klocka han går efter, iallafall på kvällen, så han kan vara uppe i flera timmar fram till klockan slår elva och då slocknar dem små blå.
 
Idag tog vi en lugn morgon med god frukost bestående av Belgiska våfflor, därefter var det dags för oss att packa in bilen igen och köra vidare mot stockolm och mamma.
Så nu sitter jag här och är precis färdig med alla fotona, och himmel vilken tid det tar. Kidsen sover och vi skall snart göra detsamma.  
 
 



Vi är på vägen.
Publicerat den

Vi är på vägen, äntligen!
 
Vi packade resten i morse och vi som trodde att vi nästintill var färdiga igår kväll. Små saker som tandborstar, välling och allt annat man har missat och inte kan packa in förrän samma dag, tar sån tid och stor plats. 
Nu fick man även känna på det här med två barns förälder lite till för nu ska man helt plötsligt tänka på en till liten plutt, allt till honom, han skall matas, han kräker och jag byter och han kräker lite till, och sedan ska vi inte prata om blöjan.. Men när allt sådant är färdigt så är vi på god väg. Vi är fyra i bilen och det är det som räknas, hihi.
 
första stoppet blir i Karlstad! 
 
 



Packning och semester.
Publicerat den

 
Ella somnade för ett par timmar sedan, jag har packat ned det sista och nu har Leo precis lagt sig så jag och Martin tänkte också hoppa i säng. Här hemma blir det såklart att Lilleman bestämmer i slutändan och när han nu somnar, så vet jag att han sover för natten, i alla fall ett par timmar.
 
Imorgon bär det av, Äntligen! Nu kan man riktigt slappna av för det är nu vår semester börjar på riktigt, fast att Martin varit ledig ett par veckor nu här hemma.
Vi far imorgon förmiddag och allt är nästintill nedpackat och med det får ju säga att det är väldigt bra för att vara oss, då vi annars alltid brukar vara dem där sista minuten människorna.
Första stoppet blir Karlstad, där blir vi kvar tills på fredag, så hela familjen skall bo på hotell och det skall bli så jäkla mysigt, och så skönt. Behöver inte tänka på någon städning dessa dagar heller, hihi. Det är ju faktiskt semester bara det nu när man är två barns förälder också.
 
På fredag kommer vi att fara vidare mot Stockholm och träffa mamma och på söndag åker vi vidare mot landet i Dalarna. ÄNTLIGEN. Vårt älskade dalarna.
 
 



Kalasdags och spontanbesök.
Publicerat den

Vår vackra, fina kalastjej idag.
 
Idag var det dags för födelsedagskalas för Ellas kompis Ronja som fyllde 3 år. Korv med bröd, en massa lek (ja, när barnen väl kom igång) och glass i stora lass efter det. Såpbubblor var en stor hit hos alla ungar, men ett par flaskor per barn blev det nog minst då hälften råkade hällas ut för varje gång dem sprang efter bubblorna eller skulle böja sig ned för att "panga" sönder dem. Så det var en väldans tur att födelsedagsbarnets mamma hade handlat till ett helt kompani.
 
Väldigt mysigt arangerat, och medan ungarna lekte på ovanvåningen så kunde vi morsor sitta och tjattra lite i köket. Perfekt!
 
Mammorna fick ställa upp som "såpbubbelmaskiner".
 
Kalaspinglan till höger och syrran till vänster.
 
Sötnosarna precis innan dem blåste ned hela mig med såpbubblor.
 
Glass i stora lass och vår lilla unge var inte sen med att ta både en och två Stora portioner. Jag menar, är det kalas så är det.
 
Lite Leo gos mellan lek och mat.
 
Ella och Nikki släppte loss efter ett tag och lekte som vanligt..
 
I eftermiddags fick vi ett spontanbesök av min fina vän Matilda som har flyttat upp till Stockholm igen. Ella var nog blandat trött, övertrött och glad av att ha henne här så hon körde loss så som jag aldrig sett henne innan. Vet inte riktigt vad som hände men den blandningen blev säkert för mycket för henne så hon visste tillslut inte hur hon skulle bete sig, lilla gumman.
 
 



Västra Hamnen
Publicerat den

Fortsättning från igår. Är man sugen på en utflykt på kvällen och vill se en helt fantastisk solnedgång så skall ni absolut åka till Västra Hamnen. Folket samlas och är utspridda längs bryggan.
Bilderna talar nog mest för sig själva..
 
 
 



Denna dag kan jag leva länge på.
Publicerat den

 
Denna dag kan jag leva länge på. Vi har verkligen hållit igång från tidig morgon till sent på kvällen och vår prinsessa här hemma däckade i sin säng för bara en liten stund sedan. Älskar dem här dagarna, semestertider där allting tas som det kommer, att inte ha några måsten och tider att passa. Kunna åka till stranden och utflykter sent på kvällen, att bara vara med sina nära och kära. Frukost hos fina vänner i morse med avslut i deras pool för dem små.
Efter det åkte vi direkt och hämtade upp barnens faster för en trip till stranden, hem och äta en god middag för att sedan avsluta dagen med en biltur till Västra Hamnen för att strosa längst vattnet, få se solnedgången med sin fina familj och en italiensk glass på det. En riktigt, Riktigt bra dag.
 
Fler bilder kommer imorgon..



Blåsten var som "bortblåst"
Publicerat den


Äntligen! Idag kunde vi styra bilen mot Lomma, blåsten höll sig borta och vädret var kanon. Där strandsatte vi oss i flera timmar med bad, bus och lapande av sol. Leo sov sig igenom nästintill hela vistelsen, med undantag för lite matintag.
 
Underbar dag från morgon till kväll. En snabb visit av Ella och Leos farmor, och nu har vi lagt oss i soffan och gottar oss lite i godis. Imorgon lyser förhoppningsvis solen på oss igen, och då bär det va mot Staffanstorp i goda vänners lag.
 
Martin och Ella gör vad dem är bäst på, spexar.
 
Vår glada lilla skit. Sprudlar verkligen om henne och hon är så himla glad. Väldigt frågvis och extremt nyfiken, och det blir mycket "säga-om-saker-tiotusengånger-om" men hey, vad gör det? Så himla kul att hon vill vara med där det händer, jag menar, annars läs man sig ju ingenting.
 
Glada familjen..
Lilleman sussar sött hela strandvistelsen..
..Med undantag för lite mat. Vår lille fiskare, haha, för mössan ser ju faktiskt ut som en fiskemössa.
"Men mamma.."
 
Gumman lånade mammas solbrillor och chillade lite..
Ja, denna position är faktiskt helt okej, inget konstigt alls..
Hunken Lönneström, hihi.



Blåst och Bjärred.
Publicerat den


Nu börjar jag bli riktigt trött på denna blåst som vi här nere i Skåne har. Det kan vara hur fint väder som helst, strålande sol och blå himmel, men blåsten kommer man inte ifrån. Vi körde i alla fall en trip till Vikhög där man faktiskt brukar kunna fly från den värsta stormen, men tyvärr hann den ikapp oss även där, så efter ett dopp i vattnet med Ella och en snabbfika så for vi hem igen.
 
Väl hemma blev det lite häng på balkongen ett tag för att få lite sol, och ett par timmars slöande så packade vi in oss i bilen igen, tog med oss lite jordgubbar och åkte till Bjärred. Hade med oss en filt och bosatte oss på stranden. Vinden hade vänt och vi hittade ett perfekt ställe i lä.
 
Lille älsklingen ville också vara uppe och mysa. Han har varit på ett väldigt "hålla om och mysa" humör idag. 
 
 
Ella for iväg till lekplatsen precis bakom oss och körde sitt race innan det var dags att fara hem igen.
Vi får hoppas på en mindre blåsig dag imorgon (för någon gång måste den väl lugna sig?) och då blir det stranden i Lomma, förhoppningsvis.



Han är nästintill tillbaka.
Publicerat den

 
Vår lille kille här hemma är nästintill sig själv igen, och jäklar vad skönt det är. Man märkte det först på att han sov som han brukade göra innan han blev dålig, han åt mer igen och efteråt kunde han bara ligga och mysa i ens famn.
 
Vi har tagit en lugn dag idag så han verkligen får återhämta sig helt, och han har verkligen sovit sig igenom större delen av dagen, så det var mer än behövligt för honom. Nu tar han väl igen alla dem vakna nätterna som varit.
Ella var iväg en sväng hos en annan kompis som bor precis i närheten, och jäklar vad glad hon blev när jag berättade att han ville leka med henne. Så ett par timmar där med både bus och lek och glass på det fick vi hem en väldigt nöjd tjej.
 
Nu såhär på kvällen har mamman och pappan här hemma faktiskt fått lite tid bara han och jag, ätit och druckit gott och spelat yatzy, precis som förr i tiden. Jäklar vad man tar vara på den tiden, och man saknar den såklart ibland, att bara kunna göra lite som man vill utan att behöva tänka allt för mycket runt omkring, men jäklar vad underbart det är att veta att man har så underbart fina ungar med mannen man älskar över allt annat. Finns ingenting som klår den känslan.
 
Våra fina små hjärtan.
 



Vi är hemma nu.
Publicerat den

Bilder tagna från min instagram (@martinal86) 

Vi är hemma nu , jag och Leo, och det har nog aldrig känts så skönt som det gjorde när jag klev innanför dörren.
 
Ett rent helvete har vi varit med om, men vi fixade det. Inga tvivel, men när man är mitt i det så känns det aldrig som att det finns en ände Tester som aldrig tog slut, prover som svaren aldrig visade någonting på, blodprov från både fingrar och fötter som resulterade i plåster efter plåster. Man är så hjälplös när man som förälder är tvungen att sitta snällt och titta på när ens barn är så ledsen och har så ont. älskade vän.
 
Tillslut, efter många om och men, kunde dem se små, små blåsor i Leos mun, precis som storasyster har haft kombinerat med feber, så man kan verkligen förstå vad som gjorde att våra små liv haft det så jäkligt. Ville äta, sov oroligt om knappt någonting, och bara skrek. Feber hade han och en redig förkylning på det. På nätterna kom dem in och skulle ta temp och ge alvedon, och så höll det på dagarna, kvällarna och nätterna i enda som vi låg inne. Nu när vi kom hem så har han äntligen kunnat sova. Han vaknar emellanåt, får i sig lite mat, alvedon och lite koksalt. Om än inte frisk men på god väg. När han vill skrika så kommer det fåtal ljud, nästan som små pip, så ni kan nog tänka er hur hes och förkyld han är.
 
Vi blev utskrivna idag, och fast att vi hade fått åka hem redan första kvällen/natten vi var där, så har jag velat vara kvar tills nu. Allt för vår killes skull och allt för att han skall få den hjälp han behöver. Älskade liten, du har varit så duktig genom hela denna resa, och jäklar vilket bra team vi är. Älskar dig så.
 
 



Sjukhuset.
Publicerat den

 

Vi åkte in igen till akuten igår då jag, genom magkänslan, kände att det fortfarande var något som inte stod rätt till med Leo. Visserligen ett virus som dem sa till oss men vare sig det är det eller inte så ska han inte behöva må sådär. Hatar virus! 

Jag tyckte att han var väldigt varm, och att det inte kan stämma att han inte hade någon feber då han var kokhet när vi var hemma igen.
Magkänslan talade rätt (tyvärr) och feber hade han. Efter många tester med både kissprov, blodprov, halskontroll (finns det något värre?) och diverse andra kontroller så bestämde vi oss för att stanna kvar över natten.

Nu ligger vi här i sjukhussängen, jag och Leo, och håller om varandra. Fy! Ingenting jag vill vara med om flera gånger, jag nöjer (?) mig med denna gång. Han har haft 39,3 som högst, röntgat lungorna, som tur var inte visade något, många blodprov med plåster på det, alvedon och koksalt. Ungefär så har vår natt/morgon/eftermiddag sett ut.
Nu var febern lite lägre, tack och lov, så förhoppningsvis är den på väg bort, bort från från älskade lille!

Vi delar rum med en annan tjej och hennes dotter som jag precis fick höra hade 40,2 i feber, hemskt!
Inte speciellt något att hurra för, att behöva dela rum med en annan, med endast ett skynke emellan. Gör det inte hela bättre med att hon snarkar som en hel karl.
Mannen min kom hit och lämnade diverse saker, och det första han la upp på bordet var öronproppar! Haha,Han känner mig. Godis, ombyte, mat och skvaller har jag nu här framför mig tack vare mitt älskade hjärta ❤

Nu längtar jag bara till att kunna åka hem med en frisk Leo, till resten av familjen och till vår säng. För så här ska inte en liten älskling på 5 veckor behöva gå igenom!
Håll tummarna att vi snart är på benen igen. 




Första plåstret på fingret.
Publicerat den


Vår lille man här hemma har fått sitt första plåster på fingret. Började igår kväll då han fick värmeutslag över hela kroppen och kändes lite varm i sig själv. När dem senare så gott som var borta så kände jag mig tryggare och kunde mer och mer konstatera att det faktiskt var värmeutslag, ibland vet man knappt in eller ut och tror att det är något av den värsta sorten.
 
Mot natten kändes han väldigt varm, han åt knappt någonting (och det är ovanligt när det gäller honom) och väldigt ledsen och gnällig. Man har ändå börjat tyda sonens signaler mer och mer och vet att detta inte är hans vanliga jag. Hade även en orolig dotter och alla låg vi i samma säng då mannen inte var hemma (detta är väldigt vanligt här hemma att barnen, alltid blir sjuka när han är borta, konstigt nog) och hon vaknade var och varannan timme och var nästan som okontaktbar medans en Leo som var ledsen, så ja, som det låter, inte den bästa combo och vi kan ju snacka om en Ganska trött mamma i morse.
 
Tog med mig båda ungarna och åkte till barnakuten i morse. Leo fick lämna blodprov och kissprov, och såklart var alla värden fina och febern hade gått ned, så det fanns inte så mycket svar att få vad detta berodde på, men virus sas det, samma med Ella, så det är väl antagligen någon bacill som dragits med hem från det "älskade" dagis.
 
Leo fick alltså sitt första, första plåster, lillgubben.
 
 



Lomma med ungarna.
Publicerat den


I förmiddags var jag och Leo iväg och fikade med fina vänner och strosade runt i affärer. Var nog den varmaste dagen på länge här nere hos oss så när vi skulle hämta hem vår älskade tjej från dagis så bestämde jag mig rätt snabbt att vi skulle packa in oss i bilen och köra till stranden. Första gången jag skulle ge mig ut med båda ungarna själv.
En Leo som sov i vagnen passade utmärkt så jag kunde få lite bad och mys tid med Ella. Blev dock lite kyligt mot kvällskvisten så efter ett sista dopp, som faktiskt var mitt första för i år, fika och lite mat till Leo så körde vi hemåt.
 

Nu så här mot kvällen märkte jag av en massa röda prickar på Leos ben, armar och i ansiktet, som jag blev lite konfunderad över, men efter lite snabb koll på internet så var det nog som den flesta skrev, värmeutslag, för dem verkar ha gett sig iväg rätt så fort igen. Vet att han var riktigt varm vid ett tillfälle i dag och det var när han satt i bilstolen, stackaren. Usch, hur håller man dem någorlunda svala?
 
Er har vi gjort riktigt, Riktigt bra. ♡



Börjat landa här hemma.
Publicerat den

Dagarna och veckorna går, och kan liksom inte riktigt förstå att Leo har funnits hos oss i hela fem veckor.
Det känns som att vi har börjat landa på riktigt här hemma, och att vår kille har gjort detsamma. Han har blivit mer lugn och harmonisk. Man kan börja tyda hans signaler mer och mer, och det är så skönt. Han är så mycket mer Med på dagarna och när han har ätit och är mätt så kan man sitta med honom och bara mysa. En nöjd och glad kille och att det egentligen var så lite till som behövdes, lite extra mat.
 
Jag håller igång amningen fortfarande med både pumpning och att amma honom ibland på dagarna och på nätterna. Nu när han känns mycket lugnare och avslappnad i sig själv så är det mysigt att kunna amma.
Han ler mer och mer, han gör i ifrån sig små söta ljud och är verkligen en gosig och vara nära kille. Det är så skönt att han även kan slappna av hos sin pappa, att han kan somna på hans bröst eller i hans famn efter matning och detta har även gjort att jag har blivit mer lugn i mig själv. Kan åka iväg en liten stund utan att behöva ha panik inombords för att han skall börja skrika och inte går att trösta förrän jag kommer hem.
 
Måste få skryta om vår älskade dotter också. Snällare unge får man nog leta efter, en grym syster som tar hand om Leo på alla sätt. Hon är där och myser med honom, pussar, håller i hand, matar, ger honom nappen och sjunger för honom. Jag visste att hon skulle vara duktig, men detta är helt otroligt och någon slags avundsjuka har vi inte sett röken av alls.
 
Hoppas ni alla får en fin kväll, själv är jag rysligt trött och vill inget annat nu än att krypa upp i min mans famn och sluta ögonen för en stund. Leo och Ella sover så man får ju passa på.
 
 
 
 



Bra dag och BVC kontroll.
Publicerat den

 
Hej ni fina!
 
En bra dag har vi haft, och ja, natten likaså. Herregud vilken ny människa man blir när man faktiskt får lite sömn. Leo somnade vid elva snåret igår och sov till tre, ammades, somnade om och sov till sex. Jag menar, klockan sex är ju faktiskt ändå morgon. Ljust och med blå himmel blev man nästan lite lycklig och hoppades på en fin dag med sol och värme, ack så fel jag hade. Leo somnade dock igen efter andra matningen och storasyster sov så gott att vi faktiskt passade på att ta en liten tupplur till och vaknade inte förrän åtta. Halleluja!
 
Jag passade på att hoppa i löparskorna och tog mig en lång promenad medan resten av familjen körde på lite lekplatshäng med en gnällig Leo som absolut inte ville ligga i vagnen. Det är nästan som att han har ett litet avsky mot vagnar över huvudtaget, i alla fall när han är i vaket tillstånd, och vad gör man? Efter en hel del skumpandes, så lyckades M få honom att somna. Hoppas bara att det är någon dum liten fas som han snart växer ifrån, för man får lite lätt panik när han gallskriker tills han knappt får luft. Har ni också små som inte vill ligga i vagnen, eller har haft?
 
 
Därefter var det dags för mätning och vägning på BVC och allt ser tipp topp ut. Nu väger vår "lille" kille hela 5040 gram och är 55,2 lång. Växer så det knakar. Välmående och fin.
 
Ellas kompis ringde över henne för lite jordgubbsplock och ja lyckligare tjej än henne fick man ju leta efter. Medan hon var där och hade det bra, passade vi på att ta igen oss (igen) och vilade lite till. Det är en sån skön känsla att veta att man faktiskt kan, så om man inte somnar, så är det ändå bara skönt att kunna ligga i vår säng och ha det bra.
 
Nu har jag precis lagt Ella, och Leo ligger och sover han med. Martin är på fotboll så jag skall hoppa upp i soffan och proppa i mig jordgubbar i massor.
 
Ha en riktigt mysig måndag kväll.