I vår nya lilla by.
Publicerat den

I och med att Martin är ledig på måndagar så är det extra mysigt och man kan liksom springa runt i pyjamas lite längre och äta extra god frukost tillsammans. Idag slog vi på stort även vid lunch och gjorde våfflor, hör inte till vanligheten annars.
 
Vi åkte iväg till vår nya lilla by, där vi snart skall bosätta oss, och fick en liten inblick hur området är. Känns redan som hemma och lekplatser lite varstans till Ellas förtjusning. Det bästa med detta är nog att precis över gatan så ligger det en lekplats, och vi kan även hålla koll på henne genom köksfönstret. Verkligen tummen upp.
 
Vi kommer även ha bra kommunikationsmöjligheter nu, som vi inte riktigt har här. Tåget ligger endast en tio minuters gångavstånd ifrån oss och affären är lika nära den.
 
Nej, detta kommer bli mer än bra, och det känns riktigt, riktigt bra i magen.
 



Leo Sixten, fyra månader.
Publicerat den

Idag, Klockan 12:39 blev Leo hela fyra månader. Vår älskade skatt. Tack för att du förgyller din mammas, pappas och storasysters dagar.
 
Du är verkligen en glad bebis som skrattar och älskar att busas med. För tillfället är du lite förkyld och nätterna är väldigt jobbiga, men annars så är du så nöjd.
Vänder dig från mage till rygg och snart kommer nog vändningen från rygg till mage. Skrattar har du gjort ett bra tag, men speciellt när du blir kittlad. Ler och älskar att gosa.
Stå vill du helst av allt göra och när du sitter i vårt knä så trycker du gärna upp dig själv med benen. Så stadig i rygg och nacke har du varit i flera månader. Kan koppla vart ljuden kommer ifrån väldigt fort och vänder dig för att titta.
 
Nu hoppas vi bara att förylningen skall släppa så vi kan få sova gott om nätterna.
Vi älskar dig Leo Sixten. ♥
 



Vi har blivit med hus.
Publicerat den

 
Vi har blivit med hus och det känns fortfarande overkligt. Vi som har letat i flera år efter det rätta huset för oss, och så helt plötsligt ligger det där och väntar på att vi skall ta kontakt.
Magkänslan var rätt redan från början och det kändes hemma, precis som det skall göra när man väl hittar det.
 
Jag var där och tittade med Ella och Leo första gången, dagen efter körde Martin och Ella dit och därefter åkte vi allihopa, så vi var överens från första stund och det var en underbar känsla när M ringde till mig direkt efteråt och kände precis likadant som jag.
 
Vi kommer att flytta in i December så det är bara att köra all in på julsakerna direkt nästan. (Ja, inte för att jag längtar till det kalla med vintern, men nu känns det faktiskt helt okej, jag menar nu får vi fixa och dona bäst vi vill i vårt hus, VÅRT hus, galet). Wie, jag är helt uppe i varv och det skall bli så himla roligt att få möblera, inreda och fixa så bäst man vill. Jag älskart!
 



Någonting som dummar sig.
Publicerat den


Det är lite jobbigt för Leo just för tillfället, och det är någonting som dummar sig för honom. Om det är tänder, magont eller någonting annat det vet jag inte (som vanligt när det gäller barn), men det jag vet är att han inte är sig själv. Saknar vår älskade lilla kille som han i vanliga fall är, glad, sprallig och en underbart pratglad kille.
 
Det är nästan ingenting som hjälper. Handen är inne i munnen kontant Hela tiden, han låter nästan lite förbannad och det är väldigt kämpigt för honom vissa stunder. Han har visserligen varit förkyld och lite hänger fortfarande kvar. Vet inte om det kan ha något samband (killar har ju jäkligt svårt med förkylning, hihi, skämt å sido).
 
Han sover väl helt okej på dagarna, men han kommer inte till ro själv utan det som hjälper för det mesta är att liggamma honom och då kan vi båda få oss en liten vila (dock går det ju såklart inte att göra det när Ella är hemma) men vagga honom i vagnen eller i sängen går absolut inte.
Om han möjligtvis skall somna så är det om man går ut med honom eller åker bil, men har nu vaknat efter en kort stund igen och varit ledsen, så det är någonting som spökar.
 
Jag vet själv att det var väldigt jobbigt stundvis med Ella också, och jag kommer ihåg att både Martin och jag längtade till att hon skulle börja prata och kunna säga vad det är som gör ont och vart.
 
Det är inte lätt alltid, och tillslut vet man inte vad man skall göra, det blir så frustrerande och idag har även jag varit riktigt, riktigt trött och Ella var super trött när hon kom hem från dagis så hon somnade i sin säng kvart över fyra. Var tvungen att väcka henne efter tjugo minuter för annars skulle jag aldrig kunna få henne i säng och när man är såhär trött själv så vill man helst av allt att båda ungarna skall somna tidigt.
 
Jag hoppas verkligen att detta snart blir som bortblåst och att Leo får må bra igen, vår älskade kille.



Söndag.
Publicerat den

 
Ella var hemma hos sin BFF (hihi) igår och som vanligt har hon alltid lika roligt och vill aldrig gå hem. Inte konstigt när hon har alla dessa underbara tjejer att leka med. Vi bor bara ett stenkast ifrån varandra, så det har verkligen varit perfekt. Känns ju såklart lite vemodigt att flytta ifrån det, men självklart hålls kontakten ändå. Jag menar, helger finns och grillpartyn står högt på listan nästa sommar.
 
I alla fall, när denna dejt på ett par timmar gick mot sitt slut så var det bara att kasta sig in i bilen för att åka till nästa playdate. Är det inte helt sjukt ändå? Att vår lilla, som verkligen inte är liten längre, fladdrar och far redan till kompisar och andra aktiviteter. Hon är snart fyra år, vår älskade fina tjej.
 



Gift, barn, Volvo och hus.
Publicerat den

 
Vi hade en väldigt spännande dag igår (ja, och idag). Vi har nämligen hittat vårt absoluta drömhus, som vi även lagt bud på och faktiskt köpt. Vi Vann!!
Första gången vi köper boende, och så himla spännande. Från att ha varit och tittat på det ett flertal gången och verkligen fastnat direkt, till ett bud och tillslut ett köp.
 
Idag skrev vi på papperna, så nu är huset verkligen Vårt. Inflyttning sker i början på December. Två månader har vi på oss att rensa, plocka, sälja och till sist inhandla nytt. Åh, det skall bli så himla spännande, underbart.
 
Tänk för några år sedan, så visste man inte alls vad som komma skall. Gifta sig, få två helt underbara barn med mannen i sitt liv, Volvo och så sist husköp. Nu är det väl bara hunden som saknas? hihi!
 
Åh, jag är så himla lycklig och så jäkla glad! Livet är allt bra underbart.
 
Bilder från igår när lördags glassen och godiset skulle inhandlas, helt omedvetna om att vi faktiskt skulle bli husägare.
 



Vänner.
Publicerat den

 
Jag är så himla glad att jag har så fina vänner i mitt liv, vänner som jag verkligen kan lita på och som jag vet finns där, oavsett hur ofta vi ses eller hur ofta vi hörs. Det börjar liksom där det slutar, och såna vänner är svåra att hitta.
En utav dem är Catty, en underbar tjej som jag har känt i sisådär fem år, vi lärde känna varandra när jag flyttade ned till vårt kära Skåne. Vi fick så bra kontakt direkt och vi var så lika på många stadier och på så många sätt.
Vi har inte alltid hört eller setts men vi har vetat vart vi har haft varandra, och det är det som betyder något.
 
Ella och Catty går så himla bra ihop, och hon får verkligen den uppmärksamhet som hon behöver och det är nog det som har gjort att Ella trivs lite extra i hennes sällskap och närhet och det är så himla viktigt.
Nu har Catty också fått barn, en dotter som kom exakt fem veckor efter Leo, så det är så himla kul att kunna följas åt på det också, att få gå den vägen tillsammans.
 
Det jag vill säga är att jag är så sjukt tacksam för denna fina vänskap, och det är så otroligt viktigt att ta vara på dem få men nära vännerna man har. Positiv energi är vad som behövs och ingenting annat.
  
Värna om varandra. ♥
 



Mellan lämning och föräldraträff.
Publicerat den

Mellan lämning av Ella och föräldraträffen så tog jag och Leo en snabb fotostund.
 
Det här med att fota hemma känns inte riktigt lika roligt, bakgrunden är helt fel, kontrast och ljus som är helt fel och bilderna blir nästan lite grådaskiga. Så hemma är inte det optimala riktigt. Utebilder är en helt annan sak och där brukar nästan alla foton bli riktigt bra så jag har faktiskt bokat in oss om någon månad för att få hela familjen fotad, och det skall bli så himla roligt. Att äntligen kunna få riktigt fina foton och att hela familjen är samlad. Så jag längtar riktigt ordentligt nu, att få välja ut några fina kläder till både en själv och barnen och med en fin utemiljö, som det säkert kommer att bli.
 
Tills dess får vi fortsätta fota lite här hemma, måste ju träna lite med Leo, men han värkar reda förstå hur man skall göra och Ella är ju grym på det där nu, hihi.
 



Första fotbollsmatchen.
Publicerat den

Igår var vi iväg och tittade på Martins lag som spelade för första gången. Dåligt, jag vet.. men det har liksom inte blivit att vi har åkt dit och dem flesta gångerna har det faktiskt varit rätt så tråkigt väder. Dock var det inte bättre igår, rena höstvädret, men vi trotsade och åkte ändå. Faktiskt en häftig känsla att se sin man stå på andra sidan planen och vara tränare åt en hel drös 16-åringar.  

På tal om höst, ja, den är nog här nu, tyvärr. Tolv grader är inget att hurra för och blåsten är hemskt. Det är nu man går i ide och kommer fram igen lagom till våren va? Hösten kan visserligen vara lite sådär lagom mysig, men måste den vara så lång, hösten och vintern, den är alldeles för lång och därför tycker inte jag att det är något roligt. Snö är okej om det verkligen är snö, och inte sådär ruskigt kallt heller. Pulkaåkning och varm oboy när man kommer in är helt okej, men det hade räckt sisådär en månad. Eller vad säger ni?  
Ja, ni märker att jag är mer en vår och sommar människa i alla fall.

Hoppas ni har en fin kväll. Här blir det snart att krypa till sängs för att orka med natten.
KRAM



Riktig kärlek.
Publicerat den

Underbara syskonkärlek.
 
Lilla knäppisen.. underbara fina!
 



Förnyelse.
Publicerat den


Tänkte att en liten förnyelse skulle sitta på sin plats. Vad tycker ni?



Tradition.
Publicerat den

Min älskade lilla loppa. Så underbart att få komma hämta dig på dagis för du är så himla glad och så nöjd över att få komma hem. ♥ Världens mest underbara tjej.
 
Det här passar henne alldeles utmärkt just nu, att bli lämnad efter frukosten klockan 09:00 tisdag-torsdag och blir hämtad precis innan mellis klockan 14:00.
Jag trodde faktiskt att det skulle bli svårt, att hon skulle känna att hennes tid där inte räckte och att det skulle bli en himla massa gnäll och protester när jag kom för att hämta henne, men ingenting sådant än så länge så det gäller att njuta av denna tid.
 
Visst, jag kan absolut känna vissa gånger att det är lite jobbigt då man själv inte sovit så bra på natten, och att man helst av allt hade velat ligga under täcket och sova igen sig, då blir det helt fel med aktiviteten här hemma, att man inte orkar så värst mycket. Hon är för det mesta väldigt trött efter mellisen och hon hade nog helst av allt tagit sig en vila hon med här hemma, men vilar hon så somnar hon inte alls på kvällen så det gäller att hålla igång, och dem dagarna går vi ut direkt efter att vi har ätit, lite luft gör susen.
 
Vi har även gjort det som en tradition att vi tar mellisen på ett café, just för att göra det lite speciellt, och det ser hon verkligen fram emot, och jag med såklart. Leo brukar även känna på sig att det är torsdag e.m och att vi tjejer behöver ha lite kvalitetstid så då kör han lite vila när vi äter, så tack för det lillebror.
 
På måndagarna och fredagarna blir det öppna förskolan för oss, om vi inte har andra planer just då med någonting annat, och Ella verkar gilla det jätte mycket. Har visserligen varit där en gång än så länge, men det är ju likt dagis så det förstår jag att hon gillar och jag får sitta och prata med dem andra mammorna och ha det gott.
Om någon vecka går även Martin på pappaledighet på måndagar och det skall verkligen bli mysigt. Helgen blir helt plötsligt lite längre, och det kommer både bli att åka till badhuset, lekland och såklart även bara kunna ta det lugnt, springa runt i pyjamas hela dagen och bara ha det skönt.  
 



Vaket var det här.
Publicerat den


Lilla gosfisen som inte sover om nätterna, men glad är man ändå. Får man detta leende oavsett vilken tid det är på dygnet så blir man lika varm i kroppen för det. Det kan rädda en och annan timme får jag lova.
 
Som sagt, nätterna är inte att hurra för riktigt, men det är väl kanske någon 3-månaders fas han går igenom nu. Har för mig att det var lite extra kämpigt med Ella då också (med henne hade vi dock lyx med att hon faktiskt sov hela nätter från det att hon var 2-månader, men hey, varför skall man få ha den lyxen andra gången också?).
Dagarna är inte riktigt sovtiden prioritet ett för honom heller, så med andra ord så sover han inte så värst mycket.
 
Ja, annars då? Idag har jag verkligen försökt att vila upp mig, men imorgon har jag bokat in allt på en och samma gång. Vi börjar med Babyrytmik, vidare till BVC för mammasamtal och därefter skall vi mysa med Sara och Minelle. Vi skall nämligen gå allihopa och hämta Ella på dagis imorgon för att sedan köra vår tradition "mellisfika" på caféet. Gissa om hon kommer blir glad när vi helt plötsligt blir fyra som hämtar henne.



Tänk vad mycket man klarar ändå.
Publicerat den

Nätterna är inte direkt att hurra för här hemma just nu och jag försöker att ta igen mig på dagarna.
 
Leo vaknar nästan alltid vid tolv tiden och då lägger jag honom bredvid mig och ammar för att sedan somna om tillsammans någonstans därefter. Han vaknar sedan varannan timme och verkar väldigt orolig. Rör sig jätte mycket och bökar runt.
Han har aldrig sovit en hel natt men har innan kunnat sova till tre-fyra tiden för att vilja ha mat och somnat om därefter.
På dagarna sover han en hel del fortfarande, men inte överdrivet mycket. När han är vaken är han så otroligt nöjd och glad och märker inte av några oroligheter.
 
Jag försöker att lägga mig på ett ungefär när han gör det så att man i alla fall kan få ett par timmars sammanhängande sömn. Dock är det väldigt svårt ändå för när han somnar (Ella somnar tidigare) är det då jag får lite tid till att göra lite vad jag vill, kunna sitta i soffan med en kopp te och titta på tv.
När mannen är hemma och inte iväg på match så vill man såklart ha tid till varandra också och inte gå och lägga sig vid halv nio. Ja, vad gör man för att få ihop det?
Säg att ni också har det som vi just nu så blir jag glad och kan slappna av lite mer, hihi.
 
Ändå väldigt otroligt hur mycket man klarar av och orkar på dagarna fast att nätterna är mindre bra.
 



Fotograf.
Publicerat den

Ella ville agera fotograf igår och såhär blev resultatet.. Visserligen med stativ men inte fy skam eller hur.
 
Fotografen själv ville också vara med.. (eller ja, snarare mamman som mutade, hihi)



Sväng ned till vår gård.
Publicerat den

 
Vi tog en liten sväng ned till vår gård och hade det bra. Ellas docka fick följa med och det är så himla kul och lyssna på när hon pratar med och om henne. "Hon vill inte sova", och "åh vad jobbig hon är, hon bara gråter och gråter".. "Hon skall till doktorn, men hon vill inte".. Haha.
 
Efter det lekte vi kiosk, fjantade oss lite med kameran och avslutade med fotboll. Farmor och faster kom på en snabbvisit och hade med sig både färska matbullar och fikabröd på det. Ja, man kan väl säga så att magen var rätt så nöjd efter det.
 
Ute och rastar våra små bebisar.
 
Ella ville fota. Ja, fotot i sig blev ju bra, men hon på bilden behöver vi inte prata om, hihi.
 
Precis som vi är..
 



Gardiner vore väl på sin plats?
Publicerat den

 
Vi har bott i vår lägenhet nu i tre år och vi har fortfarande inte satt upp några gardiner. Vi har även kommit till det att vi så gärna vill göra om här hemma med både ny matta, gardiner (halleluja), nytt vitrinskåp, nya sängkläder.. ja you name it. Gardiner känner jag dock är ett stort hinder här hemma då våra fönster är så extremt stora. Har hittat ett par super fina på ellos, roll-up gardiner, men måtten på dem är endast upp till 140*120 och det är alldeles för kort. Jätte synd verkligen, skall man då köpa två kappor, eller hur gör man? Inredningsmänniskor, jag behöver er hjälp.
 

Men, ja, så finns det faktiskt ett men i vår lägenhet och det är denna hemska, vedervärdiga strukturtapeten vi har i Alla våra rum. Vi flyttade in när dessa lägenheterna var relativt nya och det hade bara bott ett par innan oss och tydligen hade dem valt dessa och det är någonting jag aldrig kommer att förstå. Varför väljer man en sån hemsk tapet?
 
 
Det är så svårt att kunna få till något snyggt runtomkring när man ändå bara ser tapeten. Jag gör det i alla fall.
Vi har pratat länge om att ordna med lite fondväggar i både Ellas rum, vårt rum och i vardagsrummet men sedan är det så att vi bor i en hyreslägenhet och över en sådan här tapet måste man spackla, eller dra bort för att börja om på nytt och känner vi att vi orkar det?
 
Vi har ju stora planer på att få köpa vårt drömhus någon gång i framtiden..



Sängmobil.
Publicerat den

Idag fick jag äntligen tummen ur och köpte en sängmobil till Leo. Jag har velat fram och tillbaka flera gånger och inte hittat rätt, förrän jag såg denna. Underbar med lite skogstema på, märket är Skip Hop.
Passade in väldigt bra i sängkläderna och är sådär lagom.
 
Finns en hel del där ute i affärerna och vill man ha med massa olika finesser och funktioner på så finns det kan jag lova, men dem är så extremt plastiga, tyvärr. Jag hade mer än gärna velat ha lite olika funktioner att välja på, som ljudnivåerna och melodier. Jag menar, det hade varit perfekt om dem hade haft två eller tre olika att välja på och även ljudnivån. Denna tycker jag nästan känns snäppet för högt och där hade dem enkelt kunnat ordna med två nivåer istället för bara en standard. Annars är jag väldigt nöjd att jag hittade den rätta och Leo verkar hur nöjd som helst och det är ju ändå det som är huvudsaken.
 



Liten blir stor.
Publicerat den

Älskade, fina killen.
Tänk att man har fått chansen att få älska, inte bara en, utan två ungar så här mycket som vi gör. Underbar känsla med andra ord.
 
Det här med att komma in i rutiner på kvällarna har faktiskt gått helt okej, sedan har det varit lite si och så med nätterna i sig och han har vaknat olika tider nästan varje natt. Häromnatten vaknade han redan vid tolv och så fortsatte det in mot morgonkvisten, men det var en av dem lite sämre nätterna, om man kan säga det så. Jag har nästan aldrig klagat på att nätterna varit jobbiga, för det är verkligen så här det är att ha små och det kommer man inte ifrån. Andra har kanske bättre nätter än andra, men så kan det såklart vara olika med hur dem sover på dagarna i stället eller vad som helst. Så jag tar det som det är och gör det bästa utav det, men självklart är man helt slut vissa mornar och man får försöka ta igen det på dagen om man har chansen till det.
 
Jag badar honom i alla fall, som han by the way verkligen Älskar, därefter smörjer jag in honom antingen med lite olja eller barn crème, pyjamas som består utav en vanlig body för tillfället då jag känner att det fortfarande är väldigt varmt.
Därefter ger jag eller Martin honom mat och efter en liten stund sover han. Klockan ca halv nio och som i natt vaknade han inte förrän halv tre och det är helt okej tycker jag.
 
Hur har ni andra det med rutiner och liknande? Skrev om detta för ett par månader sedan och då var allting fortfarande så nytt så det skulle vara himla kul att höra hur det går för er andra.
 
På dagarna sover han rätt så mycket och när han sedan är vaken är han hur nöjd som helst (än så länge, hihi). Underbara Du, så himla go och så jäkla glad hela tiden. Älskar dig så Leo.
 



Barfota utan strumpor och skor.
Publicerat den

Bild tagen i fredags när vi var hemma hos våra vänner. Kanske var det en utav dem sista dagarna för ungarna att springa barfota tro? Hoppas inte det.
Idag har jag och Leo haft en liten mammaträff på närliggande café och det var verkligen trevligt. Skönt att kunna snacka av sig lite om vakna nätter, matning och allt annat som hör till. Satte oss ute och solen sken nästintill hela dagen, underbart. Leo sov väldigt gott där ute i vagnen och han brukar ha sin lite längre sovtid när vi går och lämnar Ella på dagis och vi skulle ses efter det så det passade perfekt.
 
Det är mammor som jag träffade på föräldraträffen som jag var på i förra veckan, och visst, det är förstagångsförälder allihopa, och jag hade självklart velat ha någon där att bolla samma tankar och funderingar med gällande lämning, hämtning, tiden däremellan och hur man pusslar ihop allting, men detta var minst lika trevligt. Så nästa vecka blir det träff igen. Har tänkt att kanske gå på något babyrytmik, är det någon utav er som har varit på det, för jag är lite osäker på exakt vad det är?
 
Annars så har dagen, som alla andra, sprungit iväg och på tal om sprungit så åkte hela familjen till sandskogen och både jag och Martin sprang medan den andra gick med barnen. Helt perfekt lösning och allt går, bara man vill och orkar.
Detta har vi kört med ett par gånger och det är så himla skönt att äntligen få komma igång lite igen, men lite mer om träning i ett annat inlägg tänkte jag.
 
Just det, en hel del är sålt i bloppisen, men det finns fortfarande en del kvar, så in och kika vet ja.
 



Bortbjudna hela helgen.
Publicerat den

Igår var vi bjudna på inflyttningsfest hemma hos våra fina vänner i Staffanstorp. Alltid lika trevligt. Med god mat, fint sällskap och en himla massa bus och lek för barnen så hade vi en väldigt trött tjej när vi åkte hem så på vi fick muta med att få lite godis hemma om hon inte somnade, hihi.
 
Underbara klänningen från Zara.
 
Idag blev vi bjudna på frukost hos våra andra fina vänner som bor ett stenkast härifrån. Herregud vad bortskämda vi har blivit denna helg.
Detta slog hotellfrukost med hästlängder. Pannkakor, scones med gott pålägg och kaffe/juice. Mums!
 
Efter den underbara frukosten så var det bus för tjejerna och sedan traskade vi iväg till närliggande lekplats och avslutade utanför cirkuset som dem har smällt upp här alldeles i närheten. Fick se allt mellan kameler till lamor och små ponnys.
 
Fina tjejerna Ella och Mollie.
 
Gosigaste älskade Leo.