Grått, regn och blåst.
Publicerat den


Vad är detta för sommar vi har egentligen, det började det så bra i maj och början på juni, men nu har i alla fall vi här nere i Skåne land endast grått, regn och blåst. Det är verkligen inte varmt heller, lite sådär isande vindar som vi hade för bara ett par månader sedan. Termometern stannar på 15-16 grader. Juli imorgon och Sveriges så kallad sommar?
Vi försöker i alla fall få dagarna att gå här hemma fast detta trista väder, och det är inte världens lättaste uppgift. Vi körde i alla fall en sväng till lekland nu på kvällen så Ella fick springa av sig, och ja, både jag och Martin också för en delen.
 
Leo, han sover inte mycket den på dagarna killen på, igår hade han en bra dag och var vaken en kort stund, fick i sig mat och somnade därefter igen. Sov en cirka två till tre timmar i stöten, och även på kvällen sov han en lång sträcka så till och med jag och Martin kunde se en film (halleluja). Sen var det ju annat med att jag somnade i mitten av filmen, men det behöver vi egentligen inte prata om, utan film som film, hihi.
 
Natten till idag gick ändå relativt bra med honom och han sov några timmar tills det var dags för mat, men det var värre med mig. Helt plötsligt börjar jag frysa något fruktansvärt, fick sätta på mig både byxor och tröja, och därefter lägga på mig tre filtar men det var så kallt och jag låg bara och skakade, men konstigt nog försvann detta på morgonen, fast jag såklart var ruskigt trött. Efter det har jag inte känt någonting.. märkligt det där.
 
Finaste vi har.
 Nöjd mamma, nöjd bebis.
Publicerat den


Måste först och främst bara skriva att jag uppskattar verkligen att ni tar er tid och skriver ned ett par rader med både tips, råd och hur ni har gjort med diverse saker. Det är Ni som gör att det blir snäppet roligare att blogga. Jag får sådan otrolig hjälp och samtidigt kunna slappna av lite mer, att inte behöva tänka och tycka så mycket utan bara göra det som känns bäst för en själv. Det är ju ändå bara vi som vet hur vi verkligen känner, verkligen har det och vi som känner vår kille bäst.
 
Leo har visat klart och tydligt att amningen inte räcker för honom, utan han behöver mer, och det kan jag tyvärr inte ge honom. En hungrig liten kille helt enkelt, och när vi nu har tagit till med tillägg så har vi en nöjd, belåten och framförallt glad kille som kan slappna av mer och faktiskt få sig lite sömn. Han har börjat ge oss lite små leenden emellanåt (intalar mig att det är för att han är så nöjd, "tack mamma och pappa för att ni förstår att det är mer mat jag behöver, hihi) och det är så himla gulligt, och han har ju sin otroligt gulliga smilgrop på ena kinden, precis som sin storasyster har.
 
 
Detta är en nöjd och belåten kille, det är bara att konstantera och det är så mycket mer värt det, än att behöva våndas och känns sig värdelös när han aldrig blir nöjd. En nöjd mamma gör verkligen en nöjd bebis. Sedan är det såklart dagar där han är mindre nöjd, men då är det väl kanske lite magknip, närheten som behövs, eller bara något helt annat. Drömmar kan sätta stora spår, och hjärnan går ju på högvarv. Det är bara att inse, att vara förälder är verkligen inte ett lätt jobb, men det är för jäkla underbart ändå.
 Det här med att vara tvåbarnsförälder.
Publicerat den

Det här med att vara tvåbarnsförälder.

Innan man faktiskt har fått känna på det, när bebisen fortfarande ligger i magen, så är det så svårt att föreställa sig. Man har en tanke i huvudet på ett ungefär hur det kommer att bli, men mer än så är svårt.
Jag har nu varit tvåbarnsförälder i en månad och en dag, och jag kan säga det så att tankarna jag haft varit snarlika med det jag har haft innan Leo kom. Jag hade nog dock gått ett steg för långt när det gäller allt med att kunna åka iväg med vänner, ta en fika, åka och shoppa lite eller vad det nu var jag hade tänkt, att det skulle vara så enkelt, att liksom bara packa in sig i bilen och fara, men riktigt så lätt har det inte varit alla gånger.  
När det kommer till hur Ella har reagerat på allt detta nya så har och är hon en sån grym storasyster. Det har och göra med att hon är så förståelig, hon är så enkel och duktig i sig själv. Hon är i en ålder där hon förstår, och hon hjälper till. När Leo skriker så vet hon att då är det dags för mat, i alla fall för det mesta, och hon ger mig den tiden till att faktiskt få ge honom mat, att hon dessutom ger mig den chansen utan några som helst invändningar är helt fantastiskt. Så detta hade vi en väldigt bra bild av hur hon skulle reagera. Mycket av detta har att göra med att Ella har en sån fantastisk och grym pappa som ägnar all sin vakna tid till henne och självklart oss, men att hon aldrig kommer som nr två.
 
Jag skall dock inte sticka under stolen med att det har varit jobbigt pga. amningen, skrik, knappt någon sömn, noll kvalitetstid med vare sig Ella eller Martin, att jag faktiskt hade velat dela mig på tre vissa gången. Jag gillar inte själva tanken med att inte kunna vara mamman som Ella hade innan Leo kom. Då var allt så enkelt och vi kunde gå utanför dörren utan några som helst tankar utöver det, det enda som behövdes var ett par skor.
 
Det är inte förrän nu, för någon dag sedan som jag faktiskt kunnat ha lite egen tid, och med egen tid menar jag med att kunna gå ut, eller åka iväg och titta i affärer med en sovandes Leo med mig. Det hade jag chansen till att göra igår, jag vågade mig ut utan att behöva vara rädd för att han skulle börja gråta, jag kände mig lugn och harmonisk.
Värre var det dagen innan då han vaknade och skrek direkt när vi kom innanför dörrarna i affären, och ingenting hjälpte förutom att snällt gå ut till bilen igen och amma. Samma sak hände när vi åkte vidare till en annan (för jag menar, jag kan inte stänga in mig bara för att man skall vara rädd att han vaknar) och där fick jag snällt sitta i bilen igen med regnet smattrandes på rutan, okej, det var i och försäg rätt så mysigt.  
 
Man känner sig lite sisådär med att faktiskt inte kunna göra vissa saker som man så gärna vill, och man hör om alla som har det så enkelt, åker iväg och fikar och shoppar eller vad det nu är med barn som sover i flera timmar i sträck och är så fridfulla när dem vaknar och kan ligga i vagnen och bara titta. Här går inte det, i alla fall inte nu, då han blir ledsen direkt när han öppnar upp sina blå.
 
Alla bebisar är olika, och man skall därför inte jämföra sig med någon eller någonting annat, utan fokusera och njuta av sin egna. Så därför tror jag att jag faktiskt kommit in i mammarollen så gott som kom även lämpligt på hans en månads dag, men sen kan man såklart aldrig bli fullärd, det är jag verkligen inte med Ella för där kommer nya saker och nya utmaningar hela tiden.
Igår var jag även själv med ungarna för första gången över natten, och över förväntan, gick det väldigt bra, jag kunde duscha, leka, lägga och läsa för Ella utan några problem, och vi kom iväg i bra tid till Ellas frukost på dagis i morse.
 
Så med detta ville jag dela med mig lite av mina tankar kring att vara tvåbarnsförälder. Att det är inte så himla lätt alla gånger då man vill så mycket men att det inte alltid räcker till, eller att det inte alltid blir som du tänkt, du får ta en dag i taget och verkligen försöka njuta och har ni, som har dessa tankar, inte riktigt kommit in i rollen än så kommer det. Tänk inte så mycket på allt runt omkring utan låt det falla på plats av sig själv, för tro mig, det gör det.
 
Dela gärna med er om era tankar, hade varit kul att få läsa om hur ni har det.
 Namnsdag.
Publicerat den

 
Idag firar vi Leos första namnsdag. Älskade, fina Leo.
 Kärlek dem emellan.
Publicerat den

Kärlek dem emellan..
 Svartvit
Publicerat den

Nackträning på gång..
 
En liten gäsp..
 Förlossningsberättelse
Publicerat den

 
Det hela började så smått vid fyra tiden på natten mot måndagen den 27/5. Känslan kände jag igen från när jag var gravid med Ella. En tryckande känsla nedåt och i ryggen. Kände ett slags lyckorus i hela kroppen, för jag kände på mig att det var dags, vi skulle få se vår son den dagen.
Jag steg upp och mellan värkarna, som ändå inte var så hemska just då, gick jag och packade i det mesta som skulle med i bb-väskan och gick sedan och plattade håret (?).
Därefter kom värkarna allt tätare, och vid sex tiden ringde jag in till sjukhuset och berättade hur jag upplevde värkarna. Fick då i svar att jag skulle vänta lite till, och skulle det bli mer intensivt så skulle jag i så fall ringa igen. Jag märkte direkt att dem kom allt tätare och tätare och inom fem minuter hade jag haft två värkar som höll i sig en lite längre stund. I detta nu, så hade jag väckt M och förvarnat honom vad som komma skall, och han hoppade upp i sängen, packade det sista och Ella fick väckas.
Nu hade jag ringt in till sjukhuset igen och dem gav mig klartecken och vi satte oss i bilen. Lämnade Ella och förvarnade även dagis att det nog är på gång och att farmor kommer att hämta henne.
 
Nu var vi på väg in och på denna bit, som tar en kvart, hade jag haft regelbundna värkar, och när klockan slog åtta var vi inne och fick ett rum.
Nu fick jag en CTG som mäter bebisens hjärtljud och mina värkar. Det var dags att få hälsa på vår fina barnmorska, som jag aldrig kommer att glömma. En grym tjej som var lugn och harmonisk men ändå väldigt rak på sak, precis som jag behöver för att klara mig igenom detta. Hon hade även tittat igenom vår journal om allt som vi var med om året dessförinnan, och frågade om det var någonting hon kunde underlätta med och hur våra tankar runt det hela var nu. Det jag hade fruktat inför denna förlossning var att någonting skulle vara fel med vår kille, och att han inte skulle frisk. Förslossningen i sig hade jag längtat efter och var taggad för in i det sista. Det enda jag ville var att dem skulle säga att allt såg bra ut.
Det var i alla fall dags för den första undersökningen och det visade sig att jag var öppet hela 6 cm redan.
 
Nu var det dags att kämpa sig igenom varenda värk som blev mer och mer intensiva och detta gjorde jag utan någon bedövning den första tiden. När värkarna blev allt tätare, vid tio tiden, blev jag ombedd att i alla fall ta lustgas. Detta och med pilatesboll som hjälpmedel kändes värkarna helt plötsligt kontrollbara och jag var redo för denna fight, för snart skulle vi se vår älskade son.
En bra rytm med både pilatesbollen, lustgasen och en underbar man vid min sida (som även fick mig till en hel del skratt).
Efter en del vankades runt i rummet var det dags att se om jag hade öppnats lite till, och en ca sju-åtta cm hade vi kämpat oss till men vattnet hade inte gått och detta gjorde att det drog ut på det lite extra. Klockan var ungefär halv tolv när barnmorskan bestämde sig för att sticka hål på hinnan, men hon frågade snällt om det var okej att hon kunde springa och äta sin lunch på tio minuter, för hon visste att en bebis skulle komma ut så fort dem hade stuckit hål. Lite roligt faktiskt, och där stod jag med en värk och skämtade till det - "jaja, inga problem, ta den tid du behöver, jag väntar här så länge".
 
Fort som attan kom hon tillbaka igen och nu var det dags, hinnan skulle stickas hål på och vattnet kom med en väldig fart. Nu gick allt så fort att jag knappt hann andas mellan värkarna. Helt plötsligt kom krystvärkarna och jag satt upp i sängen men på något sätt kändes det bättre att ligga ned och nu var det bara att kämpa sig igenom varje krystning och göra precis som kroppen sa till mig att göra. Min underbara stod på min vänstra sida och pratade lugnt med mig, och när det var dags pushade han mig igenom varje värk.
Emellanåt hörde jag dem säga att jag var tvungen att pausa och andas. Efter ett antal krystningar kände jag att huvudet sakta med säkert var på väg ut. Den sista värken innan han kom ut var jag tvungen att sluta krysta, vare sig jag ville eller inte, och det kändes som att tiden stod stilla. På denna korta tid flög tankarna runt i huvudet på mig, det första som kom upp var Ella, vår älskade tjej som snart skulle bli storasyster.
Nu, nu var det dags och nu jäklar.. en krystning till och Där var han ute, 3450 gram och 49 cm lång. Klockan 12:39 var lillebror äntligen ute. En välmående, helt fantastiskt fin kille med världens underbaraste barnskrik. Äntligen.
 
Den absolut bästa känslan en förälder kan vara med om är detta. Sin alldeles perfekta bebis på sitt bröst.
 
 
En helt perfekt förlossning och tillsammans med min älskade man gjorde vi detta till en dag vi sent kommer att glömma. Jäklar vad vi kämpade och roligt på vägen hade vi också, precis som vi alltid har. Lyckan var och är total. Jag älskar er, min fina familj.
 Klippning.
Publicerat den

 
Igår var jag och Ella och klippte oss, bara hon och jah och gu vad mysigt det var. Inte ofta det blir så nu så här i början, i alla fall inte när man har en liten som skall matas hela tiden, men man märkte på Ella att hon tyckte att det var skönt att ha sin mamma lite för sig själv.
Hon var så himla duktig och satt själv i frisörstolen medan jag satt och blev klippt i stolen bredvid. Perfekt att dem kunde klippa oss samtidigt. Hon fick även lite fina "prinsess" lockar och avslutningsvis en ballong. Hon har pratat så mycket om att få gå och klippa sig, var ändå ett år sedan sist. Den gången satt hon i mitt knä och fick en fläta med glitter. Duktiga tjejen. 
 
Jag brukar vara inne rätt ofta på letsdeal.se, och groupon.se för att se om det finns snarlika med klippningar, och denna gång hittade jag ett familjepaket. Har nu även bokat in mig på en slingning om ca två veckor, och även den var en deal. Jag har fått vänta på den tiden i flera veckor så jag bokade in en klippning emellan då mitt hår ser ut som hej kom och hjälp mig. Herregud vad jag tappar hår plus att det har blivit så otroligt slitet och ändrat färg helt. Så nu hoppas jag att det kommer att kunna bli den blonda färgen på slingor som jag vill ha. Har hört att det kan ändras lite när man ammar (?)
 
Ha en fin dag kära ni.
 Ella Tindra
Publicerat den

Världens finaste tjej.. Herregud vad vi älskar dig! ❤
Midsommar 2013
Publicerat den

Vår Midsommar firade vi med svärmor. Vi åkte till Burlövs Gamla kyrka som det heter, en väldigt fin och mysig plats att fira midsommar på och folk hade samlats på filtar utspridda på hela gräsmattan.

Jag hade bestämt att jag skulle binda en fin krans till Ella, och kanske till och med få ihop en till mig också, men har man varit nere och gått i affärer med Ella, kommit hem och lagt oss i sängen allihopa för att vila, fanns det inte riktigt så mycket tid över som jag hade trott. Mitt i allt det, så vaknar en liten Leo som ville ha mat, så med andra ord fick vi hoppa det denna gång, hur tråkigt det än kändes.
Så blir det dock när man vill göra annat också, men istället fanns det plats för lite mamma/dotter tid när vi åkte och tittade i affärer och Martin kunde ha sin son lite för sig själv när han gick ut med honom i vagnen.
 
Vi har haft som tradition att vi har åkt upp till min mormor och morfars landställe, torpet som vi kallar det, och där har vi varit hela familjen och släkten. Där brukar vi nästan alltid gå tillsammans och plocka blommor för att sedan sitta och binda dem ute i solen. Därefter åker vi ned till midsommarstången och firandet där nere med fika och dans. Efter det blir det god mat och avslutas med en massa roliga lekar. Detta år fick vi hoppa det då det är sisådär sjuttio mil att köra upp och i och med att vi ändå skall köra så långt om ett par veckor igen, så bestämde vi oss för att vänta till nästa år istället, och Leo har hunnit bli lite större. 
 
Detta blev minst lika bra och en väldigt mysig tillställning även här.
 
Inne i Gamla prästgården, satt jag och Leo och hade det bra, hihi. Vad gör man inte när ens lilla kille är hungrig.
 
 
Väl hemma hos svärmor vankades det efterlängtad mat och mysig stund på balkongen.
 Besök och Lomma.
Publicerat den


Dagen har varit betydligt bättre, och natten också. Vi hade finbesök av min vän Jessica som hade med sig gott till frukost och gott till fika. Precis då var Leo inte på sitt bästa humör utan ville visa henne att han kunde skrika, Högt. Efter lite mys hos mig så somnade han tillslut och därefter sov han i flera timmar så vi kunde prata i normal nivå och när hon sedan hade åkt hem hann jag både sola lite på balkongen och få mig en snabb dusch.
 
När familjen var hemma packade vi in oss i Volvon, med både parasoll, badkläder och solstol och körde mot Lomma Beach. Äntligen kunde vi komma dit, tänk vad man har längtat, ett helt år sedan sist. Martin och Ella sprang direkt ned i vattnet medans jag satte mig en stund i solstolen och läste. Efter ett tag vaknade Leo, och det var dags för lite mat. När vi kände oss färdiga åkte vi och köpte glass.
 
 
Nu på kvällen har Leo alltid sin lite sämre tid och han kan ligga och amma nu i flera, flera timmar och nu kunde jag gå ifrån en liten, liten stund (fast att jag hör honom skrika i rummet bredvid med Martin, tyvärr) ingen direkt avslappning med att sitta och skriva, så fingrarna glöder, phu! Ja, vi får se, amningen gör att hela jag är utpumpad, och så länge han ligger där känns inte helt normalt. Vi får som sagt se om vi hittar någon bättre lösning och tack snälla rar ni för alla fina kommentarer med både push och tips. ♥
 Bärsjalen.
Publicerat den

Bärsjalen fick invigas idag med barn nr.2. Bärsjalen är från märket Looma, och är verkligen suverän. Bärsjalen och bärselet är ungefär där som Leo sover som bäst, och kan slappna av.
 
BVC var det idag, och jag hade som sagt skrivit upp en del del frågor som man har gått och grubblat på. Känns som sagt som att han aldrig blir riktig nöjd efter att han har ätit, och detta är så frustrerande för att det är som att mitt boende är i soffan, och med det menar jag endast soffan.
Han kan ligga och amma hela dagen om han skulle få bestämma, och ibland är det som att han somnar en stund men så vaknar han efter en kvar och verkar vilja ha mer mat och så får det bli.
Igår var han vaken i flera timmar, och det höll i sig mot kvällen och när han tillslut somnade var klockan närmare elva. Precis när jag hade släckt och försökt slappna av, en sisådär timma efter, så vaknar han och vill äta igen. Man är inte tuff såhär i början, inte en chans, och får man inte sömn, ja då fungerar ingenting, och har man en liten Leo som inte vill sova på dagarna heller så finns det ingen lucka till att kunna vila själv.
 
Jag fick i alla fall den hjälp jag ville ha på BVC och hon såg att detta tärde på mig och tillslut kunde jag inte hålla tårarna tillbaka. Ja, det säger rätt mycket att det är jobbigt, det ska jag inte sticka under stolen med, och den tiden jag får är inte mycket utöver detta. Min dotter känns det knappt som att jag ser röken av, och varenda gång som hon kommer hem från dagis, då är det dags för Leos skrikfest och mat skall serveras. Där blir jag sittandes åter igen. Min älskade tjej, jag saknar henne extremt mycket, och jag blir lika ledsen varje gång som jag inte kan få tiden att räcka till, men hoppas verkligen på att detta kommer att bli bättre. Det är en utmaning detta, och mer kommer det att bli, när Ella sedan kommer att gå mindre på dagis och vara hemma mer, så hoppas jag innerligt att detta ger med sig och att matningen drygas ut.
 
Hur är det för er? Hur går det med amning, hur mycket sover era små, hur ser nätterna ut.. etc?
Amning och BVC
Publicerat den

Mina fina killar.
 
Idag har varit en utmaning, minst sagt. Det känns inte som att man har gjort annat än att amma, amma och amma. Jag var ute en liten runda i förmiddags när vi lämnade Ella på dagis, och då hade jag honom i bärselet, där han brukar somna. När man sedan kommer hem och skall ta ur honom och antingen lägga honom i sängen, vagnen eller i famnen så vaknar han illa kvickt och är ledsen.
 
Amningen har fungerat relativt bra, och jag har tyckt att amningsnappen har gjort mirakel vissa gånger då jag har haft som ondast och han tar den direkt. Dock har jag läst mig till (såklart, dumt nog) att man helst bara skall använda den när det är kris, och att man absolut inte skall vänja barnet vid den och försöka återgå till vanlig amning så fort som möjligt. Detta har gjort mig både ledsen och frustrerad då jag har så himla ont när han skall matas och när jag vet att han säkerligen kommer att vakna snart igen och vilja ha mat så är det som att det tar stopp, som att jag spänner mig. Känns inte som att mjölken riktigt rinner till som den gjorde i början, och dem blir inte alls lika spända längre, försöker pumpa och såklart amma honom så ofta han vill.
 
Detta har gjort att jag har gått in på ännu mer sidor och googlat fram alla möjliga svar, hur man skall få mjölken att producera ännu mer, och nu såhär i efterhand så tror jag, är nästan säker på, att han tar fel tag om bröstet när han skall ha mat. Det gör att han inte får ut den mjölk han egentligen borde ha fått med rätt grepp, jag får ont och gör att mjölken inte rinner till som den ska. Jag kan inte riktigt komma på någonting annat, för vissa gånger drar och spänner han kroppen och blir ledsen och det låter inte som att han sväljer någon mjölk efter bara ett par minuter och det är då som den viktigaste mjölken skall komma och som han då inte får.
 
Vi skall till BVC imorgon, så frågorna kommer nog gå varmt. När vi har varit där så har han gått upp i vikt och allt har sett jätte bra ut, så det skall bli spännande och se denna gång. Om det är så att han har gått upp som han ska så vet jag inte vad det kan vara.
 
Uppdatering kommer..
 
 Ellas sommarfest.
Publicerat den

Hade glömt hade skriva om Ellas sommarfest. Jag hade tagit på mig att samla ihop pengar till fröknarna, fast att jag var höggravid och inte riktigt visste när lillebror skulle komma (som man aldrig vet). Det blev faktiskt att han tittade ut innan festen skulle hålla till, men jag och Leo stannade ändå hemma då smittrisken är som störst i början och dagis är kanske inte det bästa stället att gå på då. Martin tog därför tag i presenterna och köpte varsin champagne, choklad och ost (Skånemejerier såklart, hihi) och allt detta i varsin vattenkanna, och hur bra blev inte detta?
 
Fina prinsessan. Jag tyckte självklart att det var väldigt tråkigt att jag inte kunde vara med, för jag hade verkligen sett fram emot det. Ella börjar på den stora avdelningen till hösten och tyckte själv att det var lite speciellt denna gång. Men med en underbar man som hade fixat allt detta så var jag inte alls orolig, även foton och film har jag fått se, så lite kändes det i alla fall som att vi var där med dem i alla fall.Förnyelse.
Publicerat den

Som ni kanske har märkt så har jag gjort lite förnyelse här på bloggen. Kändes verkligen på tiden att få det mer somrigt och lite mer liv i det.
 
Innan har jag suttit och knåpat ihop mina egna headers och gjort lite förändringar i designen över lag, men nu ville jag ha lite mer hjälp då jag visste hur jag ville ha det, men inte riktigt visste hur man gick tillväga, och jag är så nöjd. Nu är vi även redo för sommaren här.Cattys babyshower.
Publicerat den

Förra söndagen vankades det Babyshower för min fina vän Catty. Det hade ordnats som en överraskning för henne, så vi åkte dit en timma innan hon skulle komma, och hon trodde att hon kom dit för en helt annan orsak, och rätt vad det är chockar vi henne med ett helt gäng tjejer ståendes i vardagsrummet. Plus lille Leo såklart, som charmade alla.
 
Det bjöds på god mat, dricka och fantastiska Cupcakes. Gottegrisen (jag alltså) fick ta med mig resten hem, hihi.
Öppnades presenter efter presenter som var allt mellan amningsinlägg och amningsnapp till våtservetter och kläder. Perfekt combo av allt man behöver. Från oss köpte jag en champagne till att unna sig sedan, en vattenkanna till deras nyköpta hus och så självklart en mammas bästa vän, amningsnappen.
 
Äta puréer från blöjor var en himla rolig lek..
 
Lekar i alla dess former, som att smaka olika puréer från fyra blöjor och sedan sätta ut rätt lappar för rätt smak. Toppoäng till Catty.
Gissa vikt, längd, tid, datum när den lille/lilla vill komma ut och om det är en pojke eller flicka. Mäta magen, Quis tävling där det stod mellan mig och tre andra och slutligen gick vinsten till lilla mig, hihi. Slutligen avslutades det med att gissa rätt bebis till rätt tjej. Alla hade fått ta med sig varsitt kort på sig som liten, och gu vad roligt det var, dem flesta var ändå sig lika. Jag tror att jag var svårast, med min kalufs tror jag ingen hade hade kunnat gissa rätt :)  
 
Super fin babyshower, och snart har vi en liten knodd till att bebismysa med. Jag gissade på att Hon kommer den 6 Juli, så det skall bli himla kul och se. ♥
 Syskonkärlek
Publicerat den

Precis som sin syster. Du börjar med två strumpor, och det slutar alltid med en eller ingen, hihi.
 
Ella du är verkligen Världens mest underbara dotter, storasyster och tjej. Du är GULD gumman. Varit en omställning för dig dessa veckor men du har klarat det så jäkla bra! När Leo blir lite större kommer det bli roligare för dig och ni kommer att kunna leka tillsammans. Du är GRYM! 
 
Våra älskade fina
 Brunch och jobbig natt.
Publicerat den


Igår fick vi besök av min fina vän Sara och hennes Minelle. Hon är också mammaledig så det kommer bli mycket mys i sommar med dessa två och snart kommer Catty också göra oss sällskap, Lovely! ♥
 
Vi körde en liten brunch på balkongen och medan vi gjorde det passade Leo på att vila. Sara tog med sig deras "sovpöl" tror jag dem kallas, och där kunde han inte ha det bättre.
 

Denna har han även haft i sin säng på kvällarna då han inte riktigt verkar komma till ro med att bara ligga i den som den är. Detta är en riktig "vill vara nära"- kille.
 
Jag bar i alla fall ur honom och satte honom i vagnen och inte ett knyst så vi passade på att ta en lång runda ute i det fina vädret. Fick passa på då vädret skulle bli sämre nu dessa dagar, och så blev det också. Rullade upp persiennerna och regnet smattrade på rutan. Visserligen skönt att det regnar ibland, mysigt att kura upp sig i soffan men idag blev det vilostund när Leo sov (jobbig natt).
 BVC och Barnspecialisterna
Publicerat den

Hej på er!

Förlåt för en dålig blogguppdatering på ett par dagar, men vi försöker hitta vårs rutiner som såklart är väldigt svårt med en två veckors bebis, så när Leo sover på dagarna så försöker jag också göra det (fast att det är väldigt svårt).
Nätterna består inte av så mycket sömn för tillfället då han vaknar var och varannan timme och vill ha mat.

När han somnat så är det allt annat än datorn som gäller, men det kommer, jag lovar. Han blir större och större för var dag och börjar hitta sig själv så småningom. Men så här är det att ha barn, hihi! Underbart.

Var på BVC igår med Leo och han går upp i vikt och växer så det knakar. Vår "lille" pojke väger numera 3850 gram och har redan hunnit bli hela 52 cm lång (49 när han föddes).

Ella var hos sin läkare idag, barnspecialisterna, med Martin för att testas för sin äggallergi, var ett helt år sedan sist vi var där med henne. ÄNTLIGEN! Allergin är som bortblåst.. Älskade unge. Vad vi har längtat, eller hur gumman?
Nu ska hon bara tillbaka dit i augusti för att få testa att äta ett ägg och bli där hela förmiddagen om ifall det skulle blomma upp någonting (som vi inte hoppas på) och efter det är de förhoppningsvis ännu mer grönt. Jippi! ❤

Ha en underbar dag mina vänner och glöm inte att titta in och skriv en liten rad, jag lovar att uppdatera om allt som har hänt och självklart är det en förlossningsberättelse på ingång.

KRAM
Underbara ni.
Publicerat den

Våra fantastiska barn. Ni är helt jäkla fantastiskaBjärred.
Publicerat den

 
Underbara Bjärred. Igår kväll packade vi in oss i bilen och åkte iväg till Bjärred för en glass. Längst ute på denna brygga ni ser på bilden är ligger det en restaurang där dem har räkfrossa på somrarna. Dit åkte jag och Martin när vi lämnade Ella för första gången hos sin farmor.
 
Sommarvärme och folk som satt lite överallt och bara njöt på sina filtar. Lekplatsen bredvid gick varmt hos både oss och andra. Leo vaknade när glassen nästan var uppäten och man kunde inte ha bättre utsikt när det var dags för amning.
 
Detta blir fler gånger utan tvekan, och ju längre in i Juni man kommer och för den delen Juli så blir kvällarna desto varmare. Då kommer vi nog ta med oss middag och sätta oss där och njuta av solnedgången.
 Söndag.
Publicerat den

Helgen i Instagram perspektiv, @martinal86
Stranden och dem små.
Publicerat den

 
Strålande sol även idag, så vi packade in oss i bilen och körde mot Vikhög. Ella var ute på sina äventyr med sin bästa tjejkompis (känns helt sjukt att skriva det egentligen, men det är inte en liten tjej vi har längre). Dem skulle åka iväg till stranden och jäklar var lycklig hon blev när hon fick höra det. Packade ned baddräkt, lite solkräm och hatt sedan bar det av och vi såg inte röken av henne förrän sent på kvällen efter att dem avslutat med lek hemma hos dem. En slagen hjälte som sedan somnade på två röda här hemma.
 
I och med att vi inte vill ta med Leo till stranden riktigt än då det känns väldigt tidigt, eller? så tyckte vi att det passade så himla bra att hon kunde åka med dem.
 
resten av familjen körde alltså till Vikhög, ett bad här i närheten, där det är enklare att få skugga ifrån träden. Så där blev vi ett par timmar, och jag fick till och med känna på att amma ute i det fria för första gången, och med den utsikten så kunde det inte bli bättre.
 
Vet ni när det börjar bli lämpligt att kunna ta med dem små till stranden? I och med att Ella föddes på vintern så var hon ändå ett halvår när sommaren kom. Så nu är man nästan lite vilsen på allt man skall tänka på så tips och råd skulle sitta på sin plats, hihi.
 Sveriges nationaldag.
Publicerat den

 
Underbara nationaldag. Strålande sol, fint sällskap, lekplatshäng och picknick. Perfekt. Även att lillebror hade sitt beräknade datum idag och kom tidigare var inte fy skam det heller. Hade faktiskt skrivit upp det i kalendern och fick en påminnelse om just det idag. Hur underbart är inte det då att titta åt sidan och se honom ligga och sova i vagnen bredvid oss.
 
 
Fin nationaldag på er
 Onsdag.
Publicerat den

Natten till idag har varit betydligt bättre och har faktiskt fått sova i flera timmar fram mot morgonkvisten. Ella kom in i samma veva som jag och Leo gick upp för att byta blöja, och med lite välling för henne la vi oss i sängen och slumra till en stund alla fyra.
 
Jag och Leo lämnade Ella på dagis och sedan tog jag mig en lång promenad i solskenet. Skönt efter en intensiv dag dessförinnan med mycket skrik och magont (verkade det som)
 
Nu har vi en "pigg" liten kille uppe hos oss och skall snart försöka få i honom det sista målet (förhoppningsvis) innan vi kan sova i ett par timmar, om det nu är en sådan natt som går bra vill säga.
 
 
Bästa, fina pojken och jag.Finbesök.
Publicerat den

 
Fick finbesök idag av min fina vän Catty. Hon hade med sig fina presenter till både Leo och Ella, så gissa en som blev överlycklig när hon kom hem från dagis och fick se det ligga på sängen.
Satte oss på balkongen med fika och en massa bebisgos. Hon är gravid och skall ha snart hon med, så det skall bli så mysigt när det kommer ännu en till liten knodd och joinar oss. Kommer bli en himla bra sommar.
 Orolig natt.
Publicerat den

Natten gick till en början bra då Leo sov i tre timmar tills det var dags att mata första gången. Därefter kändes det som att han var som fastklistrad vid bröstet och somnade bara till en liten stund. Så höll det på tills tidig morgon. Ella hade inte sin bästa natt hon heller då hon vaknade ett par gånger och hade ont i benen, antagligen växtvärk, och det vet man ju själv hur jobbigt det kan vara.
 
När Ella lämnades på dagis så åkte resten av familjen och storhandlade och precis när vi var färdiga och skulle betala så vaknar en jätte ledsen Leo så vi fick nästan panik köra hem. Jag känner själv att jag får lite panik i kroppen och klarar inte av att höra vårt lilla liv vara så ledsen. Vet ju, för det mesta, att han är hungrig. Dock gick det ändå inte riktigt att få honom lugn när han fått mat utan panik skrek nästan och ingenting hjälpte, tills ett par mys vid bröstet igen och nu har han sovit i flera timmar (såklart har jag så himla svårt att somna när han sover, som jag skrev innan, så tillslut blev det en halvtimma och det räckte). Älskade åkte ned och handlade Semper droppar så vi har här hemma, om det nu kan vara det som är lite oroligt, det återstår att se.
 
 
Dem ligger fortfarande och sover medans jag tog mig lite tid att sitta vid datorn, som inte blir allt för ofta.
 
Jag vill så himla gärna göra så mycket runt omkring då jag är en väldigt aktiv människa så därför är det så svårt att just gå och vila när det är som viktigast. Varför är det så egentligen? Alla pratar om det där med att verkligen ta vara på sig själv och ta den tiden när den kommer, men det är så svårt och jag är mer den som hellre fixar i ordning hemma (får panik när allt ligger huller om buller) och vill gärna gå ut och gå.
Det kommer väl till det också och kanske är det så att vilan är prioritet ett just nu, speciellt när nätterna är som dem är.. Men detta är föräldraskap, och trots lite sömn och mycket amning så är det verkligen det bästa som finns, två fina, helt perfekta ungar och en otrolig och underbar man vid min sida.
 Leo Sixten, 1 vecka idag.
Publicerat den

 
Leo firar en vecka idag, älskade son. Kan inte förstå det, att vår fina lilla parvel bestämde sig för att komma ut vid det perfekta datumet och han kom i rask fart.
 
Leo Sixten, vår älskade skatt. Du gör din mamma, pappa och storasyster till dem stoltaste i världen. Du har tagit oss med storm och vår kärlek till dig är så enorm.
Du är en väldigt nöjd kille, och speciellt efter att du har fått mat, och kan därefter antingen somna och sova i ett par timmar eller så ligger du gärna hos någon utav oss och tittar dig omkring.
Du öppnade dina ögonen redan när du var nykläckt, och därefter har du kunnat fästa blicken mer och mer.
 
Din navel trillade av när du var 6 dagar gammal, och vi skall snart ge dig ditt första bad. Nätterna har inte kommit in i någon speciell rutin, och det blir minst sömn då så därför får din mamma och pappa försöka vila när du gör det på dagen i stället. Du älskar att ligga och mysa vid mammas bröst och du blir mer nöjd på dagen än på kvällen när du mer än gärna vill ligga lite extra och gosa och din mamma får inte speciellt mycket sömn, men vad gör det såhär i början, underbart att få ha dig nära.
Du somnade i din säng första natten efter varje amning, men nu ligger du hellre i famnen efter matning eller på mammas bröst och där somnar vi båda två.
 
Vi har varit ute md dig i ena vagnen där du trivs väldigt bra, den bilstolen du sov i flera timmar när du kom hem från BB fäster vi på din sulky och den har varit din favorit än så länge.
Du invigde även liggvagnen när både mamma, pappa och mormor skulle lämna storasyster på dagis, men den var du inte lika nöjd med så mamma och pappa fick ta upp dig i famnen och där somnade du direkt, tryggheten är så viktig så där får du mer än gärna slappna av.
 
Storasyster och du har ett band redan nu och det känner man på dig när du hör hennes röst, får hennes pussar och kramar, du ligger och riktigt lyssnar. Såklart finns det undantag där ingenting hjälper förutom mammas bröst när du är ledsen och så får det bli.
 
Vi älskar dig Leo, mer än ord kan förklara.
 
 
 Så mycket kärlek.
Publicerat den

Mormor och Ella, så mycket kärlek på en och samma gång.
 
 
Idag har varit en riktigt härligt dag, trots att vädret varit blåsigt och rätt så kallt. Mornarna börjar relativt tidigt här hemma och gör att dagarna känns sådär extra långa. Jag fick sova två timmar i sträck i natt och var uppe 3-4 gånger och ammade Leo. Jag var ändå rätt nöjd att få ett par timmars sömn i stöten och var rätt utvilad ändå när vi väl steg upp. Leo sov i sin säng efter varje matning och det fungerade jätte bra.
 
Han sover i flera timmar på dagarna, vaknar för lite mys, sedan är det dags för amning och efter det blir det ett par timmars sömn igen. Har försökt att vila mellan gångerna, men det är så svårt. Jag är inte direkt en person som kan somna snabbt, undantag finns såklart, men inte när det gäller att somna på beställning.  
 
 
Imorgon skall mormor åka hem igen, dagarna springer verkligen iväg. Längtar tills nästa gång hon kommer ned, eller så kommer vi att ses när vi alla åker upp till landet för en välbehövlig och efterlängtad semester uppe i Dalarna.  ♡
 Första mötet.
Publicerat den

 
Första mötet mellan Leo och mormor ♥ Han njöt och låg i hennes famn länge, länge. Tittade runt och bara lyssnade.
 
 
Han har börjat få in såna stunder mer och mer nu på dagarna, och kan ligga ett bra tag och titta sig runt och riktigt mysa. Nu är det inte bara mamma som gäller när han vaknar.  
En mormor som är mäkta stolt över sina två fina barnbarn och Ella är så himla glad och nöjd att hon är nere. Hon ville självklart visa lillebror direkt när dem kom innanför dörren och hon la sig nästan direkt bredvid och pussade på honom. Man njuter så över denna tiden som är nu, att hon verkligen tycker att det är roligt, fast att han skriker emellanåt och äter väldigt mycket. Hon följer med varje gång vi skall byta blöja och hjälper till med diverse saker. Precis såhär vi pratade om att det skulle bli, vi njuter av den tiden som är nu.
 
Älskade ungar.
 
 Likheten är slående.
Publicerat den

 
Våra underbara, fina ungar. Helt ärligt, likheten är slående. Leo längst upp och Ella här längst ned. Precis nykläckta. Jag tyckte att likheten var där, men när jag väl satte mig och riktigt tittade igenom bilderna så är det verkligen helt otroligt. Åh, tänk att dessa två är våra, våra små älskade stjärnor.