Mamma och magen i v. 32 (v31+0)
Publicerat den

Mamma och magen i v. 32 (v31+0)
 
Mamman:Förvånas du av hur stor din mage kan bli? Din vikt ökar snabbare än någonsin nu. Vila så ofta du kan. Från vecka 32 kan havandeskapspenning gälla.

Barnet: Barnet är nu ca 42 cm från topp till tå och väger ca 2kg. Barnets alla fem sinnen fungerar. Barnet sover ca 90-95% av tiden, under de vakna perioderna tränar den på att andas, röra sig och öppna och stänga sina ögon. De inre organen fortsätter att mogna och lungorna förbereder sig inför den riktiga andningen.

 

Pappan: Tänk på att försäkra ert barn. Det finns flera företag som erbjuder gravidförsäkring eller ”vänta barn-försäkring” som gäller under graviditeten, förlossningen och barnets första sex månader. En barnförsäkring tecknar ni först då barnet är fött.

 

Mina egna tankar: Ja, nu är vi inne i vecka 32, och det har blivit mer och mer tätare kontroller hos barnmorskan. Jag har varit på amningsföreläsning och idag börjar även första träffen för föräldrautbildningen. Sakta men säkert börjar tiden räknas ned, och om några veckor kan det faktiskt befinna sig en liten bebis i sin säng. Både jag och Martin har börjat tänka mer och mer på att vi faktiskt kommer att ha en liten till här hemma snart. Händerna fulla? Ja, det kommer nog bara vara förnamnet. Går egentligen inte att tänka sig in i det förrän man är där själv och vi vet självklart att det kommer att ta tid att komma in i det. Vi är dock nu bara glada och förväntansfulla att vi kommer att bli tvåbarnsföräldrar, att vi faktiskt fick den chansen att faktiskt få bli det tillslut.

Nu räknar vi ned och hoppas att han kanske känner sig redo att titta ut två veckor innan, precis som Ella. Hade ju varit helt perfekt :).

 

 




Sandra

Va fin du är :)

Svar: Tack Sandra!!:)
Martina Lönneström



URL:


Catty

Du är fantastiskt fin ska du veta!! :) <3

Svar: Åh tack sötnos! Du är så fin gumman! <3
Martina Lönneström



URL: http://catty.se


sandra

guud vad mysigt de ser ut.. Är avis=) Längtar tills man själv blir gravid

Svar: Ja det är jätte mysigt.. Klart man vill ha den lille ute hos oss nu, men sen är det alltid så att man längtar tillbaka lite till att ha magen igen:) kanske dock är att man kommer att ha händerna fulla haha.Planer på en till tro?;)
Ha en underbar fredag. Kram
Martina Lönneström



URL:


sandra

Ja får hoppas att man snart får ett plus på stickan=) Man tycker ju att de skulle vara kul för de små liven att få ett småsyskon=) Ha du oxå en underbar fredag.kram på dig

Svar: Ja, det klart.. men det kommer komma när ni minst anar det.. ;)
Martina Lönneström



URL:





NAMN
 

MAIL


URL





Spara?