Rutiner.
Publicerat den

Vår fina flicka innan dagis, alltid så glad och lätt att ha att göra med ♥ (förutom dem dagarna, som jag tex. hade igår, då blir allt automatiskt värre).
 
Tänkte att jag skulle skriva ned lite med hur våra rutiner för vår tjej ser ut, både morgon och kväll, för det kan kanske vara intressant för er att läsa, få tips eller bara få ett hum.  
 
Om vi skall börja med kvällsrutinerna, ja, vi använder oss fortfarande av rutiner för vi anser att det är det absolut bästa för barnen. Det har hjälpt oss otroligt mycket och det är knappt några invändningar eller gnäll alls.
På helgerna har vi skjutit på det någon timma, då vi för det mesta brukar vila en timma på dagen. Det gör hon nämligen inte på dagis längre, utan det hoppar hon helt nu. Innan så märkte man en väldigt stor skillnad, och hon var så trött att hon nästinsill somnade i soffan om vi inte har suttit bredvid henne just då. Annars så känns det lite som att hon har börjat vänja sig och även kroppen och hon är betydligt piggare nu när hon kommer hem från dagis.
Nu när det har varit finare väder ute så har antingen jag eller Martin hämtat henne med vagn, eller hennes cykel. Det sistnämna är såklart snäppet bättre, och hon lyser upp som en sol när hon ser att den är med. Jag har även hämtat henne med vagn ett par gånger i förra veckan, haft med mig lite fika och stannat ute lite längre och lekt på närliggande lekplats. Väldigt populärt.
 
Väl hemma blir det lite bus och middag. Förra veckan satte vi inte på teven på hela kvällen som hon var uppe, så ingen Bolibompa och i stället har vi suttit på balkongen och myst (så skönt det är att inte ha den där förbaskade teven på ibland. 
Vid kvart i sju gör vi oss redo med tandborstning och pyjamas. Martin och jag har lagt upp det så att vi tar henne varannan kväll, förutom när han är borta för konferens eller fotboll. Annars har vi haft denna rutin i flera månader och det har fungerat jätte bra. Vi läser sedan en bok som hon själv får välja, dricker lite vatten, går in och kissar det sista innan natten. Säger god natt och sov så gott, tack för en mysig dag och jag älskar dig. Drar i hennes speldosa, den som hon har haft sedan hon var bebis, och går sedan ut. Efter en fem minuter så har hon somnat och sover för det mesta hela nätter.
 
På morgonen, beror lite på vilken tid hon vaknar, men är det så att hon vaknar lite tidigare så får hon välling i soffan efter att hon kissat (om hon har vaknat på natten och velat ha välling så brukar vi för det mesta säga att hon får det på morgonen istället, och det brukar fungera väldigt bra) och får titta på Bolibompa.
Tittar på klädracet och kör detsamma, om vi inte har hunnit klä på henne innan, sedan stänger hon själv av teven och går in i badrummet för att borsta tänderna. Vi har även inhandlat fluor till henne som hon "gurglar" efter tandborstningen, precis börjat med det faktiskt, då vi läste någonstans att det kan vara väldigt bra och börja med det redan nu.
På med ytterkläderna och sedan är det dags att göra dagis och få frukost.
Filten, som hon alltid sover med, har faktiskt fått mindre och mindre betydelse på dagen, och hon lämnar faktiskt den hemma då hon ändå inte vilar där. Ett stort steg tycker jag, fast att det egentligen inte spelar någon roll.
 
Så ser alltså våra rutiner ut för vår tjej (får vi se när den lille kommer, hur allting blir då, men vi håller oss till detta så länge det fungerar). Hur ser era kvällar och mornar ut?
 
 Anonym

Morgon: vaknar, välling/varm mjölk till film, borstar tänderna och tar på kläder o h går iväg till Fsk/jobb. Väldigt lugna morgnar..

Em/kväll hämtar senast vid 15, träffar kompisar, går ut till ex lekan, affären, biblioteket( gör det som behövs göras). Hemma till ca 16:20 någonting. Fri lek, vuxen förbereder maten( dukar, sallad etc) förbereder samtidigt lite i för kvällen( tar fram pyjamas och flaskor/muggar). Äter ca 17-17:15. Oftast en i te så rofylld middag pga en 3,5 åring som ska bara och bara och bara och bara:(.. En vuxen ställer ordning efter maten, barnen badar eller duschar och den andre förbereder barnens rum inför natten, här är klockan ca 17:50.. Alla nöjda och trötta/sega så antagligen blir det film, spel eller någon lek typ spioner eller affär/resturang.. Borstar tänderna, tar på pyjamas och läsning någon gång mellan 18:50-19:30 beroende på hur mycket barnen tjatar om att gå och lägga sig.. Lugna kvällar med mycket mys och pill och kli på rygg/hår ex.. Alltså en helt normal kväll:). Tar ett barn var och turas om ang vilket barn man nattar. Men har ex jag och T bråkat mycket en dag, nattar jag honom pga man behöver prata ut med varandra om varför det blev som det blev.. Pedagogiskt till tusen;).. Kram jennieURL:

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?