Vår hjälpreda.
Publicerat den

 
Vår fina hjälpreda här hemma och pannkakorna blev alldeles perfekta.
 
Som dem flesta vet så tål inte Ella ägg och det har hon inte gjort sen födseln. Nu vet vi dock inte om det fortfarande är så då vi inte varit där och gjort ett pricktest på snart ett år, så det börjar bli dags.
Vi använder oss av ett recept på veganpannkakor som Ellas farmor hittade och dem är nästintill godare än det vanliga receptet vi har använt oss av innan.
Dessa är perfekta för er som är allergiska mot ägg och även mjölk, dock är jag lite osäker på just mjölkallergi och vet inte riktigt vad det innebär, så vill inte skriva för mycket gällande om dessa går att äta om man är helt mjölk allergiker. Här använder dem i alla fall sig av sojamjölk eller havremjölk.
 
Det som ersätter ägget här är sojamjölet och finns att handla på dem flesta butiker.
 
 
Receptet på veganpannkakor:
 
6 dl sojamjölk eller havremjölk (här använder vi oss av vanlig mjölk)
2 1/2 dl Vetemjöl (ersätt gärna lite av vetemjölet med grahamsmjöl så får du lite fiberrikare pannkakor)
4 msk sojamjöl - Detta ersätter ägget
1 krm salt
1 tsk bakpulver
3 msk mjölkfritt margarin (här använder vi oss av vanligt margarin)
 
Gör så här:
 
Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av sojamjölken/havremjölken (eller vanlig mjölk) och vispa till en slät smet. Viska i resten av mjölken. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.
 
Smält hälften av margarinet i en stekpanna och vispa ned det i smeten.
 
Hoppas ni finner dem smakrika. Det enda jag kan tycka är lite krångligt är när man skall vända dem, blir lite svårare då dem inte riktigt vill släppa lika enkelt som det originella receptet. Går bättre om man gör dem lite mindre, eller i ett plättjärn som svärmor kör.
 
 Jessica

Det receptet ska jag prova en dag :) älskar pannkakor skulle nog kunna äta det var dag. Så kul om man kan prova nåt nytt recept med :)URL: http://iiicaaa.blogg.se


Jessica

Det receptet ska jag prova en dag :) älskar pannkakor skulle nog kunna äta det var dag. Så kul om man kan prova nåt nytt recept med :)

Svar: Ja, men gör det.. blir faktiskt jätte gott och jag är glad att Ella också kan äta pannkakor :)
Martina LönneströmURL: http://iiicaaa.blogg.se

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?