Mamma och magen i v. 25 (24+0)
Publicerat den

Mamma och magen i v. 25 (24+0)

Mamma: Du känner av tyngden allteftersom magen växer magen. Ont i ryggen, kramp i benen och tryck ned mot bäckenbotten är inget ovanligt. Du kan avhjälpa det med stretchövningar.

Barnet: Kan ligga så att det trycker på blåsan vilket gör att du måste gå på toaletten ofta. Ditt barn är nu ca 22 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 800g. Navelsträngen är tjock och elastisk, den innehåller två artärer och en ven. För att förhindra att blodkärlen trasslar ihop sig så ligger de inbäddade i en geléaktig massa. Barnets permanenta tänder bildas och kommer fram när barnet tappar sina mjölktänder i sexårsåldern.

Pappa: Om du lägger örat mot din partners mage kan du kanske höra fostrets hjärtljud som slår betydligare snabbare än mammans hjärta. Det kan ta tid att hitta rätt position men ha tålamod.

Mina tankar: Nu har mer än halva tiden gått och man känner att veckorna springer på mer och mer. Buffarna i magen börjar mer och mer kännas som riktiga sparkar, och till att ha gått från att känna dem mest på kvällen så är det mer och mer action under dagarna också. Var på andra BM besöket i tisdags och lyssnade på lillens hjärta som lät lika bra nu. Dock gillade han inte det riktigt utan "försvann" längre in och ville inte bli lyssnad på, hihi. Barnmorskan fick en rejäl spark när hon kom med den lille maskinen.

Annars är det mycket tankar kring vagn och säng, och när allt sådant skall inhandlas. Man vill helst av allt vänta till in i det sista med allt sådant, i och med tankarna som springer runt hela tiden. Oavsett hur bra det verkar och alla säger att man inte skall oroa sig så kan man ändå inte riktigt slappna av så som vi gjorde när vi väntade Ella och på det sättet är det riktigt tråkigt, men vi vet ju att det självklart är vanligt.

Vi har iallafall vikt ihop lite nya kläder till lillebror, och det är ett stort steg för oss.







NAMN
 

MAIL


URL





Spara?