Mamma och magen i v.20 (19+0)
Publicerat den

 Mamma och magen i v20 (19+0)
 
Mamma: Du är nu halvvägs i graviditeten. Barnet rör sig mer och mer och du kan ibland t.o.m. se rörelserna utanpå magen. Magen skjuts fram av att livmodern växer. På en del mammor kan naveln puta ut. Det kan vara dags att börja titta efter en barnvagn som passar dina behov. Köp en bra bok där du och din partner kan läsa om barnet och dess tillväxt men även om föräldraskapet. Du kommer nu få ett moderskapsintyg från din barnmorska som du skickar till försäkringskassan.

Barnet: Ditt barn är 14-16 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet växer snabbt nu. Nu kan barnet känna igen din röst. Utvecklingen av sinnesorganen kommer nu – hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Om det är en flicka så finns det redan ca två miljoner ägganlag i äggstockarna.

Pappa: Halvvägs in i graviditeten är det möjligt att urskilja barnets rörelser under huden. Du kanske börjar fundera på om det är en pojke eller en flicka? Börja gärna planera för mödravårdscentralens föräldrautbildning.

Egna tankar: Vi har nu varit på ultraljud för tredje gången och enligt överläkaren som vi var hos förra gången såg allting bra ut och är en frisk bebis. En liten pojke.
Både jag och Martin har ändå haft lite svårt att kunna njuta lika mycket som med Ella, och visst, det är inte speciellt konstigt men trist att man inte riktigt kan göra det. Nu sa läkaren att allt såg bra ut och man får helt enkelt lita på honom. Så från och med nu ska vi se till att njuta fullt ut, börjar känns rörelser mer och mer, mest på kvällen, men när jag väl känner dem är det rätt så kraftiga sådanna, super mysigt. Tillochmed Martin har fått känna en rörelse.       

 



Elin

jättevacker :)



URL:





NAMN
 

MAIL


URL





Spara?