Lilleman och rutiner.
Publicerat den

 
Åh, vår fina älskade Leo. Han är så himla snäll och så jäkla go. På dagarna när han inte sover så älskar han att vara uppe och få vara med där det händer. Han sover relativt mycket på dagarna annars, det kan dock berolite från dag till dag, och som idag så blev det närmare tre, fyra timmar i sträck och det tackar vi för. Passade vi andra på att åka vattenskidor och badring.
Han äter både ersättning och ammas fortfarande och jag tycker att det fungerar väldigt bra, förutom att han kräker rätt mycket när jag ammar honom, vet inte riktigt om det är för att det kommer så himla fort och han är ju en rätt så glupsk man när han är riktigt, riktigt hungrig så det kan kanske bero på det?  
 
På kvällarna brukar han vara mer vaken och det kan nog vara upp mot tre, fyra timmar där också med ett par naps emellanåt, men då är han lite orolig och kommer inte riktigt till ro, utan han gnäller och skriker lite i vartefter. Han har napp, och den har hjälpt så himla mycket och man märker att han är en liten snuttis vår lille kille.
När klockan sedan börjar närma sig tio, halv elva på kvällen så slappnar han av och somnar gott, antingen i famnen eller i vagnen. Har nämligen vagnen med oss som får ersätta sängen för tillfället, smidigast så.
Därefter brukar han sova fyra timmar och han har haft som en klockan som ringer vid halv tre, tre och vill ha mat. Sedan sover han ett par timmar till bredvid mig, vaknar till lite till och verkar mest pigg, och blundar någon timma till för att sedan ta morgon. Då ligger han verkligen och myser med joller och leenden, är man inte pigg innan så blir man automatiskt det, älskar det.
 
Nu har vi absolut inte fått in några rutiner överhuvudtaget, och det är väldigt svårt i och med att vi har fladdrat och farit lite överrallt nu på semester och svårt att komma till ro såklart. Här på landet har jag inte riktigt brytt mig om det utan det får komma när ni väl kommer hem.
 
Hur har ni andra det med rutiner och liknande? Hade varit så himla kul att få ta del utav det.
 
 Elise

Vi tyckte det va lite svårt med rutiner när vår Lill kille va mindre. Är först nu när han är 4,5 månad som det går o styra lite. Han gjorde som han ville förut o va svårt o ändra på. Men nu äter han kring 19 o sen somnar han o sover gott i sin säng. Såå himla skönt med lite vuxentid o kunna kolla film eller nått på kvällen o han sover bra. Vaknar nån gång vid 03 tiden o vill ha mat sen sover till 06/07. Dagarna får han sova när han är trött, brukar bli kortis på förmiddagen, långsov mitt på dagen o kortis på eftermiddagen. Så ser våra rutiner ut. :-) Trevlig sommar!

Svar: Åh, tack snälla för att du delade med dig. Så himla roligt att läsa. Låter rätt likt oss här hemma också. Nu är vi hemma så blir väl kanske lite bättre styrt med rutiner förhoppningsvis :) KRAM
Martina LönneströmURL:


ellenojag

Så fin bild på Leo <3
vi hade heller inga rutiner när Hugo var så liten, han sov och åt precis när han ville, och det blev ganska bra trots allt! Tvåan hänger ju med i bara farten på ett annat sätt än första kanske! Inte för att vi hade så mkt rutiner med Ellen heller när hon var i den åldern!
fortsätt njut av semestern, ska bli mysigt att ses när ni kommer hem igen <3

Svar: Nej, det är ju så svårt med rutiner när dem är så små, men sen har det varit lite sisådär med det nu när man har varit borta, så kanske kan ge det ett försök i alla fall nu när vi är hemma. Åh, semester har gått så fort men jäklar vad bra vi har haft det.. Hojta till om fika!! <3 Jag och Leo är ju hemma nu och Ella är hemma mån och fre och går på dagis 09:00-14:00 resten av dagarna :)
Martina LönneströmURL: http://ellenojag.blogspot.se


Peter Daggert

Gud vilken söt liten kille.

Svar: Tack snälla. Ja, han är en riktigt liten sötnos :)
Martina LönneströmURL: http://geriatrik.blogg.se/


Jessica Fotar

Så söt! :)

Svar: Hihi, tack Jessica.
Martina LönneströmURL: http://www.jessicafotar.blogg.se


Denise - mamma till Noah!

Men så söta bilder!

Här sovs det varje natt igenom from 1-2 v tillbaka. Vakanr runt 07-08 tiden. Får ersättning runt 08. Sen ett lunchmål i form av barnmat runt halv 11-11, fruktpuree till mellis runt 3 tiden och sedan till middag får han något med kött eller fisk i och när han ska sova får han en flaska ersättning. De är först nu han även börjar somna runt 19-20 tidigare har han varit vaken tills vi iprincip gått o lagt oss så de är väldigt skönt att han somnar hyfsat nu men då får man nästan räkna med ett nattmål då och då:)

Svar: Åh okej, jam en det låter ju jätte bra det där. Man får kanske ta det lite som det är för tillfället men börja lite smått. Nu är vi ju även hemma och kan köra lite rutiner på ett bättre sätt. 19-20 tiden är ju perfekt om dem somnar. Ella somnar ju vid den tiden så skulle ju vara himla skönt när det blir samma för honom också! :) <3
Martina LönneströmURL: http://danajs.blogg.se


Isabell - mamma till Embla och Lillasyster

Lillasyster är snart 7 veckor och vi börjar mer och mer få in lite rutiner. Hon är vaken ganska mycket på dagen men kör minst ett längre sovpass och sen en massa powernaps. På kvällarna är hon också lite orolig och vill amma mycket men blir ändå inte nöjd. Hon somnar runt 23 och sover sen i 5,6 timmar innan hon vill ha mat igen. Sen så vaknar hon och somnar till och från halva morgonen innan hon vill gå upp runt 09:30.
Roligt att läsa hur ni har det :)

Svar: Låter väldigt likt oss här faktiskt. Kul att se hur ni har det, verkligen. Ett par dagar har han somnat vid elva, tolv och vaknat fem-sex tiden och sedan somnat om lite till så det är ju inte fy skam! Får vi se hur det blir nu när man väl är hemma också. Får försöka med lite rutiner kanske! :)
Martina LönneströmURL: http://annaisabells.blogg.se

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?