BVC kontroll.
Publicerat den

Leo Sixten Lönneström, fyra dagar och sju timmar gammal. Underbara dagar och vi lever fortfarande i vår älskade bebisbubbla, vår fina familj på fyra.
 
Vi har idag varit på BVC för en liten viktkontroll och som vanligt hade man en del frågor som är skönt att få svar på. Viktuppgången var helt perfekt och han får i sig jätte bra med mat. Vikten när han föddes var 3450 gram, när vi åkte hem låg den på 3250 gram och idag hade den gått upp 110 gram och hamnade tillslut på 3360 gram. Så otroligt skönt att få den bekräftelsen att matintaget på Leo är jätte bra.
 
Amningen fungerar verkligen jätte bra och han är ett riktigt litet matmonster. Han ammas från båda brösten så länge tills han släpper själv och är nöjd. Därefter har han somnat och sover ca två, tre timmar i följd på dagen. Då han vaknar brukar han kunna ligga en liten, liten stund för sig själv och titta sig omkring eller om Martin passar på och myser med honom tills det blir en del pickande efter tutte och då är det bara på´t igen.
 
Nu på kvällen har man märkt att det har behövts lite extra matning för att han skall bli mätt och belåten. Det blir såklart inte så mycket "mys, mys" mellan pappa och son när han är vaken för i största delen vill han ha mat direkt då, så det får passas på när han är mätt och sover. Detta blir såklart bättre och bättre för varje dag då dem kan vara vakna lite längre utan att bli ledsna.
 
I natt var nog den värsta natten på dessa dygn som gått. Jag hade så ont i bröstvårtorna, blivit såriga och han ville ligga vid brösten nästan hela tiden. Tillslut satt jag bara och grät av smärta. Hemskt när man inte kan göra annat än att behöva stå ut tills nästa gång det är dags. Nu fick han ligga bredvid mig under hela natten, för det var bara på det sättet jag också kunde få lite sömn mellan varven.
 
Så i morse bestämde vi oss för att handla både bröstkräm som vi fått tips om, och även en amningsnapp och herregud vilken skillnad det blev, en glad mamma och ett mycket mer lugn runt omkring. Så nu använder jag både dem och ammar vanligt med lite som jag känner och det fungerar jätte bra.
 
Nu ligger vår älskade tjej och sover efter lite mysigt fredagsmys i soffan och Leo ligger inne i sin säng och har det jätte bra. Så nu tänkte jag hoppa upp i soffan bredvid min stora älskling och mysa tills det blir dags för matmaskinen igen att göra sitt jobb.
 
Hoppas ni får en riktigt bra fredag!
 Emelie

Han är så fin :)

Svar: Tack så mycket.. helt underbar :)
Martina LönneströmURL:


Tessan, Tova och Elise

Härligt att det funkar så bra med amningen för er också nu :) och att han växer som han ska. Låter ungefär som våran tjej med mat intag på kvällen och även förmiddagen för att sova runt 3 timmar i stöten sen. Nu är hon ju 9 dagar och idag har hon legat vaken 2 gånger runt 3 timmar vardera och tittar och tittar :)

Svar: Ja, det är super skönt verkligen.. Ella fungerade det nästan inte alls. Hihi, åh ja det är så mysigt.. nu har Leo också börjar ligga en bra stund i ens knä och bara titta :)
Martina LönneströmURL:


Maggan78

Grattis till er lille Leo!! Skönt att amningen funkar, hade oxå samma såriga och ömma bröstvårtor förra veckan när min lille Lukas oxå började amma. Kul att följa er här och på insta. Jag födde Lukas i Malmö och sen fick vi bo på FamiljeBB i Lund några dagar. Visade min man bild på din lille son så sa han va lika våra söner ser ut. Ha en jätte mysig helg!! Kramar

Svar: Åh, tack snälla. Ja det är himla skönt och det har hjälpt så mycket med den nappen, ett under :) Hihi, åh, vad kul! Helt underbart med denna underbara bubbla man lever i :)
Kram.
Martina LönneströmURL:


Louise

Åh så söt han är! :) usch jag vet precis hur den där smärtan i brästvårtorna känns! Det är hemskt. Nappen är verkligen guldvärd :)

Svar: Ja, fy, det är hemskt.. har dock hjälpt väldigt mycket nu med nappen så lider inte alls lika mycket :)
Martina LönneströmURL: http://blogg.alltforforaldrar.se/lussans


Jeanette

Matmonstret, men det är tur han äter :) Skönt att ni alla mår bra även om det är tufft. Längtar efter att få träffa er igen. Nu bor vi verkligen för långt bort. Ta hand om eF, ses snart. Puss o kram

Svar: Ja, jag vet! Tyvärr att man har alla så utspridda nu, men inte så mycket att göra åt tyvärr :/ <3
Martina LönneströmURL:


camilla kroon

Stort grattis till en jättesöt kille :) kände igen mig från när filippa var bebis och jag ammade, hade inte klarat det utan amningsnapp så den var guld värd!!! Fint foto på storasyster och lillebror! Hälsa Martin!

Svar: Tack snälla! :) Nej, gu den är helt underbar, och nu känns amningen betydligt enklare :)
Snart är det dags för er, spännande! :)
Martina LönneströmURL:


Emmelie - Mamma till Ebba och Hugo

Åh va fin han är! Första tiden är så magisk, när man lär känna nya medlemmen och bara njuter av sin lilla bubbla <3

Svar: Ja, verkligen.. man lever i sin egna lilla värld :)
Martina LönneströmURL: http://www.emmgus.blogg.se


Sofia - vardag & foto

Vilken sötis! :)

Svar: Tack snälla! :)
Martina LönneströmURL: http://fiiaaz.blogg.se

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?