Mamma och magen i v.36 (35+0)
Publicerat den

Mamma och magen i v.36 (35+0)
 
Mamma: Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixerat sig i bäckeningången nu. Du kan ha svårt att sova, du behöver vända dig ofta och drömmer kanske kraftiga, tydliga drömmar. Det är mycket som ska bearbetas inför förlossningen och den nya familjen. Fortsätt vila ofta, de sista veckorna kan kännas tunga och långsamma.

Barn: Barnet är ungefär 46cm från topp till tå och väger ca 2,8kg. Barnet äter nu bara upp sig inför livet utanför livmodern. Rörelserna upplevs kraftfullare och tydligare. Du kanske kan se en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Du ska känna barnets rörelser varje dag.

Pappa: Nu träffar man ofta barnmorskan/läkaren varje vecka för att kontrollera bebisen och hur förlossningen närmar sig. Om ni inte redan har gjort det är det hög tid att prata med BVC om hur ni vill ha förlossningen, exempelvis hur födseln ska gå till och om kvinnan önskar smärtstillande medel. Prata gemensamt om detta och skriv gärna ett förlossningsbrev med önskemålen.

Mina egna tankar: Den senaste veckan har jag fått rätt så mycket sammandragningar, och detta kommer mest när jag är ute och går. Då kommer det titt som tätt. Känner även en hel del tryck nedåt och det liksom strålar och ilar nedåt. Det kan göra riktigt ont emellanåt, men det försvinner väldigt fort. Läst mig till att det kan vara så att den lille fixerar sig. Halsbränna som kommer och går, och kisseriet blir ännu intensivare nu. Trodde knappt att det kunde bli värre. Var ute med Ella och gick idag, och när vi hade gått en bit så kom det från ingenstans, och jag fick rent utav panik. Jobbigt när man skall iväg någonstans och man inte finner någon toalett.

Har ringt till barnmorskan gällande det med ilningar och strålningarna jag får emellanåt, men hon visste inte riktigt va det berodde på, utan sa något med att den lille kanske ligger och pressar mot en nerv. Borde inte vara något allvarligt? Skulle det komma och gå oftare eller kännas värre så skulle jag såklart ringa igen, eller åka in till akuten. Tror dock inte att det är någon fara. Ja, annars räknar man egentligen bara ned dagarna och veckorna, och undrar när han har bestämt sig för att titta ut. Läser att barn föds hit och dit nu, och det är så spännande. Att en liten bebis har legat i alla dessa magar som lagts ut bilder på, och helt plötsligt är den lille bebisen ute, och ser dagens ljus för första gången. Det är riktigt häftigt.

Annars kämpar vi på. Tankarna går också väldigt mycket till hur det kommer att bli sedan, hur Ella kommer att ställa sig till allting, och om hon verkligen kommer att tycka om den stora förändringen. Hoppas, hoppas. Man hör så många som pratar om att det är så jobbigt, att det är kämpigt och att man knappt får sova etc. så man går såklart och tänker på det, men och andra sidan så är vi inte där än, och det kan bli hur bra som helst. Vi är glada bara över att faktiskt kunna få ett barn till (mot att allting går bra såklart), och det är självklart att livet ställs om och en ny era börjar ta fart, ett nytt steg i livet för oss alla. Allt annat får man ta när det kommer till det.
ellenojag

Fina Fina du <3
jobbigt och kämpigt? ja kasnke ibland, men tycker inte alls det är speciellt farligt, och syskonkärleken som ni kommer få se mellan Ella och lillebror väger upp ALLT som är jobbigt, tusen gånger om!!!

Svar: <3 Underbart.. när man ser kärleken mellan Ellen och Hugo så känner man sig liksom inte direkt orolig ;) Men självklart att det kommer att bli tungt vissa gånger, men varför skaffar man annars barn? :)
Martina LönneströmURL: http://ellenojag.blogspot.com


Therese med Clara och Alice

håller med ellen, vi har det jobbigt hemma med att alice vaknar massor om natten men när man ser barnen tillsammans ångrar man sig inte en sekund! Att ha två barn ger trippel glädje, för det är så underbart att se hur glada de gör varandra =)

Svar: Ja, jag kan verkligen förstå det.. :) Ska bli så mysigt! <3
Martina LönneströmURL:

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?