Mamma och magen i v.37 (36+0)
Publicerat den

Mamma och magen i v. 37 (36+0)
 
Mamma:Den här veckan är en lämplig tid att sluta arbeta. Nu börjar du längta efter att föda. Det är vanligt att känna förvärkar nu. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa förvärkar ska inte göra ont. Spänningen och förväntningar stiger ju närmare förlossningen du kommer. Man känner sig redo att föda nu och längtar. Börja packa väskan du ska ha med dig till förlossningen. Tips på saker att ha med får du från din barnmorska. Barnmorskan skriver nu en sammanfattning i mödravårdsjournalen om din graviditet och går genom födelseplanen som ni tidigare har skrivit tillsammans.

Barn: Barnet är nu ca 47cm långt från topp till tå och väger ca 3kg. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två – tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är fylld med näring och ger barnet ett skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. De allra flesta barn fixerar sig under sista delen av graviditeten.  Inte ovanligt från vecka 37. Karaktären på fosterrörelserna ändras, dock ej frekvensen. Du ska känna liv i magen varje dag. Enligt Spädbarnsfondens rekommendationer ska du: 1) Lära känna ditt barns rörelsemönster under graviditeten och 2) Lita på din instinkt. Om du är bekymrad över att ditt barn rör sig mindre i livmodern ska du kontakta sjukvården direkt, dag som natt, speciellt om detta sker nära i tiden för beräknad förlossning.

Pappa: Förväntningarna är ofta höga och många blir stressade över allt som händer. Se till att ta det lugnt eftersom stresshormoner påverkar både er och bebisen. Stötta varandra och njut av de sista veckorna. Tappa upp ett varmt bad, se en bra film och ta en lång sovmorgon. Ni är värda avkopplingen!

 

Mina egna tankar: Ja, tankarna är väl egentligen detsamma som innan, och vi väntar med spänning. Undrar när du bestämmer dig för att vara färdigbakad där inne? Jag mår bra, förutom att ilningar och strålningar nedåt fortsätter att komma titt som tätt och lite sammandragningar på det, halsbränna som aldrig ger sig och trötthet som börjar komma sig smygandes på igen. Jag skall till bm på måndag, så jag skal höra lite mer med henne vad vissa saker kan bero på. Ja, när det gäller förberedelser så tycker jag verkligen att vi börjar bli klara, förutom sängmobil som fortfarande inte inhandlas, men skulle vi inte hunnit finna någon innan han kommer så har vi tid till det efteråt. Känner liksom inte samma panik med handling nu som innan, och det går ju faktiskt att handla efteråt. Vi har egentligen nu i slutet fokuserat mer på vad Ella behöver ha för nytt till sitt rum, och det tycker jag har känts viktigast just nu. Så skönt att få ha lite tid med bara henne nu och ge henne all uppmärksamhet, fina unge. Annars så räknar vi som sagt bara ned dagarna och hoppas nu fasiken på att allting kommer att se bra ut och att det kommer ut en frisk och välmående bebis.

 
Denise - mamma till Noah!

Men så fin du e med magen! Strålar=)

Svar: Åh, tack snälla. Ja, man känner sig ändå rätt så fot for fight fortfarande, får väl se om det vänder eller om det vill sig fortsätta, för det hade ju varit underbart. :)
Martina LönneströmURL: http://danajs.blogg.se

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?