Penicillinkur.
Publicerat den


I onsdags var vi iväg till vårdcentralen med Leo då han varit väldigt varm och inte fått i sig så mycket att äta.
Där kunde dem konstatera att han hade ett virus i kroppen och det blev utskrivet penicillin till honom. 

Jag hatar själv denna hemska medicin, Kåvepenin, och jag fasade för hur detta skulle gå. Att få i honom denna var en match. 

På kvällen åkte jag in med honom till akuten. Han hade knappt ätit eller druckit något på hela dagen och febern steg ännu mer. Oavsett om jag gav hon febernedsättande så höll sig febern fast.

Där inne satt vi i flera timmar utan att ens få bli inskrivna. Ja, det är som vanligt tyvärr. Jag kände verkligen att vi behövde få komma in då Leo var kokhet. När vi väl kom in så fick vi höra att han skulle äta alvedon med dubbel dos. Vi fick med oss det och Ipren och även hjälp med att få i honom penicillinet. Sedan åkte vi hem för det fanns inte mer att göra. Penicillinet börjat värka efter ca tre dagar så det var bara att vänta ut.

Väl hemma så gick det bättre att få i honom det och även vätska. Välling var dock väldigt svårt att få i honom då han mest var ledsen. En täppt näsa och hosta på det också, herregud, sjuka barn är bannemig det värsta. Vill ju att ni ska få vara friska, iallafall kunna säga vad och vart det gör ont så man har någon aning. Som Ella, som kan säga exakt vart hon har ont,

Nu är Leo iallafall mycket bättre förutom en väldigt täppt näsa fortfarande. 
Penicillinet är det sista dagen för imorgon (3 ggr om dagen!). Han har varit super duktig med den nu så det ska bli skönt att avsluta den imorgon. Får ringa till vårdcentralen för ett återbesök.

Nu lämnar vi sjukstugan och hoppas att det snart blir lugnt på den fronten ett tag. Nu ser vi fram emot våren istället. Vi invigde faktiskt vår uteplats för lunch och vilka lyckliga barn vi fick. Ella var så glad och rent av i extas.
Leo kröp runt och vad nöjd han med. Det känns som att sommaren kommer att bli riktigt, Riktigt bra. ❤️NAMN
 

MAIL


URL

Spara?